Orijinalini görmek için tıklayınız : böyle bir konu açtığım için üzgünüm ama....
Yardımınıza ihtiyacım var bir kaç yere danıştım aslında ama belki benden başka böyle bir olay yaşayan vardır diyorum ve olaya geçiyorum.
biliyorsunuz benim kızım husky günlük olarak harcaması gereken yüklü enerjisi var bunu yapabilmek için oturduğum mahalledeki lisenin bahçesine götürüp salıyorum.
dün akşamda aynı şekilde götürdüm bir arkadaş ve onun husky si de vardı birlikte bıraktık oynasınlar diye .
farketmedik kedi ailesi varmış bahçenin bir köşesinde .anne ve iki yavru
yavrular yaklaşık 6-7 aylık ....
pisicikler bizimkileri görünce ağaca tırmandılar ama yavrulardan birinin ayağı tutmadı düştü bizimkilerin ortasına dolayısıyla bir anlık olayla boğarak öldürdüler kediyi :mad:
şimal ve arkadaşın köppeği salık olduğu için yakalamakta zorlandık yakaladım ama geç oldu bu sırada kısa süreli bir şok yaşadık arkadaşla bakakaldık birbirimize ve köpeklerimize naptın sen şeklinde kızdık hatta abartıp patakladık ama ikiside kendinden geçmiş gibi anneye doğru gitmeye çalışıyolardı sanki canı yanan dövülen onlar değilmiş gibi .....
sonuçta bir pisi öldü ve ben çok etkilendim.Şimdiye kadar şimal bir kaç kedi daha yakaladı ama bıraktı hiç boğazına sarılmamıştı.Dün yakaladı ve amacına ulaştı neler yapılmalı diye düşünürken bir kaç eğitmen arkadaşımı ve bir eğitim merkezini arayıp fikir danıştım.
Şimali eve bir kedi alıp onunla sosyalleştirmemi istediler sürekli başlarında olmamı da :(
Mantıklı gelmesinin yanı sıra yinede yaşamış ve köpüşünü daha sonradan kedilere alıştırmış olan birileri varsa belki başka bir yolu vardır die düşündüm.
Şimalle evde bir kediyi nasıl yalnız bırakırım hiç bi fikrim yok.
:frown::frown:
Kadirr 1907
23.07.08, 17:17
Bence bırakma yoksa sonu kötü valla:D Sen seninkini hiç yedirmiyon ki kediciklere saldırıyor:d
Şaka bir yana eğitim işi uzun zamna alır kısa sürede sonuca ulamazsın... Ya sürekli kedi alacaksın eve sninki bıkacak artık yemekten yada profesyonel bir eğitimci bulacaksın...
eğitimciler bu konuda yapabilicekleri herhangi bir eğitim olmadığını bunun bir iç güdü olduğunu ancak kediye alışarak geçebiliceğini söylüyorlar.
ayrıca yeme söz konusu değil kan yok. sadece boğup bıraktı :(
Kadirr 1907
23.07.08, 17:24
O zaman işin çok zor görünüyor. Köpeklerin bildiğim kadarı ile daha yavru iken kedilerle kaynaşması gerekiyor. Yoksa doğanın kanunu olan işlem gerçekleşir.. Moralini bozmak gibi olmasın ama şansın çok az bence:(
kadir abiye katılıyorum zaten kedi köpek gibi olma die bi laf da var köpek her zaman kediye saldırır bu doğal bi olay doğanın kanunu ama yavruyken ikiside zararsızken kaynaşırlarsa belki cinslerine alısırılar nasıl birbirine nefretle bakan siyah bi amerikanla beyaz bi amerikanı bir odaya koysan birbini oldürür buda aynı onun gibi..
şimdiden kolay gelsin.
eğitimciler bu konuda yapabilicekleri herhangi bir eğitim olmadığını bunun bir iç güdü olduğunu ancak kediye alışarak geçebiliceğini söylüyorlar.
Mrhaba ezo, bir veteriner hekim olarak zor bir vaka diyebilirim. Çünkü anladığım kadarıyla köpeğin 1-1,5 yaşından daha fazla. Eğitim doğru çözüm ancak 4-7 aya kadar tüm eğitim ve sosyalleşmesini tamamlıyor hayvanlar. Ancak pes etmemek lazım. Biliyorsun insanlar gibi köpeklerde de öğrenme süreci küçük aylardan başlar. Kedileri daha önce hiç görmemiş ve nasıl oynayacağını yada nasıl davranacağını bilmediği için bu zor durum oluştu. Mhtemelen bir oyun olarak görüyor yaptıklarını. Sonuçta avlanma iç güdüsü kalmadı artık ehlileştirilmiş bu hayvanlarda. Beslenme ile alakalı bir durumuda yok. Sana en güzel önerim şu olur. Öncelikle kediler ile beraber yaşayabilen bir köpecikle arkadaş olsun. Daha sonra bu köpekle beraber kedilerinde bulunduğu ve bu arkadaş köpeğin kedilere nasıl davranacağını görebildiği ve tamamen senin kontrolünde olan ortamlara sokmaya çalış. Bu basamaklara alıştıktan sonra çok tepki veremeyecek ufak kedileri senin elinde iken ona yaklaştır ve gene sert bir tutum sergiler ise o anda (zamanlama çok önemli) sert bir ses ile tepkini belli et. Dikkat: Hırpalamak asla yok. zamanla bu hayvanlara alışacaktır ancak sabır burada en iyi yol başarmak için. Ve bu hayvanlar kıskançtır unutma. Başka bir hayvanı senin elinde gördüğünde bu duyguları harekete geçer. Onu sevdiğini her zaman göstermeyi de unutma.
Başka soruların olursa cevaplamaktan sevinç duyarım.
Kolay gelsin.
eğitim tarzıda çok önemli ama husky lere güven olmazz ruhlarında varmış onların biraz.. bence deneme kedilere yaklaştırmahiç.. benimdeköpeklerim vardı kedilerede alışkındılar ama ben bebeklikten alıştırmıştım.. şimdiden sora hemde bi husky için zor olabilir.. bu arada yazık olmş yavruya çok üzüldüm...
oncelikle uzuldugumu belirtmeliyim sonrasinda meric beye katiliyorum kucuklukten kedilerle hic oynamamis yada onlarla vakit gecirmediginden oldugunu dusunuyorum ayni sekilde asagida resimlerini koydugum kopek dedemlerdeki kangal kopegi koynunda uyuyansa onunla ayni yastaki kedi soguk bi gecede benim cekmis oldugum bi foto kendisi ciftlik ortaminda beraber buyudukleri icin surekli oyun oynayio resimdede goruldugu gibi soguk havalarda koyun koyuna yatiyolar ama bence gec olmus deil biraz sabirla bu sorunu cozecegini inaniyorum ;)
http://img230.imageshack.us/img230/9954/16032008237ju8.jpg (http://imageshack.us)
http://img224.imageshack.us/img224/5273/16032008238el8.jpg (http://imageshack.us)
http://img224.imageshack.us/img224/5273/16032008238el8.f5c152edd4.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=224&i=16032008238el8.jpg)
http://img230.imageshack.us/img230/9954/16032008237ju8.5a5b03fc85.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=230&i=16032008237ju8.jpg)
Mrhaba ezo, bir veteriner hekim olarak zor bir vaka diyebilirim. Çünkü anladığım kadarıyla köpeğin 1-1,5 yaşından daha fazla. Eğitim doğru çözüm ancak 4-7 aya kadar tüm eğitim ve sosyalleşmesini tamamlıyor hayvanlar. Ancak pes etmemek lazım. Biliyorsun insanlar gibi köpeklerde de öğrenme süreci küçük aylardan başlar. Kedileri daha önce hiç görmemiş ve nasıl oynayacağını yada nasıl davranacağını bilmediği için bu zor durum oluştu. Mhtemelen bir oyun olarak görüyor yaptıklarını. Sonuçta avlanma iç güdüsü kalmadı artık ehlileştirilmiş bu hayvanlarda. Beslenme ile alakalı bir durumuda yok. Sana en güzel önerim şu olur. Öncelikle kediler ile beraber yaşayabilen bir köpecikle arkadaş olsun. Daha sonra bu köpekle beraber kedilerinde bulunduğu ve bu arkadaş köpeğin kedilere nasıl davranacağını görebildiği ve tamamen senin kontrolünde olan ortamlara sokmaya çalış. Bu basamaklara alıştıktan sonra çok tepki veremeyecek ufak kedileri senin elinde iken ona yaklaştır ve gene sert bir tutum sergiler ise o anda (zamanlama çok önemli) sert bir ses ile tepkini belli et. Dikkat: Hırpalamak asla yok. zamanla bu hayvanlara alışacaktır ancak sabır burada en iyi yol başarmak için. Ve bu hayvanlar kıskançtır unutma. Başka bir hayvanı senin elinde gördüğünde bu duyguları harekete geçer. Onu sevdiğini her zaman göstermeyi de unutma.
Başka soruların olursa cevaplamaktan sevinç duyarım.
Kolay gelsin.
teşekkür ederim bilgiler için
onu gerçekten çok seviyorum 52 günlüktü yollarmız kesiştiğinde şimdi 5 yaşında,ama bu olaydan beri onu sevemiyorum içimden gelmiyor Kendi veterinerimize gittik dün akşam konuştuk uzun uzun ....
O da şöyle yaklaştı şimal asla yapmaz böyle birşey yanında ki köpekten ( ki kızımın sevgilisi olur) ondan etkilenmiştir gösteri yapmışlardır birbirlerine dedi
Daha önceki evimizde kediler pencerelerde geziyordu heyecanlanırdı her seferinde bi kaç yavru kedi yakaladı ama bişi yapamadı ve bıraktı bu yüzden bu konuyla çok fazla ilgilenmemiştim.Husky sahibi olan bütün arkadaşlarımla konuştum çoğunun ki öldürmüş bunun iç güdü olduğunu söylüyorlar veterinerimde dahil
ama benim kafamda sürekli şöyle bi ses var '' şimal bunu yapmamalıydı ''
Daha önceleri köpüşle yaşamış bir kedi arıyorum şimdi antalyada akşamları benimle kalabilcek bir kaç saat ile başlayarak şimalle vakit geçirebilcek
düşünmek istemediğim tek şey birgün bunu sahibi olan bir kediye yapması !!!
Şimali bir petshop tan hasta olduğunu gördüğüm için aldım ben bu arada kafeste kediyle beraberdi ondan sonrasındada kovaladı koştu yakaladı burnuyla ittirdi falan ama bıraktı sonunda hiç boğazına yapışmamıştı hiçç :(
gerçekten canım cok sıkkın ....
kızıma sarılamıyorum.
sen getir bana köpeğini...eğitimini bizzat ben kendim verecem...
Senin köpegin içgüdüleriyle hareket edip yaptı o hareketi.Doğal bir hareket yani.Köpeginin hiçbir egitime ihtiyacı yok.Bırak köpegin köpek gibi davransın.Doğasıyla oynamayın hayvanların gerek yok.
dodininde bu tür vukaatları var alaskan kendisi..hatta bi ara ineklerin fln olduu yere götürmüştüm ineklere kuzulara bile saldırmaya kalkmıştı ki öyle pek agresif bi hayvanda değil..Tamamen yapısal cinsinin getirdiği özelliklerle alakalı birşey bu..Aynı şekilde büyütülmüş goldenın hiçbir tepkisi yok bu tür hayvanlara.Yiğitin dediği gibi bir eğitime bencede gerek yok...
Asena adında bi dogo arjentıno cınsı pıt bull sahıbıyım benım kopegımde gecmıste kedılerı sevmezdı dogum yaptıgı sırada yawru kedı bıraktık yanına ve o gun bugun kedılere anne gıbı davranıyo
Köpeğinizi eğitmek yerine bence öncelikle köpeği gezdiren kişinin dikkat etmesi lazım. Şu dk dan sonra sibirya kurdunun eğitim alması cok zor. Yavruyken bile cok zor çünkü köpeğinizin doğasını iyi biliyorsunuzdur. Bunu anlatmama gerek yok , kedi için çok üzüldüm :( ama biraz daha dikkatli olsaydınız keşke... Şunu unutmayın dikkat etmezseniz bir gün o kedi yerine sizin köpeğinize bişey olabilir.Kediler çok tehlikelidir Allah korusun bir köpeğin gözünü cok rahat kör edebilirler. Köpeğinizi bence sakın bir eğitime vs yollamayın tek yapmanız gereken çok dikkatli olmak...Ölen kediye gelince kendizi üzmeyin olması gerekiyormuş bundan ders cıkarmak gerekli.
Asena adında bi dogo arjentıno cınsı pıt bull sahıbıyım benım kopegımde gecmıste kedılerı sevmezdı dogum yaptıgı sırada yawru kedı bıraktık yanına ve o gun bugun kedılere anne gıbı davranıyo
Dogo argentino cinsi pitbull olmaz ,Ya saf dogo argentino olur yada saf pitbull olur.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.