PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRT'de Kürtçe yayın başlıyor

hüzünce
11.06.08, 18:25
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yasaya göre TRT, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek.

http://www.haberturk.com/2008/06/11/kuturesim/trtrtrtr.jpg

TRT Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, TRT, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek.

TRT, yerel, bölgesel ve ulusal radyo ve televizyonlarla sözleşme, anlaşma ve protokol yapabilecek. TRT bölge müdürlükleri kapatılarak, yerine müdürlükler ve haber büroları oluşturulacak.

Emeklisi dolan personelin, 3 ay içinde başvurması halinde emekli ikramiyeleri yüzde 30 fazlasıyla ödenecek; bu kişiler 3 yıl boyunca TRT'de yeniden çalıştırılmayacak. İşçi sayılmayan geçici personel, sözleşmeli personel statüsüne alınacak.

AA

Melih-Ö
11.06.08, 21:51
ne diyelim bilmiyorum ki:)

Ömer Faruk
11.06.08, 21:53
roj tv yetmiyormuymuş onlara

fenomen
11.06.08, 22:04
bunuda yaptılar ya sonunda pes doğrusu..

seznur
11.06.08, 23:25
Bundan sonra ne var sırada..

Ome_RS
11.06.08, 23:44
adamlara baka ya yavastan yavastan girişiyolar...

batuhan_
13.06.08, 16:46
Devlet Kontrolünde Olacak , Roj Tv Gibi Halkı Kışkırtan Yayınlar OLmayacak .....
Doğuda Türkçe Bilmeyen Bir Sürü İnsan Var .....
Hani Onlarda Bu Ülkenin Vatandaşı Ya Arkadaşlar ....
Onlarda Gelişmelerden Haberdar Olacaklar .....
Gayet Doğal ve Güzel Bir Gelişme .....
At Gözlükleri ile Bakmasak Ne kadar Güzel Olur .....

BüLenT_Fx
13.06.08, 17:21
Türk, Kürt, Laz gibi insanlarda bu ülkenin insanları elbette, onlarda bu ülkede yaşıyorlar ve istedikleri dili kullanma haklarına sahipler elbette, onları dışlamak yerine kazanmak adına atılmış biradım olduğunu düşünüyor ve umuyorum... Zaten bugüne kadar başımıza ne geldiyse bi takım kesimleri dışlayarak ve eğitimsiz bırakarak gelmedimi...

O insanları eğitelim, o insanları kazanalım, o insanlarada bu ülkede bu topraklarda, TC.nde kendi haklarıyla yaşayabileceklerini gösterelimki o insanlarda TC ne düşman olmasın kendilerini bizden görsünler, yeni bir devlet kurma hayalinde olmasınlar ve bunları isteyenleri desteklemesinler...

Tabiki bu adımı atarken çok dikkatlide olmak gerekiyor elbette... Nasılki dilimizi ingilizce gibi bir dille değiştirmemizi Türkçemizi korumamız gerekiyorsa, burdada buna çok dikkatli olmak gerekiyor... Bu çok hassas bir konu, eğer doğru yapılırsa bu çok insan kazanılır, ama yanlış yapılırsa çok büyük zararlara yol açar...

Zeki PehLivan
13.06.08, 18:40
herşey iyi hoş güzeL de..

ben sunu anLayamıyorum.

bu insanLar türk mü kürt mü ? önceLikLe cevap buLunması gereken soru bu..
kardeşim eğer ki bu üLkenin ekmeğini yiyorsan Türk'sündür.. kürt değiL..
eğer kürdüm diyorsan ve bu diLi özgürce konusmak istiyorsan, bu toprakLarda sana yer oLmamaLı..
T.C. devLeti nin diLi Türkçe, bayrağı Türk Bayrağı ' dır..
doğudaki de batıdakı de bu diLi öğrenecek..

Arnavut soyundan oLan ben, yani Zeki, Türkçe konusuyor ve bu toprakLarda yasıyorsam, onLar da bu diLi konusmaLıLar..

KeremErdem
13.06.08, 18:52
O insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Kürtler. Bu ülkede bütün dizi ve filmleri orijinal diliyle yayınlayan kanallar var. Onlar bir sorun yaratmıyorsa, devlet kontrolüyle Kürtçe yayın yapan kanallarda sorun yaratmıyacaktır.

Bir de tam aksini düşünün. Yurtdışında yaşayan bir sürü Türk var ve o ülkenin vatandaşlığında bir çoğu. Oralarda Türkçe yayın yasaklansa, kendi diliyle eğitime son verilse bizim tepkimiz ne olurdu?