PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu 6 yiyecek sakinleştirir!

ezo
24.05.08, 11:35
Nedenleri ne olursa olsun, yaşadığımız stres dolu anlarda tüketeceğimiz bazı besinler ile sakinleşmemiz gerçekten mümkün!

Kiraz, çilek ve böğürtlen gibi meyveler rahatlatır
• İçeriğindeki karbonhidrat yavaşça şekere dönüşürken sizi mutlu edecek ve aynı zamanda vücudunuz bir şeker bombardımanına tutulmamış olacaktır.

• C vitamini açısından güçlü olan meyveler sayesinde vücudunuzdaki kortizol hormonu azalacak ve daha az stresli hissedeceksiniz.

Siyah çikolata mutlu eder

• Yüzde 70 kakao içeren siyah çikolatadan vazgeçmeyin! İçeriğindeki güçlü antioksidanlardan olan flavanoid sayesinde rahatlayacak ve kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

Kuşkonmazı da listeye eklemekte fayda var

Kuşkonmazın stresinizi azaltabileceği aklınıza gelmiş miydi?

• İçeriğinde doğal olarak bulunan folik asit sayesinde kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Bir kap yoğurdun içine karıştırarak yiyebilirsiniz.

Meksika mezesi olan Guakamole yapmaya ne dersiniz?..

• B vitamini deposu olan avokadaların sizde yaratacağı etki çok iyi olacaktır. Tarif: 2 avokadayı soyun. Çekirdeklerini çıkartarak 4'e bölün. Yoğurt, maydonoz, limon suyu, sivri biber, soğan ve sarımsağı bir kaba avokadolar ile birlikte koyun.

• Hepsini iyice ezilene kadar karıştırın. Bunun için mutfak robotunuzu kullanabilirsiniz. Sonrasında 2 domatesi küp küp kesin, ve hazırladığınız karışımın içine ekleyin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat beklettikten sonra çıkarın ve işte muhteşem bir stres düşürücü lezzetiniz hazır!

Kendinize bir mola verin

• Önemli bir konuşma veya yapacağınız iş öncesinde yaklaşık 1000mg C vitamini almanız, ruh halinizi çok daha iyi bir hale sokacak.

• Kan basıncını düşüren ve kortizol hormonlarını azaltan C vitamini sayesinde hem damak lezzetiniz artacak, hem de stresiniz aşağıya çekilecek.

Alıntıdır.

Sonay
24.05.08, 11:40
Yüzde 70 kakao içeren siyah çikolatadan vazgeçmeyin
İstesemde vazgeçemiyorum zaten :angel_not:

melek
24.05.08, 11:43
bu aralar çok fazla çilek tüketiyorum...ama o minik çekirdekleri fazla su içmeyince böbreklerimi rahatsız ediyo.. :( çikolata (rengi hiç farketmez :) ) vazgeçilmezlerim arasında :drool:

Ome_RS
24.05.08, 12:48
Çilek kiraz zatn şimdi kasayla tüketiyom :)

• B vitamini deposu olan avokadaların sizde yaratacağı etki çok iyi olacaktır. Tarif: 2 avokadayı soyun. Çekirdeklerini çıkartarak 4'e bölün. Yoğurt, maydonoz, limon suyu, sivri biber, soğan ve sarımsağı bir kaba avokadolar ile birlikte koyun.

Avokado:Gecen aylarda markette gördüm güzel bişi armut gibi dedim bundan alıyım yiyim.o zamanlar tropik meyve denemeleri yapıodum:)nese aldım bunu gittim eve bi ısırdım hart böğkk irenç bi tadı var dedim yaralde yanlıs yedik kabunu soyup ole ısırdım gene berbet dedim haralde bunun çekirdeği makbul orası yeniyo yardım bunu cıkardım cekirdekği onu yemeye calıstım baktım oda berbat attım çöpe bende:D
sonra netten baktım komple yanlıs yemişiz :)
ve o zaman beni sakinleştirmemiş bayagı bi kızdırmıstı 1 kilo çilek parasını 1 avokadoya verdik onuda çöpe attık.

merve
24.05.08, 13:24
çikolata mutluluk verir ama zamanla bağımlılık yapar onsuz mutlu olamamaya başlarsınız :D

eeyore
24.05.08, 15:58
çikolatanın salgıladığı endorfin belli bi süre snra çikolatadan salglanması yetmiyor. ağlamakta endorfin salgılanmasına sebep oluyo
bu meywelerde sanmam herkezi sakinleştirsin :D en azndan bnde yaramıolar işe.
adaçayıda biliyorum sakinleştirici özelliği war diye

merve
24.05.08, 16:39
bildiğim en ii sakinleştirici alkoldür :D

eeyore
24.05.08, 16:52
walla adamına göre ters etki yapar alkol mervecim.

merve
24.05.08, 17:16
vaalla kimisi içer coşar bilemicem.. ama benim sinirlerim bozuksa, moralim bozuksa, stresliysem,heyecanlıysam mesela jüri varsa :D alkol birebirdir :D
kendim için konuştum saten ;)

ezo
24.05.08, 20:16
cumartesileri çalışmak beni sinir ettiğinden sabah bu konuyu açıp :) deneme yaptım

hiçbiri bir işe yaramadı(midemi mahfetmekten başka ) :D hepsi yalan ya ....

<AYCA>
24.05.08, 20:22
böğürtlen harici hepsine bayılırım :) hiç dayanamam zaten :)
Bunaldığım zaman da çikolata ya da dondurma yerim :)