Orijinalini görmek için tıklayınız : Mantı
Canım nasılda mantı çekti şöyle bol yoğurtlu,baharatlı mmmhhhh mis misss :)
http://img66.imageshack.us/img66/5236/46164656d545563453oto3.jpg
Mantı nasıl yapılır;
Öncelikle mantının içini güzelce hazırlayacaksın.(Kıymaya katılan değişik baharatlar tadı etkiler tabiki) Sonra hamurunu güzelce yoğurduktan sonra küçük küçük kare şeklinde kesip, kıymadan da az az alıp hamuru doldurduktan sonra hiç hava almayacak şekilde kapatacaksın.
Haşlarken arada bir kıyması pişmiş mi diye yiyerek kontrol edeceksin. Piştiğinden emin olduktan sonra süzgeçten geçirilerek artık tabağa alabilirsin.
Dilerseniz üzerine bol sarımsaklı yoğurt (kıvamı ne tam koyu nede ayran gibi açık olmayacak)ile birlikte sos yapıp servis yapabilirsiniz yada süzgeçten geçirdiğiniz mantının üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz muhteşem bir lezzet şiddetle tavsiye ederim ;)
Pratik olsun diye satın aldığınız mantılar elde yapılmış mantının yerini tutmuyor tabiki :)
Kadirr 1907
06.08.08, 14:30
Daha dün mantı yemiştim ama yine canım çekti sayende SonI :D
O mantılar tek tek boğazına dizilmedi dimi :)
Kadirr 1907
06.08.08, 14:41
O mantılar tek tek boğazına dizilmedi dimi :)
Hiç sorma SonI ya biraz ısıtayım dedim yandı yarısı zaten :( TAdı damağımda kaldı...
Demmek ki gözün varmış mantım da ondan yandı...
:omg_smile:
canım cektı sımdık aksam anneme mantı yaptırım :D dediğim dedik ıyı degerlendırmem lazım :D
Hiç sorma SonI ya biraz ısıtayım dedim yandı yarısı zaten :( TAdı damağımda kaldı...
Demmek ki gözün varmış mantım da ondan yandı...
:omg_smile:
iYİDE MANTININ VARLIĞINDAN HABERİM YOKTU Kİ GÖZÜM KALSIN :D bizden gizli gizli mantı yersen öyle yanar işte :D:D
canım cektı sımdık aksam anneme mantı yaptırım :D dediğim dedik ıyı degerlendırmem lazım :D
Banada kargoyla gönder :D:D
Kadirr 1907
06.08.08, 14:54
Yapalım o zaman bi mantı partisi :D
avucunuzu yalayın siz ahuahahauha :D
çok ayıp :p
Kadirr 1907
06.08.08, 15:27
Sen askerde iken mantı yediğimiz resimleri yollarız sana mektupla Emir merak etme :D:D:D
Yapalım o zaman bi mantı partisi :D
Evet evet evet :D
Sen askerde iken mantı yediğimiz resimleri yollarız sana mektupla Emir merak etme :D:D:D
ha ha ha cok komik :D bende stock yaparım annem aylık olarak kargo ıe yollar bana çaremı yok hem huh :D
Harika fikir :D
ha ha ha cok komik :D bende stock yaparım annem aylık olarak kargo ıe yollar bana çaremı yok hem huh :D
Bak işte İzmir gibi bi yerde kargoyu teslim alamadın da. Allah'ın dağında mı alacaksın :D:D:D
ben seviyoeum ama bazen sevmiyorum :) thaf ama öle bazen çok cnm çekiyo bazende asla yenmez gibi gelio :) ne onunla ne onsuz gibi :D
Bak işte İzmir gibi bi yerde kargoyu teslim alamadın da. Allah'ın dağında mı alacaksın :D:D:D
ozaman daha comezdık yolla dedım yollamadın ondan sonrada yok babama verdım yok oydu buydu :D yalanmı sole tel kayıtlarını askerıyeden aldırtma bana :D
bUğrA_mUtlU
06.08.08, 15:39
naaptın yaaa... :D zaten uzun zamandır yemiyodum canım çekti şimdi... :D yer mekan zaman farketmeksizin tok bile olsam herzaman afiyetle yerim... :)
ben seviyoeum ama bazen sevmiyorum :) thaf ama öle bazen çok cnm çekiyo bazende asla yenmez gibi gelio :) ne onunla ne onsuz gibi :D
mantısız yasanırmı merve yaw :D bı mantı bı cıg kofte bıde rakı bunlarsz ouww yapamam walla :D
En gzüel mantıyı ben yaparım diyebilenler çıksın ortaya :) tarif vereceksiniz :D püf noktası varmıdır? varsa nedir nedir ? :)
çiğkin öğdek eti lazım ama güzel bi mantı istiosan onu dilim dilim ince ince doraman lazım bak bu püf noktası benden :D dierlerinide dier arklardan orenı verırsın artıkın :D
uzun zaman oldu annem de yapmaz ki şimdi kilo alıyorsun diye :D :D
suan kayseride oldugum icin haftada en az 2 3 kere bıkmadan usanmadan yiyorum :D:D
daha önce yapmıslıgım var hem hazırı hem sıfırdan hamur yogurmalı yapmasına gıcık olurum ama yemesini severim :D:D
püf noktası hamuru kuru olursa cok set olur ıslak olursa pişerken cabuk atar kıyma bi yerde hamur bi yerde yersiniz :D:D
offfffff
akşam akşam canım nasıl mangal istedi ya!
mantı görüp mangal isteyenide ilk defa görüyorum :D:D
oha ne mangalı ya
mantı diyecektim
manhgal nerden çıktı
haha bunu yazarken mangalı düşünüyordum geçen hafta yazlıkta yaptığımız
:D:D
Ömer Faruk
07.08.08, 01:46
rekorum doldu dolu 9 tabak :ramo: şimdi benmde canım çekti :D
walla canım cekti yarin sabah gidip alayım :D :D
Olsa da yesek.Eeee kim yapıcak :D
Ömer Faruk
07.08.08, 02:24
malzemeler sizden işçilik benden dostum :D
mantısız yasanırmı merve yaw :D bı mantı bı cıg kofte bıde rakı bunlarsz ouww yapamam walla :D
çiğ köfteden nefret ederim valla neise konu o diilde ya mantıyı sevmiyorum demedimki bazen accayip cnm çekio hatta bikaç gün önce yedim yani :) ama bazende gıcık oluyorum aklıma gelince bile midemi bulandırıo :) bu nasıl çelişkidir bilemicem ağır bişi olduundan olsa gerek..
Eminim dün herkes sofrasında mantı olmasını istemiştir. Şöyle boooooolll tereyağlı mmmhhhhhhhhhhh
benım wardıki :D ahahahah o yuzden ıc cekmeme gerek kalmadıydı :D zuhahahah :D:D
Boğazına dursun emi :D
artık ımkansız yedım cunkı kalanalr war gercı ama onlarıda sewabına dısardakı pisiciklere werçem :D
Kadirr 1907
07.08.08, 17:59
Tamam Emir bizde resimleri yollarız sana kargo ile:D
Kadirr 1907
07.08.08, 18:00
Evet evet evet :D
Ne zaman yapıyoruz SonI partiyi fazla açmayalım arasını da ölürsek gözlerimiz açık gitmesin... :D:D:D
Kadirr 1907
07.08.08, 18:02
SonI yapmasını değil de yemesini harika yaparım:D:D:D
Sen mantıyı yap bak nasıl yiyom ben onu :D
SonI yapmasını değil de yemesini harika yaparım:D:D:D
Sen mantıyı yap bak nasıl yiyom ben onu :D
Hiç uğraşamam valla bana güvenme :D yapılışı 2 saat,yemesi 10 dk. :D:D
Darıca da çok güzel bir mantıcı biliyorum geçen sene toplucana gitmiştik herkes çok beğenmişti isterseniz yine toplucana gidebiliriz :D
ben en iyisi akşam kadıköye gidiym stadın orda çiğ köfte yemeğe:D
Kadirr 1907
07.08.08, 18:33
Hiç uğraşamam valla bana güvenme :D yapılışı 2 saat,yemesi 10 dk. :D:D
Darıca da çok güzel bir mantıcı biliyorum geçen sene toplucana gitmiştik herkes çok beğenmişti isterseniz yine toplucana gidebiliriz :D
İİ gideriz de acaba orda ki mantılar bize yeter mi ? :D:D:D
Nerde yer ne zaman gideceğiz kaç kişik yer he SonI :D:D:D:
İİ gideriz de acaba orda ki mantılar bize yeter mi ? :D:D:D
Nerde yer ne zaman gideceğiz kaç kişik yer he SonI :D:D:D:
Yer ufak ama üst kata tahsis ederler bize ;) merak etme ayakta kalmazsın baktın sandalye masa yok yere çömelir oturur yersin :D
Bi sürü abla var mutfakta yiyebildiğin kadar yersin sanki 10 tabak yiyeceksin :) alt tarafı en fazla 1,5 porsiyonla doyarsın :D
way bisiz mantıcıya gidiyorsunuz he :D
Kadirr 1907
07.08.08, 19:26
Yer ufak ama üst kata tahsis ederler bize ;) merak etme ayakta kalmazsın baktın sandalye masa yok yere çömelir oturur yersin :D
Bi sürü abla var mutfakta yiyebildiğin kadar yersin sanki 10 tabak yiyeceksin :) alt tarafı en fazla 1,5 porsiyonla doyarsın :D
SonIcım en az demek istemiştin 1.5 derken herhalde :D:D
Yer neresi SonI
way bisiz mantıcıya gidiyorsunuz he :D
Toplucanak :) gidelim diyoruz heralde :D
Kimse gelmezse zaten resimleri eklerim buraya :D:D:D
Kadirr 1907
07.08.08, 19:32
Ben kesin gelirim SonI sen merak etme:D
Şu yeride bi desen hele çok sevinecem vala:D
he ii yemek olunca dayanamam :D :D
resımlerle canı çeker milletin :D
SonIcım en az demek istemiştin 1.5 derken herhalde :D:D
Yer neresi SonI
Darıcada dedim ya aşık mısın? :D:D en az değil en fazla 1,5 porsiyon
tıka basa dolu kocaman bi tabakta getiriyolar zaten :)
Kadirr 1907
07.08.08, 19:37
Darıcada dedim ya aşık mısın? :D:D en az değil en fazla 1,5 porsiyon
tıka basa dolu kocaman bi tabakta getiriyolar zaten :)
Aşık değilim de kaçırmısın SonI :D
Peki Darıca nerde SonI:(
düzcede var birtane :D darıcı
he ii yemek olunca dayanamam :D :D
resımlerle canı çeker milletin :D
Kimse davetiye beklemesin ben geliyorum desin o zaman :D
yada şöyle yapalım Bülent Fx abiciğimize söyleyelim kabul ederse yönetimimiz güzel bi org. yapalım. Toplar gelmek isteyenleri, Gebze ye kadar getirir Darıca ya kadar da ben götürürüm mantı yemeye:D:D
Kadirr 1907
07.08.08, 19:52
Kimse davetiye beklemesin ben geliyorum desin o zaman :D
yada şöyle yapalım Bülent Fx abiciğimize söyleyelim kabul ederse yönetimimiz güzel bi org. yapalım. Toplar gelmek isteyenleri, Gebze ye kadar getirir Darıca ya kadar da ben götürürüm mantı yemeye:D:D
Güzel fikir SonI.... Aferin sana:D:D:D
O zaman Bülent Fx abiye sen süle...
Darıca mı nerede şöyle söylim E5 ten düm düz geliyorsun bi müddet sonra sola dönüyorsun tekrar düm düz devam ediyorsun :D:D:D
Kardeşim ben yol tarif etme özürlüyüm bilen bilir :D:D :) + Bülent'e söyledim sayılır :D
tol tarif etmede ne var ya . şimdi burdan düz git orda saga dönen yol var ordan sola tekrar sola :D :D :D
mantımı iyi fikir :D rejim mejim tanımam :ramo:
sende haftanın ilk günü başlayıp 2. günü bozanlardansın demek :D
Kadirr 1907
07.08.08, 22:20
Sen rejim mi yapıyodun Melek Sultan :D BAna pek öle gelmedi de :D:D:D
SonI alırsın yolu bilmeyenleri yanına çözersin bu işi yoksa başına belayım:D:D:D
Bülent abi mantı partisini bekliyoruz:D
ne darıcaya mantı yemeye mi gidiyoruz ben gelirim valla yakın bana hemde darıca daha gecen hafta gittim mantıdan sonrada hayvanat bahcesine gireriz panda ayı flan besleriz :D:D:D
ne darıcaya mantı yemeye mi gidiyoruz ben gelirim valla yakın bana hemde darıca daha gecen hafta gittim mantıdan sonrada hayvanat bahcesine gireriz panda ayı flan besleriz :D:D:D
senden ii ayumu var laa :D
lütfen site içerisinde üyelere hakaret etmeyelim :D zati bende ondan dedim hayvanat bahcesine gideriz bide orda yerim :ramo:
gece saat 2olmuş benim cnm dehşet mantı çekiyo yaa :(
bi kaç gündür rüyamda mantı görüyorum hayırdır inşallah :D
daha yıemedınızmı sız mantı ahahahah :D
Şimdi arakdaşlar mantıları Sonay mı yapıyorda biz yiyoruz darıcada, yoksa darıcada bilinen güzel bir mekan varda bizmi duymadık... Yanlız ben çıtır mantı severim, ve güzel yapan biyer olmadımı hayatta yemem... Üzerine şööyle yoğurtla birlikte bol sumak, kırmızı biber ve naneyi dökecen birazda kızmış tereyağı dökeceksin... Sora yemeyip yanında yatacaksın sabaha heryerin şişmiş olarak kalkacaksın :D:D
sonay yapsın :D
banada kargo ıle gonderin:redface: :D
yemedik yieceğimiz zaman sende bize bakacaksın ama :D:D:D
Şimdi arakdaşlar mantıları Sonay mı yapıyorda biz yiyoruz darıcada, yoksa darıcada bilinen güzel bir mekan varda bizmi duymadık... Yanlız ben çıtır mantı severim, ve güzel yapan biyer olmadımı hayatta yemem... Üzerine şööyle yoğurtla birlikte bol sumak, kırmızı biber ve naneyi dökecen birazda kızmış tereyağı dökeceksin... Sora yemeyip yanında yatacaksın sabaha heryerin şişmiş olarak kalkacaksın :D:D
Ben yapınca yiemiyorum o yzüden kalsın almayayım ben :D:D
Darıca da güzel bi mekan var orada diyorum ama mesafe açısından ortada da buluşup yiebiliriz ;)
Kadirr 1907
08.08.08, 18:49
Nerde kim yapacaksan yapsın olsun bi an önce yiyelim şu mantuyı :D
Artık heryerde mantı görmeye başladım:D
VAlla çıtır mantı yapan biyer varsa hemen ayarlayalım yapalım bi mantı partisi :D:D
Ben yapınca yiemiyorum o yzüden kalsın almayayım ben :D:D
Darıca da güzel bi mekan var orada diyorum ama mesafe açısından ortada da buluşup yiebiliriz ;)
Sen yapınca sen yiyemiyorsan eminim zaten bizde yiyemeyiz... Yersekte mide fesatı geçirebilme riskimiz var...
Kadirr 1907
08.08.08, 19:19
Sen yapınca sen yiyemiyorsan eminim zaten bizde yiyemeyiz... Yersekte mide fesatı geçirebilme riskimiz var...
Katılıyorum sana abi zaten mide rahatsızlığı çekeyorum.... Vala ince ince olacak çıtır çıtır üzerien nanesi biberi kızmış yağı oyy oyyy ağzımın suyu altı be:drool5:
Abi en kısa zamanda yapalım abi...
sonunda herkesin biyerleri şişmiş olcacak bu konunun :D
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.