PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ülkede tecavüz serbest mi?....Dilek Önder

fGn
30.10.08, 20:25
Sabah sabah gazetede onun ve karısının sırıtan suratlarını görünce altüst olduk... İkisi de gülüyordu...

Ne varsa gülecek!

Hadi o gülüyor, karısı niye gülüyor ki?

Sevindiler mi yani?

“Yırttık” diye...

Yahu insan gerçekten suçsuz olsa bile böyle bir davaya ismi karıştığı için biraz olsun üzülür, sıkılır...

Utanır biraz!

Ama hayır, onlar tam da “Yolunu bulur, böyle yırtarız işte! Size de bizim fotoğrafımızı çekmek kalır” edasıyla bizim suratımıza baka baka gülüyorlar....

Hepimizin gözünün içine baka baka...

Tutuksuz yargılanacağı haberini duyduğumuzda da kötü olmuştuk.

Adli Tıp’tan büyük bir hızla çıkan raporu duyunca yani:

“14 yaşında cinsel istismara uğrayan küçük kız için verilen beden ve ruh sağlığının bozulmadığı” yönündeki raporu...

Hani ilk duruşmada sürekli ağlayan küçük kız için...

Aklımıza “Acaba Adli Tıp’ta da kadro değişimi olmuş muydu?” sorusu gelmedi değil...

Ama o fotoğrafı görünce...

Gülerlerken.

Ve abuk sabuk konuşurlarken...

Midemiz bulandı.

Sinirimiz bozuldu.

Hemen aklıma Emine Hanım geldi. Emine Erdoğan...

AKP’li Milletvekili Recep Koral’ın 38 yıllık eşinden ayrılmasına tepki gösteren Emine Erdoğan...

Başkasını sevdiği için, ikisini birden idare etmek ya da birini kuma tutmak yerine gayet medeni bir şekilde eşinden boşanan milletvekiline gönül koyan Emine Hanım.

“Acaba?” dedim, “Acaba Hüseyin Üzmez”e de tepki gösterdi mi?

Ben duymadım...

Peki ya kadın milletvekilleri...

Hadi erkekleri geçtim...

TBMM’de tam 50 kadın milletvekili var.

30’u da iktidar partisinden milletvekili...

İçlerinden sadece CHP’li Milletvekili Canan Arıtman dün sıkı bir açıklama yaptı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya çağrıda bulundu.

Bakan Çubukçu’nun akşam saatlerindeki açıklamasından da rapora itiraz edileceğini ve kendisinin bir hukukçu olarak olay tarihinden 6 ay sonra verilmiş bir raporun delil teşkil edemeyeceği kanısında olduğunu öğrendik hiç değilse...

Peki ya diğer kadın milletvekilleri?

Niye susuyorsunuz!

Niye?

Biriniz çıkın da iyi kötü bir iki laf edin bari...

Sosyal Güvenlik Yasası’nda kadınlar ezilir gıkınız çıkmaz, çocuklara tecavüz edilir yine gıkınız çıkmaz...

Sesinizin çıkması için ille de başınıza mı gelmesi gerekiyor?

Öbür taraftan bir opera sanatçısı seri tecavüzcü çıkıyor. Bakıyorsun, daha önce yargılanmış ve serbest bırakılmış.

Niye?

Kız kotluydu...

Kız bakire değildi...

Kız müsamaha gösterdi...

Direnmedi.

Bu nedenlerden serbest bırakılmış...

Az kalsın kızları suçlayacaklar yani...

İşte bütün bunları alt alta

koyunca insanın aklına ister istemez tek bir şey geliyor:

“Bu ülkede tecavüz serbest mi?”

Biz bunları düşünürken o ne yapıyor?

Gözümüzün içine baka baka gülüyor...

SabRi
30.10.08, 20:59
Serbest galiba..

EvrenOz
30.10.08, 21:21
Din, iman, Allah dediğin an herşey serbest bu ülkede..

Dilerim tacize uğrayan 14 yaşındaki bir çocuğa "beden ve ruh sağlığı sağlam" raporu verenlerin kendi kızlarının başına da aynı şey gelir.. Madem beden ve ruh sağlığı bozulmuyor o halde bir sıkıntı olmasa gerek..

Ancak, aynı olay başlarına gelirse görürüm ben o kendilerine doktor diyen ruhsuzları... kıçlarını tuta tuta veryansın ediyorlar mı etmiyorlar mı?

Ome_RS
30.10.08, 21:40
Din, iman, Allah dediğin an herşey serbest bu ülkede..

Dilerim tacize uğrayan 14 yaşındaki bir çocuğa "beden ve ruh sağlığı sağlam" raporu verenlerin kendi kızlarının başına da aynı şey gelir.. Madem beden ve ruh sağlığı bozulmuyor o halde bir sıkıntı olmasa gerek..

Ancak, aynı olay başlarına gelirse görürüm ben o kendilerine doktor diyen ruhsuzları... kıçlarını tuta tuta veryansın ediyorlar mı etmiyorlar mı?

noktayı koymussun Evren abi ;)

Samsa
31.10.08, 06:01
Hüseyin Üzmez'i o yasa olmadan nasıl çıkarıcaklardı ?

16EC913
31.10.08, 11:55
aynen katılıyom

sui_cast
31.10.08, 15:03

Böyle beddua edilmez.. edilmemeli..
Soylediklerinin dogrulugu sectigi kelimeler hatalı olunca insanı haksız gostermeye birebirdir..

Hüseyin Üzmez'i o yasa olmadan nasıl çıkarıcaklardı ?

budur.. Bundan gerisi yalandır..
ayrıca o yasayla tecavüz edenin magdurla evlenmesi durumunda cezasız kalması maddesi ( ki bu ülkede cok uzun ugraslar sonunda kaldırılmıstı ) tekrar getirilmeye calısılıyor ki yazıklar olsun diyorum..

kartal_GTI
31.10.08, 16:57
Kısaca beden ve ruh sağlığı bozulmazsa tecavüz serbest. Daha doğrusu adamın varsa serbest:realmad:

ömürmarea
31.10.08, 17:06

Iııh dileme bunu.Raporu verenlerin bebelerinin bi günahı yok bu işte.

Ama eğer, "raporu verenlere de beden ve ruh sağlığını bozmadan :hump:tecavüz etsinler" dersen ona ben de katılırım..Anlasınlar bakalım nasıl oluyormuş..

EvrenOz
31.10.08, 17:17
Haklısınız,

Fazla sinirleniyorum bu tarz konularda.

Ömür "Raporu verenlerin bebelerinin bi günahı yok bu işte. " sözü ile yanlışlığımı ortaya net bir şekilde koymuş..

Ama deli oluyorum bu tarz konulara.. Bu nasıl bir satılmışlık ki böyle bir rapor altına imza atılabiliyor..Rahat uyuyabiliyorlar mı acaba yataklarında...

sui_cast
31.10.08, 18:15
Haklısınız,

Fazla sinirleniyorum bu tarz konularda.

Ömür "Raporu verenlerin bebelerinin bi günahı yok bu işte. " sözü ile yanlışlığımı ortaya net bir şekilde koymuş..

Ama deli oluyorum bu tarz konulara.. Bu nasıl bir satılmışlık ki böyle bir rapor altına imza atılabiliyor..Rahat uyuyabiliyorlar mı acaba yataklarında...

ASlında balık baştan kokuyor..
Şu anda mecliste bir alt komisyon var yakın zamanda değişen medeni kanunun ilgili maddelerini değiştirmek için ugrasan..
yani o rapaoru vermemek hiç kolay degil ucunda kendi cocuklarının rızkından olmak varsa..
Sanıyorum ki deli gibi baskı yediler yukardan, yöneticilerden..

EvrenOz
31.10.08, 18:23
İyide kendi çocuğunun rızkından olmamak için bu tarz bir rapor verilebilir mi? Ay başı alacakları maaş çocuklarına haram lokma yedirmek değil mi?

Sonuna kadar hak veriyorum, kendi keyiflerinden bu raporu vermedikleri açık.. Yedikleri baskı,rüşvet adı artık her ne ise... Boğazlarında kalsın..

Ama adam olan istifa eder gider pazarda limon satar Allah gene o çocukların rızkını verir.

Samsa
01.11.08, 02:24
hayır anlamadığım şeriat diyorsun tecavüz edeni serbest bırakıyorsun kesmen yada taşlaman gerekmiyormu.