PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Esniyoruz???

melek
11.08.08, 15:17
Neden Esniyoruz?

Uykusuzluk, can sıkıntısı, halsizlik... Bugüne kadar insanların neden esnediği üzerine pek çok teori üretildi. Bunların yanı sıra 'kandaki düşük oksijen seviyesi' de kimi zaman esnemeyle
ilişkilendirildi. Ama bunların hiçbiri esnemenin temel nedeni değil...

Meğer beynimiz serinlesin diye esniyormuşuz..

New York Üniversitesi psikoloji profesörü Andrew C. Gallup'a göre, neden esnediğimizi aslında kimse bilmiyor, ancak o ve ekibinin yeni bir açıklaması var: Esneme vücudun beyni serinletmesi için bir yöntem.
Ekip çalışmada, deneklerin beyinlerinin ısındığı zamanlarda daha sık esnediğini gözlemlediklerini
açıkladı.

Esnemenin, vücudun diğer sistemleri yetersiz kaldığında, beyin sıcaklığını düzenlediği yönündeki teoriyi ispatlamak için araştırmacılar, insanların çevresinde birileri esneyince, hemen esnemeye
başladıkları gerçeğinden hareket etti.

Gönüllüler, gülen ya da esneyen insan görüntülerinin olduğu filmin oynatıldığı odaya alındı.
Gözlemciler deneklerin ne sıklıkta esnediğini inceledi. Bazı deneklerden filmi izlerken burundan nefes almaları, daha sonra da alınlarına sıcak ya da serin tamponlar bastırmaları istendi. Beynin serinlemesini sağlayan alna buz konulması ve burundan nefes alınması sırasında, bulaşıcı esnemenin kesildiği görüldü...

merve
11.08.08, 15:40
enteresan.. bikezde gazetede okumuştum ama o çok saçma gelmişti.. esnemenin tamamen bilinç altında cinselliğe çağrı olduğunu söylüodu sen öyle hissetmesen bile bilinç altında karşındaki kişiye o msjı verirmişsin.. çok aptalcaydı ama :D insan annesinin babasının karşısındada esniyo yani :D

gökberk
11.08.08, 15:42
Puhahah :D di me ama

Eyüp
11.08.08, 16:45
Bundan sonra erkek erkegeyken esnememeye calısıcam:D:ramo:

Kadirr 1907
12.08.08, 00:23
O zaman ben fazla esnemişim ki beynim sulanmış:D

AYKAPTAN
12.08.08, 03:41
hakatten enteresan

Ome_RS
12.08.08, 21:55
valla ilk defa okudum enteresan bi durum ama mervenin bahsetiği daha bi enterasan ve saçma bu daha mantıklı.
ama ne olursa olsun esnemeyi seviyorum hatta bazen can sıkıntısından durup duruken esniyorum bide gözümden yas geliyoya ohh miss miss :)