Orijinalini görmek için tıklayınız : Flaş : Ak Parti Kapatılmadı
http://www.trt.net.tr/haber/2007/02/07/resim/anayasa_mahkemesi_b.jpg
Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili olarak çalışmalarını tamamladı. Mahkeme Partinin kapatılmamasına, hazine yardımının 1/2 oranında azaltılmasına karar verdi.
kapatılamzda zaten bi ülkede iktidar partisi kapatılırsa buyuk bir kaos baslar...
sımdı kaos yok sanırım gormuyorsunuz ukenın halını!!! Anayasa baskanı bıle red oyu verdıkten sonra hersey beklenır bunlardan. kapatılmadı dıe konusmaya baslarlar kımsenın gucu bızı kapatmaya yetmez gb seyler derler....
kapatılamzda zaten bi ülkede iktidar partisi kapatılırsa buyuk bir kaos baslar...
Refah partısı ıktıdardayken kapatılmıstı ama !!!
ben hernekadar bu partinin kesinlikle yandaşı olmasamda kapatılmasından yana diildim.. ülkede saten bi karmaşıklık var dahakötü sonuçlar doğurabilirdi.. ama bu güzel bi uyarı oldu yani umarım bunu anlarlar.. saten yaptıklarının yanlış hatta suç olduğu verilen oylarla onaylanıp kabul edildi.. bundan sonra daha dikkatli olacaklarını umuyorum..
Refah partısı ıktıdardayken kapatılmıstı ama !!!
ama oda artık haketmişti yani o kadarda taraflı olunmazki...
Bu konuyu görmeden yeni konu açtım...kusura bakmayın...
Bu konuyu görmeden yeni konu açtım...kusura bakmayın...
Diğer konudaki görüşlerine katılmakla beraber halkın biraz daha bilinçlenmesini umuyorum.
Nerede kalınmıştı?
Altın yumurtlayan tavuk Türk Telekom yok pahasına satıldıktan sonra o tavuğun kardeşi olan Milli Piyangonun satışı ortaya çıkmıştı.
Eh yarın öbürgün köprülere de göz dikilirse şaşmam.
Durmak yok yola devam ;)
Nerede kalınmıştı?
Altın yumurtlayan tavuk Türk Telekom yok pahasına satıldıktan sonra o tavuğun kardeşi olan Milli Piyangonun satışı ortaya çıkmıştı.
Eh yarın öbürgün köprülere de göz dikilirse şaşmam.
Durmak yok yola devam ;)
Nasıl savunabilirsiniz kapatılmayı şaşırıyorum, sözüm meclisten dışarı, yeri geldimi hepiniz en "azılı" demokrasi savunucuları oluyorsunuz, demokrasi elden gidiyor diye bas bas bağırıosunuz, şimdi de gelmiş anti-demokratik olan bir eylemi destekliyorsunuz...gerçekten çok garip geliyor bu tür söylemler, madem öyle mahkeme yoluyla diil, seçimlerle devirelim akp yi, böyle kolay yoldan bir partiyi kapatıp milyonlarca seçmeni yok saymak kolay...Bence bu söylemlerde bulunanlar ilk olarak CHP ye protesto gösterip, demirbaş olan Baykalı koltuğundan etmeli, hatayı orada aramalıdır...Adam akıllı bir siyasetle elbet ki her parti gibi akp de parlemtonun dışına itilebilir...Kapatmayı savunan arkadaşlara şunu örnek gösteriyorum; Yıl 1960 Demokrat Parti kapatıldı, devamında gelen seçimlerde DP'nin devamı olarak bilinen Adalet Partisi iktidara büyük bir çoğunlukla geldi, o yüsden kastım şudur, kapatmak çözüm değil, ülkemiz için en hayırlısı olmuştur kanaatindeyim...Şunu tekrar tekrar belirtmek istiyorum, Akp sempatizanı değilim, ölümüne bir demokrasi savunucusuyum...Teşekkürler...
Herzaman şunu söylerim,
AKP'yi sevmiyorum diye CHP'yi savunuyor değilim. Tayyibi ne kadar sevmiyorsam baykalı da bir o kadar sevmem. CHP gibi Atatürk'ün emaneti bir partiyi sirke çevirdi. Yapıştı koltuğa kalkmıyor.
Şunda da hemfikirim. Muhalefet adam gibi muhalefet olmaz ise elbette iktidar istediği gibi at koşturabilir. Baykalın şuanda yaptığı muhalefet sadece ve sadece mahalle kavgasından ibaret.
Parti kapatılması konusunda genel görüşüm kapatılmaması yönünde. Lakin öyle bir parti var ki tepede başındaki adam "elhamdürüllah şeriatçıyız" , "demokrasi bir araçtır, istediğimiz durağa geldiğimizde ineriz" , " 10 kasımda sap gibi ayakta dikilmeye gerek yok" gibi yorumlarda bulunabiliyor. Bu tarz yorumlarda bulunan bir partiye bakışım ise kendimle dahi çelişerek kapatılacak parti şeklinde.
Keşke seçim dönemi hediyeler, altınlar, kömürler, unlar, nohutlar, kurana el basmalar olmasa da ortaya gerçek sonuçlar çıksa.. Lakin geçtiğimiz seçimlerde yaşanan bu olaylar yeni seçimlerde sil baştan yaşanacak, birşey değişmeyecek.
Sonuç olarak daha güçlü bir şekilde gelecek akp başa.. Ta ki ülkede satılacak birşey kalmayana kadar.. Dedim ya köprülerde satılırsa yakında şaşmam.
Unutmadan,
Bir millet nasıl yönetilmeyi hakediyorsa öyle yönetilir.
Durmak yok, yola devam. Böyle yönetilmeyi hakediyoruz..
Kadirr 1907
31.07.08, 00:03
Hayırlı olsun...
Bir millet nasıl yönetilmeyi hakediyorsa öyle yönetilir.
bu konu karışır. Ben susuyorum.
babam bugün bi arkadaşına telefonda 'Anayasa mahkemesi demokrasi dersi verdi. Dersini almayan kalmasın' dedi. bence de dersler boş geçiyo burda. :no:
bUğrA_mUtlU
31.07.08, 01:28
Y. Emre ye ve Evren abiye katılıyorum... kapatma her ne kadar karışıklık ve sorun yaratacak olsa da ben kapatılmasını isterdim... çünkü bu herifler seçimle devrilecek herifler değil... cahil insanlarımızın gözünü boyamasını biliyorlar... eee kuru kalabalıktan küçük çocukların arasındaki laf sokma sohbetlerinden ileriye gidemeyen muhalefette olduğu sürece bu herifleri seçimle devirmek çok zor...
ayrıca durmak yok yola devam değil durmak yok özelleştirmeye milletin anasına canını vatanı uğruna gözünü kırpmadan veren askerlerimize laf etmeye özel günlerde saygısızlık etmeye din üzerinden insanları kandırmaya devam...
çünkü bu herifler seçimle devrilecek herifler değil... cahil insanlarımızın gözünü boyamasını biliyorlar...
oy veren bizler cahil mi olduk şimdi? biz ailece cahiliz buğra ve ailesi zeki. :048:
önce herkese özellikle birbirimize saygılı olursak burda ben de dediim gibi susarım siz çalar siz oynarsınız itirazımız yok!
oy veren bizler cahil mi olduk şimdi? biz ailece cahiliz buğra ve ailesi zeki. :048:
önce herkese özellikle birbirimize saygılı olursak burda ben de dediim gibi susarım siz çalar siz oynarsınız itirazımız yok!
Her söyleneni üzerinize alacaksanız işimiz var.. Kaldı ki; çiftçiye "ananı da al git", şehit ailesine "askerlik yan gelip yatma yeri değil" dendiğinde üzerinize almadığınıza göre siz ne çiftçisiniz ne askersiniz :wink_smile:
Herkez karşı,herkez sevmiyor yaw merak ediyorum okadar oyu kim verdi :)
ne pahasına olursa olsun kapatılmalıydı bunlar secımle fln gıtmezler kapatıp komple sıyası yasak koyucaksın bakalm neler olucak smdı
tahmınım 2 3 tane daha gemıcıkler gelır
kopruler otoyollar gıder
benzıne gene gıydırırler
mısır tıcaretı ıyıcene gelısır
yumurta tıcaretıde aynı sekılde
elektrıge bı zam daha gelır mum ısında otururz
dogalgaz a zam gelır kısın evde gazete fln yakarız
daha mı ?
ızleyıp gorucez durmak yok halkı opmeye dewam .....
bUğrA_mUtlU
31.07.08, 03:24
şimdi ben kimseye bireysel olarak bişey demedim... beni çevrem bilir her zaman saygılıyımdır... ama bazı konularda hakedenede hakettiği cevabı kim olursa olsun söylerim ki bu cümlemde kişisel algılanmasın genel anlamda söyledim... ayrıca tamam biraz sert olmuş olabilir ama cahil kelimesi ile kastedtiğim köylerimizdeki yaylalarımızdaki insanlardan orta yaş üzerindeki insanlardan bahsediyorum... ayrıca ben zekiyim diye bişeyde demedim ki yazdıklarımda dikkatlice okunursa herhangi bi kişisel anlamlı cümle ve saygısızlıkta yok... şunu belitmek istiyorum bunların ilk seçimlerdeki oy oranına bakalım... daha sonra ikinci şeçimlerdeki oy oranına bakalım... aradaki farkı görelim... daha sonra iktidarda oldukları şöre boyunca yaptıkları işlere bakalım... özelliştirmeler... Türkiye nin heryerine duble ama toprak yoldan bi farkı olmayan yollar... askere ve köyüye hakaret boyutunda sözler... özel gülerde söyledikleri sözlerle kırdıkları potlar... bunlar iktidardayken yaptıkları... beki seçim zamanı yaklaşınca... göz boyamalar yardımlar... asıl görevleri olan şeyleri sanki extradan yapıyomuş gibi yapıp göstermeler... Sago nun bi sözü var "yapılması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar..." seçim zamanıda bunları yaptılar... sonra ne oldu... bütün gün çalışıp yorulan ve akşamı zor edip evine gidince dinlenen uyuyan doğru düzgün haber izleyemeyen ve bunları yediği haltlardan haberdar olmayan köylüler işçiler seçim zamanındaki yardımları görünce bunlara oy verdi... ve ne oldu tekrar başa geçtiler ve daha da güçlenerek... benim anlatmak istediğim bu... cahil derkende kimseyi aşalamak kendimide yüzelctmek gibi bi amacım yok... biraz sert bi kelime ama o on yazıyı yazarken bu kelime aklıma geldi ve yazdım... aslında daha bu sayın diye hitap edilen ama saygı bile duyulmayacak insanlar hakkında yazılacak çok şey var ama ben bu kapatma davası ve yazdığım mesaja karşı yazılan yorum hakkındaki güşüncelerimi yeterince açık ve herhangi bi saygısızlık içermeyen cümlelerle yazdığımı düşünüyorum ve bu mesajımlada noktamı koyuyorum... şahsıma herhangi bir şey yazılmadıkça ki burası öyle bi yer değil hepimiz biliçli ve seviyeli insanlarız tartışma oluşmaması için herhangi bir cevapda yazmıyacağım... :)
biraz uzun oldu ama napayım kısa kesmeye çalıştım ama en kısa hali bu oldu... :D
Burdaki hiçbir insanın birbirini kırmaya veya rencide etme gibi bir niyetini olduğunu zannetmiyorum.O yüzden ilk başta bunu belirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Benim düşüncem ise AKP nin iktidara gelmesinin altında birsürü neden vardır.Bizim ülkemizin eğitim seviyesi düşüktür arkadaşlar.Bazı arkadaşlar bunu üstüne alınmış ama gerçek budur.İlk başta ben üstüme alıyım baride günahı bana kalsın.Benim annem ilkokul mezunu mesela.Ve ülkemizde birsürü böle insan var.Kocası kime oy vericeni söler kadın gider ona verir.Çocuklarına kime oy vericeğini söler çocukları gider ona oy verir.Köyün ağası kime oy verileceğini söler köy ona oy verir.Bu ülkede eğitim ilerlemedikçe bu böyle devam edicektir.Serbest düşünme özgür karar verebilme ortamı olmadıkça bu böyle devam edicektir.AKP nin aldığı yerler ile alamadığı yerler arasında eğitim seviyesi farkı bir araştırılsın derim ben.Bakın bakalım şaşıracakmısınız ? Müslüman bir ülkede dini siyasete karıştırmak çoğu kez prim yapmıştır.Ve bunu çok iyide kullanıyorlar.İnsanlar çıkmaza girdiklerinde Allah'a sığınırlar.Ve toplum kaosa girdiğinde bunu kullanan parti bu yarıştan kazançlı çıkar.Ki AKP bunu gayet iyi yapan partidir.Ve içlerinden çoğunun öbür dünyada yatacak yeri bile yok bence.
... ayrıca tamam biraz sert olmuş olabilir ama cahil kelimesi ile kastedtiğim köylerimizdeki yaylalarımızdaki insanlardan orta yaş üzerindeki insanlardan bahsediyorum...
Bence hiç genelleme yapma, daha sağlıklı olur ;)
Bakın arkadaşlar, Türk insanlarını bu şekilde eğitim seviyesi düşük diye yargılamanıza izin veremem, eğitim seviyesi düşük olsasada aptalmı bu insanlar, eğer gerçekten demokrasiye inanıyor olsaydınız, "bunlar seçimle falan devrilmez" gibi cümleler kurmazdınız....
Tabiki devrileceksede seçimle devrilecek, bu gibi oyunlarla birilerinin azını kapatmaya çalışıyorsanız ozaman iyi niyetli değilsiniz demektir, yeterince başarılı değilsiniz, yeterli değilsinizki çeşitli oyunlarla parti kapatma yoluna gidiyorsunuz demektir... Tayfuncum nasıl bir araştırma yaptınki istatistiklerini, oyların çoğunun köylerden ve cahil insanlardan geldiğini iddia edebiliyorsun anlamış değilim... Eğitim seviyesi yüksek olan yerler İzmir gibi yerlermidir sence... Çünkü oy oranları İzmir ve bikaç ilde düşük çıkmıştı...
Yani burada söylemek istediğiniz şey, yürkiyenin %50 sinden fazlasının cahil olduğu sonucumudur...
Bide şu varki; o bahsettiğiniz sözler "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" söylemi... Bunları anlamak istediğiniz gibi yada birilerinin anlattığı şekilde anlamayın, ben bu söze sonuna kadar katılıyorum, çünkü o söz şehitlere söylenmemiştir arkadaşlar, onların üstlerindekilere söylemişlerdir, Doğuda erlerimiz şehit olurken, diğerleri yan gelip yatıyorlardı, ben görev yerimden bunu çok iyi biliyorum... Ayrıca Ahmetcim, o adamın bir çiftçi değil propaganda yapan bir adam olduğu ortaya çıkarılmıştı, sanırım oraları takip edememişsin... Oradaki olayda Erdoğan orda bulunan insanlarla konuşmaya çalışırken tahrik edici şeyler söyleyip adamı birtürlü konuşturmamıştı, kim olsa orada sabrı taşardı ve sinirlede azından o kelimeler çıkmıştı, arkadaşlar ben ne akp yi savunurum nede Erdoğanı savunurum, ama haksızlığada hayatta gelemem... Lütfen bişey söylerken iyice araştırıp söyleyelim, kulaktan dolma şeyler bizleri hep yanıltır... Bişey iddia ederken, gerçek verilerle konuşalım, hangi oyun nerden geldiğini kendi tahminlerimizle söyleyip ne yanılalım nede yanıltalım...
Ama şöyle bir gerçek varki; bu ülke bir demokrasi ülkesi, kim entrikalı yollardan kolay yollardan bişeyler yapmak isterse hata yapar, işte burada birtakıp tarafların yapmaya çalıştığı buydu, kolay yoldan önündeki engelleri kaldırmaktı... Eğer o taraflar gerçekten başarılı ve bu ülkeye faydalı olabilecek taraflar olsaydı, bu yollara hiç ihtiyaç duymazlardı, seçimlerde başarıyı yakalarlardı...
Yani sonuç olarak bir ülkede iktidar partisinin kapatılması, bir cumhurbaşkanının yasa yoluyla indirilmesi demek, hem dışda hemde içte büyük kayıplara yol açacaktı, ülke şuan bulunduğu durumun çok daha gerisine itilecekti bu bir gerçek... Ama arkadaşlar sakın bu ülkenin insanlarını küçümsemeyin, bazı kesimler cahil olabilir ama bizim insanımız aptal değildir... Asıl akıllı olmayanları yukarıda yazdım... Akpartinin yaptıklarının bende çoğunu tasvip etmiyorum ama şöylede bir gerçek varki şuanda Türkiye'de daha iyisi yok, diğer partilere bakıyorum, iktidardan çok daha reziller, kötünün iyisi diyebilirim... Keşke daha iyisi olsada ona oy versek, ama maalesef şuan daha iyisi yok, tamamen kendi şahsi görüşlerim bunlar...
Not: Sizlere bir tavsiye, olayları medyanın yönlendirmesiyle değilde, araştırarak, çok yönlü düşünerek ve daha objektif olarak değerlendirirseniz bana hak vereceğinizi umuyorum... Y.Emre ninde dediği gibi ben sadece milli değerlerimizi ve demokrasiyi savunuyorum, tarafsızca düşünerek konuşuyorum... Bildiğim araştırdığım gerçeklere dayanarak konuşuyorum...
Ayrıca Ahmetcim, o adamın bir çiftçi değil propaganda yapan bir adam olduğu ortaya çıkarılmıştı, sanırım oraları takip edememişsin... Oradaki olayda Erdoğan orda bulunan insanlarla konuşmaya çalışırken tahrik edici şeyler söyleyip adamı birtürlü konuşturmamıştı, kim olsa orada sabrı taşardı ve sinirlede azından o kelimeler çıkmıştı, arkadaşlar ben ne akp yi savunurum nede Erdoğanı savunurum, ama haksızlığada hayatta gelemem... Lütfen bişey söylerken iyice araştırıp söyleyelim, kulaktan dolma şeyler bizleri hep yanıltır... Bişey iddia ederken, gerçek verilerle konuşalım, hangi oyun nerden geldiğini kendi tahminlerimizle söyleyip ne yanılalım nede yanıltalım...
...
...
Bildiğim araştırdığım gerçeklere dayanarak konuşuyorum...
Ortaya çıkarılmıştı diyorsun, bu tespiti kim yaptı ve hangi yollarla kamuoyuna açıkladı? Bu sorunun cevabında bir ampul yanmış olmalı kafamızda ;)
Medyaya bırakırsak iktidar lehine veya aleyhinde bir sürü yanlış bilgi elde ederiz. İlla birilerinin propaganda amaçlı medyada yer almasına gerek yok, ülkedeki acı gerçek bu, çiftçi de aç işçi de aç, memur da aç... Naylon gençliğe bakıyorsun, ülkede bu kadar geçinemeyen insan varken, vatandaş kredi kartı borcunda boğulurken, esnaf siftah yapmadan günü bitirirken adam üzerinde 150$'lık kotla dolanıyor. Ha ne giydiğinde ne parasında gözümüz var yanlış anlaşılmasın ama insanlık diye bir şey var. Genellediğime bakmayın muhakkak içinde hala insanlıktan çıkmamışı da vardır, belki arkadaşlarım bile var aralarında.
Haksızlığa hayatta gelemem diyorsun, tamam güzel, benzinin litresine kuruş kuruş fazladan ödeyerek İstanbul'un kültür başkenti olmasını sağlayabilecek miyiz sence de? Ya da cebimizden çıkan paralara değer mi gerçekten?
Kaba bir hesapla bakarsak kültür başkenti olmak için benzinin litresinden 10 kuruş almamıza gerek yok, Telekom'u özelleştirmeseydik, Tekel'i özelleştirmeseydik, MPİ'ni özelleştirmeseydik, yerli yatırımcıya yabancı sermayeden çok destek verseydik zaten o parayı çıkarmıştık. Hatta çıkarmıştık da değil, bir cebimizden diğerine koymuştuk. Ama şimdiki duruma bakarsak biz o paraları bir cebimizden çıkarıp birinin cebine koyduk. Bizde ne kaldı? Sonuç olarak vatandaştan aldığımız vergiyi artırdık.
Ya da her yıl lalelere o kadar para vermeli miyiz?
5-10 seneye kadar susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıyayken kültür başkenti olmak bize daha değerli bir şey mi getiriyor?
Bunların dışında gözüme takılan bir şey daha var. AKP iktidara gelmeden önce başörtüsü ya da türban hiç bu kadar popüler olmamıştı. Ne kadar gündemde kaldıysa o kadar popüler oldu. Daha geçtiğimiz aylarda sarık ve cübbesiyle İETT otobüsü kullanan şoför gördüm. Kapatılma davasını falan bir kenara bırakıp biraz düşünürsek değişikliği görebiliriz. Bu böyle gittikçe ben insanların samimiyetinden şüphe duymaya başlıyorum ve maalesef bu kalıplaşmayı da "türban türban" diye ısrarcı davranan insanlar oluşturuyor.
Türbanlı bayan sürücülere hiç dikkat ettiniz mi mesela? Genelde çoğunun altında ya suv sınıfında jipler ya da üst sınıf otomobiller var. Bazen durdurup sorasım geliyor "abla Allah helal kazançlar versin de bu jipin parasının yarısıyla şöyle küçük mütevazi bir araç alsan, kalan paranın üstüne de aradaki benzin tasarrufunu koysan acaba o parayla kaç yetimi öksüzü, açı evsizi sevindirebilirsin hiç düşündün mü?" diye. Bu kimisine göre trafikte güvende hissetmek kimisine göre servet göstergesi, bana her ne kadar sadece gösteriş gibi gelse de o kişinin düşüncesine saygım var. Peki samimi bir şekilde türbanı dini inancı için giyen bir insan neden dini inancı gereği (dininin İslam olduğunu varsayıyorum) müsriflikten kaçınmaz?
Şimdi diyeceksiniz ki neden türbanlı olunca dikkatini çekiyor da diğerini görmezden geliyorsun? Görüyorum ama o bas bas bağırmıyor "Ben Müslüman'ım" diye. Belki sorsan "Elhamdülillah Müslüman" ama dinini olması gerektiği gibi Allah ile kendi arasında yaşıyor, bunu şova çevirmiyor.
Ha şöyle bir şey daha var, bu insanları yargılamak benim işim değil. Bunlar sadece benim gözlemlerim. Ayrıca şu şartlarda hiçbir partiye sempati dahi duymuyorum.
bu konu karışır. Ben susuyorum.
babam bugün bi arkadaşına telefonda 'Anayasa mahkemesi demokrasi dersi verdi. Dersini almayan kalmasın' dedi. bence de dersler boş geçiyo burda. :no:
Söylediğim sözü kapatmaya ilişkin söylememiştim. Gerçi bana ait olan bir söz de değil "Milletler ancak hakettikleri şekilde yönetilirler." sözü. Bertrand Russell'a ait bir söz.
Bu şekilde yönetilmeyi hakediyoruz demekki ki bu şekilde yönetiliyoruz.
Benzin olmuş 3 dolar.. Her depo dolduruşumda 150 dolar para ödeyip 50 litre benzin alıyorum.. Benzinin variline denk geliyor bu bedel de.. Ancak tek fark 1 varilin 150 litreye yakın olması..
Türk Telekom gibi altın yumurtlayan tavuk elden kaçırıldı.. Alan kişi nasıl kâr ediyorsa artık cem yılmaza milyon dolarlar verebiliyor.. Hadi ederine satılsa bir nebze diyecem de..
Milli piyango var sırada.. Nasıl kâr getirdiğini görmemek imkansız.. O da 1-2 senelik kârı karşılığı satılır..
İstanbulun en değerli arsaları arap şeyhlerine satılmaya başlandı. Devamının da geleceğini görmemiz pek uzak sayılmaz..
Köylünün anası ağlıyor anadoluda.. Ağlamaya da devam edecek..
Kısaca elde avuçta olan herşeyin yavaş yavaş satılacağına ve daha kötüye gideceğine şahit olacaz..
Bu şekilde yönetiliyoruz işte.. Demek ki halk memnun bu durumdan. Devam o halde...
Ha derseniz ki tamam akp gitsin baykal mı gelsin? Asla derim.. 2'si de aynı şey benim için...
Agresif değilim , tutucu değilim bu konuda. İyisi gelsin onu değerlendirip ona göre oyumu veririm. Tayyip hayranı da değilim.
Ama böylesine bilinçsiz yazılara dayanamıyorum.
Arkadaşım Muz Cumhuriyetinde mi yaşıyorsun ?
Türkiye sadece Bağdat Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi Karşıyaka'dan oluşmuyor !
Kafanızı artık lütfen şu kumdan çıkarın. Milletin iradesine nasıl böyle bir söz sözlersiniz?
Şunu unutmayın ; Parti kapatmanın vereceği ekonomik zarar, genel seçimin oluşturacağı mali yükden çok daha fazla olacaktır.
Milletimiz akılıdır, hisseder,nerde dönüş yapacağını bilir.
Cevabını tokat gibi sandık'da verir.
Bize de saygı duymak düşer. Beğenmeğen de gider Muz satar.
Kapansın kapanmasın bişey demiyorum...ama..Tüm dünya görüyor Türkiye elden gidiyor diye siz göremiyorsunuz...Adam Fettullah gülenin sag kolu..1 numaralı şeriatçı...Yaptıgı herşey ama herşey bu cumhuriyeti devirip yerine şeriatı getirmek.Aaa kolaymı cumhuriyeti devirmek demeyin.Sizin desteğinizi arkasına aldıktan sonra bakın kimse durduramıyor akp'yi (oy verenlerin büyük destegi) Kadrolaşıyorlar bunuda göremiyorsunuz , Tarih kurumdan Halaçoğlunun çıkarıp yine Fettulah gülenin adamı olan , atatürk'e karşı olan Ali Bilmemne denen o zibidiyi getiriyorlar bunuda görmüyorsunuz...Akp yi savunan arkadaslar çıkın diyinki ben şeriatçıyım arkadas ben şöyleyim-ben böleyim , ben sevmiyorum atatürkü , devrimlerini , ilkelerini tamam o zaman eyw savunmaya devam et partini.Ama cıkıpta hem akp yi savunup hem cumhuriyetin bekçiliğini yapmayın çok zıt şeyler çünkü , unutmayın hem laik hem müslüman olunmaz :)
kırsal kesimlerde yasayan insanlara kömür erzak yardımı ile geldi o oylar gecen gun tayip adapazarına geldı herkese gene yardımlar yapıldı gozumle gordum ınsanlar azına gelenı soyluyor ama iş sandık başına geldimmı korku sarıyo yardımlar kesilecek die. Bızım basbakanımız vatandaşına hakaret ediyor azına geleni soyluyor ama yıne bu adama oylar atılıyor yapılacak bişi yok bakalım daha nelerle karşılaşacağız...
unutmayın hem laik hem müslüman olunmaz :)
Katılmıyorum ;)
AK parti bu ciddi uyarı iyi anlamalı ve idrak etmelidir....
Şunuda yazmayadan edemiyeceğim..Türkiye'nin haftalardır gündemini bu...
Bundan çok daha büyük sorunlar sıkıntılar vardır...
Ekonomik gidişat kötü,işsizlik artıyor...Terör olayları hala devam ediyor...
Peki hükümet ne yapıyor? Çözüm icraat nerede? Durduğu yerde türbanla ortamı gerdi...Peki sonuç netice oda yok....
Laf üretmek çok icraata gelince hiç bir şey yok....
Tabii Türkiye için yola devam....Neyse fazla olayı dağıtmayalım,kaşılamayalım..
Katılmıyorum ;)
Valla bunu bizi yönetler söylüyor , akp yi savunan kesim bu lafıda savunuyor demektir.Buda cok üzücü bir gerçek.
Akp giderse kim gelecek...yada kim gelebilir kim bu ülkeyi düzeltir?
Bilen varmı? Chp'mi Dsp'mi Gp'mi gelsin kim gelsin?:)
[Yanlıs anlasılmasın Akp iyi demiyorum.Bana göre kötünün iyisi.Keske daha iyisi cıksada onlar yonetse.]
Ömer Faruk
31.07.08, 16:42
laik olmak için dinmi değiştireces ben müslümanlıkta kalmayı tercih ederim;)
, unutmayın hem laik hem müslüman olunmaz :)
Farukcum bir yanlış anlaşılma olmasın. Bu söz Yiğite ait değil. Yiğitin fikri değil.
Elbetteki hem laik hem de müslüman olunur.
Bu sözü söyleyen kişi erdoğandır. Ülkeyi laikler ve müslümanlar diye bölüşünün en açık örneğidir.
Ben en başından kaptılmıcağını biliyordum:) fakat Eyüp'ün sorduğunu bende hep srouyorum:)
ne akpliyim ne mhpli ne de başka partili:) kim gelirse düzelticek bu ülkeyi:)
Ben en başından kaptılmıcağını biliyordum:) fakat Eyüp'ün sorduğunu bende hep srouyorum:)
ne akpliyim ne mhpli ne de başka partili:) kim gelirse düzelticek bu ülkeyi:)
Zaten AKP'den sonra gelecek ılk 2 hukumet yanı AKP'den sonrakı 10 sene bu ulkeyı duzeltmekle gecıcek bence.Cunku ulkede ne toprak kaldı nede herhangı bır kurum tabı AKP gıdene kadar ulkeyı satmassa 10 senede toplanırız ama bır 5 yıl daha ıktıdara gelırse kendımıze ulke begenıcez gıbıme gelıyor
Zaten AKP'den sonra gelecek ılk 2 hukumet yanı AKP'den sonrakı 10 sene bu ulkeyı duzeltmekle gecıcek bence.Cunku ulkede ne toprak kaldı nede herhangı bır kurum tabı AKP gıdene kadar ulkeyı satmassa 10 senede toplanırız ama bır 5 yıl daha ıktıdara gelırse kendımıze ulke begenıcez gıbıme gelıyor
hehehehehehe....+1
Kadirr 1907
31.07.08, 19:39
Kapansın kapanmasın bişey demiyorum...ama..Tüm dünya görüyor Türkiye elden gidiyor diye siz göremiyorsunuz...Adam Fettullah gülenin sag kolu..1 numaralı şeriatçı...Yaptıgı herşey ama herşey bu cumhuriyeti devirip yerine şeriatı getirmek.Aaa kolaymı cumhuriyeti devirmek demeyin.Sizin desteğinizi arkasına aldıktan sonra bakın kimse durduramıyor akp'yi (oy verenlerin büyük destegi) Kadrolaşıyorlar bunuda göremiyorsunuz , Tarih kurumdan Halaçoğlunun çıkarıp yine Fettulah gülenin adamı olan , atatürk'e karşı olan Ali Bilmemne denen o zibidiyi getiriyorlar bunuda görmüyorsunuz...Akp yi savunan arkadaslar çıkın diyinki ben şeriatçıyım arkadas ben şöyleyim-ben böleyim , ben sevmiyorum atatürkü , devrimlerini , ilkelerini tamam o zaman eyw savunmaya devam et partini.Ama cıkıpta hem akp yi savunup hem cumhuriyetin bekçiliğini yapmayın çok zıt şeyler çünkü , unutmayın hem laik hem müslüman olunmaz :)
Türkiye nasıl elden gidiyor... Satılan değerlerle mi yoksa topraksal olarak mı yoksa sadece MÜSLÜMAN lığı kastediyorsun önce bunu tam olarak bi açıkla... Tarih kurumunun başına gelen şahıs kimdir bilmiyorum ama kadrolaşmaktan bahsediyorsun demek ki bundan önce olan senin savunduğun (bu arada akp yi savunmuyorum ve 2 seçimde de oy vermedim) şahıslar da demek ki "KADROLAŞMA" yapmışlar... Şeriat dediğin şeyin ne anlama geldiğini bilmiyorsun anlaşıla ŞERİAT ALLAH'ın emridir. İslami yöntemle yönetilen ülkelerde şeriat vardır... Akp ye oy veren insanların yarısı şeriatın ne demek olduğunu bilmiyordur bundan emin ol... Cumhuriyetin bekçiliği sadece size kalmış olmalı ki başka kimseye bırakmıyorsunuz... Ne de çok biliyorsunuz CUMHURİYETİN anlamını.... Size göre CUmhuriyet din ile devlet işinin ayırmıdır. (Sözüm sana değil) Hem laik hem müslüman olunmuyor mu ??? Sen hangisindensin o zman çok merak ettim... Hem müslümanlığını yaşayan hemde adam gibi lafta değil hemde sonuna kadar Cumhuriyeti savunanlar tanıyorum ki anlayamazsın.. Örnek olarak ben kendimi söyleyeyim... 5 vakit namaz kılan ALLAH'ı Kitabı bilen ve okuyan biriyim... Ama sonuna kadar da Cumhuriyeti savunuyorum... Neden mi bu ülkeyi bize emanet edenlere ihanetlik etmemek için....
Bu arada Yiğitin yazdığına göre eğer Laikseniz Müslüman değil, Müslümansanız Laik değilsiniz arkadaşlar .. Seçim sizin...
Bir çok yazıda hakaret içeren cümleler kullanılmış. Biraz daha dikkatli ve saygılı olalım...
Teşekkür ederim...
Türkiye nasıl elden gidiyor... Satılan değerlerle mi yoksa topraksal olarak mı yoksa sadece MÜSLÜMAN lığı kastediyorsun önce bunu tam olarak bi açıkla... Tarih kurumunun başına gelen şahıs kimdir bilmiyorum ama kadrolaşmaktan bahsediyorsun demek ki bundan önce olan senin savunduğun (bu arada akp yi savunmuyorum ve 2 seçimde de oy vermedim) şahıslar da demek ki "KADROLAŞMA" yapmışlar... Şeriat dediğin şeyin ne anlama geldiğini bilmiyorsun anlaşıla ŞERİAT ALLAH'ın emridir. İslami yöntemle yönetilen ülkelerde şeriat vardır... Akp ye oy veren insanların yarısı şeriatın ne demek olduğunu bilmiyordur bundan emin ol... Cumhuriyetin bekçiliği sadece size kalmış olmalı ki başka kimseye bırakmıyorsunuz... Ne de çok biliyorsunuz CUMHURİYETİN anlamını.... Size göre CUmhuriyet din ile devlet işinin ayırmıdır. (Sözüm sana değil) Hem laik hem müslüman olunmuyor mu ??? Sen hangisindensin o zman çok merak ettim... Hem müslümanlığını yaşayan hemde adam gibi lafta değil hemde sonuna kadar Cumhuriyeti savunanlar tanıyorum ki anlayamazsın.. Örnek olarak ben kendimi söyleyeyim... 5 vakit namaz kılan ALLAH'ı Kitabı bilen ve okuyan biriyim... Ama sonuna kadar da Cumhuriyeti savunuyorum... Neden mi bu ülkeyi bize emanet edenlere ihanetlik etmemek için....
Bu arada Yiğitin yazdığına göre eğer Laikseniz Müslüman değil, Müslümansanız Laik değilsiniz arkadaşlar .. Seçim sizin...
Bir çok yazıda hakaret içeren cümleler kullanılmış. Biraz daha dikkatli ve saygılı olalım...
Teşekkür ederim...
Abı Omer Faruk abıde senın gıbı solemıstı ve Evren abıde bunlar Yıgıt'ın fıkırlerı degıl demıstı bu sayfanın bıraz ust tarafına cıkarsan gorursun
Kadirr 1907
31.07.08, 19:57
Teşekkür ederim Memo yeni gördüm... Ama diğer yazdıklarına cevabım aynen geçerlidir...
kadrolaşma maksimum.
çıkarlara yönelik ülkeyi satışlar maksimum.
rüşvet maksimum.
torpil maksimum.
ekonomi tırt.
en basit örnek: bir emniyet müdürü namaz kılmıyor diye ile atanmayıp halk tabiri ile kızağa çekiliyorsa yemişim böyle yönetimi ;)
müslümanlıkta böyle şeyler yoktur arkadaşlar. elhamdülillah biz de müslümanız ama bazılardan mezhebimiz farklı herhalde !!!
şaka gibiler yaaa şakaaaaaaaaaaaaaaa
kadrolaşma maksimum.
çıkarlara yönelik ülkeyi satışlar maksimum.
rüşvet maksimum.
torpil maksimum.
ekonomi tırt.
en basit örnek: bir emniyet müdürü namaz kılmıyor diye ile atanmayıp halk tabiri ile kızağa çekiliyorsa yemişim böyle yönetimi ;)
müslümanlıkta böyle şeyler yoktur arkadaşlar. elhamdülillah biz de müslümanız ama bazılardan mezhebimiz farklı herhalde !!!
Berk +1000000000000
Tarihte bukadar bi kadrolasmaya gdilmemisti bukadar torpilde yapilip dewlet alttan satilmamisti !
Bakın arkadaşlar, Türk insanlarını bu şekilde eğitim seviyesi düşük diye yargılamanıza izin veremem, eğitim seviyesi düşük olsasada aptalmı bu insanlar, eğer gerçekten demokrasiye inanıyor olsaydınız, "bunlar seçimle falan devrilmez" gibi cümleler kurmazdınız....
Tayfuncum nasıl bir araştırma yaptınki istatistiklerini, oyların çoğunun köylerden ve cahil insanlardan geldiğini iddia edebiliyorsun anlamış değilim... Eğitim seviyesi yüksek olan yerler İzmir gibi yerlermidir sence... Çünkü oy oranları İzmir ve bikaç ilde düşük çıkmıştı...
Yani burada söylemek istediğiniz şey, yürkiyenin %50 sinden fazlasının cahil olduğu sonucumudur...
Not: Sizlere bir tavsiye, olayları medyanın yönlendirmesiyle değilde, araştırarak, çok yönlü düşünerek ve daha objektif olarak değerlendirirseniz bana hak vereceğinizi umuyorum... Y.Emre ninde dediği gibi ben sadece milli değerlerimizi ve demokrasiyi savunuyorum, tarafsızca düşünerek konuşuyorum... Bildiğim araştırdığım gerçeklere dayanarak konuşuyorum...
Türk insanlarının eğitim seviyesi düşük die yargılanmasının izinini kimsenin senden alması gerekmiyor.Bizim en büyük hatamız hep bu olmuştur zaten.Bize yapılan eleştiriyi biz hiç kaldıramayız.Bizim eğitim seviyemiz düşüktür abicim bunu bana aksini ıspatlıyamazsın.Ben bizim milletimiz haşa aptaldır demedim.Belkide yeryüzündeki en zeki milletlerden biriyiz.Ama bizim eğitim seviyemiz genele bakıldığında düşüktür.Bunu kabul etmemek yerine bunun için uğraş vermek daha mantıklıdır.Kabul etmemek hiçbirşeyi değiştirmez.Kabul edicezki daha çok uğraşıcaz.Ben kendimi yırtıyorum bu ülke için daha ne kadar faydalı olabilirim ne yapabilirim elimden ne gelir die?ama birçok insan sabahtan akşama kadar boş boş geziyor bu ülkede.Yine imkanı olmıyan için hiç bişey demem ama sırf tembellikten bunu yapan bir çok insanda var.Eğitim olmayan bir yerde toplum huzuru azdır işsizlik fazladır sürekli bir gerginlik vardır.Bizim ülkemizde nie bunlar sürekli yaşanıyor ? Nie Kanada böyle değil ? Nie İsviçre , İsveç, Hollanda böyle değil ? Şimdi çıkıp onlarında birçok kötü yönünü sayabilirsiniz bana.Bende sizinle hemfikirim ama herşeyin iyi yanını alabilmekte marifet zaten.
Araştırın demişsin.Benim araştırmadığımı nerden biliyorsun ? Bence sen birazdaha araştır.Seçim oranlarını illerden belediyelere kadar indir.Bazı şeyleri kabullenmek zor olabilir ama seninde dediğin gibi objektif olmak gerekir.
Ben 18 yaşıma kadar Rizede büyüdüm.İlk 5 yaşıma kadarda etrafında sadece 1 ev olan bir köy evinde yaşadım.18 yaşında İstanbula geldim, İstanbul Üniversitesinde Elektrik-Elektronik Müh. den mezun oldum.Ben ordaki insanların dünya görüşlerini ve eğitim seviyelini çok iyi biliyorum abicim.Ve ufacık şeylerin siyasi görüşlerini çok fazla etkiliyebileceğinide çok iyi biliyorum.Bu insanlar aptal değil ama eğitimsiz.Ve bir o kadarda dinlerine bağlılar.Bende dinime bağlı bir insan sayılırım.Bunun kararını en son Allah verir bana laf düşmez gerçi ama beni bu adamlar dinimi kullanarak kandıramazlar.Ama bu insanları kandırabiliyorlar.Aslında mesele bu kadar basit.Benim eğitimden kastım budur.İnsan eğitimle kendi ayakları üstünde durabilir ve kendi fikirlerini savuna bilirler.Eğitimli olduktan sonra AKP ye oy versinler ama yeterki kendi kararlarını verip kendi düşüncelerini savunurak versinler.Bişeylere bağlı olarak vermesinler.Sevgiler saygılar.
Ahmet bu ülkede nezaman saydığın sorunlar sona erdi söylermisin, hangi dönemde bu işşizlik sayısı düştü, ülke güllük gülistanlık oldu, akaryakıt nezaman dünyanın en ucuz akaryatı oldu, paramız diğer döviz kurlarına göre nezaman değer kazandı... Şöyle bir arkanıza dönünde bakın lütfen özelleştirmeler nezaman başladı hangi parti döneminde başladı?? Bilmiyorsanız, Türkiyedeki ilk özelleştirilen kamu kurumunda görev alan şirket olarak ben size söyleyim 1989 yılında yapıldı, ozamanlardada akparti falanda yoktu... Bir kurumun özelleştirilmesi demek ülkenin satılması anlamına gelmez, o kurumun özelleştirilmesi demek, daha kurumsal ve profesyonelce halka hizmet vermesi demektir... Türktelekomdan bahsediyorsunuz, bu kurumun amacı nedir?? sadece para kazanmakmı? hayır asıl amacı halka hizmet vermektir, birinci amaç budur... O kurum bugün satılarak devlete kar sağlamıştır, eğer gerekirse ve ihtiyaç duyulursa devlet bir telekom daha kurabilir, yani kısacası telekomun satılmasıyla ülke satılmış anlamına gelmez... Ayrıca yerli yada yabancı firmaların almasıda farketmez, kim daha çok para verirse ve kim daha kaliteli profesyonel hizmet verecekse onun almasındada bir sakınca yoktur, bunu ülkenin satılması gibi göstermenizde anlamsız, Türkiye telekom kadar küçük değildir...
Ayrıca cumhuriyet, radikal gibi taraflı gazatelerin ağazıylada konuşmayın lütfen, her iki tarafıda dinleyip konuşup yargılayın, at gözlükleriyle bakarsak olaylara doğruyu göremeyiz... Evet Erdoğan 1994 yılında (laik olan müslüman olamaz) bu sözü söylemiştir, yani 14 yıl önce, ama biliyorsunuzki ozamanlardaki insanların laiklik kavramı böyleydi, laiklik tamamen islamiyete karşı, islami değerlerin olmadığı bir kavramdı ve ozamanların laiklik kavramı islamiyete ters ise ozaman bunu savunan insanlarda müslüman olamaz anlamındaydı ve bu görüşe bende katılıyorum... Çünkü şöyle bir gerçek varki, Türkiye islami inançlara sahip bir ülkedir, bunun tersini kimse savunamaz ve eğer bu değerlere karşı bir laiklik hala varsa evet bencede laiklik bu ülkeye göre değildir derim... çünkü hiç bir güç benim manevi değerlerime inançlarıma zıt fikirlerle bu ülkeyi değiştiremez... Ama şuda varki zamanla laikliğin asıl anlamı o olmadığını birçok kişi anlamıştır yada anlatılmıştır(Halk ın özgür iradesi tarafından)... Hal böyle oluncada zaten Erdoğan da geçmişte söylediği birçok şeyden pişman olmuştur ve herkes hata yapar insanız diimi... Oda hatalarının farkına varmış ve bunu kabul ederek değiştim yorumunuda yapmıştır, neden insanların sadece yanlışlarını görüyorsunuz budakar önyargılı yaklaşıyorsunuz yani siz hiç değişedinizmi ömrünüz boyunca...
Fetullah Gülen e gelince, aslında yine taraflı gezetecilerin savunduğunun aksine öyle tehlikeli bir insanda değildir bence... Bana tek birini söyleyinki tüm dünyada Türk bayrağının dalgalanmasını sağlayan, bana tek bir insan söyleyinki Türk kültürünü dünyaya tanıtan, bana tek bir kurum söyleyinki Türkçeyi tüm dünyaya öğreten ve yarışmalar düzenleyip japona, amerikalıya, italyana, fransıza, endonezyaya kadar türk şarkılarını söyleten tek bir kurum yada şahıs söyleyin bana... Bu adamı nie yargılıyorlar biliyormusunuz dünyanın heryerinde okullar çatığı için türk kültürünü, inancını ve değerlerini öğrettiği için... Bukadar yobaz bir toplumuzki tüm dünya bunu kabul ederken biz kabul edip hazmediyoruz... Ama nedir biz olaylara dünya gibi bakamıyoruz at gözlüklerimizi hiç çıkartmıyoruz, bir takım medya maymunlarının yönlendirmelerine kanıp burda yorumlar yapıyoruz, objektif olamıyoruz, daha geniş kapsamlı düşünemiyoruz... Arkadaşlar şunu kafanıza iyice sokunki Türkiye Cumhuriyetle yönetilen bir ülkedir ama manevi değerleri ve inançları olanda bir ülkedir ve ne kimse Cumhuriyeti yıkabilir nede inançlarımızı elimizden alabilir, sonuç olarak Cumhuriyette, İslamiyette çok sağlam temellerle kurulmuştur ve yerleşmiştir, hem Türkiye'de hemde gönüllerde...
Bir başka konuda; ADD adı altında kurulmuş ve ülkeyi tamamen kaosa sürükleyen, milli değerlerimizi yok etmeye çalışan dünün koministi bugünün sözde Atatürk svunucuları ama gerçek şuki bu insanların bilinenin aksine Atatürkle Cumhuriyetle alakası olmayan şahsiyetlerdir, işte asıl bu ülke için tehlikeli olanda bu dernektir... Çünkü 70 li yıllarda başarılı olamayan kominist birlikler müthiş bir strateji kullanarak en büyük değerimiz olan Atamızı kullanmaktadırlar ve bu gücü ellerine geçirerek dini inançlarımıza savaş açmışlardır, neden çünkü bu ülkeyi yıkmalarının yolu inançlarımızı yok etmekten geçiyor ve Atatürk' ü adeta putlaştırmaya çalışarak yolumuzu yönümüzü değiştirmeye çalışıyorlar... Atatürk bu ülkenin en büyük değeridir evet ona çok şeyler borçluyuz ama dini inanımız çok daha büyük bir değerimizdir... Bu insanlar dini değerlerimize Atatürk ü, laikliği sebep göstererek savaş açtığında, inançları güçlü olan insanlarında onlara karşı savaş açacağını çok iyi bilerek ve planlayarak bu savaşı açtılar... Bazı insanlarımızda bunlara kandılar işte, bu oyunlara gelmeyin, onların aleti olmayın sizde...
Bugün ülkedeki ergenekon denilen örgütün bir parçasıda işte bu saydığım taraflı gazeteciler ADD derneğidir... Akp nin bugüne kadar yaptığı en büyük hizmet Uzanların foyasının ortaya çıkarılmasıdır, daha büyüğüde ergenekon örgütünün ortaya çıkarılmasıdır, zaten özellikle bu partinin bukadar üstüne gidilmesinin sebebide bu ergenekon davasıdır, hükümet bu örtüge savaş açtığında onlarda köşeye sıkışınca saldırmaya başladılar, bu gerçekleri hiç biriniz bilmiyormusunuz... Danıştayın bombalanması bu örgütün işi olduğunu bilmiyormusunuz? cumhuriyet gazetesinin bombalanmasının altından yine bunlar çıkmadımı?... Gazeteyi bombalatan Zafer kod adlı Muzaffer Tekin değilmiydi? ve bu adamın Cumhuriyet gazetesiyle ilişkileri ortaya çıkartılmadımı? Hala mı bu oyunların farkında değilsiniz? Daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum... Hala bu gazeteleri okuyup onların olayları saptırmasıyla paralel konuşuyorsunuz...
Daha öncede söylediğim gibi kimse Türk milletinin özgür iradesini sorgulamasın, yargılamasın, kümsemesin, cahil diye nitelendirmesin... Bu ülkenin başındakiler bu millet için var amaç bu zaten milletin idaresidir, millet iradesinde kendi idaresini seçme hakkınada sahiptir... Kimse milletin bu iradesini sorgulayamaz... Millet bu hükümet dediyse bu hükümet olacaktır başkası derse o olacaktır, bizlerede çoğunluğun isteğine saygı duymak düşer, yargılamak sorgulamak değil... Unutmayın benzin kuyruklarında kmlerce sıra bekleyenleri, unutmayın evlerimizden çıkamadğımız sokağa çıkma yasaklarını, pencerelerinizdeki kurşun izlerini, unutmayın ülkede güvenin bittiği zamanları, unutmayın develasyon zamanlarında batan şirketleri küçük işletmecileri, unutmayın milletin bardağı taştığında ecevitin önünde kasa kırdıklarını, unutmayın üniversitelerde öğrencilerin birbirlerini vurduğu zamanları, unutmayın faili meçhul cinayetleri...
Hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki anlamıorum...Demokrasi kazanmıştır...Vatana millete hayırlı olsun...Kapatılmanın sonucunda ne çıkacağı örneğinide verdim, en hayırlı karar budur..!
Ömer Faruk
01.08.08, 03:18
valla bilmiyorum en azından parantez açılabilirdi özür dilerim ama ben katılmıyorum fikri her kim aksettiyse ben hem laik olurum hemde müslüman olurum erdoğanı ilgilendirmez bu tabi icraatleri herşeyleri ortada herkes ne olduklarını biliyor bunun tartışmasını yapmıyorum ama böyle bi cümle geçince dayanamadım sazanlık yaptım...
Farukcum bir yanlış anlaşılma olmasın. Bu söz Yiğite ait değil. Yiğitin fikri değil.
Elbetteki hem laik hem de müslüman olunur.
Bu sözü söyleyen kişi erdoğandır. Ülkeyi laikler ve müslümanlar diye bölüşünün en açık örneğidir.
Ahmet bu ülkede nezaman saydığın sorunlar sona erdi söylermisin, hangi dönemde bu işşizlik sayısı düştü, ülke güllük gülistanlık oldu, akaryakıt nezaman dünyanın en ucuz akaryatı oldu, paramız diğer döviz kurlarına göre nezaman değer kazandı... Şöyle bir arkanıza dönünde bakın lütfen özelleştirmeler nezaman başladı hangi parti döneminde başladı?? Bilmiyorsanız, Türkiyedeki ilk özelleştirilen kamu kurumunda görev alan şirket olarak ben size söyleyim 1989 yılında yapıldı, ozamanlardada akparti falanda yoktu... Bir kurumun özelleştirilmesi demek ülkenin satılması anlamına gelmez, o kurumun özelleştirilmesi demek, daha kurumsal ve profesyonelce halka hizmet vermesi demektir... Türktelekomdan bahsediyorsunuz, bu kurumun amacı nedir?? sadece para kazanmakmı? hayır asıl amacı halka hizmet vermektir, birinci amaç budur... O kurum bugün satılarak devlete kar sağlamıştır, eğer gerekirse ve ihtiyaç duyulursa devlet bir telekom daha kurabilir, yani kısacası telekomun satılmasıyla ülke satılmış anlamına gelmez... Ayrıca yerli yada yabancı firmaların almasıda farketmez, kim daha çok para verirse ve kim daha kaliteli profesyonel hizmet verecekse onun almasındada bir sakınca yoktur, bunu ülkenin satılması gibi göstermenizde anlamsız, Türkiye telekom kadar küçük değildir...
Ayrıca cumhuriyet, radikal gibi taraflı gazatelerin ağazıylada konuşmayın lütfen, her iki tarafıda dinleyip konuşup yargılayın, at gözlükleriyle bakarsak olaylara doğruyu göremeyiz... Evet Erdoğan 1994 yılında (laik olan müslüman olamaz) bu sözü söylemiştir, yani 14 yıl önce, ama biliyorsunuzki ozamanlardaki insanların laiklik kavramı böyleydi, laiklik tamamen islamiyete karşı, islami değerlerin olmadığı bir kavramdı ve ozamanların laiklik kavramı islamiyete ters ise ozaman bunu savunan insanlarda müslüman olamaz anlamındaydı ve bu görüşe bende katılıyorum... Çünkü şöyle bir gerçek varki, Türkiye islami inançlara sahip bir ülkedir, bunun tersini kimse savunamaz ve eğer bu değerlere karşı bir laiklik hala varsa evet bencede laiklik bu ülkeye göre değildir derim... çünkü hiç bir güç benim manevi değerlerime inançlarıma zıt fikirlerle bu ülkeyi değiştiremez... Ama şuda varki zamanla laikliğin asıl anlamı o olmadığını birçok kişi anlamıştır yada anlatılmıştır(Halk ın özgür iradesi tarafından)... Hal böyle oluncada zaten Erdoğan da geçmişte söylediği birçok şeyden pişman olmuştur ve herkes hata yapar insanız diimi... Oda hatalarının farkına varmış ve bunu kabul ederek değiştim yorumunuda yapmıştır, neden insanların sadece yanlışlarını görüyorsunuz budakar önyargılı yaklaşıyorsunuz yani siz hiç değişedinizmi ömrünüz boyunca...
Fetullah Gülen e gelince, aslında yine taraflı gezetecilerin savunduğunun aksine öyle tehlikeli bir insanda değildir bence... Bana tek birini söyleyinki tüm dünyada Türk bayrağının dalgalanmasını sağlayan, bana tek bir insan söyleyinki Türk kültürünü dünyaya tanıtan, bana tek bir kurum söyleyinki Türkçeyi tüm dünyaya öğreten ve yarışmalar düzenleyip japona, amerikalıya, italyana, fransıza, endonezyaya kadar türk şarkılarını söyleten tek bir kurum yada şahıs söyleyin bana... Bu adamı nie yargılıyorlar biliyormusunuz dünyanın heryerinde okullar çatığı için türk kültürünü, inancını ve değerlerini öğrettiği için... Bukadar yobaz bir toplumuzki tüm dünya bunu kabul ederken biz kabul edip hazmediyoruz... Ama nedir biz olaylara dünya gibi bakamıyoruz at gözlüklerimizi hiç çıkartmıyoruz, bir takım medya maymunlarının yönlendirmelerine kanıp burda yorumlar yapıyoruz, objektif olamıyoruz, daha geniş kapsamlı düşünemiyoruz... Arkadaşlar şunu kafanıza iyice sokunki Türkiye Cumhuriyetle yönetilen bir ülkedir ama manevi değerleri ve inançları olanda bir ülkedir ve ne kimse Cumhuriyeti yıkabilir nede inançlarımızı elimizden alabilir, sonuç olarak Cumhuriyette, İslamiyette çok sağlam temellerle kurulmuştur ve yerleşmiştir, hem Türkiye'de hemde gönüllerde...
Bir başka konuda; ADD adı altında kurulmuş ve ülkeyi tamamen kaosa sürükleyen, milli değerlerimizi yok etmeye çalışan dünün koministi bugünün sözde Atatürk svunucuları ama gerçek şuki bu insanların bilinenin aksine Atatürkle Cumhuriyetle alakası olmayan şahsiyetlerdir, işte asıl bu ülke için tehlikeli olanda bu dernektir... Çünkü 70 li yıllarda başarılı olamayan kominist birlikler müthiş bir strateji kullanarak en büyük değerimiz olan Atamızı kullanmaktadırlar ve bu gücü ellerine geçirerek dini inançlarımıza savaş açmışlardır, neden çünkü bu ülkeyi yıkmalarının yolu inançlarımızı yok etmekten geçiyor ve Atatürk' ü adeta putlaştırmaya çalışarak yolumuzu yönümüzü değiştirmeye çalışıyorlar... Atatürk bu ülkenin en büyük değeridir evet ona çok şeyler borçluyuz ama dini inanımız çok daha büyük bir değerimizdir... Bu insanlar dini değerlerimize Atatürk ü, laikliği sebep göstererek savaş açtığında, inançları güçlü olan insanlarında onlara karşı savaş açacağını çok iyi bilerek ve planlayarak bu savaşı açtılar... Bazı insanlarımızda bunlara kandılar işte, bu oyunlara gelmeyin, onların aleti olmayın sizde...
Bugün ülkedeki ergenekon denilen örgütün bir parçasıda işte bu saydığım taraflı gazeteciler ADD derneğidir... Akp nin bugüne kadar yaptığı en büyük hizmet Uzanların foyasının ortaya çıkarılmasıdır, daha büyüğüde ergenekon örgütünün ortaya çıkarılmasıdır, zaten özellikle bu partinin bukadar üstüne gidilmesinin sebebide bu ergenekon davasıdır, hükümet bu örtüge savaş açtığında onlarda köşeye sıkışınca saldırmaya başladılar, bu gerçekleri hiç biriniz bilmiyormusunuz... Danıştayın bombalanması bu örgütün işi olduğunu bilmiyormusunuz? cumhuriyet gazetesinin bombalanmasının altından yine bunlar çıkmadımı?... Gazeteyi bombalatan Zafer kod adlı Muzaffer Tekin değilmiydi? ve bu adamın Cumhuriyet gazetesiyle ilişkileri ortaya çıkartılmadımı? Hala mı bu oyunların farkında değilsiniz? Daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum... Hala bu gazeteleri okuyup onların olayları saptırmasıyla paralel konuşuyorsunuz...
Daha öncede söylediğim gibi kimse Türk milletinin özgür iradesini sorgulamasın, yargılamasın, kümsemesin, cahil diye nitelendirmesin... Bu ülkenin başındakiler bu millet için var amaç bu zaten milletin idaresidir, millet iradesinde kendi idaresini seçme hakkınada sahiptir... Kimse milletin bu iradesini sorgulayamaz... Millet bu hükümet dediyse bu hükümet olacaktır başkası derse o olacaktır, bizlerede çoğunluğun isteğine saygı duymak düşer, yargılamak sorgulamak değil... Unutmayın benzin kuyruklarında kmlerce sıra bekleyenleri, unutmayın evlerimizden çıkamadğımız sokağa çıkma yasaklarını, pencerelerinizdeki kurşun izlerini, unutmayın ülkede güvenin bittiği zamanları, unutmayın develasyon zamanlarında batan şirketleri küçük işletmecileri, unutmayın milletin bardağı taştığında ecevitin önünde kasa kırdıklarını, unutmayın üniversitelerde öğrencilerin birbirlerini vurduğu zamanları, unutmayın faili meçhul cinayetleri...
Bazı şeyleri fazlasıyla görmezden geliyorsun gibi geldi bana.
Telekom'u sattık demek Türkiye'yi sattık demek değil tabii ki; mesela en basitinden bir felaket senaryosu düşünelim, Türkiye herhangi bir küresel savaşa katılırsa ne olacak? İletişim, ulaşım veya ekonomi alanında yaptığımız özelleştirmeler sonucunda hangi birini olağanüstü hallerde kullanabileceğiz? Elin Amerikalısı, İsraillisi sana o telefonla görüşme yaptıracak mı, o bankadaki paranı alabilecek misin, o fabrikanın ürünlerinden alabilecek misin?
Konu başlığından uzaklaşıyoruz, politika yazarak değil de konuşarak daha eğlenceli münazara ediliyor, öyle bir ortam olursa konuşuruz artık ;)
Tayfun ben sana benden izin alacaksın gibi bişey demedim neden cellalleniyorsun anlamış değilim sen öyle dersen bende senin söylediğin şeyleri yargılamak için senden izin almam gerekmiyor derim...Anlaşılan sende eleştirileri pek kaldıramıyorsun...
Ama şu varki eğitim seviyesi düşük olması insanların düşünce yeteneklerinin olmadığını göstermez... Nice insanlar var ilkokul mezunu bile olmamışlar ama zaman içinde kendilerini kendi çaplarında geliştirmiş senden benden çok daha akıllı... Sen oradaki eğitim seviyesi düşük bu ülkenin kime oy vereceklerini bilemiyorlar, ne yaptıklarını bilmiyor anlamında söylersen bunu bende sana tepki gösteririm elbette... Burdaki biçok insanda o partiye oy vermiş olabilir onların eğitim seviyesi düşük seninkimi yüksek yani... Elektrik elektronik bölümü okudun diye siyasi bilgin tammı olduğu anlamına gelir bu kime oy vereceğini sen bizden dahamı iyi biliyorsun demek bu, nedir bu kendini böyle yükseklerde görmek anlamış değilim...
Araştırmaktan bahsediyorsun ama bence pek fazla araştırmamışsın, keşke imkanım olsaydıda sana burda hepsini il il, ilçe ilçe, köy köy, sıralayabilseydim ama şukadarını söyleyebilirim...
İstanbul 1. Bölge 8.913 8.913 % 100 AKP % 44,26
İstanbul 2. Bölge 7.012 7.012 % 100 AKP % 45,61
İstanbul 3. Bölge 8.401 8.401 % 100 AKP % 46,13
Ankara 1. Bölge 5.196 5.196 % 100 AKP % 43,26
Ankara 2. Bölge 4.958 4.958 % 100 AKP % 52,31
İzmir 1. Bölge 4.376 4.376 % 100 CHP % 35,08
İzmir 2. Bölge 4.216 4.216 % 100 CHP % 35,81
Adana 4.091 4.091 % 100 AKP % 37,36
Adıyaman 1.212 1.212 % 100 AKP % 65,11
Afyon 1.789 1.789 % 100 AKP % 54,09
Ağrı 998 998 % 100 AKP % 63,34
Aksaray 862 862 % 100 AKP % 63,32
Amasya 957 957 % 100 AKP % 47,07
Antalya 3.782 3.782 % 100 AKP % 33,98
Ardahan 338 338 % 100 AKP % 40,54
Artvin 606 606 % 100 AKP % 37,75
Aydın 2.289 2.289 % 100 AKP % 29,20
Balıkesir 2.985 2.985 % 100 AKP % 41,74
Bartın 508 508 % 100 AKP % 38,61
Batman 849 849 % 100 AKP % 46,25
Bayburt 278 278 % 100 AKP % 60,85
Bilecik 585 585 % 100 AKP % 40,18
Bingöl 611 611 % 100 AKP % 71,57
Bitlis 702 702 % 100 AKP % 58,77
Bolu 897 897 % 100 AKP % 55,39
Burdur 704 704 % 100 AKP % 41,40
Bursa 5.145 5.145 % 100 AKP % 51,11
Çanakkale 1.367 1.367 % 100 AKP % 35,53
Çankırı 701 701 % 100 AKP % 60,82
Çorum 1.729 1.729 % 100 AKP % 57,25
Denizli 2.098 2.098 % 100 AKP % 42,91
Diyarbakır 2.564 2.564 % 100 AKP % 41,23
Düzce 772 772 % 100 AKP % 60,36
Edirne 991 991 % 100 CHP % 35,79
Elazığ 1.495 1.495 % 100 AKP % 57,52
Erzincan 935 935 % 100 AKP % 54,36
Erzurum 2.184 2.184 % 100 AKP % 68,09
Eskişehir 1.889 1.889 % 100 AKP % 44,57
Gaziantep 2.523 2.523 % 100 AKP % 59,56
Giresun 1.228 1.228 % 100 AKP % 51,26
Gümüşhane 544 544 % 100 AKP % 60,52
Hakkari 394 394 % 100 AKP % 33,08
Hatay 2.662 2.662 % 100 AKP % 40,94
Iğdır 384 384 % 100 AKP % 28,84
Isparta 1.070 1.070 % 100 AKP % 43,77
K.Maraş 2.091 2.091 % 100 AKP % 67,94
Karabük 670 670 % 100 AKP % 54,71
Karaman 586 586 % 100 AKP % 51,29
Kars 702 702 % 100 AKP % 41,72
Kastamonu 1.552 1.552 % 100 AKP % 49,33
Kayseri 2.521 2.521 % 100 AKP % 65,61
Kırıkkale 759 759 % 100 AKP % 57,98
Kırklareli 831 831 % 100 CHP % 40,14
Kırşehir 674 674 % 100 AKP % 44,70
Kilis 311 311 % 100 AKP % 51,94
Kocaeli 3.051 3.051 % 100 AKP % 49,19
Konya 4.383 4.383 % 100 AKP % 64,84
Kütahya 1.635 1.635 % 100 AKP % 62,39
Malatya 1.867 1.867 % 100 AKP % 66,70
Manisa 3.152 3.152 % 100 AKP % 41,33
Mardin 1.349 1.349 % 100 AKP % 43,78
Mersin 3.521 3.521 % 100 MHP % 30,53
Muğla 1.809 1.809 % 100 CHP % 34,50
Muş 774 774 % 100 AKP % 38,51
Nevşehir 715 715 % 100 AKP % 55,58
Niğde 776 776 % 100 AKP % 48,85
Ordu 1.871 1.871 % 100 AKP % 55,85
Osmaniye 927 927 % 100 MHP % 45,02
Rize 939 939 % 100 AKP % 53,63
Sakarya 2.042 2.042 % 100 AKP % 53,22
Samsun 2.857 2.857 % 100 AKP % 58,06
Siirt 563 563 % 100 AKP % 48,78
Sinop 741 741 % 100 AKP % 44,02
Sivas 2.231 2.231 % 100 AKP % 55,54
Şanlıurfa 2.338 2.338 % 100 AKP % 59,86
Şırnak 603 603 % 100 AKP % 27,90
Tekirdağ 1.561 1.561 % 100 CHP % 34,15
Tokat 1.704 1.704 % 100 AKP % 51,93
Trabzon 1.924 1.924 % 100 AKP % 56,54
Tunceli 444 444 % 100 CHP % 16,60
Uşak 825 825 % 100 AKP % 43,07
Van 1.586 1.586 % 100 AKP % 53,31
Yalova 426 426 % 100 AKP % 40,57
Yozgat 1.310 1.310 % 100 AKP % 62,90
Zonguldak 1.530 1.530 % 100 AKP % 41,00
MİLLETVEKİLİ DAĞILIMINDA SON DURUM
Parti Oy Oranı M.V. Sayısı
AKP
% 46,47 341
CHP
% 20,84 112
MHP
% 14,26 71
BĞSZ
% 5,19 26
Tüm istatistiklere, gümrük kapıları da dahildir...
Umarım açıklayıcı olmuştur... Daha ayrıntılı bilgi isterseniz lütfen şu adresi iyice inceleyiniz... ------> http://www.ysk.gov.tr/ysk/index.html Bu adreste tüm illeri merkez, ilçe ve köy olarak oranları görürsünüz...
Bazı şeyleri fazlasıyla görmezden geliyorsun gibi geldi bana.
Telekom'u sattık demek Türkiye'yi sattık demek değil tabii ki; mesela en basitinden bir felaket senaryosu düşünelim, Türkiye herhangi bir küresel savaşa katılırsa ne olacak? İletişim, ulaşım veya ekonomi alanında yaptığımız özelleştirmeler sonucunda hangi birini olağanüstü hallerde kullanabileceğiz? Elin Amerikalısı, İsraillisi sana o telefonla görüşme yaptıracak mı, o bankadaki paranı alabilecek misin, o fabrikanın ürünlerinden alabilecek misin?
Konu başlığından uzaklaşıyoruz, politika yazarak değil de konuşarak daha eğlenceli münazara ediliyor, öyle bir ortam olursa konuşuruz artık ;)
Ahmetcim herhangi bir savaş durumunda ne olacağını ben sana söyleyim, ozman askeri gücün ve devletin bu ülkedeki herşeye el koyma hakkı vardır, yerli yada yabancı farketmez... Bu ülke sınırları içerisinde olması yeterli... Türktelekomun alınması demek iplerin hepsi verildiği anlamınada gelmiyor, bu noktayı atlıyorsun sanırım... SAvaş durumu olağan üstü bir durum olmasından dolayı devlet ve askeriye buna el koyacaktır emin ol... İncirlikteki havaüssünü düşün amerikalıya tahsis edilmiştir ama toprağı onlara verilmiş değildir... Devlet ihtiyaç halinda ( savaş vs. durumlarında) oraya el koyup amerikayı sınır dışı etme yetkisine sahiptir... Şehir şebekeleri yeraltı kabloları hala devletindir, satılan sadece iletişim işletimidir burayıda atlıyorsunuz sanırım ve onlara sadece kullanma hakkı tanınmıştır, satış sözleşmesi internette var araştırabilirsiniz... Diğer yollardan uydu iletişim konusuna gelirsek zaten savaş durumunda müttefikimiz olmayan bir ülkenin uydu bağlantı hizmeti kesilecektir bunun telekomla alaksı yoktur... Kaldıki savaş zamanında zaten telekom hatları kullanılmıyor... Askeriyenin kendine ait olan autotel hatları mevcut ve sahra iletişim ağları mevcut onları kullanıyorlar, askerde olurda muhabere kısmında görev yaparsanız zaten bunları göreceksiniz (ben muhabere departmanında görev yaptığım için bunları biliyorum)... Yani savaşla telekomun satılması demek düşmanın iletişim ağını ele geçirmesi anlamına gelmez... Sonuç olarak bütün vericiler iletişim ağları organları kablolama tesisatları hala devlete aittir... Umarım yeterince açıklayıcı olabilimişimdir...
Tayfun ben sana benden izin alacaksın gibi bişey demedim neden cellalleniyorsun anlamış değilim sen öyle dersen bende senin söylediğin şeyleri yargılamak için senden izin almam gerekmiyor derim...Anlaşılan sende eleştirileri pek kaldıramıyorsun...
Ama şu varki eğitim seviyesi düşük olması insanların düşünce yeteneklerinin olmadığını göstermez... Nice insanlar var ilkokul mezunu bile olmamışlar ama zaman içinde kendilerini kendi çaplarında geliştirmiş senden benden çok daha akıllı... Sen oradaki eğitim seviyesi düşük bu ülkenin kime oy vereceklerini bilemiyorlar, ne yaptıklarını bilmiyor anlamında söylersen bunu bende sana tepki gösteririm elbette... Burdaki biçok insanda o partiye oy vermiş olabilir onların eğitim seviyesi düşük seninkimi yüksek yani... Elektrik elektronik bölümü okudun diye siyasi bilgin tammı olduğu anlamına gelir bu kime oy vereceğini sen bizden dahamı iyi biliyorsun demek bu, nedir bu kendini böyle yükseklerde görmek anlamış değilim...
Araştırmaktan bahsediyorsun ama bence pek fazla araştırmamışsın, keşke imkanım olsaydıda sana burda hepsini il il, ilçe ilçe, köy köy, sıralayabilseydim ama şukadarını söyleyebilirim...
Umarım açıklayıcı olmuştur... Daha ayrıntılı bilgi isterseniz lütfen şu adresi iyice inceleyiniz... ------> http://www.ysk.gov.tr/ysk/index.html Bu adreste tüm illeri merkez, ilçe ve köy olarak oranları görürsünüz...
Celallenmek ne haddime kimseye celallendiğim falan yok benim.Mühendis oldum die kendimi yükseklerde falan gördüğümde yok.Benim orada anlatmak istediğim sadece birçok ortamı gördüğümdü ama sen nasıl anlamak istersen öle anlıyabilirsin.Ama bir daha belirtiyim ben ne kendimi yüksekte görürüm nede kendimi beğenirim ne bir başkasını kendimden aşağıda görürüm.Beni hiç tanımadan böle bir yorum yapman çok enteresan.Neyse ben bu konu üstünde çok durmak istemiyorum beni tanıyan tanır zaten.Umarım bir seninlede tanışıp birbirimizi daha iyi tanırız.
Asıl konuya dönersem,ben zaten bilinçli bir şekilde oy verildiği takdirde buna saygımın sonsuz olduğunu söylemiştim.Herkesin düşünme özgürlüğü vardır.Belki bende AKP ye oy verdim.Benim tek karşı olduğum şey ilk baştan beri sölediğim ama anlaşılmak istenmeyen şey.Bu ülkede oyların çoğu bazı şeyler sömürülerek elde ediliyor.Ben Türk Milletine aşık olan bir insan olarak bu milletin daha çok eğitilmesi gerektiğinide bas bas bağırırım.Kim çıkıp derseki hayır böle birşeye gerek yok anlarımki o benim düşmanımdır.Ancak düşman bir halkın eğitilmesine karşı çıkabilir.Bunda alınacak gocunulacak birşey yok.Eğitimin sonu yoktur, olamazda.Senin anlattığın insanlar hani ilkokulu okumamış ama kendini geliştirmiş olan insanlar.Kim bu insanlara dil uzattı kim bu insanlar için bir eleştiri yaptı ? Sölenen şeylerin hep boş kısmını görüyorsunuz.Ben böyle olmıyan insanlardan bahsediyorum zaten.Keşke herhes senin bahsettiğin gibi olsa.Lütfen biraz daha dikkatli oku abi yazdıklarımı.Ben senin bahsettiğin insanlardan bahsetmiyorum zaten.
Fettullah Gülen konusuna gelince.Evet çok kötü bir insan değildir kendisi belki.Hatta çok yardım sever insanlardır.İnsanlık olarak hiçbir kötülük bulamazsınız nur cemaatine mensup insanlarda.İstisnalar olabilri tabikide.Fakat sana birşey sormak istiyorum Bülent Abi.Diyorsun ya dünyaya türkçe öğretiyor,türk kültürü aşılıyor falan.Peki bukadar çakalın dolu olduğu bu dünyada ki en başta amerika çıkıp bişey demiyormu bu adama? Sen napıyosun hoca efendi ? Bu amerika çakalının bu işten çıkarı olmasa bunlara göz yumarmı? Nie karşısındaki bir ülke gözü önünde güçlensin ? Sempatizan kazansın ? Nie buna izin versin Allah aşkına ? Benim yakınımda çok cemaat mensubu insan var.Hatta çok yakınlarım var.Ama şunu söliyim cemaat evlerinde hiç kaldınmı bilmiyorum,ben çok kaldım,Atatürk kelimesini ağızlarından duyamazsın.Atatürk olmasaydı bu ülkede cami yerine kilise olacağından bile bi haber olup beyinleri bu derecede yıkanmıştır bu insaların.Neye hizmet ettiklerinin pek farkında değiller.Ama yine sölüyorum ben çok severim onları ve bana hiç bir zararları dokunmamıştır.Hatta çok yardımlarıda dokunmuştur.
Hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki anlamıorum...Demokrasi kazanmıştır...Vatana millete hayırlı olsun...Kapatılmanın sonucunda ne çıkacağı örneğinide verdim, en hayırlı karar budur..!
Bu arada bu konu hakkında fikrimi hiç belirtmedim.Gerçi Emre beni anlamıştır :) Bende çıkan kararın bu ülke için en hayırlısı olduğunu düşünüyorum.
Forbes listeleri En Zengin Trkler..
2001-2002 Yılı TR En Zenginler Listesi
1- Sakıp Sabancı.....112'nci sırada,
2- Rahmi Koç..... 180'inci sıradaymış
3- Ferit Şahenk......157'nci
4- Kemal Uzan. .... 351'inci sırada yer alıyorlarmış...
sonra....
Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
daha sonra
2007-2008 Yılı Tr En Zenginler Listesi;
1- Mehmet Emin Karamehmet.....4.3 milyar dolar
2- Şarık Tara.....4.1 milyar dolar
3- Hüsnü Özyeğin....4 milyar dolar
4- Semahat Arsel ....2.3 milyar dolar
5- Ahmet Nazif Zorlu....2.3 milyar dolar
6- Rahmi Koç......2.1 milyar dolar
7- Ferit Şahenk.....2.1 milyar dolar
8- Aydın Doğan....2 milyar dolar
9- Suna Kıraç....2 milyar dolar
10- Tuncay Özilhan....1.9 milyar dolar
11- Mehmet Sinan Tara....1.9 milyar dolar
12- Filiz Şahenk....1.8 milyar dolar
13- Kamil Yazıcı....1. 8 milyar dolar
14- Erman Ilıcak.....1.9 milyar dolar
15- Faruk Yalçın.....1.7 milyar dolar
16- Murat Vargı........1.6 milyar dolar
17- Ahmet Çalık......1.5 milyar dolar
18- Murat Ülker.......1.5 milyar dolar
19- Ali İbrahim Ağaoğlu.....1.4 milyar dolar
20- Bülent Eczacıbaşı.....1.3 milyar dolar
21- Faruk Eczacıbaşı.....1.3 milyar dolar
22- Mubariz Gülbanoğlu1.3 milyar dolar
23- Olgun Zorlu.......1.3 milyar dolar
24- Hasan Çokaoğlu......1.2 milyar dolar
25- Ahsen Özokur.....1.2 milyar dolar
26- Şevket Sabancı......1.2 milyar dolar
27- Turgay Ciner......1.1 milyar dolar
28- Serra Sabancı......1.1 milyar dolar
29- Yalçın Sabancı.......1 milyar dolar
30- Vuslat Doğan Sabancı.....1 milyar dolar
31- Hanzade Doğan Boyner.......1 milyar dolar
32- Begümhan Doğan Faralyalı.......1 milyar dolar
33- Sema Işıl Doğan.......1 milyar dolar
34- Arzuhan Doğan Yalçındağ......1 milyar dolar
35- Deniz Şahenk..... 1 milyar dolar
Bir de, bu yıl listeye kıl payı ile giremeyen 11 kişi varmış;
Çiğdem Sabancı.... 950 milyon $
Erdoğan Demirören.... 950 milyon $
Erkut Soyak..... 950 milyon $
Ömer Dinçkök.....950 milyon $
Vildan Gülçelik..... 950 milyon $ (Tara Holding/%7,97 hisse)
M.Rüştü Başaran..... 930 milyon $ (HABAŞ/Sınai ve Tıbbi Gazlar, Demir Çelik, LPG, Doğal Gaz, Ağır Makine İmalatı ve Enerji sektörleri)
Suzan Sabancı.... 930 milyon $
Nihat Özdemir....920 milyon $(LİMAK/ İnşaat Şirketi, 2004 yılında ihaleye fesat karıştırmaktan haklarında dava açılmış
Sezai Bacaksız..... 920 milyon $(LİMAK/ İnşaat Şirketi, 2004 yılında ihaleye fesat karıştırmaktan haklarında dava açılmış...nerden nereye di mi?
Sevda Gülçelik.... 900 milyon $(Tara Holding/%6,70 hisse)
Uğurhan Tunçata.... 900 milyon $ (GAMA/ İnşaat Şirketi)
SONUÇ :
AKP hükümetleri, Cumhuriyet döneminin borçlanma rekorunu kırdı. Erdoğan, 95.2 milyar dolardan devraldığı iç borç stokunu yüzde 124 artırarak, bu yıl 2007 sonu itibariyle 217 milyar dolara çıkardı. Buna göre Erdoğan döneminde 122 milyar dolarla önceki 80 yıldakinden daha fazla net iç borçlanmaya gidildi.222 milyar dolar olan iç ve dış borç stoku 2008 itibari ile 490 milyar dolara ulaştı...
http://www.loadtr.com/b-77379-AKP.jpg
Ne mutlu bize ki, hiçbirimiz birbirimizin kalbini kırmadan "demokratik" şekilde tartışabiliyoruz...Çok keyif alıyorum ben bu forumdan çoook:) herkese Teşekkürler...Devam devam...:)
Ne mutlu bize ki, hiçbirimiz birbirimizin kalbini kırmadan "demokratik" şekilde tartışabiliyoruz...Çok keyif alıyorum ben bu forumdan çoook:) herkese Teşekkürler...Devam devam...:)
Ne yalan soylıyım aynısı bendede var :)
Yiğit sölediğin şeylerde haklısın ama birşeyi belirtmek isterim.Bir ülkenin dış borcunun çok olması o devletin durumunun kötü olduğunu göstermez.Bir ülke eğer güçlü ise borç alabilir.Güçlü ise borç alıp birşeylere yatırım yapabilir.Şuanda dış borcu en fazla olan ülke amerikadır.Borç almak kötü birşey değildir.Borç alabiliyorsan güçlüsün demektir.Ama dışa bağlı sermaye işin içine girerse iş değişir.İlk yazdığın şeyler yani kimin ne sahip olduğu.İşte o dış sermayeye bağımlılıktır.Keşke onlar bizim olsada dış borcumuz çok olsa.Adamlar istedikleri zaman bu ülkeyi ekonomik krize sokma gücüne sahipler.Bukadar banka ellerinde olduktan sonra Merkez Bankası bizim olsa nolur ?
Tayfuncum, evet haklısın seni tanımıyorum zaten yorumuda senin söylediklerin doğrultusunda yaptım... Ben söylenen şeylerin boş kısmına bakmıyorum canım kardeşim, sen hangi cümleleri kuruyorsan o doğrultuda sana yorum yapıyorum... Ama sen yine diyorsunki oy verenler bilinçsizce verdi diyorsun, yani yanlışsam lütfen düzelt ama benim bundan anladığım şu; Türkiyenin %46 sı bilinçsizce oy veriyor anlamını çıkarıyorum ben... Peki belki sende akp ye oy verdiysen sendemi bu bilinçsiz toplumun içine giriyorsun... Eğitim konusunda haklı olabilirsin, evet Türkiyenin nüfus oranına bakıldığında eğitim seviyesi düşük olabilir ama benim dediğimde eğitimsiz olmak bilinçsiz olmak değildir, yada bu millet kime oy vereceğini bilemeyecek kadar eğitimsiz değildir... Ozaman senin isteğine bağlı olarak yeni bir yasa çıkarılsın, üniversite mezunu olmayanlar oy kullanmasın diye uygunmudur bu sence...
Yani Yiğit, bu saydıklarının hepsini bu hükümetmi sattı, o sayılan bankaların türkiyedeki işlem hacimleri en düşük bankalar arasında yer alıyor, örneğin; YKB yi diyorsun mesela Karamehmet o bankanın büyük hissesini Koçbanka sattı ve diğer biçok saydığın şeyleride hükümet satmadı... Ayrıca bu firmalar satılmasının yanı sıra işlem hacimleri arttırılıp sıcak para girmesini sağladılar bunlarıda görmek lazım...
Globalleşme, yeni bir trend olduğu için eski alışkanlıklarımızla tepki veriyoruz... Tabii bu tepkilerin öncesi de var... Rahmetli Turgut Özal, dövizi, sigarayı serbest bırakırken içeride bazı kimselerin tepkisini çekmişti... Hatta bunu hazmedemeyenler, hakkında çok acımasız kitaplar yazarak ülkeyi yabancı ürünlerin istilasına uğratmakla suçlamışlardı. Bugün gelinen noktada "Özal Misyonu", siyasette bir çıta olarak algılanıyor...
O günkü düşüncenin ürünleri yine varlığını sürdürmeye devam ediyor... Bu kez 5 yıldır ülkeye gelen yabancı sermaye ile ilgili benzer tepkiler veriliyor... Hatta bu tepkiler geçen seçimlere dolgu malzemesi bile yapıldı. Bir taraftan Türkiye, uluslararası pazarlarda anlaşmalar yaparken öte yandan içeride globalleşme düşmanlığına imza atıyor... Bugünün çocukları ve yarının müteşebbislerinin kafası bir kez daha karışıyor... Bir taraftan müteşebbis olmaları için eğitim verilirken diğer yandan milli sınırlar içine hapsediliyor... Bu nasıl bir çelişkidir...
Bütün bu çelişkiler Petkim ihalesinde yaşanıldı... İhaleyi kazanan TransCentralAsia Petrocemikal Holding Ortak Girişim Grubu'nun, 2 milyar 50 milyon dolar vermesine rağmen kendini anlatma konusunda hata yaptığı doğru... Ancak bu durum, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in de desteklediği bilinen bir şirkete hukukun vereceği hüküm dışında kapı dışarı etme hakkı tanımaz... Unutmayalım Nazarbayev, ülkesinde Türk şirketlerine kapılarını her zaman açık tutuyor...
Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve eski TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, Petkim'i alan şirketin ortağı olan Troika Dialog'un çoğunluk hissedarının Ermeni asıllı Ruben Vardanian olduğunu Petkim ihalesi sonrasında öğrendiğini söylüyor...
Aslında küresel ekonomide böyle bir tartışmaya girmek yersiz. Hangi Avrupa ya da Amerikan şirketinin ortaklarını aramaya kalksanız kafanız karışır. Çünkü, ülkeler yabancı yatırımcının milliyeti yerine yaptığı faaliyete bakıyor. Eğer şirket ülkesine katkı yapıyorsa bütün kapıları sonuna kadar açar; bu da yetmezse teşvikler dağıtır.
"Petkim'i alan şirket hangi ülkenin, hangi milletin?" tartışmalarını yaparken muhtemelen birçok dünya vatandaşı hayretle bizleri izliyor. Hatta kendi ülkelerinde iş yapan Türk şirketlerini düşünmeye başlamışlardır...
Dünün komünist Rusya'sında iş yapan şirketler Türk değil mi? Gökdelenler, oteller ve alışveriş merkezlerini kim dikmiş? Moskova semalarına doğru yükselen binaların çoğu Türklerin eseri diimi?? Global oyuncular yetiştirmek için global şirketleri de hazmedelim. Tartışmayı da bu çerçevede yapalım...
Irkçılık tartışmaları bir kenara bırakalım... Zaten Petkim'de 'altın hisse' garantisi ile ülke çıkarına aykırı bir icraatın yapılması mümkün değil... Paranın dini, dili, ırkı yok, maalesef... Sermayede milli olanı arıyorsak, Türkiye'nin en değerli şirketlerine kelepir fiyatına alıcı bulamayız. Bu durumda ya ihaleye açmayacaksın ya da kazanana çamur atmayacaksın... Ama şu varki özelleştirilmeyen her kamu kurumundaki memurundan müdürüne kadar ceplerini doldurmuşlardır tarihi boyunca, rüşvet almış başını gitmiştir, devlet bunlarla uğraşmak yerine elden çıkarıp ülkeye sıcak para girmesini sağlamıştır ve daha profesyonel bir anlayışla hizmet vermesini sağlamıştır...
Ben parti sempatizanı değilim, hiç bir partiyi savunmak içinde yazmıyorum bunları ama olaylara çok yönlü bakmaya çalışıyorum, bitakım tarafların yönlendirmesiyle değilde kendi görüşlerimle doğrularımla yorumlarımı yapıyorum...
Tayfuncum, evet haklısın seni tanımıyorum zaten yorumuda senin söylediklerin doğrultusunda yaptım... Ben söylenen şeylerin boş kısmına bakmıyorum canım kardeşim, sen hangi cümleleri kuruyorsan o doğrultuda sana yorum yapıyorum... Ama sen yine diyorsunki oy verenler bilinçsizce verdi diyorsun, yani yanlışsam lütfen düzelt ama benim bundan anladığım şu; Türkiyenin %46 sı bilinçsizce oy veriyor anlamını çıkarıyorum ben... Peki belki sende akp ye oy verdiysen sendemi bu bilinçsiz toplumun içine giriyorsun... Eğitim konusunda haklı olabilirsin, evet Türkiyenin nüfus oranına bakıldığında eğitim seviyesi düşük olabilir ama benim dediğimde eğitimsiz olmak bilinçsiz olmak değildir, yada bu millet kime oy vereceğini bilemeyecek kadar eğitimsiz değildir... Ozaman senin isteğine bağlı olarak yeni bir yasa çıkarılsın, üniversite mezunu olmayanlar oy kullanmasın diye uygunmudur bu sence...
Sen ancak o kadar anlam çıkartabiliyorsun demekki.Bunda anlaşılmıycak bişey yok.Ve oy verenlerin hepsi bilinçsiz verdi bunlarda %46 ediyor falan demiyorum.Birçok bilinçsiz oy veren insan var diyorum.Evet doğruda diyorum nie anlamak istemiyorsun ? Eğitim konusunda haklı olabilirim ? Evet tabikide haklıyım.Benim ülkemde hala kız çocukları okula gönderilmiyor.
O kadar çarptırıyorsunki konuyu ne yazdığımı okumuyosun bile.Bu ülkede bilinçli olarak AKP ye oy verenlere hiçbir lafım yok zaten.Kendi özgür iradeleridir.Ama o bilinçsiz olarak oy verenlerin %46 daki etkisi baya fazla bundan emin olabilirsin.Şimdi çıkıp diyebilirsinki AKP ye değilde CHP ye oy verselerdi dahamı iyiydi ? Hayır tabikide.Olayı partilere indirgemek değildir asıl amacım.O oyları CHP de alsa aynı şeyi söyliycektim veya bi başkasıda alsa aynı şeyleri söyliycektim.
Globalleşmeden bahsediyorsun.Biz ne geliştirip ne üretiyoruz veya hangi Avrupa ülkesinde birşeye sahibiz ? Onların sürekli bizden gelip bişey alması globalleşmeyse ben tükürürüm böyle gloaballeşmeye.Bu gloaballeşme değil açık açık sömürüdür.Üretim yok hiç birşey yok.Teknoloji yok herşey fason.Bu şekillde globalleşemezsin ancak sömürülürsün.
Rusayada inşaat diyorsun.Bi ülkeye gidip inşaat yapmakla globalleşilmez.Sen adamların işlerini yaparsın paranı alırsın oturursun kenera.O mal artık onlarındır.Kimse çıkıpda aa bunu türkler yapmıştı demez.İnşaatı onlar yapmıştır sen sadece işçiliğini yapmışsındır.Hiçbir siyasi ve sosyolojik etkisi yoktur.Onlara bir mal satmassın çünkü , veya o mala bağlı kalmazlar.
Madem herşeye cevap yazıyorsun Fetullah Güleni atlamışsın.Onun hakkında vereceğin cevabıda merak ediyorum açıkcası.
Yani Yiğit, bu saydıklarının hepsini bu hükümetmi sattı, o sayılan bankaların türkiyedeki işlem hacimleri en düşük bankalar arasında yer alıyor, örneğin; YKB yi diyorsun mesela Karamehmet o bankanın büyük hissesini Koçbanka sattı ve diğer biçok saydığın şeyleride hükümet satmadı... Ayrıca bu firmalar satılmasının yanı sıra işlem hacimleri arttırılıp sıcak para girmesini sağladılar bunlarıda görmek lazım...
Bülent peki hep bizim akp nin saydıgımız eksi yönlerine öyle yada böyle karsı cıkıyorsun yada yanlış düşündüğümüzü düşünüyorsun.Tamam o zaman bize akp nin ülkenin yararına , kalkınmasına , gelişmesine yaptığı pozitif hareketleri söylermisin.Yani şurda herkes bi şekilde akp yi savunmaya calısıyor ama bize somut kanıtlar sunamıyor kimse.Sadece yok onu akp yapmadı yok bunu akp yapmadı , peki akp ne yaptı bi söyleyinde bizde bilelim.
Bakın çok güzel bir laf vardır "Bir ekonominin başarısı her şeyden önce, ülke insanlarına iş alanı açma derecesiyle ölçülür" Ekonomi demekte güç demektir.Bakalım:
IC BORC;
2002 yili sonu----------- 149 Katrilyon
2007 yili sonu----------- 268 Katrilyon
ÖZEL SEKTÖR BORCLANMASI;
2002 yili sonu---------- 44 milyar Dolar
2007 yili sonu---------- 139 milyar Dolar
TOPLAM BORC;
2002 yili sonu--------- 218 milyar Dolar
2007 yili sonu--------- 436 milyar dolar
(30 milyar dolarlik özellestirme geliri buna ahil degildir.)
HANE HALKI BORCU;(Kredi karti,taksitle satis vs.)
2002 yili sonu-------- 4 milyar dolar
2007 yili sonu-------- 74 milyar dolar
FAIZ ÖDEMELERI;
1975'en 1990'da ödenen faiz toplami-----------127 milyar dolar
1999'la 2003 arasi ödenen faiz toplami---------128 milyar dolar (Bu dönemde deprem ve ekonomik kriz olmustu.)
2003'ün basi uke 2007 sonu itibariyle---------- 184 milyar dolar faiz ödenmistir.(184 milyar dolar demek 60 adet Atatürk baraji demektir.)
FAIZ YADA BORCKANMA ORANLARI;
JAPONYA------yüzde 1'in altinda borclaniyor,
Yunanistan---- " 4,68 oraninda borclaniyor,
Misir---------- " 7,13 oraninda borclaniyor,
Pakistan------ " 9,73 oraninda borclaniyor,
TÜRKIYE------ " 17,21 oraninda borclaniyor
KUR RAPORU;
Merkez bankasina göre YTL.yüzde 58 degerli,
Ünlü GOLDMAN SACHS'a göre yüzde 74 degerli
Pi economick'e göre YTL.cok yakinda göcecek.
REKORLAR;(yillik)
Cari acik-----39 milyar dolar
Faiz---------- 46 milyar dolar
Dis ticaret aciginin GSMH ya orani yüzde 12,5
Milli Gelir-------3000 küsur dolar yani AKP nin dedigi gibi 5000 dolar degil.
VE IMF'nin bir ay önceki raporu;
TÜRKIYE EKONOMIK KIRILGANLIGA(KRIZE)EN YAKIN ÜLKEDIR.
Diğerlerine bakalım
Ankara Ticaret Odası (ATO), resmi istatistiklerde yıllık enflasyon yüzde 8,2’ye kadar gerilerken halkın günlük yaşamında en fazla tükettiği büyük bölümü gıda maddesi olan mal ve hizmetlerin fiyatlarında son bir yılda yüzde 275’e varan oranlarda fiyat artışları yaşandığını belirledi.
AKP'nin iktidarda olduğu 5 yıllık dönemde toplam işsiz sayısı yüzde 9 artarak (229 bin kişi), 2 milyon 760 bine çıktı.
İşsizlikte olduğu gibi yoksulluk da son 5 yılda yükseldi. AKP iktidarının ilk yılı olan 2003'te Türkiye'deki yoksulluk oranı yüzde 26.96'dan yüzde 28.12'ye, yoksul fert sayısı ise 18 milyon 441 binden 19 milyon 458 bine yükseldi. İlk bir yılında bir milyon yoksul yaratan AKP hükümeti, TÜİK'den elde edilen verilere göre, 2007 yılında ise 909 bin kişiyi aylık 182 YTL ile açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etti
vs vs vs..
bunları nasıl göremiyorsunuz hayretki ne hayreeet söyleyecek söz yok....Adam bi türban diyor , ne kadar inançlı inançsız saf yurdumun insanı varsa gözü kararıyor ne ülkenin durumunu görüyorlar , ne bu kritik tabloları fark ediyorlar.Bununda ipini tutan kişi'de amerikanın kolladıgı kanatlarına aldıgı Fettullah Gülen denen şeriat yanlısı , atatürkden nefret eden , beni ülke dışına attılar ondan deprem oldu Türkiyede diyen vatan haini bir insan vardır.Bu insanın konuşma videolarını izlediyseniz şu cümleyi iyi hatırlarsınız "Türkiye'deki devlet yapısı ölçüsüne göre bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz âna kadar her adım erken sayılır"....Erdoğanadan da yıllar önce tek şey istedi "Kadrolaşın ,Kadrolaşın ,Kadrolaşın"...
Neyse nerede kalmıştık , akp nin iyi yanları , ülkemize kazandırdıkları ?
Olay kişisel aşşağılamaya doğru gittiğinden, bu konuda daha fazla yorum yazmayacam... Yukarıda arkadaşların yazdığının aksine bu konuşma seviyesizleşmeye doğru gidiyor... Siz bildiğinizden şaşmayın ozman arkadaşlar...
Seni çok seviyorum Bülent Abi, fikirlerine de çok saygı duyuyorum.
Olay kişisel aşşağılamaya doğru gittiğinden, bu konuda daha fazla yorum yazmayacam... Yukarıda arkadaşların yazdığının aksine bu konuşma seviyesizleşmeye doğru gidiyor... Siz bildiğinizden şaşmayın ozman arkadaşlar...
Olay kisişel aşağılamaya doğrumu gitti ? Ben üstüme almıyorum ama benim öyle birşey yaptığımı hissetmişsen özür dilerim.Herşeyden önce abimsin ve ben beş para etmez birkaç insan için çevremdekilerle hayatta aramda kırgınlık olsun istemem.Neyse herkese tartışmaya katıldığı için ve bizimle bilgi paylaştığı için teşekkür ederim.
2 gündür hiçbir yorum yapmadan takip ediyorum...
forum üyelerinden hiç kimsenin aşağılandığını görmedim...ha eğer ki "fetullah hoca aşağılanıyor" diyorsanız; buna katılıyorum...evet hoca için bazı sözler var...
ama yiğit in basit ama önemli sorusundan sonra bülent_fx in tartışmayı bırakmanızı istemezdim...
evet iktidar partisi eleştiriliyor...yanlışları ortaya atılıyor...rakkamlarla istatistiklerle belirtiliyor...ve haklı olarak arkadaşlar bu partinin doğru yaptığı işleri de somut olarak görmek istiyor...
yapılan yanlışların cevabı %47 değildir...bir dahaki seçimde %60 yapıp "bak biz doğruyuz...milletin kararı budur" da denemez...
bence türkiyede işler iyi gitmiyor...türkiyede italyadaki gibi temiz eller operasyonu da yapılmıyor...sadece bazı tekerlere kaçması muhtemel çomaklar temizleniyor...
eğer "tüm eller temiz olacak" diyorlarsa önce dokunulmazlıkları kaldıracaklar ki herkesin elinin temiz olduğunu göreceğiz...eğer benzetme italya ise yapılanlar da italyadaki gibi olacak...
-----------------------------------------------------------------------
“Temiz Eller, yasallığın tescili, hukuk devleti demektir” demişti Di Pietro: “Hukuk devleti olmadan demokrasi olmaz. Hukuk devletinin vazgeçilmez şartı yargı bağımsızlığıdır. Hukuk devleti; yasama ve yargı erklerinin birbirlerinden tamamen bağımsız olması demek. Yargının yürütmeye bağlı olduğu bir ülkede, demokrasinin katresini göremezsiniz. Savcının yasa yerine denetleyeceği kişilere bağımlı olması, belirsizlik yaratır. Yarını kestiremezsiniz..”
“Dokunulmazlığın kaldırılması şart mı” şeklindeki soruya ünlü savcı şu yanıtı vermişti:
“Bunu Türkiye’ye ayak bastığım ilk gün söyledim. ‘Kanunsuz işlere son vermek istiyorsanız, savcıların parlamenterleri soruşturmasına olanak vermelisiniz’ dedim. Biz bu zırhı kaldırabildiğimiz için ‘Temiz Eller’i yapabildik. Savcılar bizde milletvekili telefonlarını dinleyebiliyor, ev ve işyerlerinde arama, tutuklama yapabiliyor. Milletvekili etrafında 360 derecelik soruşturma yapma imkânına sahibiz...”
-----------------------------------------------------------------------
arkadaşım diyor ki "eğitim seviyemiz düşük"...kesinlikle haklı...geleceğini kurtarmak isteyen uluslar eğitime yatırım yapıyor...biz ise her zaman günü kurtarmak peşindeyiz...bu yüzden de geleceğimizi birebir etkileyecek bazı konular milletçe çoğumuzun umrunda değil...
arkadaşlar demokrasi milletin kayıtsız şartsız egemenliği demektir...Milletin fertleri bilge ise sorun yoktur...geleceğinin planını yapar kararını verir...Ancak gafiller egemense sorunlar başlar...bu gafiller gününü kurtarır... yarının planı yoktur...geleceğini 2 kuruş maddiyatla değişir...kendi her zaman mazlumdur ve kendi gibi mazlum kılığındakini kendinden bilir...ona kızmaya da hakkımız yoktur...çünkü sebep gene bizizdir...çünkü dün ü çok çabuk unutmuşuzdur...ata nın nasihatlarını ezberlemiş ama öğrenememişizdir...
o halde demokrasinin bir işe yarayabilmesi için önce gafillikten kurtulmamız ve çok çalışıp yücelmemiz gerekir...ama 2500 yıllık tarihimizde hiç bir zaman tembellikten kurtulamadığımızı sadece savaşarak karnımızı doyurduğumuzu varsayarsak işimiz çok zordur...
dünyada her köşede bir savaş vardır ancak bu işi de günümüzün imparatorluğuna kaptırmışızdır...neden: çünkü artık yiğitlik, cengaverlik sökmez sanırız...herşey teknolojidir diye biliriz ve savaşçı ruhumuzu unutup korkakça yaşar gideriz...
-üretmeyi bilmeyiz, tüketiriz...
-savaşırsak yokolacağımızı sanarız..korkarız...ama zaten sıranın bize de gelmeyeceğini sanarız...düşman zaten teker teker yoketmeye başlamıştır bile...bu gün ırak...yarın iran, türkiye ve rusya listenin baş köşesindedir...
-demokrasinin çok iyi birşey olduğunu söyleriz ama gafil gelip gafil gideriz...gelecek nesillere sadece borç ve sorun bırakırız...
yani uzadıkça laf lafı açıyor asıl meselenin sadece iç meselemeiz olmadığı anlaşılıyor da ne yapacağımızı bilebiliyor muyuz ki acaba...
bence koca bir HAYIR...
gelecekle ilgili hiç bir umudum yok ve yeni kuşaklara hiçbir şey bırakamayacağım için de çok üzülüyorum...
ha eğer ki "fetullah hoca aşağılanıyor" diyorsanız; buna katılıyorum...evet hoca için bazı sözler var...
Eğer vatan haini sözü aşağılanmaysa şöyle söyliyeyeim bu sözü ben kafamdan sallamadım :
Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 22 Ağustos 2000 tarihinde Fethullah Gülen hakkında "Laik Devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak " gerekçesiyle 10 yıla kadar ağır hapis istemi ile yargılama başlatıldı ve gıyabi tutuklama kararı alındı.
Sonra rahşan affı zamanında erteendi ve sonra delil yetmezliği nedeniyle askıya alındı vs vs sonra zaten ülkeye geri dönmedi kendileri.Ne dicem bu adama vay atatrükün kurduğu devleti yıkmak istedi , farkedilince hemen amerika hukumeti bunu kollarına aldı , Kahraman işte budur , böylemi dicem yani..
Eğer vatan haini sözü aşağılanmaysa şöyle söyliyeyeim bu sözü ben kafamdan sallamadım :
Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 22 Ağustos 2000 tarihinde Fethullah Gülen hakkında "Laik Devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak " gerekçesiyle 10 yıla kadar ağır hapis istemi ile yargılama başlatıldı ve gıyabi tutuklama kararı alındı.
Sonra rahşan affı zamanında erteendi ve sonra delil yetmezliği nedeniyle askıya alındı vs vs sonra zaten ülkeye geri dönmedi kendileri.Ne dicem bu adama vay atatrükün kurduğu devleti yıkmak istedi , farkedilince hemen amerika hukumeti bunu kollarına aldı , Kahraman işte budur , böylemi dicem yani..
O adamın kurduğu "örgüt"ü çok iyi biliyorum, ve amaç kesinlikle devlet ile alakalı değil.. Dinini bilen, vatanını seven gençler yetiştirilmeye çalışıyorlar.. Yurtdışında da Türkiye'yi sevdiriyorlar, İslamiyet'i sevdiriyorlar.. Var mı hani tek bir olumsuz yaptıkları eylem ? Önümüzdeki sene sanırım 6.sı düzenlenecek Türkçe olimpiyatlarını kim düzenliyor acaba ? O çocuklara Türkçe'yi kim öğretmiş ? O yarışmaları izlerken hiç mi duygulanmadınız acaba ?
Çok fazla yükleniyorsunuz Fethullah Gülen'e.. Dünya biliyor amacının iyilik olduğunu, biz kendi vatandaşımızı dışlıyoruz..
Ha bir de; AK Parti'nin hiç iyi bir şey yapıp yapmadığını sormuşsunuz..En basitinden TOKİ'nin yaptığı konutlar.. Anadolu'da neredeyse bedavaya ev satıyorlar fakire fukaraya..
AK Parti'nin en sevmediğim yanı ise müthiş kadrolaşmaları.. tüm memurlar birbiriyle akraba olacak bu gidişle..:D
O adamın kurduğu "örgüt"ü çok iyi biliyorum, ve amaç kesinlikle devlet ile alakalı değil.. Dinini bilen, vatanını seven gençler yetiştirilmeye çalışıyorlar.. Yurtdışında da Türkiye'yi sevdiriyorlar, İslamiyet'i sevdiriyorlar.. Var mı hani tek bir olumsuz yaptıkları eylem ? Önümüzdeki sene sanırım 6.sı düzenlenecek Türkçe olimpiyatlarını kim düzenliyor acaba ? O çocuklara Türkçe'yi kim öğretmiş ? O yarışmaları izlerken hiç mi duygulanmadınız acaba ?
Çok fazla yükleniyorsunuz Fethullah Gülen'e.. Dünya biliyor amacının iyilik olduğunu, biz kendi vatandaşımızı dışlıyoruz..
O yüzden amerika bağrına bastı değilmi , bu adam türklüğü çok iyi tanıtıyor biz bu adamı koruyalım dediler :) Hakkında açılan davalarda havadan sudan açıldı :) 1970 lerde irtica calısmlarından hapise giren buda değildi. Bir üstte yazdıgım lafıda o değil dublörü söyledi.Hem yetiştirdiği gençler ülkemize bilim adamı veya dürüst siyasetçi veya dürüst laik vatandaş olarak döndüler , değilmi :) Yetiştirdiği gençlere derslerde "beni ülkeden attıkları için bakın allah başlarına büyük depremi verdi" diyen kişide bu değil :) Çok fazla yükleniyoruz haklısınız :)
O yüzden amerika bağrına bastı değilmi , bu adam türklüğü çok iyi tanıtıyor biz bu adamı koruyalım dediler :) Hakkında açılan davalarda havadan sudan açıldı :) 1970 lerde irtica calısmlarından hapise giren buda değildi. Bir üstte yazdıgım lafıda o değil dublörü söyledi.Hem yetiştirdiği gençler ülkemize bilim adamı veya dürüst siyasetçi veya dürüst laik vatandaş olarak döndüler , değilmi :) Yetiştirdiği gençlere derslerde "beni ülkeden attıkları için bakın allah başlarına büyük depremi verdi" diyen kişide bu değil :) Çok fazla yükleniyoruz haklısınız :)
Din karşıtı insanların köşebaşlarını tuttuğu, demokrasinin yok gibi bir şey olduğu zamanda tabi ki çok kolaylıkla onun gibilere dava açılıp hapse attırılabilir.. Ama elde ülkenin gerileştirilmesine yönelik yapılan bir eylem yok.. Sebepsiz yere tabi ki hepsi..
Yahu kaç dersini dinledin o adamın ? Medyada bir sözü çarpıtmak, montajlamak o kadar kolay ki.. O adamın kurduğu örgüt'ü de, amaçlarını da, yaptıklarını da biliyorum.. İnan ortalıkta (sözüğm meclisten dışarı) Atatürk'çüyüm, laikim falan diye dolaşan insanlardan daha faydalıdır yaptıkları şeyler..
Onlardan yetişen insanların çoğu öğretmen olarak tekrar dönüyor yine ülkede çalışıyor veya dünyanın 4 bir tarafına eğitime gönderiliyor.. İçlerinde doktoru, avukatı bir sürü yetişmiş ve Türkiye'de çalışan bir sürü insan da cabası..
Türkiye'de kalsa yaşatmazlardı o adamı.. :) Kaçmakla yine en iyisini yaptı..Zaten sağlığı çok kötü yıllardır, anca Amerika'da derman bulurdu o zamanlarda..
Din karşıtı insanların köşebaşlarını tuttuğu, demokrasinin yok gibi bir şey olduğu zamanda tabi ki çok kolaylıkla onun gibilere dava açılıp hapse attırılabilir.. Ama elde ülkenin gerileştirilmesine yönelik yapılan bir eylem yok.. Sebepsiz yere tabi ki hepsi..
Yahu kaç dersini dinledin o adamın ? Medyada bir sözü çarpıtmak, montajlamak o kadar kolay ki.. O adamın kurduğu örgüt'ü de, amaçlarını da, yaptıklarını da biliyorum.. İnan ortalıkta (sözüğm meclisten dışarı) Atatürk'çüyüm, laikim falan diye dolaşan insanlardan daha faydalıdır yaptıkları şeyler..
Onlardan yetişen insanların çoğu öğretmen olarak tekrar dönüyor yine ülkede çalışıyor veya dünyanın 4 bir tarafına eğitime gönderiliyor.. İçlerinde doktoru, avukatı bir sürü yetişmiş ve Türkiye'de çalışan bir sürü insan da cabası..
Türkiye'de kalsa yaşatmazlardı o adamı.. :) Kaçmakla yine en iyisini yaptı..Zaten sağlığı çok kötü yıllardır, anca Amerika'da derman bulurdu o zamanlarda..
Valla çarpıtmaya gerek yok , istediğin an bu adamın cematine konuşmalarını bulabilirsin nette bol bol var o kadar zor birşeyde değil.Hangi öğretmenler onlar dönenler , hani nerede yazıyor ,senin öğretmen dediğine birçok yazar asker diyor bilmem anlarmısın..Koskoca rusya hükümeti bile bu adamın okullarının abd gizli servisiyle baglantılı diye kapatma kararı alıyor.
Gülen okullarında çalışan öğretmenlerin ABD ve İngiltere adına ajanlık yaptığı, Türk Cumhuriyetlerinde bazı darbe girişimlerine karıştığı, yine bu ülkelerde patlak veren bazı iç karışıklıklarda rol oynadığı saptanmış, Gülen'in Rusya'daki temsilcisi olarak bilinen 'Tolerans Vakfı' Başkanı Mustafa Şirin'in Eylül 2003'te Rusya Federasyonu'na girişi yasaklanmıştır
kaldıki Erdoğan da bu adamın sağ koludur vasiyetidir...
Valla çarpıtmaya gerek yok , istediğin an bu adamın cematine konuşmalarını bulabilirsin nette bol bol var o kadar zor birşeyde değil.Hangi öğretmenler onlar dönenler , hani nerede yazıyor ,senin öğretmen dediğine birçok yazar asker diyor bilmem anlarmısın..Koskoca rusya hükümeti bile bu adamın okullarının abd gizli servisiyle baglantılı diye kapatma kararı alıyor.
Gülen okullarında çalışan öğretmenlerin ABD ve İngiltere adına ajanlık yaptığı, Türk Cumhuriyetlerinde bazı darbe girişimlerine karıştığı, yine bu ülkelerde patlak veren bazı iç karışıklıklarda rol oynadığı saptanmış, Gülen'in Rusya'daki temsilcisi olarak bilinen 'Tolerans Vakfı' Başkanı Mustafa Şirin'in Eylül 2003'te Rusya Federasyonu'na girişi yasaklanmıştır
kaldıki Erdoğan da bu adamın sağ koludur vasiyetidir...
Vay anasını Gülen neymiş de haberimiz yokmuş.. :)
Ancak gafiller egemense sorunlar başlar...
Bence de bülent abi erken ayrıldı sohbetten!
Gafil dediğin insanlar benim annem babam kardeşim akrabam komşum!!! Artık suyunu çıkardınız işin. Gafil olmayan sizler kimsiniz ki?
Halkçılık:
Devrim tarihimizde önemli bir yeri olan 1924 ve 1961 Anayasalarında da yer alan halkçılık ilkesi, demokrasinin temelini oluşturmaktadır. Bu ilkenin ana özelliği ülke yönetiminin halkın elinde bulunmasıdır.
Egemenlik bir zümre ya da ailenin elinde bulunmaz, halkın seçimle iş başına getirdiği kişiler, ülkeyi yönetir. Halkçılık;
1.)Ülke yönetiminin demokratikliği,
2.)Birey ve sınıflara ayrıcalık tanınmaması, gibi öğelerden oluşmakta.
"Halkçılık demek, devletin bütün kudret ve egemenliğinin halktan geldiğini, Türk camiası içinde, fert, aile ve sınıf ayrıcalığı bulunmadığını, kanun önünde herkesin eşit olduğunu İfade etmek demektir. Bu formül demokrasinin ifadesidir." (A. Rıza Türel-İzmir Barosu Dergisi Sayı 8, sh. 413)
"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir." (Afet İnan-Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları sh. 351)
"Türkiye halkı, ırkça, dince ve kültürce ortak, birbirlerine karşılıklı hürmet ve fedakârlık hisleriyle dolu, kaderleri ve menfaatleri müşterek olan sosyal bir toplumdur." (Söylev ve Demeçler C. I. sh. 221)
"Bence, bizim Milletimiz, birbirinden çok farklı çıkarları olan ve bu itibarla birbirleriyle mücadele halinde buluna gelen çeşitli sınıflara malik değildir. Mevcut sınıflar birbirinin tamamlayıcısı niteliğindedir." (Söylev ve Demeçler C.II. sh. 82)
yazıkki Atatürk gençliği sıfatı size kalmış! Sizin yüzünüzden babamın yüzüne bakamaz oldum. oysaki ne çok övdüm ortamımızı :censored:
"Halkçılık demek, devletin bütün kudret ve egemenliğinin halktan geldiğini, Türk camiası içinde, fert, aile ve sınıf ayrıcalığı bulunmadığını, kanun önünde herkesin eşit olduğunu İfade etmek demektir. Bu formül demokrasinin ifadesidir." (A. Rıza Türel-İzmir Barosu Dergisi Sayı 8, sh. 413
bi da yaziim arada kaynamasın.
Türkiye' de Fetullah Gülenden önce çok daha büyük tehditler var. Neden takılıosun bu adama bu kadar anlamıorum...Dünya da sadece devlet içinde devlet oluşumu, derin devlet oluşumu Türkiyede var, bence buna bir tepki gösterilsin, bakınız ergenekon, dikkat ediorum herkeste bi islam devrimi korkusu var, şeriat korkusu var, yahu devletin altını oyanlara bakın dikkatlice, eski generaller, üst düzey devlet adamları, önemli iş adamları, bu örgütün içinde, ama takılmış bi akp ye, bi islam korkusuna...Türkiye İran mı olucak sanıyosunuz?! Bakın bakalım İran devrimi nasıl olmuş!? Nasıl bir altyapısı var? Sonra da Türkiyenin alt yapısına bakın benzer mi İran'la? O yüsden şunu tekrar belirtmek istiyorum, korkularınızı başka yöne yönlendirin, çünkü sizin "laik" olarak gördüğünüz insanlar bu insanlar ülkemizi sömürüyor, altını kazıyor...Bir parantez de Fetullah Gülene açmak istiyorum, çevremde çok fazla bu cemaat içinden gelen insanlar var, arkadaşlarım var, bu kadar korkmayın bu insanlardan, sanmayın ki bunlar şeriat yanlısı, laiklik karşıtı, içinden gelen çok yakın bildiklerim var...Amacım tekrar söylüyorum, sempatizanlık değil, bir siyaset bilimci olarak, objektif bir yorum yaptığıma inanıyorum...Teşekkürler...
Ahmetcim herhangi bir savaş durumunda ne olacağını ben sana söyleyim, ozman askeri gücün ve devletin bu ülkedeki herşeye el koyma hakkı vardır, yerli yada yabancı farketmez... Bu ülke sınırları içerisinde olması yeterli... Türktelekomun alınması demek iplerin hepsi verildiği anlamınada gelmiyor, bu noktayı atlıyorsun sanırım... SAvaş durumu olağan üstü bir durum olmasından dolayı devlet ve askeriye buna el koyacaktır emin ol... İncirlikteki havaüssünü düşün amerikalıya tahsis edilmiştir ama toprağı onlara verilmiş değildir... Devlet ihtiyaç halinda ( savaş vs. durumlarında) oraya el koyup amerikayı sınır dışı etme yetkisine sahiptir... Şehir şebekeleri yeraltı kabloları hala devletindir, satılan sadece iletişim işletimidir burayıda atlıyorsunuz sanırım ve onlara sadece kullanma hakkı tanınmıştır, satış sözleşmesi internette var araştırabilirsiniz... Diğer yollardan uydu iletişim konusuna gelirsek zaten savaş durumunda müttefikimiz olmayan bir ülkenin uydu bağlantı hizmeti kesilecektir bunun telekomla alaksı yoktur... Kaldıki savaş zamanında zaten telekom hatları kullanılmıyor... Askeriyenin kendine ait olan autotel hatları mevcut ve sahra iletişim ağları mevcut onları kullanıyorlar, askerde olurda muhabere kısmında görev yaparsanız zaten bunları göreceksiniz (ben muhabere departmanında görev yaptığım için bunları biliyorum)... Yani savaşla telekomun satılması demek düşmanın iletişim ağını ele geçirmesi anlamına gelmez... Sonuç olarak bütün vericiler iletişim ağları organları kablolama tesisatları hala devlete aittir... Umarım yeterince açıklayıcı olabilimişimdir...
Nerede, hangi konumlarda bulunduğumu ya da askeri konularda ne bildiğimi pek paylaşamayacağım. Benim bahsettiğim sivil iletişimdi. O açıdan düşünürsen ülkedeki sivil karmaşanın ne hale gelebileceğini tahmin edersin.
Ha bir de; AK Parti'nin hiç iyi bir şey yapıp yapmadığını sormuşsunuz..En basitinden TOKİ'nin yaptığı konutlar.. Anadolu'da neredeyse bedavaya ev satıyorlar fakire fukaraya..
TOKİ demişken, şu sıralar gündemde KEY var. Bir bakalım, 10 yıl çalışan bir memurun maaşından kesilen ücret yaklaşık 70-80 bin ytl, şu anda ise en fazla para alan memur emeklisi yaklaşık 1500 ytl alıyor. Peki bu ödedikleri paranın 9/10'u nereye gitti? Bunun adı konut edindirme yardımı ise o kesilen ücreti peşinat kabul edip TOKİ evlerinden konut edindirsinler ya ;)
Yakında TOKİ evlerinin kimlere verildiğini de görünce TOKİ dersiniz umarım ;)
Türkiye' de Fetullah Gülenden önce çok daha büyük tehditler var. Neden takılıosun bu adama bu kadar anlamıorum...Dünya da sadece devlet içinde devlet oluşumu, derin devlet oluşumu Türkiyede var, bence buna bir tepki gösterilsin, bakınız ergenekon, dikkat ediorum herkeste bi islam devrimi korkusu var, şeriat korkusu var, yahu devletin altını oyanlara bakın dikkatlice, eski generaller, üst düzey devlet adamları, önemli iş adamları, bu örgütün içinde, ama takılmış bi akp ye, bi islam korkusuna...Türkiye İran mı olucak sanıyosunuz?! Bakın bakalım İran devrimi nasıl olmuş!? Nasıl bir altyapısı var? Sonra da Türkiyenin alt yapısına bakın benzer mi İran'la? O yüsden şunu tekrar belirtmek istiyorum, korkularınızı başka yöne yönlendirin, çünkü sizin "laik" olarak gördüğünüz insanlar bu insanlar ülkemizi sömürüyor, altını kazıyor...Bir parantez de Fetullah Gülene açmak istiyorum, çevremde çok fazla bu cemaat içinden gelen insanlar var, arkadaşlarım var, bu kadar korkmayın bu insanlardan, sanmayın ki bunlar şeriat yanlısı, laiklik karşıtı, içinden gelen çok yakın bildiklerim var...Amacım tekrar söylüyorum, sempatizanlık değil, bir siyaset bilimci olarak, objektif bir yorum yaptığıma inanıyorum...Teşekkürler...
Bu yazıda objektiflik sezemiyorum ben. Medya doladı herkesin diline Ergenekon'u, doldurdukça dolduruyor milleti emekli askere generale...
Bir bakalım, 10 yıl çalışan bir memurun maaşından kesilen ücret yaklaşık 70-80 bin ytl, şu anda ise en fazla para alan memur emeklisi yaklaşık 1500 ytl alıyor.
80.000 /10yıl=8000
8000/12ay=666TL
bahsttiğin memur NASA'da çalışıyo heralde :doctor:
80.000 /10yıl=8000
8000/12ay=666TL
bahsttiğin memur NASA'da çalışıyo heralde :doctor:
NASA'da o 10 yıllık parayı bir ayda alan var, müsterih ol :ramo:
O paraların faizlerini falan bir hesapla bakalım ne kadara geliyormuş, kaldı ki bahsettiğim miktarı ben değil doğrudan KEY bilgilendirme sistemi söylüyor...
Yazmayacaktım ama yine dayanamadım... Yawhu benim azımı açtırmayın şimdi, açarsam burda benide düşünce özgürlüğüm yüzünden dava açılır, atarlar içeriye, çünkü bahsettiğiniz kadrolaşmalar geçmişte yargının ve askeriyenin içine çoktan girmiş durumda... Tabiki bu ülkede faydalı bişeyler yapmaya çalışan insanların önünü kesmek için ellerinden geleni yapacaklar, çünkü asıl vatan hainlerinin bir kısmı ergenekon terör örgütünün olaylarında gün yüzüne çıkmaya başladı... İŞte o vatan hainleri, bu ülkede iyi bişeyler yapmaya çalışan, manevi değerlerini, geleneklerini, göreneklerini, inançlarını, gerçek Türklüklerini kaybetmemek uğruna teşkilatlanan insanları ve grupları içeri atmak için önlerini kesmek için bu davaları açıyorlarve o insanları susturmaya çalışıyorlar... Ama bakın o adamlar bugün amerikada ve avrupada en büyük şirketlerde ve üniversite kurumlarında yönetici olarak, eğitim görevlisi olarak, tıp üzerine araştırmacı olarak görev yapıyorlar, ben bunların bir kısmını tanıyorum ve biliyorum... Dünyanın her yerinde Türk bayrağının dalgalanmasını sağlamak, istiklal marşını söyletmek, türkçeyi unutmaya yüz tutmuş gurbetçilerimizin çocuklarına Türkçeyi öğretmekmidir irticacılık... Kim yaptı bugüne kadar böyle bir hizmeti, işte vatana hizmet asıl budur... Ama işte bunu hazmedemedikleri için bukadar saldırganlaşıyorlar...Amerika nedenmi bunları bağrına bastı? Çünkü bu adamlar, bilimsel dünyada Türkiyede elinin tersiyle itilen bu adamlar, Amerikada çok büyük işlere imza atıyorlar... Hem eğitim konusundaki destekleri, hemde bilim dünyasındaki destekleri göz ardı edilmeyip sahip çıkıyorlar, neden çünkü akıllı adamlar kardeşim, bizimkiler gibi çıkarlarını gözetmiyorlar... Peki ya neden? Neden bu vatan hainleri bu insanları suçluyorlar biliyormusunuz... Ben size söyleyim, çünkü Türkiye içinde yapılmak istenilen gibi Türk kültürünü dini değerlerimizi yok etmek için, çünkü bu değerleri koruyan çok az sayıda insan kaldı bu ülkede... Nedir amacınız, nedir bukadar din düşmanlığınız, bu değerleri tamamen yok edip masonların, yahudilerin, ermenilerin emellerine ulaşmalarını sağlamakmıdır... Yok arkadaş burası benim ülkem şunu herkes kafasına iyice soksunki BURASI TÜRKİYE, DİLİ TÜRKÇE, DİNİ İSLAMDIR... TÜRKÜN DEĞERLERİNİ, TÜRKLÜĞÜN DEĞERLERİNİ, İNANÇLARIMIZI KİMSE ELİMİZDEN ALAMAZ, ALMAYA ÇALIŞAN ELLER ELBET BİRGÜN KIRILACAKTIR...
Öyle sağdan soldan duyduğunuz taraflı medyalardan aldığınız bilgilerle burda yalan yanlış şeyler yazmayın... Hala at gözlükleriyle bakıyoruz, objektif olamıyoruyoruz birtürlü... SAbit fikirlilik kimseye bişey kazandırmaz... Ben aşağıda sorunuza cevap verecem ama sizden istediğim benim soruma bir cevap verin siz... Dünyada hangi ben Türküm Atatürkçüyüm diyen bir şahıs yada kurum çıktıda, Tüm dünya ülkelerindeki gurbetçilere, yetinmeyip, oranın yerel insanlarına, Türk bayrağını dalgalandırıp, türkçeyi öğretip, islamiyeti öğretti ve okullarının her sınıfına Atatürk resimleri astı... Kim yaptı bir tek Atatürkçü gösterin bana... Bana tek bir tane Türkçe Olimpiyatları düzenleyen birini söyleyin... Bunun cevabını istiyorum bir babayiğitten... Varsa söyleyin, bende söylediğiniz herşeyi kabul edecem...
Akp nin elbette büyük yanlışları vardır dörtdörtlük demiyorum, ama onun kadar olabilecek tek bir partide göremiyorum, ama yaptığı önemli faydalardan bazılarıda, Uzan grubu gibi bu ülkeyi sömüren kan emici vampirlerin ipliğini pazara çıkarıp yoketmişlerdir... Yeniden düzenlenen bankacılık kanunları sayesinde artık bazı kan emiciler bankaları hortumlayıp kaçamıyorlar... Kredi kartlarındaki faiz oranları düşürüldü, her önüne kredi kartı verilmesi önlendi, insanlar artık maaşlarının katlarınca limitler alamıyorlar, bu sayede bu sebeplerden oluşan intiharların önü kesilmiş oldu... Tarığında dediği gibi Toki binaları sayesinde yüzbinlerce insan ev sahibi olmuştur... 17 ağustos depreminin ardından binlerce deprem konutlerını bizzat Erdoğan yaptırmış ve binlerce evsiz kalmış insanları evsiz bırakmamıştır... Geçmiş yıllarda teröre böylesine kararlı olunup bukadar ağır darbeler vurulmamıştır... Ve bu ülkeye yapılmış en büyük hizemtte ergenekon terör örgütünün gün yüzüne çıkarılmasıdır... Gördük savunduğunuz adamların nekadar şerefsiz vatan hainleri olduklarını... İşte olayın zincirini çözebilecekmisiniz bakalım... Ergenekon öylesine büyük bir örgüt ki tarihi 600 yıla dayanan bir örgütün kolu... Bugün ekonomi büyük sıcak para büyük para babalarının ellerinde, bu adamlar artık bu ülkede istedikleri gibi at koşturamadıklarından, alanlarının daraldığından piyasadaki paralarını çekip, biçok tarım ürününü karaborsaya çıkarıp hükümeti başarısız göstermektedir, en yakın örnek olarak pirinçi verebilirim...
Son olarak Yiğit sana şukadarını söyleyim ben yargıya inanmıyorum çünkü taraflı olduklarına inanıyorum ve buda bana göre bir gerçektir, tıpkı yök gibi... Ama şunu bilmeni isterimki senin gibi düşünmeyen ve hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan sadece medyadan duyduğun yalan yanlış bilgilerle insanlara bu şekilde hakaretler etme hakkını kimse sana vermez...
Ve Tayfuncum sana gelirsek tabiki sende benim kardeşimsin, seni şahıs olarak çok iyi tanımasamda burada saygı sevgi çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz elbette tartışmalarımızı ama insan sinirlensede bunu sınırlar çerçevesinde yapmamız gerekir... ama senin söylediğin şu cümle beni üzdü gerçekten...
Sen ancak o kadar anlam çıkartabiliyorsun demekki.Bunda anlaşılmıycak bişey yok.
Ben okadar anlam çıkartabilecek kadar kapasitesiz bir insan değilim, ben senin ne anlatmaya çalıştığını bilemem sadece yazdığın cümleleri değerlendiririm... Ama bunları kötü niyetle yazmadığına inanıyorum... Biz burda farklı görüşlerde olsakda hepimiz birer aileyiz...
Hepinize Sevgiler ve Saygılar...
Zeki PehLivan
02.08.08, 02:47
üLkemiz söz konusu ise, herşeyin hayırLısı..
koLay kazanıLmadı, hiçbir durumda da kaybetmeyiz, izin vermeyiz..!
Nerede, hangi konumlarda bulunduğumu ya da askeri konularda ne bildiğimi pek paylaşamayacağım. Benim bahsettiğim sivil iletişimdi. O açıdan düşünürsen ülkedeki sivil karmaşanın ne hale gelebileceğini tahmin edersin.
Ahmetcim savaş siviller arasında çıkmıyor, dolayısıyla iletişim ağları kesilsede savaşa bir zararı olmaz... Kaldıki bu kesinti 2-3 günü bulmaz çünkü daha öncede bahsettiğim gibi Türktelekom şirketi satılmıştır yani işletmesi satılmıştır sadece... Kablolamalar, baz hatları satılmamıştır... SAvaş durumunda devlet bunların hepsine el koyup yeniden işletmeye başlayacaktır... Ayrıca anlaşmalarda hangi savaş nedeni olursa olsun o şirket buna cürret edemez, çünkü devlet gerekirse o şirkete bile el koyma hakkına sahiptir... sonuşta bunun işletilmesi yine yurt sınırları içerisinde yapılıyor ve olağanüstü hal durumlarında, gerek doğal afet ve gerekse savaş gibi olağanüstü durumlarda devlet her istediğine el koyma yetkisine sahiptir...
TOKİ demişken, şu sıralar gündemde KEY var. Bir bakalım, 10 yıl çalışan bir memurun maaşından kesilen ücret yaklaşık 70-80 bin ytl, şu anda ise en fazla para alan memur emeklisi yaklaşık 1500 ytl alıyor. Peki bu ödedikleri paranın 9/10'u nereye gitti? Bunun adı konut edindirme yardımı ise o kesilen ücreti peşinat kabul edip TOKİ evlerinden konut edindirsinler ya ;)
Yakında TOKİ evlerinin kimlere verildiğini de görünce TOKİ dersiniz umarım ;)
Bu yazıda objektiflik sezemiyorum ben. Medya doladı herkesin diline Ergenekon'u, doldurdukça dolduruyor milleti emekli askere generale...
Ahmetim Toki evleri, noter huzurunda fakir muhtaç insanların belirlenmesi ve bu belirlenen insanlara yine noter huzurunda çekilişle yapılıyor, tv lerde bunlar defalarca gösterildi... Öyle kafasına göre kimse veremez abicim...
"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir."
kimse halkın iradesini küçümseyemez
Sevgili Ahmet,
Kafanda şartlandırmalarına bağlı benim yazımın objektif olup olmayacağını anlayabilmen... Medya dolasın bana ne?! Medya Fettullah Gülen'i , Akp'yi , Şeriat zırvalığını da doladı, ama siz işinize gelenlerin üzerine gidiosunuz...
Yazmayacaktım ama yine dayanamadım... Yawhu benim azımı açtırmayın şimdi, açarsam burda benide düşünce özgürlüğüm yüzünden dava açılır, atarlar içeriye, çünkü bahsettiğiniz kadrolaşmalar geçmişte yargının ve askeriyenin içine çoktan girmiş durumda... Tabiki bu ülkede faydalı bişeyler yapmaya çalışan insanların önünü kesmek için ellerinden geleni yapacaklar, çünkü asıl vatan hainlerinin bir kısmı ergenekon terör örgütünün olaylarında gün yüzüne çıkmaya başladı... İŞte o vatan hainleri, bu ülkede iyi bişeyler yapmaya çalışan, manevi değerlerini, geleneklerini, göreneklerini, inançlarını, gerçek Türklüklerini kaybetmemek uğruna teşkilatlanan insanları ve grupları içeri atmak için önlerini kesmek için bu davaları açıyorlarve o insanları susturmaya çalışıyorlar... Ama bakın o adamlar bugün amerikada ve avrupada en büyük şirketlerde ve üniversite kurumlarında yönetici olarak, eğitim görevlisi olarak, tıp üzerine araştırmacı olarak görev yapıyorlar, ben bunların bir kısmını tanıyorum ve biliyorum... Dünyanın her yerinde Türk bayrağının dalgalanmasını sağlamak, istiklal marşını söyletmek, türkçeyi unutmaya yüz tutmuş gurbetçilerimizin çocuklarına Türkçeyi öğretmekmidir irticacılık... Kim yaptı bugüne kadar böyle bir hizmeti, işte vatana hizmet asıl budur... Ama işte bunu hazmedemedikleri için bukadar saldırganlaşıyorlar...Amerika nedenmi bunları bağrına bastı? Çünkü bu adamlar, bilimsel dünyada Türkiyede elinin tersiyle itilen bu adamlar, Amerikada çok büyük işlere imza atıyorlar... Hem eğitim konusundaki destekleri, hemde bilim dünyasındaki destekleri göz ardı edilmeyip sahip çıkıyorlar, neden çünkü akıllı adamlar kardeşim, bizimkiler gibi çıkarlarını gözetmiyorlar... Peki ya neden? Neden bu vatan hainleri bu insanları suçluyorlar biliyormusunuz... Ben size söyleyim, çünkü Türkiye içinde yapılmak istenilen gibi Türk kültürünü dini değerlerimizi yok etmek için, çünkü bu değerleri koruyan çok az sayıda insan kaldı bu ülkede... Nedir amacınız, nedir bukadar din düşmanlığınız, bu değerleri tamamen yok edip masonların, yahudilerin, ermenilerin emellerine ulaşmalarını sağlamakmıdır... Yok arkadaş burası benim ülkem şunu herkes kafasına iyice soksunki BURASI TÜRKİYE, DİLİ TÜRKÇE, DİNİ İSLAMDIR... TÜRKÜN DEĞERLERİNİ, TÜRKLÜĞÜN DEĞERLERİNİ, İNANÇLARIMIZI KİMSE ELİMİZDEN ALAMAZ, ALMAYA ÇALIŞAN ELLER ELBET BİRGÜN KIRILACAKTIR...
Öyle sağdan soldan duyduğunuz taraflı medyalardan aldığınız bilgilerle burda yalan yanlış şeyler yazmayın... Hala at gözlükleriyle bakıyoruz, objektif olamıyoruyoruz birtürlü... SAbit fikirlilik kimseye bişey kazandırmaz... Ben aşağıda sorunuza cevap verecem ama sizden istediğim benim soruma bir cevap verin siz... Dünyada hangi ben Türküm Atatürkçüyüm diyen bir şahıs yada kurum çıktıda, Tüm dünya ülkelerindeki gurbetçilere, yetinmeyip, oranın yerel insanlarına, Türk bayrağını dalgalandırıp, türkçeyi öğretip, islamiyeti öğretti ve okullarının her sınıfına Atatürk resimleri astı... Kim yaptı bir tek Atatürkçü gösterin bana... Bana tek bir tane Türkçe Olimpiyatları düzenleyen birini söyleyin... Bunun cevabını istiyorum bir babayiğitten... Varsa söyleyin, bende söylediğiniz herşeyi kabul edecem...
Akp nin elbette büyük yanlışları vardır dörtdörtlük demiyorum, ama onun kadar olabilecek tek bir partide göremiyorum, ama yaptığı önemli faydalardan bazılarıda, Uzan grubu gibi bu ülkeyi sömüren kan emici vampirlerin ipliğini pazara çıkarıp yoketmişlerdir... Yeniden düzenlenen bankacılık kanunları sayesinde artık bazı kan emiciler bankaları hortumlayıp kaçamıyorlar... Kredi kartlarındaki faiz oranları düşürüldü, her önüne kredi kartı verilmesi önlendi, insanlar artık maaşlarının katlarınca limitler alamıyorlar, bu sayede bu sebeplerden oluşan intiharların önü kesilmiş oldu... Tarığında dediği gibi Toki binaları sayesinde yüzbinlerce insan ev sahibi olmuştur... 17 ağustos depreminin ardından binlerce deprem konutlerını bizzat Erdoğan yaptırmış ve binlerce evsiz kalmış insanları evsiz bırakmamıştır... Geçmiş yıllarda teröre böylesine kararlı olunup bukadar ağır darbeler vurulmamıştır... Ve bu ülkeye yapılmış en büyük hizemtte ergenekon terör örgütünün gün yüzüne çıkarılmasıdır... Gördük savunduğunuz adamların nekadar şerefsiz vatan hainleri olduklarını... İşte olayın zincirini çözebilecekmisiniz bakalım... Ergenekon öylesine büyük bir örgüt ki tarihi 600 yıla dayanan bir örgütün kolu... Bugün ekonomi büyük sıcak para büyük para babalarının ellerinde, bu adamlar artık bu ülkede istedikleri gibi at koşturamadıklarından, alanlarının daraldığından piyasadaki paralarını çekip, biçok tarım ürününü karaborsaya çıkarıp hükümeti başarısız göstermektedir, en yakın örnek olarak pirinçi verebilirim...
Son olarak Yiğit sana şukadarını söyleyim ben yargıya inanmıyorum çünkü taraflı olduklarına inanıyorum ve buda bana göre bir gerçektir, tıpkı yök gibi... Ama şunu bilmeni isterimki senin gibi düşünmeyen ve hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan sadece medyadan duyduğun yalan yanlış bilgilerle insanlara bu şekilde hakaretler etme hakkını kimse sana vermez...
Ve Tayfuncum sana gelirsek tabiki sende benim kardeşimsin, seni şahıs olarak çok iyi tanımasamda burada saygı sevgi çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz elbette tartışmalarımızı ama insan sinirlensede bunu sınırlar çerçevesinde yapmamız gerekir... ama senin söylediğin şu cümle beni üzdü gerçekten...
Ben okadar anlam çıkartabilecek kadar kapasitesiz bir insan değilim, ben senin ne anlatmaya çalıştığını bilemem sadece yazdığın cümleleri değerlendiririm... Ama bunları kötü niyetle yazmadığına inanıyorum... Biz burda farklı görüşlerde olsakda hepimiz birer aileyiz...
Hepinize Sevgiler ve Saygılar...
Şimdi bu adam türk bayragını amerikada ve başka ülkelerde dalgalandırıyor , oradaki insanlara türkçe öğretiyor diyemi amerika bagrına bastı bu adamı , vay be helal olsun amerikaya nede cok severmiş türkiyeyi...Sana şunu söyliyeyim amerikanın bir işte çıkarı yoksa asla o işe girişmez.Sen bana diyorsunki medyadan duyuyorsun , bu adamın irticadan hüküm giydiğini medya mı uydurdu yani ? Bu olaydan 30 sene sonra rus hükümeti abd ajanı die yasak koymasınıda rus medyasımı uydurdu ?Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. Sevgili dostum adam orada türkçeyi öğretmiş vs ne yapalım yani işsizlik tavan yapmış , millet ölüyor açlıktan , krizin eşiğindeyiz adam yurtdısında tür