PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vucut geliştirme/Body Building

Şafak
26.05.08, 01:20
Bu konuda tecrübeli olanlardan akıl istiyorum.

Salaon seçiminde nelere dikat edilmeli ?

İlaç desteği ile bu spor yapılmalımı.

Başlanıldımı kaç ay devam edilmeli.

Aklınıza gelen herşeyi paylaşamanızı rica edeceğim.

Burak
26.05.08, 01:34
kesinlikle başlanmamalı..başlanılırsa bırakılmamalı

ilaç hiç kullanılmamalı..

hatta mümkünse sadece hareketli jimlastikle ve dansla vücuda şekil vermeli..(özellikle capoeira)

77 kiloda 47 cm kol pazusu yapabilmiş birisi olarak ben pek tavsiye etmiyorum abim..

ben kısaca şöyle anlatayım yaşadıkları ben başladığımda 67 kiloydum bıraktığımda 79....
2 sene aralıksız yaptım boyun fıtığından dolayı aktif spor hayatı bitince (icehokey oynuyordum) body ide bıraktım.sonra benim kaslar yavaş yavaş gevşemeye başaldı ilk gevşeyenler göğüs kaslarımdı göğüslerim bidaha küçülmeyeceği için hep büyük kaldı ama eski diri hali azaldı.sonra göbek kaslarımın üstü yağ bağlayınca içeri dahi çekemez oldum..göğüslerimden aşşağı inen bir göbeğe sahip oldum.:D şimdi bugünden itibaren girdiğim sıkı bir rejimim var ve yine başlıycam ama bu sefer ağırlıkla fazla değil daha çok vücudumla çalışıcam..protein tozu ve amino asit mi ??? birdaha asla!!!!6 kilo fazlam var şuan onu vereyim hemen başlıyorum ben ama sen başlama....;);)

Şafak
26.05.08, 01:38
Burak bilgiler için teşekkürler

Benim bu saatten sonra üçgen vucut yapma gibi iddaam yok gaye göbeği eritmek

Bunun içindemi başlamamalıyım ?

YAda gidip koşu bandı mekik filanmı takılmalıyım ?

Ömer Faruk
26.05.08, 01:41
en idealı 6 ay daha sonrası full fitness bende başlıyacaktımki iş dolayısı ile olmadı kime gittiysem senn vucudun müsait box da yap dediler ama zaman olmuyor :(

Burak
26.05.08, 01:54
Burak bilgiler için teşekkürler

Benim bu saatten sonra üçgen vucut yapma gibi iddaam yok gaye göbeği eritmek

Bunun içindemi başlamamalıyım ?

YAda gidip koşu bandı mekik filanmı takılmalıyım ?

body kilo verdirmez aksine aldırır göbek için ilk şart kilo vermek..

resimli anlatayım:D
mesela abim alttaki fotoda 94-95 kilo civarındayım..
http://img55.imageshack.us/img55/5104/24102006004rc6.jpg

bu fotoğrafta o fotodan bi kaç ay sonra çekildi bu fotodada 84 kiloyum (güncele yakın halim şuanda 82 flnım.)
http://img55.imageshack.us/img55/1053/1001471eq5.jpg

arada giden yaklaşık 10 kilo tamamen göbeği alıp götürüyo..o yüzden tavsiyem ilk önce kilo ver abi sonrada mümkünse dans et, edemessen bi güzel mekik sehpası al mekik şınav çek yeterde artar bile..

enginogurlu
26.05.08, 02:14
bende bişeler diim bende kilo veriom bazen bazen alıom abi yemeği kısman bir kere sart ben kendi diyetimi kendim belirlerim mesela ben ekmeksiz yerim herşeyimi ve gün içinde işim gereği cok yürüyüş yapıyorum ve her aksam olmasada sınav ve mekik cekiyorum işe yarıyomu yarıyo benim kendime has zayıflama şeklim böle abi sende kendine bi zayıflama şekli geliştir mesela öle ne cok ye nede az ye tam doyma acta kalma atıstır aclığını yatıstır:) kendini ölç biraz abi ne kadar az yersen dayanabiliyorsun onu bi ölç ve aksam saat 7 den sona meyve ye baska şeler yeme ben sodayı cok kullanırım bende işe yarıo soda :)

TaYFuN
26.05.08, 02:50
Ben spora gidiyorum.İşi bilen biri olmasına dikkat abi gideceğin salonda.Ne istediğini belirt.Ben kilo vermek istiyorum de.Öle kas falan yapmaya niyetim yok de.Fitness ağırlıklı çalıştırıcaklardır seni zaten büyük ihtimal.Öle ağırlık altına falan fazla girme ayrıyetten kesinlikle ve kesinlikle amino asit ve benzeri protein ilaçları kullanma.

.:GoRaN:.
26.05.08, 03:18
salonlarda zaten görevli biri antrenörünüz olacaktır
ve ilk olarak soracaktır
ne yapmak istiyorsunuz?
eğer bu soruyu sormuyorsa başka bir salona bakılmalı

sorunun ardına ilk bi hafta ısınma diebilceimiz vücudu spora alıştırma-açma amaçlı karışık egzersizler ve sonrasında da isteğinize göre belirlenmiş program verilecektir elinize...

sui_cast
26.05.08, 03:24
kesinlikle başlanmamalı..başlanılırsa bırakılmamalı

ilaç hiç kullanılmamalı..

hatta mümkünse sadece hareketli jimlastikle ve dansla vücuda şekil vermeli..(özellikle capoeira)

77 kiloda 47 cm kol pazusu yapabilmiş birisi olarak ben pek tavsiye etmiyorum abim..

ben kısaca şöyle anlatayım yaşadıkları ben başladığımda 67 kiloydum bıraktığımda 79....
2 sene aralıksız yaptım boyun fıtığından dolayı aktif spor hayatı bitince (icehokey oynuyordum) body ide bıraktım.sonra benim kaslar yavaş yavaş gevşemeye başaldı ilk gevşeyenler göğüs kaslarımdı göğüslerim bidaha küçülmeyeceği için hep büyük kaldı ama eski diri hali azaldı.sonra göbek kaslarımın üstü yağ bağlayınca içeri dahi çekemez oldum..göğüslerimden aşşağı inen bir göbeğe sahip oldum.:D şimdi bugünden itibaren girdiğim sıkı bir rejimim var ve yine başlıycam ama bu sefer ağırlıkla fazla değil daha çok vücudumla çalışıcam..protein tozu ve amino asit mi ??? birdaha asla!!!!6 kilo fazlam var şuan onu vereyim hemen başlıyorum ben ama sen başlama....;);)

+1 kesinlikle dogru.. fitness kilo verdirmiyo :) yagların kas oluyo ama kilo sabit hatta artıyo..
En iyisi saglıklı vucut şekillendirme eger amac buysa ( no aminoacid :iagree: )

bende bişeler diim bende kilo veriom bazen bazen alıom abi yemeği kısman bir kere sart ben kendi diyetimi kendim belirlerim mesela ben ekmeksiz yerim herşeyimi ve gün içinde işim gereği cok yürüyüş yapıyorum ve her aksam olmasada sınav ve mekik cekiyorum işe yarıyomu yarıyo benim kendime has zayıflama şeklim böle abi sende kendine bi zayıflama şekli geliştir mesela öle ne cok ye nede az ye tam doyma acta kalma atıstır aclığını yatıstır:) kendini ölç biraz abi ne kadar az yersen dayanabiliyorsun onu bi ölç ve aksam saat 7 den sona meyve ye baska şeler yeme ben sodayı cok kullanırım bende işe yarıo soda :)

+1

kilo vermek için yemege dikkat etmek şart.. ekmegi azaltmak şart...
gec saatlerde yememek şart.. spordan cıkıp o aclıkla kebap yememek şart :ramo: :D (kendimden biliyorum )

Ben spora gidiyorum.İşi bilen biri olmasına dikkat abi gideceğin salonda.Ne istediğini belirt.Ben kilo vermek istiyorum de.Öle kas falan yapmaya niyetim yok de.Fitness ağırlıklı çalıştırıcaklardır seni zaten büyük ihtimal.Öle ağırlık altına falan fazla girme ayrıyetten kesinlikle ve kesinlikle amino asit ve benzeri protein ilaçları kullanma.

buna da +1 işi bilen biri şart. genelde bu salonları bodyciler calıstırdıgı için sizin ne istediginiz degil ne kadar şiştiginizle ilgileniyorlar.. herkese kendileri gibi olmak için geliyormus muamelesi yapıyorlar..

ayrıca Burak ın dediği dogrudur.. o şişen gogusler sporu bırakınca kendini bırakır.. ufaktan sutyen takmaya baslayabilirisiniz :tounge_smile: tıptaki adı da jinekomasti yanılmıyorsam ;) bırakmamak ya da baslamamak lazım

spora mutlaka gitmelisin..
kilo vermekten cok saglıklı bi hayat iiçin ve yaşam kalitesi için hayatımızın bi parcası olmalı zaten.. TR de ki gibi şubatta başla haziranda bitir hoop tatile mantıgı cok da iyi degil ;)

siz istediginizi soylerseniz yine agrılık calısmaları vereceklerdir fakat fazla kilo az tekrar yerine , düşük kilo cok tekrar vereceklerdir..

ayrıca içinde koşu bandının bolca bulundugu kardiyo agırlıklı bi program işini gorecektir.. :thumbs_up:

sui_cast
26.05.08, 03:27
salonlarda zaten görevli biri antrenörünüz olacaktır
ve ilk olarak soracaktır
ne yapmak istiyorsunuz?
eğer bu soruyu sormuyorsa başka bir salona bakılmalı

sorunun ardına ilk bi hafta ısınma diebilceimiz vücudu spora alıştırma-açma amaçlı karışık egzersizler ve sonrasında da isteğinize göre belirlenmiş program verilecektir elinize...

+1

ısınma haraketleri cekme germe haraketleri baslayınca ve bitince yapılmalıdır..
antremandan sonra yapılan ufak kosu germe acma işlemlerine Aktif Dİnlenme denir ..

ayrıca ufak bir tüyo :) yag yakmak için ki eger seviyorsanız spordan 45 dakika once bi bardak kahve için ;)

göktan
26.05.08, 13:49
Bu konuda tecrübeli olanlardan akıl istiyorum.

Salaon seçiminde nelere dikat edilmeli ?

İlaç desteği ile bu spor yapılmalımı.

Başlanıldımı kaç ay devam edilmeli.

Aklınıza gelen herşeyi paylaşamanızı rica edeceğim.

önceliklen spor salonu işletmecisi olarak belirtmek isterimki iyi bir salon tercihi çok önemlidir tabiki fitness cardio sınıfı eksiksiz ve aletler tam donanımlı spor salonları tercih edilmeli.

ilk baslangıç asamasında hamlık programı uygulanır süresi kişiye göre degisir yaklasık 1 - 2 hafta bu program uygulanır.

kişinin vücut degerleri ve yag oranları bilgileri ile hocamız özel 1 aylık programa geçilir ve her ay verilen program düzenli artırılır değiştirilir.

ilaç destegi ilk baslangıcta uygulanması tabiki gerekmez orta seviye vücut geliştiriciler için gecerlidir uygulunan program ve hoca kontrolunde tabiki bunlarda protein karbonhidrat ve amino gruplarıdır..

ama safak abi senin yag yakıcı yani L - carnatine kullanmanı öneririm ;)

vücuttaki yağ oranını düşürmek için basit karbonhidrat ve nişasta gurubundan kesinlikle uzak durucaksın

spor ve saglıklı günler dileğiyle..

Gökhan_SK
26.05.08, 14:53
arkadaşlar hazır konu açılmışken bende sorayım biraz zayıf bi insanım 1.65 boylarında 52 kilo civarıyım:) biraz kilo alıp düzgün bi vücuda sahip olmak istiyorum çevremdeki arkadaşlar bodye başlamamı tavsiye ediolar ama bıraktıktan sonra tekrar eski halime dönmekten korkuyorum.. ne kadar yesemde kilo alamıyorum body ile bi 5 10 kalıcı kilo alabilir miyim sizce??

Mete
26.05.08, 16:05
arkadaşlar hazır konu açılmışken bende sorayım biraz zayıf bi insanım 1.65 boylarında 52 kilo civarıyım:) biraz kilo alıp düzgün bi vücuda sahip olmak istiyorum çevremdeki arkadaşlar bodye başlamamı tavsiye ediolar ama bıraktıktan sonra tekrar eski halime dönmekten korkuyorum.. ne kadar yesemde kilo alamıyorum body ile bi 5 10 kalıcı kilo alabilir miyim sizce??

abi bende aynı senin gibi aynı dertten sikayetciyim :D 1 74 49 kiloyum :D kilo alabilmek icin yüzmeye basladım yararıda oldu gercekten su insanın istahını acıyor yoruluyorsun baya.bence yüzme tavsiye ederim hem vucut yaparsın hem eglenceli su sonucta hemde kilo alırsın.yüzmeye basladıktan sora 1 2 ay sora kaburgalarının seklini görünce insan dahada sevke geliyo :lol:

OnuR
26.05.08, 16:23
3 haftadır gidiyorum
Düzenli gitme ve düzenli beslenme ile 2. haftada 4 kilo vermişim.
Tabi birde yağ yakıcı ilaç alıyorum
Kilo almak isteyenler içinde programlar bulunuyor.Yani bu sadece benim gittiğim salon için geçerli değil. Her salonda vardır bu uygulamalar

Şafak
26.05.08, 16:24
Bu bilgiler ışığında fikrimi tekrar gözden egçirmem gerekiyor.

BAyağı bilgisi olan arkadaşın olması gayet güzel.

Yeni fikri gelen olursa onuda takip edeceğim .

OnuR
26.05.08, 16:25
ama safak abi senin yag yakıcı yani L - carnatine kullanmanı öneririm ;)
spor ve saglıklı günler dileğiyle..

abi bende tavsiye ederim.Bende kullanıyorum...Spora başlamadan yarım saat önce alıyorsun spor esnasında yağları yakıp daha sonra ihtiyaç giderirken atıyorsun direk.

göktan
26.05.08, 16:33

gökhan bady agırlık programı calışmanı önerim agır kilo cok tekrar özeliklen en önemlisi düzenli beslenmen fasfood türü seylerden uzak durmanı önerirm daha dogal dengeli evyemkleri yemelisin haftanın en az 4 günü spora gidersen eminim en yakın zamanda bünyen eskisi haline gelicek ver kilo artışı olucaktır.. ;)

son olarak anteramnlara baslar baslamaz protein kulanabilirsin inan kilo alman için büyük etkisi olucak..;)

MUSTAFA_E
27.05.08, 00:31
Şafak merhaba konu hakkında bayağı konuşulmuş. Eğer amaç kilo vermekse önce yemene dikkat edeceksin. Mesela ekmek ve tuz kesilecek. Ben sadece sabah kahvaltısında ekmek yiyorum sonra sında yok. Kilonu böylece sabitlersin. Akşamları mümkün olduğunca 7 den sonra yemek yememeye çalış. Yersen bile bir çorba salata yada beyaz et. Akşamları kesinlikle baklagileri yeme. Yemeğe başlamadan önce 1 bardak su, ilk tabaktan sonra 1 tane daha iç. zaten miden dolacak. öğün aralarında (sabah öğle: yourt, öğle akşam: sütlü tatlı yada meyva ) yiyebilirsin. Kola ve kahve yi azaltman iyi olur. Gelelim spora profesyonel olarak bu işi yapan salonlar var. Mesela benim 4 ay kadar salonuna gittiğim bir arkadaşım var 1994 yılında. Tam bir profesyonel web adersini buraya koyuyorum. İncele istersen. http://www.kayaarslantepe.com/champ.asp
İlaç dersen amaç kilo vermekse zaten spor ve dikkatli yemekle kilo kaybedersin. Profesyonel hocalar seni istediğin şekilde çalıştırılar. Body istersen body, fitness istersen fitness yaptırırlar. Burasıda öyle bir yer. Umarım faydam olur.

OnuR
27.05.08, 00:58
http://www.kayaarslantepe.com/champ.asp

Kaya abi 4 sene üst üste avrupa şampiyonu oldu eskiden, bundan ötede bir sürü başka şampiyonluklarıda var.
Kişiye göre çok güzel program verir.Ne istiyorsan ona göre bir yemek listesi, çalışma düzeni herşeyi ayarlar. Uyarsan ne istiyorsan onu alırsın.
Yeri suadiyede.
Şimdi ben başka bir yere gidiyorum ama 2 sene Champion'daydım

Yunus Kahraman
28.05.08, 03:50
77 kiloda 47 cm kol pazusu yapabilmiş birisi olarak ben

kolun kolumun iki katı, seni bilek güreşine davet ediyorum :ramo:

Yunus Kahraman
28.05.08, 03:53
Abi body filan hikaye. Sen sporunu yap gerisi yalan :) Çok yüklenme, sürekli yüz abi. Her kasını çalıştıran spordur. Zevklidirde. Tavsiye ederim. He body çalışmak istersende sakın omuza yüklenme, çıktımı erkekte kötü duruyor yahu :)

Ömer Faruk
28.05.08, 03:58
birde her gun 1000 ip atla gerisi yalan :D

Mete
28.05.08, 15:04
yunus abiye katılıyorum yüzme en saglıklısı bence hem zevkli hem orantılı vucut icin birebir :D

Can
29.05.08, 13:53
Yüzme ve Güreş bence en iyi sporlar arasında Güreş biraz zor olacagı için Yüzmeyi tavsiye ederim bende :) Body icinde açma,germe yapmadan kesinlikle başlamayın spora.. Abi senin için ben önce yürüyüş tavsiye ederim 1 ay kadar günde 3-5 km yürü her hafta arttırarak.. sonra temponu hızlandır yürü 3. ayda koş :) yemege dikkat edersen ne göbek kalır ne türk kası.. :D

Doğanay
31.05.08, 15:15
Bazı insanlar (ben kendimden biliyorum:D) illa para verecek ki kilo versin. Benim evim avcılarda. Sahil var, koşacak alan var, yüzecek yer var ama bu icraatları yapacak adam nerde :D Spor salonsuz da zayıflanır illa ki.. Ama insanı itekleyecek, dürtükleyecek bir neden lazım.
Kilo vermek için bazı arkadaşların da dediği gibi kardiyo ağırlıklı çalışmak gerekir. (koşu bandı, bisiklet vb.) Bununla beraber sadece spor salonunda yapılan antrenmanla sınırlı kalmayıp salon dışında yürüyüş veya koşu yapılmalıdır. Antrenman öncesi 2 saat antrenman sonrası 1,5 saat kesinlikle yemek yenmemelidir.

Çağrı
02.06.08, 13:02
Kesinlıkle Baslama Baslıyorsanda Bırakma Cook Iyi Besleniyorsun Zaten Kılo Vermen Mumkun Degil Bıraktın Mı Cook Kotu Oluyor Suan Yaklasık 1yıl Once Bıraktım Ve Ustune Kılo Aldım Ozellıkle Gogos Cevresi Cook Yaglanıyor Kesinlıkle Baslamanı Tavsiye Etmiyorum