PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Numara taşımanın püf noktaları

EvrenOz
19.10.08, 13:28
Numara taşımanın püf noktaları

Bedeli 2 YTL ama operatörler bu ücreti almayacak...

http://www.haberturk.com/2008/10/19/kuturesim/ceptarife1.jpg

Telekomünikasyon Kurumu (TK), numara taşıma bedelinin ne olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Kurum, numarasını taşıyan aboneden en fazla 2 YTL ücret alınabileceğini karara bağladı.

Ancak, cep telefonu operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone, aboneden taşıma ücreti almayacaklarını açıkladığı için, vatandaşlar taşıma işlemi karşılığında 2 YTL'yi de ödemeyecek. Telekomünikasyon Kurumu, 2 YTL'lik taşıma bedelini yapılan teknik hesaplamalar sonucunda belirledi. Hesaplamalara göre, numara taşımanın operatöre masrafının azami 2 YTL olduğu tespit edildi. Taşıma masrafının da bu bedel üzerinden yapılmasında karar kılındı. Kurul üyeleri arasında, numara taşınması karşılığında 6 ve 10 YTL bedel alınması da gündeme geldi. Operatörlerin, vatandaştan ücret almayacaklarını açıklamaları kurul üzerinde etkili oldu ve bedel 2 YTL olarak belirlendi. Numarasının hiçbir rakamını değiştirmeden hizmet aldığı cep telefonu operatörünü değiştirmeye imkan veren numara taşıma 9 Kasım'da başlayacak. Numarasını taşımak isteyen vatandaşların yapacakları işlemler şöyle:

"Vatandaş, numarasını taşımak istediği operatörün abone merkezine başvuruda bulunacak. Başvuru sırasında numaranın kendisine ait olduğunu gösteren belgeleri ile numara taşıma formunu dolduracak. Abone merkezinde ayrıca yeni operatörü ile hizmet almaya başlayacağı tarihten geçerli olacak şekilde abonelik sözleşmesi imzalayacak ve yeni bir SIM kartı alacak. Abone merkezi, bilgi ve belgeleri Telekomünikasyon Kurumu (TK) bünyesindeki referans veri tabanına aktaracak. TK, talebi vatandaşın ayrılmak istediği operatöre iletecek. Operatör en geç 2 gün içinde numara taşımaya onay verecek. Böylece 6 gün içinde numarasını taşımak isteyen abonenin, belirleyeceği saat diliminde numara 20 dakika kapatılacak ve vatandaş yeni operatöründen hizmet almaya başlayacak."

Kaynak (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=103551&cat=210&dt=2008/10/19)

Serhat.T
19.10.08, 13:35
Heyecanla beklediğim bir uygulama,inşallah sorunsuz geçiş yapılabilir.

Burak
19.10.08, 23:51
hiç istemediğim bir uygulama

EvrenOz
19.10.08, 23:58
Bence tüketiciye yarayacak bir uygulama.. Telefon numarasını çok uzun süre kullanan kişiler farklı bir operatöre geçmeyi düşünemiyorlar. Bu uygulama ile istedikleri ve kendilerine en uygun operatörlere geçmek mümkün olacak. Ayrıca tüketiciye en çok yarayacak kısım operatörlerin diğer operatörlerle rekabeti olacak.

Burak
20.10.08, 00:01
ben aradığım kişinin türkcellni aveamı olduğunu bilemeyeceğim ama...

EvrenOz
20.10.08, 00:11
Sanırım ona bir çözüm getirecekler, yani aradığın zaman aradığın kişinin hangi operatörü kullandığı arayana bildirilecek.

Aksi takdirde faturalar uçar. Hiç hoş olmayan durumlar yaşanır, dediğin gibi istenmeyen bir uygulama olur.

fenomen
20.10.08, 11:02
gereksiz 1 uygulama günümüzde çoğu kişinin 2-3tane hattı war ztn..

Gökhan_SK
20.10.08, 11:49
eğer şu hngi numara hngi hatta ait o belirtilirse süper olur ama yksa pk gzl bi uygulama olmaz gibi..

bn bide şunu merak ediyorum.. mesela bn avea kullanıyorum 100 konturum war hattımda numaramı taşıdım başka hatta nolcak bnm kontrlerm

Ome_RS
20.10.08, 20:36
bencede gereksiz bir uygulama..

Samsa
20.10.08, 20:59
önce bütün operatörler bir uygulama yapsınlar sonrada kendi aralarında numara taşınsın adımı arıycam kol gibi giricek sonra ne olucak.

sui_cast
21.10.08, 14:00
eğer şu hngi numara hngi hatta ait o belirtilirse süper olur ama yksa pk gzl bi uygulama olmaz gibi..

bn bide şunu merak ediyorum.. mesela bn avea kullanıyorum 100 konturum war hattımda numaramı taşıdım başka hatta nolcak bnm kontrlerm

yanar..
aveaya ödediğin kontor ücretinin karşılığını turkcellden istemeyi dşünmüyorsun heralde :) geçiş yapmadan önce kontörlerini bitirmeni öneririm..

önce bütün operatörler bir uygulama yapsınlar sonrada kendi aralarında numara taşınsın adımı arıycam kol gibi giricek sonra ne olucak.

arama yapıldıgında belirtilmesi şart..

ayrıca diğer arkadaşlara katılıyorum.. ne gereksiz bi uygulama..

Gökhan_SK
21.10.08, 14:24
[QUOTE=sui_cast;159292]yanar..
aveaya ödediğin kontor ücretinin karşılığını turkcellden istemeyi dşünmüyorsun heralde :) geçiş yapmadan önce kontörlerini bitirmeni öneririm..

ben aveamdan çok memnunum aycell ilk çıktığından beri kullanıyorum değiştirmemde zaten sadece meraktan sordum:)

Kaya B.
21.10.08, 15:39
aveayı ilk çıktığından beri kullanıyorum. şimdilerdeki sıkıntım; yeni evimde balkondan sarkmazsam çekmiyo :)

numaramda çok eski. tüm müşterilerim o numaramı biliyo. turkcelle geçesim var ama du bakalım.