PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyada "Grand Theft Auto 4" çılgınlğı

sui_cast
29.04.08, 15:55
Dünyanın her yerinde bilgisayar oyunu meraklılarının dört gözle beklediği 'Grand Theft Auto 4' bu sabah ABD'de satışa çıkarıldı.

Amerikalı oyun meraklıları, dünya çapında başarıya ulaşan serinin son halkasının ilk kopyalarını alabilmek için dünden itibaren satış noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yılın en büyük eğlence olayı olarak gösterilen Grand Theft Auto 4'ün ilk hafta satışlarının 400 milyon doların üzerinde gerçekleşeceği ve Microsoft'un geçtiğimiz yıl çıkardığı Halo 3 oyununu tahtından indireceği belirtiliyor. Halo 3, ilk satışa çıktığında 300 milyon dolar getirmişti.
Vahşi ve bir o kadar da esprili bir baş yapıt olarak gösterilen oyun, Rockstar games firması tarafından Xbox 360 ve Playstaion 3 platformları için satışa sunuldu.

Oyunun hızlı satış rekorlarını kırması bekleniyor. ABD'de çok sayıda satış merkezi gece yarısından itibaren kapılarını oyunseverlere açtı. Oyunu almak isteyen gençlerin battaniyelere sarılarak sokaklarda yattıkları görüldü. Şiddet ve kan içeren oyun için 18 yaş sınırlaması getirildi. İngiltere'de de 41 alışveriş noktası gece yarısı Grand Theft Auto için açıldı.

New York Times gazetesi, son teknoloji ürünü oyun için "İnteraktif eğlencenin derinliğinde yeni bir kademe" yorumu yaptı. Eurogamer dergisi oyuna 10 üzerinden 10 puan verdi.

Oyunun satışına ihtiyatlı yaklaşan ESRB ve Ulusal Medya Enstitüsü, aileleri Grand Theft Auto 4'deki şiddet unsurları nedeniyle uyardı. Oyuncuya sınırsız serbestlik veren Grand Theft Auto serileri, dünyanın her yerinde son derece popüler olmuş, bir o kadar da tartışma getirmişti.
Oyun dünyası Grand Theft Auto ile ilk olarak 1997 yılında tanıştı. Geçen süre boyunca çıkan üç ana ve bir çok ara bölümün satışlarının toplamı 70 milyon kopyayı geçti. Bu satış rakamlarının ucundaki bütçe sayesinde her yeni bölüm ekranlarımıza biraz daha gelişmiş olarak çıktı.

Oyun, aslında bir sokakta hayatta kalma mücadelesi. Kırmızı ışıkta duran araçların camlarını silerek de geçinmek mümkün. Ancak oyunun kahramanı otomobil hırsızlığı, gasp, muhabbet tellallığı, soygun ve haraç toplama gibi türlü çeşit pis işlerin içine dalarak para kazanıyor. Para kazandıkça şöhreti, silahları ve gücü artıyor. Bütün oyun sırasında polis güçlerine ve mafyaya karşı da uyanık olmak zorunda.

Bu bölüm öncekinden farklı olarak Los Angeles'ta değil, New York modellenerek oluşturulan Liberty City'de geçiyor. Bu seferki karakter bir zenci değil, Avrupa'dan 'yırtmak' için Amerika'ya gelmiş Niko Bellic adlı bir Doğu Avrupalı.

http://img.sabah.com.tr/im/2008/04/29/35E31615C3088449AA0A5546r.jpg

http://img.sabah.com.tr/im/2008/04/29/2A9A21730148B94EA104B3E1r.jpg

ömürmarea
29.04.08, 16:13
Olsa da oynasak.

Ome_RS
29.04.08, 16:13
Allaaaah işte bu güzel haber en sevidiğim oyunlardan biri GTA tr ye ne zaman geliyomus??

sui_cast
29.04.08, 16:16
Olsa da oynasak.

Allaaaah işte bu güzel haber en sevidiğim oyunlardan biri GTA tr ye ne zaman geliyomus??

yani ne zaman kopyalayıp cracklicekler diyosunuz? :D

ömürmarea
29.04.08, 16:20
yani ne zaman kopyalayıp cracklicekler diyosunuz? :D

Yok onu demiyorum :D Bunun Türkiyeye gelmesi demek,benim bilgisayarı elden geçirmem,ram ve ekran kartı takviyesi yapmam demek :D San Andreası bile güç bela oynuyorum :blink:

harun
29.04.08, 16:24
Rockstar Games in ne zaman Türkiye ye getireceğine bağlı.

Ome_RS
29.04.08, 16:26
ben bi oyuna 130 ytl versem o oyunu oynarken zevk alamam :D onun için rockstarı boswer bana copy+crack lazm :ramo:

Ahmet A.
29.04.08, 16:28
ben bi oyuna 130 ytl versem o oyunu oynarken zevk alamam :D onun için rockstarı boswer bana copy+crack lazm :ramo:
Müslüman olduğun varsayımıyla yola çıkarsak; 130 ytl vermeyip eserin üzerinde emeği olan hak sahiplerinin hakkını gasp ederek ahirette çok zevk alırsın :ramo:

Ome_RS
29.04.08, 16:47
Müslüman olduğun varsayımıyla yola çıkarsak; 130 ytl vermeyip eserin üzerinde emeği olan hak sahiplerinin hakkını gasp ederek ahirette çok zevk alırsın :ramo:

orda zebanilerle fantazi yapacagımız kesin zaten :ramo:
ama saka bi yana gercekten bi oyuna 130-150 ytl verilmez ya eninde sonunda bıkılıyo saten.az insaflı olsun onlarda.bak müzik piyasasına adamlar 10 ytl den satıyo korsanın önüne geçildi biraz.oyunlarda max 20 ytl olsun korsan bayagı bi düşer o zaman.
gerci kacak malın zevkini hiçbişeyden alamazsın ama :D

sui_cast
29.04.08, 17:25
orda zebanilerle fantazi yapacagımız kesin zaten :ramo:
ama saka bi yana gercekten bi oyuna 130-150 ytl verilmez ya eninde sonunda bıkılıyo saten.az insaflı olsun onlarda.bak müzik piyasasına adamlar 10 ytl den satıyo korsanın önüne geçildi biraz.oyunlarda max 20 ytl olsun korsan bayagı bi düşer o zaman.
gerci kacak malın zevkini hiçbişeyden alamazsın ama :D

kesinlikle katılıyorum.. 20-25 ytl fiyat bi oyun için verilebilir..
aynı şey windows için de gecerli.. ne oyle 80-100 dolar fyatlar :(

Murat Usta
29.04.08, 21:28
Paylaşım için Sağol Güzel bi oyun olmuşa benziyo ..

TaYFuN
29.04.08, 22:06
Yok onu demiyorum :D Bunun Türkiyeye gelmesi demek,benim bilgisayarı elden geçirmem,ram ve ekran kartı takviyesi yapmam demek :D San Andreası bile güç bela oynuyorum :blink:

Oyun zaten Pc ye çıkmıyor arkadaşlar.En azından şimdilik öle bi açıklama yapmadı Rockstar.O yüzden hiç boşuna crack hayalleri falan kurmayın:) Xbox ve PS3 platformu için satışa sunuldu sadece.

OnuR
30.04.08, 01:38
Gelsede oynasam
Sabırsızlıkla bekliyorum
Seri bitti çünkü kaç kere :)

JANJ@N
30.04.08, 01:42
sabırsızlıklan bekliyorus :)

Yunus Kahraman
30.04.08, 10:47
Uzun süren bir oyun için bence değer bir fiyat. Bu oyunun bazı yerlerini şifresiz geçmek; deveye kuğu gölü balesi yaptırmaktan bile zor :)

Burak İ
30.04.08, 14:16
San andreas çok oynadım oyn aoyna bitmiyordu .. Bunuda deneriz geldiğinde.

***caglar***
01.05.08, 12:44
ben hala ilk iki serisini daha cok seviorum:D daha doorusu ilk iki serisimi bilmiorum ama kuşbakışı gorunen ilk cıkan iki cdsinden bahsediorum:D bunlar daha detay gorunumleri ve konu derinliği daha detay oyunlar belki ama ilk cıkan gta en güseliydi bence:D bulabilsemde oynasam:D

Ogün
01.05.08, 13:15
çeşitli oyun forumlarında pc için çıkmayacağı yazıyordu bu oyunun
pc için çıktımı bu ?

Mete
01.05.08, 15:26
pc icin cıkmayacak sanırsam ama oyuncu bi abimize görede temmuzda gelicekmis. kime inansam bilmemki :D

Ahmet A.
01.05.08, 16:39
kesinlikle katılıyorum.. 20-25 ytl fiyat bi oyun için verilebilir..
aynı şey windows için de gecerli.. ne oyle 80-100 dolar fyatlar :(
Emek sahibi o fiyatı koyduktan sonra bize söz düşmez ;)

ömürmarea
01.05.08, 16:43
ben hala ilk iki serisini daha cok seviorum:D daha doorusu ilk iki serisimi bilmiorum ama kuşbakışı gorunen ilk cıkan iki cdsinden bahsediorum:D bunlar daha detay gorunumleri ve konu derinliği daha detay oyunlar belki ama ilk cıkan gta en güseliydi bence:D bulabilsemde oynasam:D

GTA 2 :D Kuşbakışı görüntü bi yana,oyunun sesleri mükemmeldi.Adamları ezdiğinde çıkan ses hala kulaklarımda :D

Emek sahibi o fiyatı koyduktan sonra bize söz düşmez ;)

O zaman sen Beyanz Fitenk alırken de pazarlık yapmazsın,emek sahibinin fiyatı bu der basar parayı alırsın :rofl:

bUğrA_mUtlU
01.05.08, 17:13
sanırım pc versiyonu yok ama bu haliyle bile 1 haftada internete düşer... ;) gerçi pc versiyonu olsa kardırırmı makine bilmiyorum... gerçi san andreası kaldırıyodu ama denemek lazım... ama önce pc versiyonunun çıkmasını sonra internete düşmesini... :D

Mete
01.05.08, 21:08
gta 1 gta 2 cdleri bende hala duruyo gta 1 oynuyorum ama gta 2 bilmem ne 32 hatası veriyo kernel miydi neydi :D

speed limit 220
01.06.08, 00:50
bende de gta hastalıgı var oyunun serisini kurduk ama bunu bulamadık:ramo:

Diecast1996
16.07.08, 00:08
Harika bi oyun.ama sanırım arbalar gerçekteki arabalardan değil.Ama harika oyun.Bide grafikeri beni hayal kırıklığına uğrattı.Ben burnout gibi grafikleri olan manyak bişi olan sanıyodum.san andreas bence daha güzel.paylaşımın için saol.sayende oyundan kareler gördük