Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıklar Uyur Mu?
Uykumuz geldiğinde bazen göz kapaklarımızın kapandığını fark etmeden uykuya dalarız. Uyku o zaman baldan tatlı gelir. Balıklar ise tuzlu suda, hem de göz kapakları olmadan nasıl uyurlar ?
Gözleri açık olan balıkların uyumadığı düşünebilir. Balıklar dinlenme hali diyebileceğimiz bir uyku davranışı gösterirler. Ancak bu hal, diğer hayvanlarda görülen uyku hallerinden oldukça farklıdır.
Gündüzleri suda gezen balık türleri, vücut hareketlerini yavaşlatarak geceleri korunaklı kayalıklara veya oyuklara çekilerek dinlenirler. O sıra en küçük bir su dalgasından bile etkilenip hareket edebililer.
Geceleri aktif olan balık türleri de, gündüzleri belli alanlarda hareketsiz durarak uyku haline geçerler.
Birçok köpekbalığı türü ise, su altında nefes alabilmek ve devamlı olarak oksijenden faydalanmak için her zaman yüzmek zorundadır. Ancak bir yandan hareket ederken, zaman zaman beyin fonksiyonlarını yavaşlatarak dinlenme haline geçerler. Bazı köpekbalığı türlerinin ise okyanusun dibinde hareketsiz kalarak dinlendikleri gözlenmiştir.
Anlaşılan o ki her canlının dinlenmeye ihtiyacı var (BİTKİLER HARİÇ :D);)
valla benm balıklar uyuyo ışıgını kapıorum hepsi yüzgeçleri kapayıp suyun dibine iniyo hareketsiz olece bekliyolar :)
bende 12-13 tane çiklet türü var ve gece oldğu samn suyun altına girip bazıları maket geminin içine bazılarıda suyun altında hareketsiz duruor isteyen olursa geceleyin resmini çeker yollarm :D
benimkiler hep hareketli hele köpek balıklarım hic durmuyolar :D bi tek vatoz uyuyo galiba:D:D
Yunus Kahraman
18.05.08, 11:52
Beslemediğim balık türü neredeyse kalmadı. Birşeyi keşfettim; piranalar boş zamanlarında yan yatarlar dipte. Sakın balık ölüyor diye kaynar su atmayın içine :ramo:
Beslemediğim balık türü neredeyse kalmadı. Birşeyi keşfettim; piranalar boş zamanlarında yan yatarlar dipte. Sakın balık ölüyor diye kaynar su atmayın içine :ramo:
Deneyimlisin galiba bu kaynar su konusunda:D
ben almoli besliodum suyun dibinde öyle sap sap bekliorlar :) almolileri yanındaki köpek balıklaraıda hava taşının orda öylece bekliolardı hareketsizce uyuyabiliolardı :) ve sürekli kavga ediolardı :) rahmetliler iyi balıklardı :D
Balıklar ise tuzlu suda, hem de göz kapakları olmadan nasıl uyurlar ?
Kalkan balıgının Göz kapagı varmış gıbı geldı bana ama Olmaya Bılırde:) Bızım burdakı balıkcıLar modifiye hastası,balıklarada şekıl olsun dıye kapak yaptırmış olabılırler:D
Yunus Kahraman
10.06.08, 01:59
Deneyimlisin galiba bu kaynar su konusunda:D
acı bir deneyim hemde :ramo: gözleri akınca anlamış oldum :ramo:
Eray CERİT
10.06.08, 04:03
bende 12-13 tane çiklet türü var ve gece oldğu samn suyun altına girip bazıları maket geminin içine bazılarıda suyun altında hareketsiz duruor isteyen olursa geceleyin resmini çeker yollarm :D
Resimden nasıl anliyacaz hareketsiz olduklarını :ramo:
Çoğu balık türü, zaman zaman, dinlenme hali olarak bilinen ve uyku davranışı olarak da adlandırılabilecek bir enerji tasarrufu evresine girer. Ancak bu hal, çoğu karasal canlıda görülen uyku halinden oldukça farklıdır. Gündüzleri aktif olan bazı balık türleri, geceleri korunaklı kayalıklara veya oyuklara çekilerek dinlenir. Bu dinlenme zamanlarında, genellikle bu tip korunalı yerlere çekilmenin nedeni, geceleri dolaşan avcılara yem olmayı önlemektir.
SabRi´isimli üyeden Alıntı
Deneyimlisin galiba bu kaynar su konusunda
acı bir deneyim hemde gözleri akınca anlamış oldum
Caniii :D öldü zannetmişsin tamam o zaman al balığını göm bi yere yada git at çöpe :) niye kaynar su döküyosun haşlama yapıp yemeği düşündün galiba :D:D
Yunus Kahraman
10.06.08, 13:20
Caniii :D öldü zannetmişsin tamam o zaman al balığını göm bi yere yada git at çöpe :) niye kaynar su döküyosun haşlama yapıp yemeği düşündün galiba :D:D
yok yahu :) balık kavanozdaydı, dedim heralde su soğuk geldi, çünkü tamamen yan yatmıştı:) bardakta kaynar su vardı, biraz kavanozun içine kaynar su döktüm. Baktım tık yok balıkta, balığı bardağa attım :ramo:
balığı bardağa attım
yazık balığa :(
Yunus Kahraman
10.06.08, 13:44
yazık balığa :(
yahu pirana o pirana :) en azından kedi doydu :)
pirana o pirana
Baştan söylesene sen şunu :D:D:D
Yunus Kahraman
10.06.08, 21:42
Baştan söylesene sen şunu :D:D:D
sormadın ki :):):):)
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.