PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lens çiziği giderilebilirmi ?

Burak
11.08.08, 01:25
İzmir kordonda fotoğraf çekmeye çalışırken kendini bilmez bir kuş hızla gelip fotoğraf makinama ve bana çarptı sanıyorum gagası veya ayağı lensimi çok ufakta olsa çizdi.detay çektiğim fotoğraflarda ince bi şekile görülüyo bu çizik...

Size sormak istediğim oto camı tamiri gibi bu lenslerinde tamiri varmı? yoksa orjinal 18/55imi değiştirmem için bir bahanemi olmalı bu ??

nevo
11.08.08, 01:28
Burak başına gelen eski bir tabirle pişmiş tavuğun başına gelmez;( geçmiş olsun..
fotoğraf makinalarından pek anlamam ama söylediğin lensi takınca iyi olucağına inanıyorsan bu senin bahenen olsun :D

Alp
11.08.08, 01:33
filtre varmıydı ? çiziğin boyutunu bilmiyorum ama çok çizikse lensi değişmen gerekebilir. fakat UV filtre fln bulunsaydı sadece 15-20 liraya bi filtre değişecektin o kadar :)

Burak
11.08.08, 01:35
Valla ya..şaka bi yanada ben şu son 15 gün içerisinde kuşlarla arası çok bozuk birisi oldum...biri güneşlenirken göğsüme pisledi öbürü lensimi çizdi bitanesi yolda önüme atladı çarptım sis farım kırıldı,bu ne be...çokmu tavuk yedim intikammı alıyo pis kümes hayvanları nedir anlamadım:D:D

Burak
11.08.08, 01:36
filtre varmıydı ? çiziğin boyutunu bilmiyorum ama çok çizikse lensi değişmen gerekebilir. fakat UV filtre fln bulunsaydı sadece 15-20 liraya bi filtre değişecektin o kadar :)

yok be Alp filtre yoktu işte :(çizik yarım milim uzunluğunda bişey...belki dahada kısa... ama detay fotoğrafında belli oluyo

Alp
11.08.08, 01:55
yok be Alp filtre yoktu işte :(çizik yarım milim uzunluğunda bişey...belki dahada kısa... ama detay fotoğrafında belli oluyo

mikrofiber tarzı bi bezle güzelce silmeyi bi dene, düzelmesse yapacak bişey yok, önündeki camı yüksek ihtimalle teknik serviste değiştirirler fakat lens sökülüp tekrar toplanacak AF'si eskisi kadar sağlıklı olur mu bilemem :)problemi hallettikten sonra da mutlaka bi UV filtre tavsiye ederim, ne olur ne olmaz :)

Jan
14.08.08, 02:08
lens temizleme kalemleriyle temizlemeyi dene ve mutlaka 15-20 ytl verip dandikte olsa bir uv filtre kullanmalısın :) lensin temizliği ve zarar görmemesi çok önemli, ufacık bir çizik bile büyük fotolarda sorun yaratabilir. lense zarar verip yenisini almaktansa bir uv ve polarize filtre edinmek daha kolay olur sanırım :)

Eyüp
14.08.08, 02:14
Boyle dedikten sonra bende korkmaya basladım...en iyisi bende bir lens alıyım:)

Yiğit G.
14.08.08, 13:37
Bahanen çıktı Burak :) Ne yazikki tamiri yok.Çok profosyonel pahalı bir lensse polish tarzı bi işlem yapılıyormuş ama hem çok pahalı bir işlem hemde oryantasyonu bozuyormuş.

Burak
15.08.08, 01:08
yok be üstünde gelen 18/55mm dandik lens..mikrofiberli bez bide temizleme spreyiyle sildim biraz geçti gibi..yani en azından artık fotoğraflarda belli olmuyor.. ama bahanem oldu gerçekten..

güncel alınık 75/300 :D:D

Jan
15.08.08, 13:02
yok be üstünde gelen 18/55mm dandik lens..mikrofiberli bez bide temizleme spreyiyle sildim biraz geçti gibi..yani en azından artık fotoğraflarda belli olmuyor.. ama bahanem oldu gerçekten..

güncel alınık 75/300 :D:D

alacağın lensin F değeri max 2.8 olsun APO DG lerde :) benim tavsiyem ise 18-55 yerine bir tamron 17-50 veya sigma 17-70 olurdu. lensleri görmeden denemeden karar verme tabiki..

Ahmet
19.08.08, 13:37
alacağın lensin F değeri max 2.8 olsun APO DG lerde :) benim tavsiyem ise 18-55 yerine bir tamron 17-50 veya sigma 17-70 olurdu. lensleri görmeden denemeden karar verme tabiki..

Zenginiz sanırım :)

Burak'çım geçmiş olsun, artık uv filitre kullanman gerektiğini hiç unutmazsın :)

Ömer Faruk
19.08.08, 18:02
bende alıyım bi tane emektar ama işe yarıyor :)

Boyle dedikten sonra bende korkmaya basladım...en iyisi bende bir lens alıyım:)

Jan
20.08.08, 04:13
Zenginiz sanırım :)

Burak'çım geçmiş olsun, artık uv filitre kullanman gerektiğini hiç unutmazsın :)

en son listemin başındaki lens tamron 17-50 valla :) 500$ hayyam fiyatı 18-55 le alakası yok 50 de bile F değeri 2.8 olduğu için bence fiyatına göre gayet başarılı bir lens :) ürünün kalitesi rakiplerine göre gayet iyi bence.. dslr kullanıcısı kişide zaten lens değişikliği için bu makinaları kullanıyor değil mi ? :bravo2:

Can
20.08.08, 22:08
Bi çözüm önerim yok ama çok geçmiş olsun ya ilginç bir kaza gerçekten gülsem mi aglasam mı :) tekrar geçmiş olsun