PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaşta İETT Otobüsü Kaza yaptı...

Bilal-34
05.05.08, 13:29
Dolmabahçe'de, içerisinde yaklaşık 30 yolcu bulunan İETT otobüsü, direksiyonunun kilitlenmesi sonucu kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Kazada, işe yetişmeye çalışan vatandaşlar ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi yaralanırken, kanlar içinde kalan yaralılar yerlere yatarak ambulans bekledi.
Saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, Erhan Özelçi'nin kullandığı Taksim-Sarıyer seferini yapan 34 TN 1974 plakalı İETT otobüsü, İnönü Stadı'nın yanından geçen Dolmabahçe Gazhanesi Caddesi üzerinde kontrolden çıktı. Direksiyonunun kilitlendiği belirlenen otobüs, bir süre kontrolsüzce ilerledikten sonra yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. İşe yetişmeye çalışan vatandaşlar ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu yolcular, çarpmanın etkisiyle araç içinde savrulurken, otobüste büyük panik yaşandı.
Saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, Erhan Özelçi'nin kullandığı Taksim-Sarıyer seferini yapan 34 TN 1974 plakalı İETT otobüsü, İnönü Stadı'nın yanından geçen Dolmabahçe Gazhanesi Caddesi üzerinde kontrolden çıktı. Direksiyonunun kilitlendiği belirlenen otobüs, bir süre kontrolsüzce ilerledikten sonra yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. İşe yetişmeye çalışan vatandaşlar ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu yolcular, çarpmanın etkisiyle araç içinde savrulurken, otobüste büyük panik yaşandı.
Bir süre bekleyen 12 yaralı, olay yerine art arda gelen ambulanslarla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Otobüs şoförü Erhan Özelçi, bir anda aracın direksiyonunun kilitlendiğini ve sürat yapmadığını belirterek, "Ne olduğunu anlamayadım. Kontrolsüzce ilerledikten sonra ağaca çarptık. Direksiyon kilitlendi fakat o sırada cep telefonu kullanan olup olmadığını bilmiyorum. Tek bildiğim direksiyonun kilitlendiği" dedi. Kazada yaralanan 10 kişinin isimleri şöyle: "Ayşe Özdoğan, Yılmaz Özdoğan, Emine Çevik, Gülsel Güldür, Olcay Çelik, Ruşen Alver, Gül Konut, Harun Atasavun, Haluk Selek ve Dilruze Saidova".

http://img.mynet.com/ha3/k/kaza_besiktas2.jpg

alıntıdır.

ßuqra
05.05.08, 13:34
Allah Korumuş Yine..

.:GoRaN:.
05.05.08, 13:59
o yerdeki dönüşte her seferinde dikkatle izliyorum bende otobüsleri..

Burak İ
05.05.08, 14:21
Cep telefonlarını kullanmaya devam ;)

TaYFuN
05.05.08, 14:31
Bu olayın cep telefonuyla hiç bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum.

Burak İ
05.05.08, 14:32
Ne ile ilgisi olabilir benim aklıma o geldi . Ben kullananlara karşıyımda özellikle en son çıkanlarda ne olur ne olmaz.

TaYFuN
05.05.08, 14:59
Ne ile ilgisi olabilir benim aklıma o geldi . Ben kullananlara karşıyımda özellikle en son çıkanlarda ne olur ne olmaz.

Toplu taşıma araçlarında kullanılmasına bende karşıyım.Ama benim karşı olma sebebim teknik sorunlar sebebi değil.Teknik olarak çok detaya girmeden açıklamaya çalışıyım.Cep telefonlarının çalışma frekansları GHz mertebesindedir.yani çok yüksek frekanslarda çalışırlar.Otobüsler,otomobiller veya herhangibi bir ulaşım aracındaki hiçbir elektronik cihaz bu kadar yüksek frekansta çalışmaz.Bu yüzden telefonların,otobüsteki elektronik cihazları etkilemeleri pek mümkün değil.etkilemesi için aynı frekansta çalışmaları lazım.

.:GoRaN:.
05.05.08, 15:04
o bozma olaylarının pek gerçekçiliği yok bence
konuşma esnasında çevreye rahatsızlık verilmesin diye konulmuş bir kural o
halk uysun diye de ööle söylentiler çıkartıyorlar

eskiden metrolarda da vardı öyle şeyler
ama artık dikkat eden varsa
cep telefonu kullanmayınız
kullanmanız gerekirse de çevreyi rahatsız etmeden konuşunuz
tarzında yazı var.

Bilal-34
05.05.08, 15:17
Yeni otobüste bnm başıma geldi bi tanesi telefonla knşuordu şöför uyardı telefonu kapatın die mecidiyeköy başakşehir otobüsü 100 m gittik araçta ikaz sesi geldi ve snra stop etti kendini zar zor durmuştuk.. Tamir otosu geldi ve telefonn motoru kitlediğini söledi..

Emin
05.05.08, 16:03
Muhtemelen, şoför yolcu yerine akbil basmıştır, sonra yolcuya vereceği para üstünü cebinde ararken ağacı görmemiştir desem çok bu komik olur :)

OkTaY
05.05.08, 16:33
allah korumuş valla geçmiş olsun

Yunus Kahraman
05.05.08, 17:12
Direksyonun kitlendiğine inanmıyorum. Son model Mercedes otobüs. Kartal da meydana gelen kamyon faciasını hatırlatırım. Frenler patladı demişti şöför. Almanya dan gelen heyet, adamın kırmızı ışıklara yakalanmamak için hızlandığını, daha sonrada duramadığını ıspatlamıştı. Bunda da vardır bi cahillik.

metin_akntrk
05.05.08, 18:46
Muhtemelen, şoför yolcu yerine akbil basmıştır, sonra yolcuya vereceği para üstünü cebinde ararken ağacı görmemiştir desem çok bu komik olur :)
çokda gerçekçi olur bence kaza sebebi olabilir yapmadıkları iş mi
daha haberi okurken dedım cep telefonuna kabahat bulurlar
mercedesten bir yetkili açıklamıştı aracın butun elektrik tesisatı izolasyonludur hiç bir sinyalden etkilenmez sonradan mudahelelerden zarar görmedikçe..
neyse kaza geçirenlere geçmiş olsun

Ahmet A.
05.05.08, 18:49
Ağacı öpmüş, aynayı da sarmış boynuna "öpüjem abii" modunda :D

Geçmiş olsun.

Bu arada o telefon yüzünden muhabbeti de şöyle oluyor; eski modellerde telefon sinyalleri abs sensörlerinin iletişimini etkileyebiliyordu ama bunun kazaya sebep olacak bir yanı yok, en uç örneğinde abs çalışmıyor abs'siz frenleme yapıyordu, milyarda bir ihtimalli bir olay idi.

Enes
05.05.08, 18:58
Kötü çarpmış allah şifa versin yaralılara..

AyKuT_Fx
05.05.08, 20:33
en ilgincide o ağac yol ortasında ne arıyo zaten kurumuş...

crazydog
06.05.08, 01:01
en ilgincide o ağac yol ortasında ne arıyo zaten kurumuş...

yok o yolun kenarında dolmabahce sarayının gırısıne gıden yoldakı agaclardan fotodan dolayı sana ortada duruomus gıbı gozukebılır

oglen 11 e dogru gectım ordan bı otobus duruodu ama dıkkatlı bakmadım

Ahmet
06.05.08, 01:06
Otobüsleri çok kötü kullanıyor çoğu şöför. O dönüşte açıktan açıp çok ani dönüyorlar, hızlı dönüyorlar. Hiç şaşırmadım çarpmasına. Biz de hayatımızda araba görmedik ya direksiyon kilitlenmişmiş. Tabi tabi...