Orijinalini görmek için tıklayınız : Mideniz dertte mi?
Mide yanmaları, burulmalar ve sinirsel gerilimler hepimizin ortak sorunudur; hele işyerlerinde; teşhis edilmiş bir hastalığınız olmadığı halde, mideniz bazen bir lokma yemek yemenize dahi engeldir.
Aromatik tedavinin buna da bir yaklaşımı var; ıtır otu yağı mucizeler yaratabilir; birkaç damlasını kahverengi bir şekere damlatın veya bir kaşık bala katın.
Bu metod bugün İtalya´da sayısız doktor tarafından kullanılmaktadır. Portakal çiçeği yağı, aynı sorunu gideren bir diğer kaynaktır ve cok efektiftir.
ot yağ felan bilmemde bal mideye çok ii gelio.. Benim midemde iltihaplı yarra var,fazla sarmış midemi.. Hep sıkıntı stres üzüntü sebepleriymiş.. Süreki acı ağrı ve bulantı oluyo bende.. Bal ii gelio ama bu ıtır otu yağını bilmiodm
Benimde mide problemim var. Alıp deneyeyim bakalım işe yarayacak mı? sonucunu da bilhare söylerim sizede ;)
cok yağlı kuru pasta börek vs yiynce yanla oluyor bende de ama soda içince geciyo bide bunu denemk lazm..
tesekkürler bilgilendirme için.
soda sindirime yardımcı ama mmidenizde sorun varsa ülser gibi felan soda diğer asitli içecekler gibi en son kullanılıcak içki.. çok zararlı..
bende de bazen oluyo ama rennie çiğneme tablet alıyorum hemen geçiyo :D
mümessiller sağolsun,tanıtım numunesi bırakıyolar da :D
soda sindirime yardımcı ama mmidenizde sorun varsa ülser gibi felan soda diğer asitli içecekler gibi en son kullanılıcak içki.. çok zararlı..
hımm biliorum yok yok ülser mülser cok sükür, hafiften bi reflü var o kadar :)
Yunus Kahraman
03.08.08, 18:19
Portakalın çiçeğini sıkıp yağını çıkartsak aynı maddeyi elde edebilr miyiz :):)
Sinirsel ve Yağlı emeklerden dolayı mide yanması bendede mevcut... ilk zamanlar süt içince geçerdi yanma doktorun dediğine göre bir müddet sonra sütte yanmayı kesmicek demişti -ki öyle oldu :)
midem yanınca bir tatlı kaşığı bal yiyodum geçiyo artık tam tersine balda midemi yakmaya başladı..
Talcid kompensan gibi ilaçlar çok etkili anında mide agrısını yokediyor yanması alıyor.. tabi mide konusunda sürekli bişeylere bağışıklık kazanıp bu yanmayı zamanla geçirebilmek için başka yollara başvurmak gerekiyor..
Şİmdi en son duydugum ve çoğu kişide sonuç veren mide yanmasından kesin kurtulmanın formulu şöyleymiş
Her sabah uyandıgınızda aç karnına 5 adet zeytin çekirdeğini yutmak zeytin çekirdeği midedeki bütün asiti çekiyormuş 1 hafta boyunca düzenli uygulanyınca mide ağrısından tamamen kurtulunacağını söylüyorlar..
Denemek lazım :)
Hassas bi mideye hasip olmak gerçekten çok kötü bişey..
Bu tarz sorunları olanlara geçmiş olsun ..
Zeytin çekirdeği, karpuz çekirdeği, kabuğuyla yenen ayçekirdeği kabak çekirdeği vb. apandistin de birinci derece düşmanı. Mideyi kurtaralım derken apandisten olmamak da lazım. :)
tüh tam ne güzel bulduk sorunu derken diğer taraftan problem cıkartıomus :(
zaten mide ilaçları cok kotu hepsininin faydasından cok zararı var en iisi gene soda ama az içmek lazm malum bagısısklık kazanınca o da işe yaramıo :)
Zeytin çekirdeği, karpuz çekirdeği, kabuğuyla yenen ayçekirdeği kabak çekirdeği vb. apandistin de birinci derece düşmanı. Mideyi kurtaralım derken apandisten olmamak da lazım. :)
Tüm meyveleri ve zeytini çekirdeğiyle yerim, 26 senedir çok şükür patlatmadık apandisti, her an tehlikedeyim o zaman :D
Tüm meyveleri ve zeytini çekirdeğiyle yerim, 26 senedir çok şükür patlatmadık apandisti, her an tehlikedeyim o zaman :D
Ben de aynı şekilde karpuzu ve bazı meyvaları çekirdeğiyle yerdim. Üniversite 2den beri apandistim yok. Doktorlar söylemişti, vücudun bilmediği çözemediği maddeleri apandist filtrelemeye çalışırmış veya depolarmış. :) E o da bir yere kadar tabi :) Dikkat etmek lazım. Hele de zeytin çekirdeği de karpuz çekirdeğine benzemez mazallah :)
ben h,çbişiyin çekirdeğini yiyemem yaa ya saten yara olan bi midede öle şelern ne işi var sanki daha çok zarar verir gibime geldi
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.