PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : turizmciler buraya

crazydog
14.05.08, 14:33
http://www.internettenpazarlama.com/ipim/images/tursab_logo_s.jpg

kımler var turızmle ugrasan arkdslar nerde hangı fırmada fln burdan konusalm acıkcası cok sewdıgım bı sektor degıl turızm mezunuyum unv de okudum atıldım fln :ramo: su anda da kongre turızmıyle ugrasıom organızasyon sorumlusuyum ole bı kosturmaca gıdıyo bu aralar

buda ufak bı bılgı olsun

http://www.clubhoteldelfin.com/Images/turkey.jpg

Turizmin Tanımı

Turizm, insanların sürekli ikamet ettikleri, çalıştıkları ve her zaman ki olağan gereksinimlerini karşıladıkları yerlerin dışında yerleşmemek ve ekonomik anlamda gelir elde etmemek koşuluyla dinlenme, eğlenme, merak, spor, sağlık, kültür, deneyim kazanma, akraba ziyareti, kongre ve seminerlere katılma,dini gereklerini yerine getirme... nedenlerle kişisel ya da toplu olarak yaptıkları seyahatlerden, ve gittikleri yerlerde en az bir gece konaklama ve turizm işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetleri talep etmelerinden ortaya çıkan iş ve ilişkiler bütünüdür.
Tanım, bir seyahat ve konaklamanın turizm sayılıp sayılmayacağını şu kriterler içinde belirlemektedir:
• Seyahatin sürekli ikamet edilen, çalışılan ve günlük ihtiyaçların giderildiği yerlerin dışına yapılması.
• Konaklama sırasında turistik işletmelerin mal ve hizmetlerini talep etme.
• Konaklamanın geçici olması.

Turist Kimdir

Turist, belirli bir gelire sahip konaklama, yeme-içme gibi somut, dinlenme-eğlenme, merak kültür ve eğitim, spor vb. gibi soyut amaçlarla sürekli yaşadığı bölgenin dışına seyahat eden ve gittiği bölgede en az bir gece konaklayan, ekonomik anlamda tüketici olan kişi yada kişiler topluluğudur. Günübirlikçi ise,benzer amaçlarla seyahat eden ve turistin sahip olduğu diğer özellikleri taşıyan ama gittiği bölgede 24 saatten az kalan kişi yada kişilerdir.
Tanıma göre turistin özellikleri:
• Düzenli bir gelire sahip olmalı.
• Belirli bir boş zaman sahip olmalı.
• Gittiği bölgede turizm işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetleri satın almalı.
• Geçici bir süre için seyahat etmeli ve gittiği bölgede en az bir gece kalmalı.
Buradan yola çıkılarak aşağıdaki özelliklere sahip olan kişiler turist sayılmaktadır:
• Zevk, ailevi nedenler ve sağlık... amaçlı seyahat edenler.
• Toplantılara katılma veya Herhangi bir türde temsilcilik yapma amacıyla yolculuk edenler.
• Ticari nedenlerle iş bağlantıları için yolculuk edenler.
• 24 saatten az kalsalar bile gemi ile yolculuk edenler.
Aşağıdaki niteliklere sahip olanlar ise turist olarak kabul edilmezler:
• Ülkeye bağlantılı ya da bağlantısız çalışmak için gelenler.
• Bir ülkeye yerleşmek için gelenler.
• Öğrenci yurtlarındakine okullardaki gençler (Bir yıllık sürede altı aydan fazla kalırlarsa).
• Bir sınır bölgesinde ikamet edenler veya başka bir ülkede yaşayıp komşu ülkeye çalışmak için gelenler.
• Seyahatleri 24 saatten fazla olsa bile bir ülkede mola vermeksizin gelip geçenler.

clioGT
14.05.08, 14:40
didemden ötürü acaip hoşuma giden bi sektör.:)

ezo
14.05.08, 14:45
turizmciyim 8 senedir :) ömürümü yedi bu sektör yinede turizmde heleki sezonda yaşadığımız adrenalin koşuşturma stres :) acaip güzel seviyorum ben
macar,polonyalı,rusyadan misafir getiriyoruz geçen sene sezonda yapılan sayıyı bulduk nisan ve mayıs ayında yüzümüz gülüyor :)

emir-sf
14.05.08, 17:00
seyehat danısmanlıgı yaptım geçen sene bir yıl boyunca ETS turizmde kızıltoprakta sıkılganlık dolayısı ile işi bıraktım aslında cok zevkli bi meslek ortamına göre tabiki ama ben aşırı yoğunluğa fazla gelemeyen biri olduğumdan yeter dedim çıktım :)

Şafak
14.05.08, 17:19
turizmciyim 8 senedir :) ömürümü yedi bu sektör yinede turizmde heleki sezonda yaşadığımız adrenalin koşuşturma stres :) acaip güzel seviyorum ben
macar,polonyalı,rusyadan misafir getiriyoruz geçen sene sezonda yapılan sayıyı bulduk nisan ve mayıs ayında yüzümüz gülüyor :)

YAbancı turistlerin bizden ucuza konakladıkları doğrumu ?

emir-sf
14.05.08, 17:25

abi ben ETS de çalıstım bi sene ama ole bi ındırım ucuz tarıfe falan yalan hıkaye hepsi

crazydog
14.05.08, 17:34

dogrudur yurt dısından gelenlere daha dusuk fıyattan oda verılıyor aynı sekılde tr ıcındekı acentelerde gayet dusuk fıyattan alıyo kar koyup ole satıo :)

ezo
14.05.08, 19:17

Daha bile kötüsü :) iç pazar dediğimiz türk misafirlerin tek acentası var oda ETS ....

Acentalar yurtdışına fiyatları şubat ayında yollamaya başlar dış pazar daima erken rezervasyondan faydalanır bu en büyük etken

Dış pazar müşterilerimiz geldiklerinde hem otele hem de esnafa döviz bırakır.Tercih edilmelerinin ikinci büyük sebebi de budur.

Bar ve restaurant kapandığında odasına çekilmeyi bilir :)

ancak büyük otellerde çok fazla fiyat farkı olmaz

yani 7 yıldızda işte sungate,adam eve gibi zaten otel fiyatları çok yüksek olduğundan müşterinin her zaman kalitelisini ağırlayabilcek seviyede olduğundan aşağı yukarı aynı fiyatlara kalırsınız :)

Şafak
15.05.08, 12:41
Daha bile kötüsü :) iç pazar dediğimiz türk misafirlerin tek acentası var oda ETS ....

Acentalar yurtdışına fiyatları şubat ayında yollamaya başlar dış pazar daima erken rezervasyondan faydalanır bu en büyük etken

Dış pazar müşterilerimiz geldiklerinde hem otele hem de esnafa döviz bırakır.Tercih edilmelerinin ikinci büyük sebebi de budur.

Bar ve restaurant kapandığında odasına çekilmeyi bilir :)

ancak büyük otellerde çok fazla fiyat farkı olmaz

yani 7 yıldızda işte sungate,adam eve gibi zaten otel fiyatları çok yüksek olduğundan müşterinin her zaman kalitelisini ağırlayabilcek seviyede olduğundan aşağı yukarı aynı fiyatlara kalırsınız :)

son dönemlerde bazı Türkler dış ülkelerden rezarvasyon yaptırıyorlar o zaman haksız değller yani.

ezo
15.05.08, 19:57
son dönemlerde bazı Türkler dış ülkelerden rezarvasyon yaptırıyorlar o zaman haksız değller yani.

Kesinlikle değiller :)

dj ary
23.06.08, 03:55
bnde 4 yıllık turzmciyim hatta 5. senem:)) acenta otel ve rehberlk olarak herdalda çalştım mesleğimi seviyorum eğlenceli bi meslek tabi diğer çalışanlara görede değişir ama şansıma hep kafa dengim insanlarla çalıştm. ama en zewklisi bölge rehberliği tur düzenliosn gidiosn bedawadan turlara katılıosn özellikle disco turları en zewklisiydi rehberim die sınırsız içki alıodm ama sarhoş olmamak kaydıyla :D:D:D

cengiz-T
23.06.08, 11:01
1987 - 1989 arasi ingiliz bir tur operatorunun bodrum sb sinde calistim (operasyon)
1990 - 2001 yine baska bir ingiliz tur opr. bodrum sb yine operasyon
2001 - 2004 rus bir tur opr bodrum md lugunu yaptim.
2004 - 2005 rusyada sisecam fabrikasinda yurtdisi satin alimlar sefiyim

Haaaaaaa meslegimi sorarsaniz petrol muhendisiyim

emresener
24.06.08, 14:47
2002den beri turizmin içindeyim çok pişman oldum bıraktım :D otellerde çalışmak zor iş bana gelmedi sadece stajlarımı yaptım gerisini boşverdim gitti.