PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Capoeira Nedir ?

Sonay
05.06.08, 16:06
Capoeira Brezilya asıllı bir savunma sanatıdır. Brezilya' da yaşayan Afrika asıllı kölelerin kendilerini savunmak için geliştirdikleri bu saldırı kökenli spor bugün Brezilya başta olmak üzere Dünyanın 48 ülkesinde resmi olarak yapılmaktadır.

Estetik görünümü ve katı formlara sahip olmayışı Capoeira' yı diğer savunma sanatlarından ayırır. Bir çok insana göre Capoeira bir savaş sanatı, savunma sanatı ya da sadece bir dans olabilir. Brezilya'daki Capoeira'nın kökenlerini yaratan köleler için Capoeira 'Özgürlüğe giden yol' olarak kabul görmüş. Eğer siz Capoeira ile ilgileniyorsanız ya da yapıyorsanız, cevabını çok rahatlıkla verebilirsiniz.

Capoeira, RODA adı verilen insanlardan oluşan bir çember yada yuvarlak daire yada yarım daire içerisinde 2 kişi ile belli stillerde ve ritimlerde oynanan bir oyundur. Bu oyunun adı JOGO' dur.

RODA çemberinin ve JOGO ( jogu ) oyununun belli töresel kuralları vardır. RODA, orkestra'yı da içinde barındırır.Oyun müzik eşliğinde,saldırı ve savunma kavramları temel alınarak oynanır.Bu oyunda rakipler birbirlerine ağırlıklı olarak zihinsel ve bunun yanında fiziksel üstünlük sağlamaya çalışır.
Fakat saldırılar ve üstünlük kurma,yıkma anlamında değil aksine birliği ve uyumu sağlamak içindir.

Capoeira 2 temel stil halinde oynanan bir oyundur.ANGOLA ve REGIONAL.

Her iki stildede kurallar,oyunun anlamı ve amacının bilinmesi ,uygulamaktan çok daha önemlidir.

Capoeira'yı özel yapan şey budur

Capoeira ile ilgilenen bir kişi, öncelikle bu kültürün gerçek felsefesini ve kurallarını öğrenebilmek için kesinlikle bir hocadan eğitim almalıdır.
Capoeira, amacı ,felsefesi,geleneksel kuralları,orkestrası,enstrüman, ritim ve şarkıları ,oyunu ile bir bütündür.Capoeira'da kurallar gelenekseldir ve çok önemlidir.

Yiğit G.
05.06.08, 22:58
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Auregional.gif

Zeki PehLivan
05.06.08, 23:03
baLaLaveee baLaLa ve LaLa :ramo:

nevo
05.06.08, 23:14
Hem dans et hem kedini savun gerçekten gıpta ile seyrettiğim bir sanat...
eline sağlık sonay;)

muro
05.06.08, 23:45
bizim köyün çıkardığı bir dövüş sanatıdır :D:D:D:D

gerçekten yapmak istedğim bir spor ...

Ome_RS
05.06.08, 23:46
dayak atmak için bu kadar ugrasmaya ne gerek var ki :D

OnuR
06.06.08, 03:24
Çocukluğumdan beri öğrenmek istediğim bir spor
Keşke yapabilsem

fenomen
06.06.08, 03:27
benimde hayatımda en çok yapabilmeyi istediğim bi spor..

Yunus Kahraman
09.06.08, 18:42
kick boxta eskiden bir arkadaş takılırdı yanımıza. Antremanlardan sonra bi başlıyordu dansa, çok beğeniyordum :) Az bişey denedim, sonra biraz kibar olduğunu fark ettim :)

Sonay
09.06.08, 19:14
En azından göze hitap ediyor:) Kick box gibi sert bi spor değil... haklısın capoeira esnek bi spor ;) ne öyle dans ederek adam mı dövülürmüş :D ben valla tekme yumruk rakibimi nakavt edip maçımı alıyordum :D

Yunus Kahraman
10.06.08, 02:01
En azından göze hitap ediyor:) Kick box gibi sert bi spor değil... haklısın capoeira esnek bi spor ;) ne öyle dans ederek adam mı dövülürmüş :D ben valla tekme yumruk rakibimi nakavt edip maçımı alıyordum :D

Sonay bu dediğin tekme yumruk olaylarını hangi similasyon oyununda yapıyordun :ramo: :ramo: sende mi kick box ile ilgileniyorsun?? Halbuki sende kareteci tipi var :)

Sonay
10.06.08, 15:07
sende mi kick box ile ilgileniyorsun??

2 sene lisanslı olarak Kung-fu, 6 senede yine lisanslı olarak Kick Box ile ilgilendim ;)

Karate ne yaw spor mu :D:D

Yunus Kahraman
10.06.08, 21:47
2 sene lisanslı olarak Kung-fu, 6 senede yine lisanslı olarak Kick Box ile ilgilendim ;)

pardon abi, bilmiyordum..
çay, kahve bişey ister misin? Bişey emret hemen getireyim abi. Abi öl de öleyim :ramo:

o değilde, birgün antremanda iken hatunun teki geldi, yeni başlıyor tabi. Bi mavaşigeri attı, ben diim kafama değcek, sen de tavana :) Yahu el insaf be kardeşim, ayıptır. İlk başlamışken ayak o kadar çok açılıpta etrafındakilerin nefret ve kıskançlık dolu bakışlarını neden üzerine çekiyorsunki :ramo:

Sonay karşında kaç saniye durabilirim :):)

Sonay
11.06.08, 12:53
Sonay karşında kaç saniye durabilirim :):)

Ne niyetle durabileceğine bağlı :D :D

Yunus Kahraman
11.06.08, 16:38
Ne niyetle durabileceğine bağlı :D :D

guardımı kaç saniyede bozup beni knock out edebilirsin?? ex: :galletos: :)

Sonay
11.06.08, 16:48
Bana meydan mı okuyosun Albay :D