PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekstil Giyim Ve Dalları

B N Y ®
14.05.08, 11:25
Tekstil ve Giyim Sanayinde Tekstilin Bel Kemiği Olan Moda Tasarım(Stilistlik) ile ilgileniyorum , Tekstil ve Kollarında olan arkadaşların Branşları ile ilgili Paylaşımlarını Hepimiz Bekliyoruz ;)

Sonay
14.05.08, 12:25
Tam diyecektim ki beni de yanına al Meslek değiştireyim diye vazgeçtim :) Aman herkes en iyi bildiği işi yapsın.Dışarıdan güzel,Eğlenceli gelen işler aslında hiçte öyle olunmadığını fark ettiriyor.Her işin kendine göre zorluğu vardır.Kolay gelsin şekerim sana ;)

B N Y ®
14.05.08, 13:00
Mersi cicim :) . Tekstille uğraşan arkadaşlar bilir streslerini koşullarını , en esnek çalışma saatleri eminim ki sadece tekstil de vardır , Yat Kalk şükret işine valla ;)

crazydog
14.05.08, 13:13
Mersi cicim :) . Tekstille uğraşan arkadaşlar bilir streslerini koşullarını , en esnek çalışma saatleri eminim ki sadece tekstil de vardır , Yat Kalk şükret işine valla ;)

esneklık konusunda turızm ın ustune tanımam :ramo:

tekstılde de esnek oldugunu ıyı bılıorum cok yakın arkdsm tekstılcı osmanbey de zor bı sektor acıkcası

B N Y ®
14.05.08, 13:18
esneklık konusunda turızm ın ustune tanımam :ramo:

tekstılde de esnek oldugunu ıyı bılıorum cok yakın arkdsm tekstılcı osmanbey de zor bı sektor acıkcası

ewt haklısın ama sizin hangi sezonda daha yoğun çalışırsınız vs herşeyiniz belli , biz de son 1 dakika içinde alacağın haberle bütün programın değişebiliyor malesef ki...dün akşam üzerine kadar gayet rahat çalışırken gelen bi maille bütün plan gitti mesela 12 de zor gittim sayılır,ki kalsam kalabilirim o derece ani fırlamalar olabiliyor bizim sektörde :( . ama ne olursa olsun işimi seviyorum ;) , ztn severek yaptığım için başarılıyım ;) :D

Özdemir
14.05.08, 14:03
bende tekstille uğraşıyorum diyebilirim aslında tekstilin bi dalı triko yani bayan ve erkek kazağı üretimi ve ağırlıklı olarak rusyaya mal satıyorum lalelide kendi dükkanlarım var bide bayrampaşada. yılda yaklaşık 1.000.000 adet üretim yapıyorum bunun %30 unu kendi markalarım altında satıyorum, %70 i ise farklı markalara fason yapmaktayım. üretimin %94 ü erkek kazağı %6 sı ise bayan kazağıdır. işin zorluğuna gelince mükemmel zor bir iş satış kısmı fazla yorucu değil fakat üretim kısmı tam bir işkence iş saatlerine gelince sabah 6:15 te evden çıkıyorum yazın 10:00 kışın ewe gelişim 12:00 ı buluyor. şimdi yaz olduğu için rahatım ama benim sezonum temmuzda başlar mart a kadar nefes alamaz hale gelirim. bu işe bulaşmayı düşünenlere şiddetle tavsiye etmiyorum :ramo: :D

ezo
14.05.08, 14:05
tekstil :) sizler olmasanız naparız herşeyin hazırına o kadar alıştıkki :(

bana göre reklamdan sonra gelen ikinci büyük pazar payı tekstile ait

elleriniz zihniniz zeval görmesin :)

Ome_RS
14.05.08, 14:11
kolay gelsin benay abla :)
bizde motorcu olcaz inş. bizimde gece gündüz araba altında gecicek :D

B N Y ®
14.05.08, 14:18
tekstil :) sizler olmasanız naparız herşeyin hazırına o kadar alıştıkki :(

bana göre reklamdan sonra gelen ikinci büyük pazar payı tekstile ait

elleriniz zihniniz zeval görmesin :)

ewt haklısın şeker ;) . Ne demek Sizler için Varız :D . Bayanlar olmasa Biz Tekstilciler Aç kalırız..

crazydog
14.05.08, 14:20
ewt haklısın ama sizin hangi sezonda daha yoğun çalışırsınız vs herşeyiniz belli , biz de son 1 dakika içinde alacağın haberle bütün programın değişebiliyor malesef ki...dün akşam üzerine kadar gayet rahat çalışırken gelen bi maille bütün plan gitti mesela 12 de zor gittim sayılır,ki kalsam kalabilirim o derece ani fırlamalar olabiliyor bizim sektörde :( . ama ne olursa olsun işimi seviyorum ;) , ztn severek yaptığım için başarılıyım ;) :D

o konuda hklısın belırlı donemlerımız war bızım ama aynı sızınkı gıbı bı telefonla yada bı maılle bızımde hersey altust olabılıo :)

B N Y ®
14.05.08, 15:17
Koca Sİtede 2 Tekstilci mi Çıktı şimdi :)

HaKaNaCaR
14.05.08, 15:25
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Tekstil Aksesuarları üzerine Hizmet veren bir şirkette Satış müdürüyüm...

<AYCA>
14.05.08, 16:59
Takı ve Moda tasarımı mezunuyum...Genelde çizim üzerine çalışıyorum(stilistlik yani)..
Adana ve Maraşta ortaklıklarımız var(Çabasan tekstil)...
Ankaradaki Karton triko gibi firmalarda uzun süre bulundum.
Adana organize sanayindeki Kotexte(sonradan adı değişti EKSA oldu) çalıştım..
Altın,takı,taş işini daha çok sevdiğim için baba mesleği olan kuyumculukla uğraşıyorum.

Şafak
14.05.08, 17:22
Benay ve Özdemire Bir soru ikinizinde yorumlarını merak ediyorum.

TEkstilde neden istikrar yok.

bir tekstilci süper lüks yaşarken bir anda batmış olaibliyor.

İki sene sonra yeniden aynı lükse giriyor sonra gene batıyor.

Sizce nedenleri nedir?

Özdemir
14.05.08, 17:54
ben kendi adıma konuşursam tekstil işi büyük yatırımla yapılan bi iş yani işin sermayesi çok yüksek bugün bi triko makinesi sıfır alırsanız 105.000 euro ama satmaya kalktığınız gün yarı fiyatına zor satabiliyorsunuz. bide en büyük sorun bileninde bilmiyeninde bu işe giriyor olması 10 tane makine alıp bu işi yapıcam diye başlıyan insanlar işin gerçektende gözüktüğü kadar kolay olmadığını görüp iflasın eşiğine geliyorlar ve sonrada ellerindeki kalan malı çok uygun fiyatlara sadece borçlarını ödiyebilmek adına piyasaya sürüyorlar buda tabi dönem dönem diğer üreticileri etkiliyor.
bide benim çalıştığım piyasa ağırlıklı bavul ticaretinin yapıldığı laleli piyasası bu piyasadada her sezonun ortasında kesin bir kargo problemi çıkıyor ve müşterileriniz sizden mal istedikleri halde mal gitmediği için mal satamıyorsunuz.
neyse gelelim bi anda zengin yada fakir olmaya sezonun iyi ve hareketli olduğu bir zamanda tek kalem fakat düzgün bir model tutturduğunuzda yada olmayan birşeyi, bir iplik çeşidini piyasaya sürerseniz 6 ay içinde zengin olmanız içten bile değil ama sezon başlamadan modaya uygun olmayan modellerle piyasaya girdiyseniz batmanızda içten değil
bide eskiden olduğu gibi döviz ytl karşısında değer kazanamadığı için maliyetleriniz artıyor ve çin faktörüyle başetmeniz imkansız hale geliyor yani şafak abicim senin dediğin gibi birden zengin olma işleri son 2 yıldır imkansız hale geldi.
bundan sonra iyi ürün yapan ve kurumsallaşmış marka olmayı becerebilmiş firmalar ayakta kalıcak.

B N Y ®
15.05.08, 11:16
Ben bu istikrarın sağlanamamasın da öncelikle enflasyonun rol aldığını düşünüyorum , ülkelerle çoğu zaman usd olarak çalışılıyor ( dış piyasadan söz ediyorum çünkü Türkiye iç piyasadan malesef ki birşey kazanamıyor , kendi markalarımız çok fazla iş yapamıyor) . Usd üzerinden çalıştığından dolayı müşteriye verdiği fiyat usd fakat mal aldığı , kumaş aldığı firmalar euro üzerinden çalışıyorlar , ki hiç bir firma da kolleksiyon aşamasında numunesini yaptığı ürünün kumaş stoğunu bünyesinde bulundurmaz durum böyle olunca usd'nin yerinde sayması ve euro'nun ani tavan yapması çoğu zaman tekstili epey sarsmıştır... Nedeni ise Müşterine numune de anlaştığın fiyat üzerinden mal vermek durumundasın , senin de kumaşçılarından vs . aynı fiyattaki istikrarı korumasını bekliyorsun ki şöyle bir durum gerçekleşiyor , senin numuneni hazırlamandaki süreçle onun bu numuneye sipariş geçmesindeki süre bazen 2 kolleksiyon arasındaki başlangıç bitiş tarihlerini bulabiliyor, ki hiç bir kumaşçı da fiyatlarını önceki sezona geri çekmiyor durum böyle olunca ani enflasyon değişim süreci durumların da akıllıca hareket edip akıllı fiyatlar vermezsen bu zarar sana misli misli dönüyor , sadece kumaş örneği verdim fakat örneğim bir denim de karın çok olduğu kadar , zararı da bu tür durumlar da çok büyük farkla olduğunu düşünebiliriz,çünkü bir denim ürününde 8/10 aşamadan geçiyor , en çok enflasyondan etkilenen kısmı da ürünün yıkama kismı , onlarca kimyasal uygulanıyor , en ufak bir petrol zammında bile bu sektör etkilenebiliyor...

Bir de olayın bu boyutu var , 2000 başlarından 2004 lere kadar ihracat doğrudan Türkiye odaklı gidiyordu fakat 2004 / 2006 hatta 2007 ortalarına kadar avrupa ülkeleri direk çin de imalatlara başladı böyle olunca tekstilci yapmış olduğu yatırımların karşılığını alamadı müşteriler kendilerini uzakdoğuya yönelttiğinden dolayı , ama ne var avrupa ülkeleri uzakdoğunun tasarım güvü olmadığından dolayı kendilerini yine Türkiye'ye geri çekti ve ülkemiz son 2 senedir kendini toplamış durumda , önümüzdeki seneler de şöyle bir problemimiz daha olacak , bütün tekstil tasarım olarak italya'da ki tasarım ofisleri ile çalışmaya başlayacak ve üretimi yine uzakdoğu ya çekecek , dediğim gibi bu tür şartlarda Tekstil'den malesef ki bir istikrar bekleyemiyoruz , Şöyle bir durum var italya ile Türkiye arasında ki barajı kaldırmak için türkiye'nin şöyle bir atak yapıp kendi tasarım ofisleriyle müşterilere hizmet vermeleri gerekebilir , ki çoğu şirket şuan buna geçmiş durumda...

Unutmadan Yabancılar bize bizden daha çok güveniyorlar. Herkesin gözü Türkiye'nin üstünde. Ama biz nedense ülkemize geldiğimizde psikolojik bir etki içine giriyoruz. Kompleks yapıyoruz. Pozitif enerjiyi yakalayamıyoruz. Ekonomik olarak en büyük pay aldığımız sektör tekstil. Geçen sene 16,9 milyar dolar turizmden, hazır giyimden de 20 milyar dolar girdimiz var. Bunun nedeni sektör olarak siyaseten değil gerçek anlamda iş ilkesiyle hareket etmemizden.Umarım Yanılmayız ve Tekstil de yeni bir darbe almayız diye temenni ediyorum...

Umarım kendi dilimde az da olsa konuyu aydınlatabilmişimdir....

B N Y ®
15.05.08, 11:37
Kafasını kullanan için çok iyi bir sektör tekstil nice örnekler var ki 5 yıl gibi kısa sürede çok iyi yerlere gelebilmiş mesela collezione ; 1994 senesinde bir mağaza vitrinciliğinden geliyor ekrem bey , ve 2004 senesinde 70 mağazası ve 40 bayii vardı , bizim şirket 2004 senesinde açılmış ve patronların simit alacak paraları yokmuş münübüsü bırakın yürüyerek hergün yenibosna bağcılar arası işe gidip gelirlermiş ;) , demek ki tekstilde ki istikrar biraz da kişilerin atılım güçlerinden kaynaklanıyor

B N Y ®
15.05.08, 11:50
bir de olayın şu yanı var bizim türk halkı biraz para yüzü gördümü direk lükse dalıyor hal böyle olunca gelsin gece hayatı metresler vs ;) :D . haha , yalan mı !

Şafak
15.05.08, 11:53
bir de olayın şu yanı var bizim türk halkı biraz para yüzü gördümü direk lükse dalıyor hal böyle olunca gelsin gece hayatı metresler vs ;) :D . haha , yalan mı !

gelsin BmWler metreseler
MAkine taksitleri aksatılsın sonra iflas aynen katılıyorum.

İbRaHiM
30.06.08, 01:24
orta okul yıllarımda tatili değerlendirdğim tişört baskı işi iyie anlarım