Orijinalini görmek için tıklayınız : mimar arkadaşlarımız yok mu
eren acikgozogl
21.05.08, 02:54
bu konuyu acmak bana kaldı herhalde mimar arkadaşlarımız yok mu bilgi paylaşımlarında bulunuruz
henüz olamadım :) 3. sınıftayım =)
teslimler yaklaştıııı :(
dayanmak lazım koca bi yaz var önümüzde
tabi ben 1,5 ay staj yapcam o sıcaklarda amaa....
:( bende yapıcam :( üff yaa çok yoğun bu okul ben dayanamıorum :( teslim haftasındayız çıldırmak üzereyim :(
eren acikgozogl
21.05.08, 23:04
ohooo sizler cabuk pes etmişsiniz biriniz 3.sınıfta biriniz 2. benim bu mimarlıkta 6 senem ya ben ne yapayım
yaa benim 1-2 iiydi yani ozamanda zor geliodu ama 3e gelince yok artık dedim yani.. en zor 3.sınıf en azından bizim okul programı öle.. bi bitse şu yıl az kayıplarla :) daha bişi istemiorum..
ohooo sizler cabuk pes etmişsiniz biriniz 3.sınıfta biriniz 2. benim bu mimarlıkta 6 senem ya ben ne yapayım
işin sanat yanı güzelde hamallığı yoruor biraz-cık :D
ama maket becerim sayesinde
nerdeyse autocade el değdirmeden teslim yapcam :ramo:
o iş nasıl oluo :D bi maketle işmi bitiriosunuz teslim listemi yazsam aklınız gider maket kıyıda köşede kalıo :D
o iş nasıl oluo :D bi maketle işmi bitiriosunuz teslim listemi yazsam aklınız gider maket kıyıda köşede kalıo :D
ben işi ticarete döktüm :D
bizde de maket sadece onu da yapın gözüksün modellemeden tam anlaşılmıyor dierekten opsiyonel olarak tutuyorlar nerdeyse dee
ben bikaç mimar arkadaşımla anlaşıyorum
eskizlerle ve kaba çizimlerle yapıorum gerisini başkaları yapıyor ben onlara izah ederken
bende onların maketini yapıyorum :ramo:
herkes sevdiği işi yapıyor yani :smash:
eren acikgozogl
22.05.08, 01:40
valla bizimde öle plan kesitler görünüşler sistem datayları maket 3 boyut acayip yani sizin iyimiş okul bi maketle bitirebiliyorsanız gerçi 2 sınıftasın daha agırlasır sizin
valla bizimde öle plan kesitler görünüşler sistem datayları maket 3 boyut acayip yani sizin iyimiş okul bi maketle bitirebiliyorsanız gerçi 2 sınıftasın daha agırlasır sizin
ilerledikçe hafifliyor gibi ağırlaşmaktansa
ilk dönem haftanın yedi günü okuldaydım görevli zorla kovana kadar kalıyorduk :ramo:
ama ilerledikçe alışmaktan ve birşeyleri öğrenmiş olmaktan
daha kolay geliyor - sadece vakit yetmiyor
yani aslında zor ama bilmek insana bi başka his katıyor
zorlamaktansa hamallık gibi geliyor
ben işi ticarete döktüm :D
bizde de maket sadece onu da yapın gözüksün modellemeden tam anlaşılmıyor dierekten opsiyonel olarak tutuyorlar nerdeyse dee
ben bikaç mimarı kafalıyorum
eskizlerle ve kaba çizimlerle yapıorum gerisini başkaları yapıyor
bende onların maketini yapıyorum :ramo:
herkes sevdiği işi yapıyor yani :smash:
ama bunu başkası duymasın :)
hmm o mesele.. senin gibi yapan çok duydum. ama ben hayatta güvenipte projemi başkasına yaptırmam. herşeyi bana ait.. hem onu seviorum bunu sevmiorum die bişi yok hepsini yapmak zorundayız :D
ilerledikçe hafifliyor gibi ağırlaşmaktansa
ilk dönem haftanın yedi günü okuldaydım görevli zorla kovana kadar kalıyorduk :ramo:
ama ilerledikçe alışmaktan ve birşeyleri öğrenmiş olmaktan
daha kolay geliyor - sadece vakit yetmiyor
yani aslında zor ama bilmek insana bi başka his katıyor
zorlamaktansa hamallık gibi geliyor
hahah bu lafı bide 3. sınıfa geldiğinde tekrarlamanı istiorum bakalım tekrarlayabilcenmi?
2de bende öle düşünüodum hatta 1den bile daha kolay gelmişti.. özeliklede 2nin 2sini çok rahat geçirmiştim.. şimdi 3ün 1inde baya zorlandım 2sindeyse ölüorum :D
hmm o mesele.. senin gibi yapan çok duydum. ama ben hayatta güvenipte projemi başkasına yaptırmam. herşeyi bana ait.. hem onu seviorum bunu sevmiorum die bişi yok hepsini yapmak zorundayız :D
başkası sadece amallığını yapıyor tasarımı malzemesi sistem detayını fln hep kendim belirliyorum ve başlarında durup istediğim gibi olmasını sağlıyorum
onlar da maketlerde aynı şekilde
yani başka bi değişle
şimdiden kendimizi ofis ortamına hazırlıyoruz
bir patron ve çalışanlar gibi ;)
yoksa ne olduunu bilmediğin bişeyi sunamazsın ki o benim de diemezsin
bu sanata hakaret ve saygısızlık olur...
hahah bu lafı bide 3. sınıfa geldiğinde tekrarlamanı istiorum bakalım tekrarlayabilcenmi?
2de bende öle düşünüodum hatta 1den bile daha kolay gelmişti.. özeliklede 2nin 2sini çok rahat geçirmiştim.. şimdi 3ün 1inde baya zorlandım 2sindeyse ölüorum :D
üst sınıfların söylediklerine dayanarak
bizim ders programı güzel ayarlanmış o açıdan
bu dönem bizim aşırı yoğundu öldüm bittim hatta okulun bitmesine 2 hafta kala bi projeyi bırakmak zorunda kaldım yetiştiremieceimden
ama bu yoğunluktan sonra 3. sınıf rahatlıomuşuz - dediler...
üst sınıfların söylediklerine dayanarak
bizim ders programı güzel ayarlanmış o açıdan
bu dönem bizim aşırı yoğundu öldüm bittim hatta okulun bitmesine 2 hafta kala bi projeyi bırakmak zorunda kaldım yetiştiremieceimden
ama bu yoğunluktan sonra 3. sınıf rahatlıomuşuz - dediler...
şanslısın ozaman.. bide hangi üniversite desin o da önemli.. teknik üniversitelerde çok daha zorluolar. o kadar kasıolarki benim özel üniversitede ve başka üniversitelerdede mimarlık okuyan arkdaşlarım var onları bizim kadar kasmıolar. bide itü mimarlıkta bi arkdaşım var o da bizim gibi onlarıda çok zorluolar. teknikler fena oluyo.
şanslısın ozaman.. bide hangi üniversite desin o da önemli.. teknik üniversitelerde çok daha zorluolar. o kadar kasıolarki benim özel üniversitede ve başka üniversitelerdede mimarlık okuyan arkdaşlarım var onları bizim kadar kasmıolar. bide itü mimarlıkta bi arkdaşım var o da bizim gibi onlarıda çok zorluolar. teknikler fena oluyo.
bende itüdeim
ama bu zorlama konusu durumu kabullenmekle ilgili bişey
önümüzde yapılması gereken birşey var ve bunu yapmak için sabhalamalardan başlııp kısmi asosyalliğe giden yollar var
ancak bunu kabulleniyorsak o zorluklar zorluk olmaktan bir nebze ayrılıyor
sonuçta mimar olcaz
mühendisler gibi bi gece öncesinden kitap açıp ver finali geç kadar kolay olmuyor(mühendisler alınmasın lütfen tartışma yaratıcı bi niyat hiçbişekilde yoktur)
hergün her saat proje aklımızda...
bende itüdeim
ama bu zorlama konusu durumu kabullenmekle ilgili bişey
önümüzde yapılması gereken birşey var ve bunu yapmak için sabhalamalardan başlııp kısmi asosyalliğe giden yollar var
ancak bunu kabulleniyorsak o zorluklar zorluk olmaktan bir nebze ayrılıyor
sonuçta mimar olcaz
mühendisler gibi bi gece öncesinden kitap açıp ver finali geç kadar kolay olmuyor(mühendisler alınmasın lütfen tartışma yaratıcı bi niyat hiçbişekilde yoktur)
hergün her saat proje aklımızda...
aynen çok haklısın.. ben kabullendim ama bazen isyan olmuo diiil :)
ya ben birazböle gezmelere, eğlencelere felan fazla yatkın biriyim başlarda çok zor geldi bide arkdaş çevrem rahat insanlar, hani özeniorum onlarla olmak istiorum ama biçok şeyden kendimi alıkoymak zorunda kalıorum o dönemler çok sıkılıodum işte.. gerçi şimdi arkdaşımda kalmadı, öle çok gezmiorumda çalışmak için bi engel yok :D
eren acikgozogl
22.05.08, 02:56
valla bende başkasının projelerini yapardım hemde para karşılıgı son hafta getirirler tasarım yapar sonra herşeyi bitirir teslim ederdim sonra onlar gecerdi ben kalırdım sana şimdi daha hafifleyecek gibi gelebilir ama agırlasacak cunku beklenti daha büyük oluyo daha detaya iniyor hocalar valla benim kaderim böle milletin projesini yap sen kal onlar gecsin sadece tavsiyem sana adın cıkmasın fazla göz önünde bulunma goran bir de sizin yaz okulu ne zaman acılıyo bi de acılacak dersleri bana söylesene sizin okuldan yaz okulu alabilirim
aynen
özellikle bu dönem eski arkadaşlarımın çoğuyla görüşemedim
hatta okulda ortak dersim olanlarla anca görüşebiliorum :p
nerde o eski gezmeleeer (yaşlılar gibi)
goran bir de sizin yaz okulu ne zaman acılıyo bi de acılacak dersleri bana söylesene sizin okuldan yaz okulu alabilirim
yaz okulu
16 haziran-01 ağustos arası
2 haziranda dersler açıklanıyor
9-11 haziranda da ders seçimleri yapılıyor ;)
eren acikgozogl
22.05.08, 03:00
tamam büyük ihtimal sizden ders alacam proje acılacak mı bi bilgin var mı
mimari proje her yaz açılıyor ama diğer dersler için bişey diyemiyorum
hocaların yaz sezonu dışardan büyük iş avları olduğundan onlar da yazın pek gelmek istemiyorlar
birde yazın proje alan arkadaşlarımdan duyduğum
yazın devama aşırı önem gösteriyorlarmış
eren acikgozogl
22.05.08, 03:07
ya göstersinler gecen yaz benim 5 arkdaşım sizden proje aldı hepsi de A aldı sizde daha kolaymış projeler dediklerine göre alper ünlünün kızı benim sınıf arkadaşım oradan da torpil olacak herhalde :D
yaa bizde yaz okuluda yok :( mimari projelerinde telafisi yok :( kaldıysan kaldın, direkt okul uzuo.. sadece son sınıflara teslimden 10 gün sora yeni bi teslim hakkı verilio.. o da saçmalık 10 günde kaldığı projeyi nasıl düzeltip vericek.. kimse veremio saten.. projeden kalınca okulun uzaması kaçınılmaz..
eren acikgozogl
22.05.08, 03:11
merve sen hangi üniversitedesin valla ben kültür deyim ve bizi cok zorluyorlar daha dogrusu bırakmak için bahane arıyorlar özel ünv lerde bilerek bırakma yada torpil olayı cok fazla
ya göstersinler gecen yaz benim 5 arkdaşım sizden proje aldı hepsi de A aldı sizde daha kolaymış projeler dediklerine göre alper ünlünün kızı benim sınıf arkadaşım oradan da torpil olacak herhalde :D
jürilerde diş gösterir hocalar sonra teslimde güzel not verirler
boş bi proje yapsan hocayla aran iyi oldu mu BBden düşük almazsın
yazın tabi notlar insanlar geçsin die daha da bol olur AA almamak için hiçbişe yapmamış olmak gerekir herhalde
eren acikgozogl
22.05.08, 03:22
işte benim de tam aradıgım sey valla benim projeme baksınlar eger begenmezlerse bıraksınlar o konuda kendime güvenirim ama işte sırf adımız cıktı diye bırakıyolar ya bi de benim cenem düşüktür düşündügümü direk söylerim bu da sıkıntı oluyo benim için ama tutamıyorum kendimi işte arasının ii oldugu ögrencilere torpil geciyolar ama sacma sapan bi proje ben de direk söylüyorum o yüzden de cok sıkıntı cekiyorum
onu bende yapıyorum çok kendimi tutamıyorum
hatta jürilerde bile atlıyorum başkasının projesine
ki jüriyi eleştirdiim bile oldu :D güzel bi tartışma ortamı doğurmuştum :)
ama böyle şeyler sonradan hocaların hoşuna gidiyor
çünkü insanın kendi düşüncesini savunması da gerekiyor ;)
karadeniz teknik üniversitesi bizde de aynen yaa varya zorlaştırmak, bırakabilmek için ellerinden geleni yapıolar.. ve bi sebebi yok ego tatmini sadece sanırım.. özellikle bayan hocalarla aram hiç ii olmuo yaa çok kompleksliler..
ama eğitimine laf edemem ktü nün biçok bölümü çok dandik ama mimarlık ve inşaatı çok ii.. yani benim tahmin ettiğim gibi değil.. türkiyedeki tüm ünlü mimarları getirdiler :D yetmedi yabancı ülkelere el attılar.. her gelen eğitime hayran kalıo.böle mimarlar gelio onlarla work shop yapıoruz bi hafta felan. hatta şuan bi hocamız almanyada bizim burda yaptığımız donatıları orda sergiye götürdüler felan.. imob a saten her seferinde gönderioruz saten.. yani bi özel üni için bunlar zor olmaz ama ben ktü den beklemezdim.. çok aktif ve iyi ve aynı zamanddada zor bir eğitimi var.. bide bukadar kasmasalar daha ii olcak :)
eren acikgozogl
22.05.08, 03:32
karadeniz teknigi duydum gerçekten ii miş ego tatmininden öte bir de benim bi hocam şöle demişti piyasa tutunamayan ve hiç bişi bilmeyen mimarlar ya hoca olur yada belediyeye girer birazda ondan sanırım ama bunu diyen hoca piyasa da bilinen bi hocaydı bi de bizde erkek prof lar kız ogrencileri sevmez kızdan mimar olmaz derler hatta bi tane ünlü mimar söyle derler zaha hadid i bayan olarak görmezler
bide bukadar kasmasalar daha ii olcak :)
işte soru bu
kasmasalar o kadar iyi olcak mı :ramo:
yoksa rahat die salcaklar mı :)
eren acikgozogl
22.05.08, 03:33
evet bazı hocalar gerçekten seviyo tartışmayı zaten eger bu zamana kadar okulda kalabildiysem o hocalar sayesinde ben kendimi savundukca onlar da diger hocalara karşı beni savunuyolar
eren acikgozogl
22.05.08, 03:34
soru o evet cevap belli mimar her zaman son gün gece cizim yapmaya başlar kassalarda kasmasalarda dersten bi gün önce yada teslime 1 hafta kala sonra 4 gün uyumaz patlamış gözlerle jüri ye gider sırasının kendisine gelmesini bekleyene kadar bi köşede kestirir :D:D
benim bi hocam şöle demişti piyasa tutunamayan ve hiç bişi bilmeyen mimarlar ya hoca olur yada belediyeye girer
bunu çok rahatlıkla kanıtlarım
itü ayazağa yerleşkesinde mimarlık fakültesi hocalarının imzaları var ve bize hep yapma dedikleri eleştirdikleri şeyler ordaki örneklerde ilk bakışta göze çarpıyor
yani...
eren acikgozogl
22.05.08, 03:38
öle yani bizimde söle seyler olur bi proje yaparsın ucuk kaçık yapılması mümkün olmayan şeyler işte binalar havada ucar eee hocam peki bu kolonlar tabii kolon denirse taşıyacak mı yapıyı diye sordugunda taşır der fakat hiç bir şekilde taşımaz
bunu çok rahatlıkla kanıtlarım
itü ayazağa yerleşkesinde mimarlık fakültesi hocalarının imzaları var ve bize hep yapma dedikleri eleştirdikleri şeyler ordaki örneklerde ilk bakışta göze çarpıyor
yani...
:D :D klasik :D bizde akustik aydınlatma projesini veren bi hoca var bizim fakültede kosgeb i o yapmış doğal akustik göya bizim cnmızı almıştı :D şimdi salonu yapay akustikle desteklemek zorunda kaldılar :D
işte soru bu
kasmasalar o kadar iyi olcak mı :ramo:
yoksa rahat die salcaklar mı :)
olmazmı :)
eren acikgozogl
22.05.08, 03:42
Biz De Yapı Malzemesi Dersini Veren Hoca çimento Torbası Görmemiş Hayatında :d :d :d
karadeniz teknigi duydum gerçekten ii miş ego tatmininden öte bir de benim bi hocam şöle demişti piyasa tutunamayan ve hiç bişi bilmeyen mimarlar ya hoca olur yada belediyeye girer birazda ondan sanırım ama bunu diyen hoca piyasa da bilinen bi hocaydı bi de bizde erkek prof lar kız ogrencileri sevmez kızdan mimar olmaz derler hatta bi tane ünlü mimar söyle derler zaha hadid i bayan olarak görmezler
sen onlara katılmıosun dimi :D
ya benim erkek hocalarla aram iidir yaa ben kadınlarla anlaşamıorum :) daha dorusu benim bi problemim yok onlar bana takıo :D
eren acikgozogl
22.05.08, 03:46
yok ben cinsiyet ayrımı yapmam yeter ki bilgili olsunlar hiç birşey bilmeden mezun oluyolar sonra karşıma geçip hava atıyolar o sinirimi bozuyo
benim o konuda problemim yok kendime güveniorum :)
eren ya galiba bu yaz hiçbi projeyi açmıcaklarmış
karar almışlar :(
eren acikgozogl
22.05.08, 21:31
bende öle bişi duymuştum gecen gün sordurmuştum öle demişlerdi neyse yine de gelip başka dersleri alacam artık ne varsa
bende öle bişi duymuştum gecen gün sordurmuştum öle demişlerdi neyse yine de gelip başka dersleri alacam artık ne varsa
ne varsa :D
eren acikgozogl
22.05.08, 22:43
mezun olabilmem için ne varsa almam gerekiyo krediyi zorlayacam kaç kredi alabiliyorsam kendi okulumdan da alacam yaz okulunda
:D:D
yıldız tekniğe de dadanabilirsin
orasıyla da denklik olabiliyor...
eren acikgozogl
23.05.08, 02:20
bizim okul sadece itüyü kabul ediyo biraz cinslik yapıyorlar
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.