Orijinalini görmek için tıklayınız : amd mi? intel mi?hangisi
ismet kasal
07.03.08, 13:52
ben karar veremedim sizin önerilerinizi almak istiyorum:)
Ömer Faruk
07.03.08, 13:59
intelin yonga setini yapan AMD idi
AMD de sempronlarda bile 2600 mhz FSB* var iken
intel quadlarda 1333 mhz FSB ye ulaştı
AMD nin tek eksiği cash belleği
*=Fsb (Front Side Bus) denilen veriyolu hızıyla işlemcinin saat çarpanının çarpılması sonucu ortaya çıkan sayı işlemcinin hızını belirler,örneğin 3.2 Ghz.lik bir P4 200 Mhz x 16 = 3200 Mhz. olarak çalışır.
Tanımlamayı biraz daha basitleştirirsek "İşlemcinin içindeki veri işleme hızı"na Fsb denir yani ne kadar yüksek o kadar hızlı.Yani iletimi yapılan veri miktarı çoğalacağından işlemler daha rahat yapılır.Tabi buna paralel L2 önbellek büyüklüğü-timing'leri-ısı yayım ve dayanımı-pipeline sayısı gibi şeylerde önemli performansta...
düşünmeden intel' e oy verdm :)
Ömer Faruk
08.03.08, 04:56
adam oyla dememiş bugra en azından bi teknik yorum yap ikna olsun :D
öyle herkes oylamasını biliyor ;)
JackDaniels
09.03.08, 11:36
valla bu soruyu yıllaaaaaardır dh de tartışıyolar daha bi cevap çıkmadı
ama tek söylenen ve benim bildiğim
oyun için amd program için intel
o yüzden ikisinide dene
Ömer Faruk
10.03.08, 03:49
hay ağzına saglık
düşüncemde bir adam çıktı nihayet :D
valla bu soruyu yıllaaaaaardır dh de tartışıyolar daha bi cevap çıkmadı
ama tek söylenen ve benim bildiğim
oyun için amd program için intel
o yüzden ikisinide dene
Oyun icin amd den performans alabilmek icin spider platformunu kurmaniz gerekiyor yani Anakart yonga seti+islemci+ekran karti yongasi amd uretimi olmali onun disinda kurulan sistemlerde core2duo mimarisi ciktigindan beri lider inteldir...
ilk cift cekirdegi amd cikarmistir ama basarili olamamistir..
ilk quad core mimariside amd den geldi ancak phenom islemciler quad core gibi malesef performans gosteremedi... fiyat performans orani oklari amd yonune cevirsede intel bu siralar baya bi onde... :)
intel +1
Ömer Faruk
10.03.08, 20:07
core 2 quatların çoğu modelinin 2si reel 2si gerçektir
hatta phenom çıkarken dünyanın ilk 4 çekirdekli işlemcisi sıfatıyla piyasaya çıkmıştır ve en iyi performans alınmıştır :D
core2quadda da bütün testleri yaptık phenomdada yanlız şu anda elimde döküman yok açıkcası ama elime geçerse atıcam ;)
google da search e amd vs intel yazdigimda ilk sayfada cikan iki bench sonuclarini iceren linkler.. bilgilenmek isteyenler bunlara bakabilirler ayrintili bi bench review olmus
1. http://techreport.com/articles.x/12091/1
2. http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1996932,00.asp
Emir-Almas
12.03.08, 01:16
Amd kesinlikle su sogutma sistemi taktıgında overlockladıgında yok boyle bi olay gerci oyunda piskopat performans verior =)
herşey oyun diil ki :) intelle dünya rekorları kırıldı kac kez sıvı soğutma yaptığında düşünemiosun ortaya neler cıkacağını :D
Ömer Faruk
12.03.08, 02:17
diğerlerinide paylaşsana biz sadece oyun biliyoruz kusura bakma ;)
herşey oyun diil ki :) intelle dünya rekorları kırıldı kac kez sıvı soğutma yaptığında düşünemiosun ortaya neler cıkacağını :D
OmerYILDIRIM
15.03.08, 01:22
Benim çok eskiden cyrix 486 işlemcim vardı hala atmasam diyorum :D Şaka bir yana şuan q6600 kullanıyorum memnunum. Öndan önceki iki bilgisayarım 2002 senesinde amd athlon 2000 sonrada 2004 senesinde p4 2400mhz ht idi amd bir başkaydı.
Ömer Faruk
15.03.08, 01:55
phenom neden almadın 9500 lerr gayet başarılı ;)
Benim çok eskiden cyrix 486 işlemcim vardı hala atmasam diyorum :D Şaka bir yana şuan q6600 kullanıyorum memnunum. Öndan önceki iki bilgisayarım 2002 senesinde amd athlon 2000 sonrada 2004 senesinde p4 2400mhz ht idi amd bir başkaydı.
oyun için amd internet için intel...
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.