PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan şekil değiştiriyor

ezo
27.05.08, 20:58
http://img294.imageshack.us/img294/5735/5664137ya4.jpg (http://imageshack.us)

Uzmanlar, yaşam tarzının değişmesiyle, insanoğlunun şekil değiştirmesinin kaçınılmaz olduğu uyarısını yaptı.

Bilim adamları evrim kurallarını bugüne uygulayarak ilginç bir sonuca vardı. Daha önce de benezr araştırmalar yapan bilim adamları, bu kez yeni detaylara dikkat çektiler.

Yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığının sadece 100 yıl öncesine göre bile radikal biçimde değiştiğine dikkat çeken bilim adamları, insanoğlunun fiziksel olarak geçireceği değişimi şöyle açıkladı:

Hareketsiz yaşam, bilgisayara bağımlılık, fast-food beslenme biçimi, insanoğlunun şeklini kaçınılmaz biçimde etkiliyor. Bu yaşam tarzı insan fiziğini değiştiriyor. Bu radikal değişim sürerse, 100 yıl sonra insan fiziği bugünkünden farklı olacak. Bacaklar ve kollar giderek daha az kullanıldığından, incelip kısalabilir. Göbek ve kalçalar büyüyecek, boyun kısmı da kısalacak. Kafatası çapı biraz büyüyebilir.

Bilim adamlarının çizdikleri yeni insan tipi, bilim-kurgu filmlerindeki bazı uzaylı tipleri çağrıştırıyor.

yorumsuz haber :D :D

Kadirr 1907
27.05.08, 21:03
İnanmayın bunlara arkadaşlar...
Cenab-ı Hakk neyi nasıl yaratanacığını bilir...
Uydurma şeyler bunlar...
İnsanların kafasını karıştırmak için yapılan şeyler bunlar...

uğur-a
27.05.08, 21:19
Uydurma şeyler bunlar...

+100000000000

Melih-Ö
27.05.08, 22:00
Bende inanmıyorum böyle şeylere ama olma ihtimali varsa korkunç :(

fenomen
27.05.08, 22:07
saçmalık başka bişe deil..

Tunacan
27.05.08, 22:09
Yaratmak farklı, değişmek başka birşeydir.

JANJ@N
27.05.08, 22:32
bence mümkündür, 18 saat bilgisayar başındayız yahu :D

eeyore
27.05.08, 23:05
he he o yzden insanların seneler geçtikçe çeneleri küçülüp kafaları büyüyor dimi.

arkadaşlar yapmayın haywanların bazıları gbi insanda ewrimini tamamlamadı
kalkıp buna inanmayın çünkü dünyada 20 YAŞ dişi hiç olmayan çkmayan insanlar war we bilim adamları 100 yıl sonra ayaktaki küçük parmağın yok olacağını düşünüyorlar..

Yukardaki biliyoduda yarattı o yüzdenmi haywanlar ewrim geçiriyor..

Ömer Faruk
28.05.08, 01:49
hocam sana katılmamak elde değil
ama şunuda düşünmek lazım osmanlı döneminde bi tokatla adam öldüren yiğitler hade onu geçtik
harbiyede askeri müzede boyu 3 metre olup at üstünde düşmana karşı kullanılan tüfekler bizim 5 imiz bir araya gelsek kaldıramayız :D
insanlar değişiyor gerçekten bayburtta yatan şehit osmanın mezarının boyu 3.5 metre hatta karşı tepede yatan kız kardeşinin mezarı 5 metre ;)
anlatmak istediğimi anlamışındır umarım;)
Uydurma şeyler bunlar...

Mete
28.05.08, 02:17
günün yarısından fazlası pc basında gecince ne eklem sistemi kaldı ne kemik :D

sui_cast
28.05.08, 04:06
he he o yzden insanların seneler geçtikçe çeneleri küçülüp kafaları büyüyor dimi.

arkadaşlar yapmayın haywanların bazıları gbi insanda ewrimini tamamlamadı
kalkıp buna inanmayın çünkü dünyada 20 YAŞ dişi hiç olmayan çkmayan insanlar war we bilim adamları 100 yıl sonra ayaktaki küçük parmağın yok olacağını düşünüyorlar..

Yukardaki biliyoduda yarattı o yüzdenmi haywanlar ewrim geçiriyor..

+1
arkadaslar evrim devam ediyor.. edecek de..
Kullanılan organ gelişir kullanılmayanlar işlevini yitirir.. doğal seleksiyon vs artık orta okulda bile öğretilen birer gercek.. tekrarlamaya gerek yok..
sizin karşı cıktıgınız korkarım maymundan gelme olayı ki evrim denen hadisenin binde belki de milyonda biridir.. ayrıca olmadıgı da aşikardır... ama ortak köken fikri hala kafa karıstırmaktadır?
Din alimleri ve blim adamları hala ademin ilk insan mı yoksa sorumlu ilk insan mı oldugunu tartışıyorlar..

20 lik dişi , hala ne eskiden ne işe yaradıgı tespit edilemeyen apandisit vs bunlar hep evrimin insandaki kanıtları.. Tabiat dediğimiz olayda hayvanlarda ve bitkilerde daha cok kanıtı var..

Allaha inanmak evrimi , evrime inanmak da Allahı reddetmeyi gerektirmez..

ha insan bu haberdeki gibi :conehead: evrimleşebilir mi? :ack2: mümkün ama bin yıllar gecmeli.. bence dünyanın insanın bu hale gelmesini insan nesline gösterecek kadar ömrü yok..

hep diyoruz ya Allah bildiği gibi yaratır istedigini yaşatır istediğini de ecelle tanıştırır diye.. Bence aynı mantıkla istediğini de değiştirebilir.
Evrim varsa da yoksa da Allahtandır..

Ömer Faruk
28.05.08, 04:08
peki biz kimden geldik şimdi :ramo:

JANJ@N
28.05.08, 04:32
şaka bir yana insan ilk yaratıldığından bugune kadar hiç evrim geçirmedi ki zaten

Ömer Faruk
28.05.08, 04:33
buda tartışılır işte :ramo:
darvin acaba haklımı :rolleyees::rolleyees:
şaka bir yana insan ilk yaratıldığından bugune kadar hiç evrim geçirmedi ki zaten

sui_cast
28.05.08, 04:49

e ama apandisit dedik,, eskiden cıkan ve kullanılan 20lik dişi artık kullanılmıyo.. cogu agızda yeri bile yok.. o yuzden cıkarken rahatsız ediyo ve cekiliyo dedik :)

o biraz tartışılır evet :)

Ergin
28.05.08, 09:00
darvin haklımı acaba ? :)

JANJ@N
28.05.08, 10:05
eyvah eyvah :)

.:GoRaN:.
28.05.08, 13:49
yorum yok..........

sui_cast
28.05.08, 13:55
bence bu darvine karşı cıkanlar maymuna bozuluyo hani şebek var şempanze var ya ondan ;) aslan kaplan olsa herkes aslandan geldim kaplandan geldim dicek :ramo:

Ome_RS
28.05.08, 14:01
bence bu darvine karşı cıkanlar maymuna bozuluyo hani şebek var şempanze var ya ondan ;) aslan kaplan olsa herkes aslandan geldim kaplandan geldim dicek :ramo:

puahahaa :D:D
farklı bi yaklasım ama ben inanmıyorum hayvandan geldiğimize.
Adem babamızla Havva annemizden geldik.onlar nerden geldi diyenlere Allah topraktan yarattı;)
tabi maymundan geldiğine inanlarada saygım sonsuz;)

28.05.08, 14:09
Adem babamızla Havva annemizden geldik.onlar nerden geldi diyenlere Allah topraktan yarattı;)
dün bu konuda bolca konuşmalar geçti arkadaşlar arasında
diyalogları yazmadan önce bi öncü soru sormak istiyorum ona göre yazcam yada yazmıcam

1.mağara adamları konusunda ne düşünüyorsunuz?
2. adem ile havva ilk insanlarsa tek 2si mi vardı?

sui_cast
28.05.08, 14:12
diyalogları yazmadan önce bi öncü soru sormak istiyorum ona göre yazcam yada yazmıcam

Yukarıda da yazmıştım.. Dİn alimleri hala Adem ve Havva nın ilk insanlar mı yoksa sorumlu ilk insanlar mı oldugunu tartırışıyorlar..

NOT: :ramo: dan geldik :ramo: ya döneceiz :p
:ramo: culara ithafen ..;)

28.05.08, 14:19
Dİn alimleri hala Adem ve Havva nın ilk insanlar mı yoksa sorumlu ilk insanlar mı oldugunu tartırışıyorlar..
dini bilgilere göre yorum yapılırsa (benim yorumum)
sorumlu ilk insanlar oluyorlar
çünkü bir din bir topluma ordaki yanlışı düzeltmek için gönderilmiştir
o zaman önceden bir toplum bilinci oluşturacak insanlar olmalı
birbiriyle iletişim kurmayı çözmüş olmalılar ki dini onlara aktarabilsinler...

neyse konu bu deil zaten

Ome_RS
28.05.08, 14:25

sorgulama çözümle :D:D
valla ben bilmez magara adamı flan şimdi o konulara girersek Allah muhafaza dinden cıkarız.
ben halimden memnunum zaten böylede öğretildi aklıma yatanda bu ;)

hüzünce
28.05.08, 14:34
bende pc başında kilo aldım :D

Ömer Faruk
28.05.08, 14:37
zuhahah işte budur hocam yhav:D

kanka onların özel hayatı bizi ilgilendirmez:D

tabi maymundan geldiğine inanlarada saygım sonsuz;)

Kadirr 1907
28.05.08, 17:45
Abi ilk yaratılan insanlar Hz. Adem ile Hz. Havva dır..
Bunu Cenab-ı Hakk Kuran-ı Kerim de belirtmiştir...

crazydog
28.05.08, 18:48
hepımızı leylekler getırdı :ramo::ramo::ramo:

clioGT
28.05.08, 18:55
buişler
zor işler:)
düşün düşün altından kalkılmaz:D

BüLenT_Fx
28.05.08, 18:56
Ya ben bu bilim adamlarına çok gülüyorum... Çok eğlendiriyorlar beni, bu adamlar nasıl bilim adamı olmuşlar yawhu... Gerçi hoş Ajdar gibi bi adam makine mühendisi olabiliyorsa doğaldır:D:D

ömürmarea
28.05.08, 19:00
hepımızı leylekler getırdı :ramo::ramo::ramo:

Beni Marealar getirdi :ramo:

Büleeennnt Ajdara laf yok..Biricik meslektaşım o benim :ramo: