PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat!!! Şekeri Olanlar Ayak Sallıyor

melek
11.08.08, 16:03
Dikkat! Şekeri Olanlar Ayak Sallıyor

Sürekli bacak sallamak, ciddi rahatsızlıkların habercisi. ABD'li araştırmacılara göre; bu alışkanlık
fiziksel ve depresif sorunlar nedeniyle ortaya çıkıyor.

AYAĞINI sürekli olarak sallayan insanlarda, depresif hastalıklar var. Bacak ve ayakları sallayan
kişilerin birçoğunda şeker hastalığı, aşırı endişe, mide rahatsızlığı, yüksek tansiyon ve davranış
bozuklukları görülüyor. Uzmanlar, "Ayak sallamanın nedeni hormonal bir bozukluk" diyor.

merve
11.08.08, 16:04
en nefret ettiğim şeydir tahammülüm yok.. ama sağlık sorunu olduunu bilmiodum vallahi

melek
11.08.08, 16:06
bu konuyu tam olarak sol ayağımı sallerken gördüm :D özellikle tv seyrederken daha çok yapıyorum ama ben farkında bile olmuyorum:D...

ama ben şekerimi geçen hafta ölçtüm...normalden de düşük :D

gökberk
11.08.08, 16:10
Babam Şeker hastası ama hıc bı hareket yapmıo :)
Babamda mı var bişi :wacko:

melek
11.08.08, 16:15
benim annemde de var şeker 2 adet ilaç kullanıyo bunun için...değil bu hareketi yapmak aksine sinir oluyo buna...ama tek problemi çok sinirli :realmad:

"AYAĞINI sürekli olarak sallayan insanlarda, depresif hastalıklar var. Bacak ve ayakları sallayan
kişilerin birçoğunda şeker hastalığı, aşırı endişe, mide rahatsızlığı, yüksek tansiyon ve davranış
bozuklukları görülüyor."
tabi gördüğünüz gibi bu sadece şekerle alakalı değil arkadaşlar ;)...

Eyüp
11.08.08, 16:16
ben devamlı ayaklarımı sallıyorum...seker hastası olmıyım bide:)

AYKAPTAN
12.08.08, 03:44
ilginç bi tez

Kadirr 1907
12.08.08, 19:00
Paylaşım için sağol Melek Sultan...

Ome_RS
12.08.08, 21:05
o zaman abim kesin seker hastası :D:D
ben genelde sıkıldıgımda ve aşırı heyacanlı oldugumda sallıorum ayagımı :)

clioGT
13.08.08, 10:38
şekerle ilgili bi sorum mesela
mesela normal şeker limiti... 70 - 105 arası dır değil mi?
şeker seviyesi 110 olan, şeker hastası mı olmuş oluyor?
bu düşer mi yoksa artık ömrübillah şeker hastası mı kalır?
bilgisi olan var mı?

uğur-a
13.08.08, 17:00
Kişi aç iken vücut ağırlığının kg'ı başına 1 gr şeker verilir.
Şeker hastası olmayan bir kişi için Diyabet testinden sonraki 2 saat içinde ortalama 90 mg'den 120-140 mg'ye kadar çıkar ve normalin altına döner. Fakat şeker hastası olan birinde zaten açlık kan şekeri 110 mg/dl nin üzerinde olduğundan bu test uygulandığında çok daha fazla artış gösterir, ve ancak 4-6 saat sonra düşer, ama ilk düzeyinin altına inmez. Şeker sınırı 110'mg dir. Zaman içinde sinir, stres ,uyku hali ,agızda kuruluk, Bulanık görme gibi garip bişeyler üst seviyelere doğru artış gösteren şeker hastalığının habercisi oluyor.

Allah gerçekten şeker hastalarına yardım etsin annem uzun zamandır şeker hastası günde 5-6 tane ilaç falan kullanıyor. aile içinde resen onunla birlikte bizde bu hastalığı yaşıyor gibiyiz.. Vucudu tahrip eden sürekli halsiz bırakan bi hastalık

Allah evlerden uzak tutsun.

Şeker hastalarınada acil şifalar versin..

melek
13.08.08, 17:22
şekerle ilgili bi sorum mesela
mesela normal şeker limiti... 70 - 105 arası dır değil mi?
şeker seviyesi 110 olan, şeker hastası mı olmuş oluyor?
bu düşer mi yoksa artık ömrübillah şeker hastası mı kalır?
bilgisi olan var mı?

şeker limiti evet 70-105 arasındadır...
şeker seviyesi 110 olan,şeker hastası olmuş olmuyor,tehlike yok...belirli diyetlerle bu sonuç düşürülebilir...
tehlike sınırı 130 ve üzeridir...eğer buna müdahale edilmezse şeker hastalığı teşhisi konulabilir...
şeker hastalarımıza Allah şifa versin...
pankreasımızı koruyalım ;)

clioGT
14.08.08, 12:45
teşkür melek...

Sonay
14.08.08, 12:52
Ayağımı sallıyorum çok şükür şekerim yok Allah göstermesin zaten ama canım çok çikolata istioooo

Osman
16.08.08, 17:57
tam ayağımı sallarken bu konuyu gördüm :)
ama şekerim yok ilerde olurmu acaba ?