Orijinalini görmek için tıklayınız : Cha Cha
Küba familyası danslarının diğer bir üyesi olan Cha Cha Cha, aynı zamanda sosyal Latin-Amerikan danslarının en popüler olanıdır. Cha Cha Cha'nın birçok hareketinde bu sebeble Rumba Mambo hareketlerinden benzerlikler vardır. En temel farklılık "Cha Cha Cha" dadır. Bu terim adını müzikteki dördüncü vuruşun, kolay yakalanabilen Cha Cha Cha ritmini vermek için bölünmesiyle oluşmuştur.
Bu dans başlangıçta Mambo ve Rumba'nın bir çeşidiydi ancak 1948'de Enrique Jorrin, Mambo'nun doğduğu danzon ritmiyle, montuno ritimlerini karıştırdı. Sonuç gözle görülür şekilde farklı ve heyecan vericiydi. Jorrin'in "aldatmaca" anlamına gelen bu yeni kompozisyonu "Enganadora" 1953'te kayıtlara geçti ve devasa ölçülerde popülarite kazandı. Dansçılar hep daha da fazlasını talep ettiler. Cha Cha Cha'nın anlaşılır ritmi küçük müzik topluluklarından büyük orkestralara kadar hemen hemen her şekilde yorumlandı ve kısa sürede neredeyse tüm müzisyenler Cha Cha Cha çalmaya başladı.
http://www.afrolatindans.com/images/detayresim_chacha.jpg
Cha Cha Cha dansı, müziğinin de olduğu gibi; canlı, göz alıcı, alaycıdır ve coşkun ritmiyle dünyadaki tüm dansçıların rağbet edip zevk alacağı türden nadir bir eğlence sunar.
Cha Cha Cha adı İspanyolca'da "Chacha" çocuk bakıcısı demektir. Aynı zamanda "chachar" kokain yaprağı çiğnemek anlamına da gelmektedir. Ama Cha Cha Cha hızlı bir Küba dansı olan Guaracha'dan geldiği düşünülmektedir.
3 yıl giitim chacha'ya süperr..;)
İLHAN - CLİO
18.02.08, 13:09
aslım maşallahın var yani ,bilmediğin yok
aslım maşallahın var yani ,bilmediğin yok
inş. ilerki zmnlarda kendim şuan yaptığım dansların wideosunu we resimleriyle birlikte bir konu açıcam..dans bnm haayatım(:
bekLiyoruz asLım videoLarını :) bakaLım =)
sevgili yönetim kısada olsa şu danslar hakkındada bilgilendirirsen memnuniyetim doruklara çıkıcak: Folklör, Harmandalı, Kasap Havası, Zeybek, Kafkas, Karadeniz, Horon, Halay, Atabarı, Oryantal, Çiftetelli, Karşılaşma Oyunları, Kaşık Oyunları, Koçari, Passodoble, Polka, Rhumba, Vals, Çağdaş Dans, Modern Dans, Bossanova, Reggie, Tango, Mambo, Salsa, Sizzling Salsa, Samba, Funk, Techno, Rap, Soul, Break Dance, Jive, Yambu, Rueda, Bachata, Foxtrot, Quickstep, Swing, Bolero, Merengue, Flamenco, Aerodance, Hip hop, Bale, Rock'n Roll, Elektrobugi, Sirtaki, Sirto, Yeranos(Turna), Capoeira, Payduşka, Dabke, Kalamatianos, Lezginka
sevgili yönetim kısada olsa şu danslar hakkındada bilgilendirirsen memnuniyetim doruklara çıkıcak: Folklör, Harmandalı, Kasap Havası, Zeybek, Kafkas, Karadeniz, Horon, Halay, Atabarı, Oryantal, Çiftetelli, Karşılaşma Oyunları, Kaşık Oyunları, Koçari, Passodoble, Polka, Rhumba, Vals, Çağdaş Dans, Modern Dans, Bossanova, Reggie, Tango, Mambo, Salsa, Sizzling Salsa, Samba, Funk, Techno, Rap, Soul, Break Dance, Jive, Yambu, Rueda, Bachata, Foxtrot, Quickstep, Swing, Bolero, Merengue, Flamenco, Aerodance, Hip hop, Bale, Rock'n Roll, Elektrobugi, Sirtaki, Sirto, Yeranos(Turna), Capoeira, Payduşka, Dabke, Kalamatianos, Lezginka
bunların hepsinin tek tek açıklamasını mı istiyorsun?
bunların hepsinin tek tek açıklamasını mı istiyorsun?yok aslında görsel bir sunum olsa daha iyi olur :p
yok aslında görsel bir sunum olsa daha iyi olur :p
latin daNSlarından...chacha-salsa..
Halk oyunlarından artvin,akçaabat,diyarbakır,elazığ,bolu..
şuanda da haala kafkas oynuyorum..
yakında foto koyucam;)
bende çok güzel tavla oynarım :) resimleri merak ettim
Sezerciğim bi zahmet google'dan ve youtube'den bu istediklerini araştırsan bize hem döküman hemde videolu bir sunum yapsan güzel olmazmı? ;)
bende çok güzel tavla oynarım :) resimleri merak ettim
ewren sna güzel bir akıl wermiş uyugula:p
Sezerciğim bi zahmet google'dan ve youtube'den bu istediklerini araştırsan bize hem döküman hemde videolu bir sunum yapsan güzel olmazmı? ;) evrenciğim google ve youtube ile uğraşmasamda özel olarak senin için hazırladığım harman dalı ağırlıklı bir sunumum var ilk görüştüğümüzde taktirine sunsam nasıl olaaar :) ...
Olur kardeşim, videoya çeker burada yayınlarız :)
Olur kardeşim, videoya çeker burada yayınlarız :)
yöneticim benim yayınlarız tabii
olmaz ben müsade etmiyorum dans benden sorulur size ne oluyo:p
olmaz ben müsade etmiyorum dans benden sorulur size ne oluyo:p
oky zaten bende evrenle dans etme fikrini bi içime sindirememiştim :)
:smilielol5::smilielol5::smilielol5:ee yaniiioky zaten bende evrenle dans etme fikrini bi içime sindirememiştim :)
latin daNSlarından...chacha-salsa..
Halk oyunlarından artvin,akçaabat,diyarbakır,elazığ,bolu..
şuanda da haala kafkas oynuyorum..
yakında foto koyucam;)
:) ben sadece yalnızken oynarım...aynaya bile bakmam oynarken görüpte kendimden nefret etmim diye:D ama çok merak ettim kafkas nerde oynuyosun?
ya ayak yapıo tuba :D oynayabılırmı o kafkas :D oynasa oynasa bi dans eder anca :D:P
Yunus Kahraman
28.08.08, 19:59
şu an yapmayı düşünmüyorum..
Yunus Kahraman
11.09.08, 02:01
Hayırlı uğurlu olsun; bugün basiclerine başlamış bulunmaktayım :)
lord beklan
10.11.08, 18:30
1 2 3 cha cha cha :))) basic steps :)
Yunus Kahraman
11.11.08, 02:30
1 2 3 cha cha cha :))) basic steps :)
yesssssss :)
lord beklan
11.11.08, 21:37
yesssssss :)
elbette yes :))) en sevdıgım dans o kadar gosterıye nasıl cıktık :)))
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.