PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pc/Notebook Teknik Servis - Destek

Ömer Faruk
01.03.08, 05:42
http://www.donanimhaber.com/teknik_servis/images/yardim.jpg
Evet Arkadaşlar Bilgisayarla İlgili bilgi paylaşımını, sorunları ve problemleri burada paylaşabiliriz.
buradan bilgisayarla ilgili tartışmalarımızıda yapabiliriz.
Yeni bilgisayar tartışma ve konuşma sayfamız burası olsun.
bilgisayarda bi problem bi arıza varsa burada paylaşırsanız bilgisayar teknik destek yapan arkadaşlarımız var bende dahil elimizden geleni yapmaya çalışırız.
(en geç 24 saat içinde yardımcı olmaya çalışacağız ;) )

The_Benx
01.03.08, 05:43
sonuna kadar konuda destek veriyorum sana faruk bi arada sende bana bi yardım ette su enkazdan kurtulalım artık :D

Ömer Faruk
01.03.08, 05:45
abi upgrademi yoksa yeni bir cihazmı nedir istek
finans ne kadar kullanım amacı nedir ? bunlar en önemli faktörler :D
ona göre yardımcı olalım ;)

The_Benx
01.03.08, 05:51
p.m den ulasıyorum :D kısmetse sil baştan zevkle çöpe atıcam bu hurdayı zaten kasa sadece direklerden ibaret durumda kapak neyim kalmadı ustunde şaselerde yamuk zaten en son cinnet gecirdiğimde 42.5 ayaklarım icine girmisti :D tabi ondan önce bide 2 metreden zemine çakılması wardı :D

Ömer Faruk
01.03.08, 05:54
seni yenilesek daha iyi olur bilgisayara bu kadar eziyet edipte benden yenilememi mi bekliyosun :ramo:
aslında msnden konuşalımda ince ayrıntıları burada tartışalım sonuçta üyelerinde yararlanması lazım (diye düşünüyorum :))

p.m den ulasıyorum :D kısmetse sil baştan zevkle çöpe atıcam bu hurdayı zaten kasa sadece direklerden ibaret durumda kapak neyim kalmadı ustunde şaselerde yamuk zaten en son cinnet gecirdiğimde 42.5 ayaklarım icine girmisti :D tabi ondan önce bide 2 metreden zemine çakılması wardı :D

Levent_KuşdemiR
01.03.08, 06:00
masaüstünde bi resim açmak istediğimde veya foto makinemden pc ye foto kaydetmek istediğimde direk sony ericsson pc suite programı devreye giriyo...
ekle kaldırdan kaldırmaya çalıştım programı ama başaramadım...
ne yapabilirim_???

Ömer Faruk
01.03.08, 06:08
resimli bir şekilde anlatıyım istersen.
bu en basit yol eğer bunla çözülmesse farklı yollara başvurabiliriz
http://img337.imageshack.us/img337/9562/1admod8.jpg
http://img186.imageshack.us/img186/3749/2admbm2.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/8968/3admor4.jpg

Levent_KuşdemiR
01.03.08, 06:15
zaten öyle kanka neyse sağlık olsun:ramo:
pc pert olunca basarım formatı...

The_Benx
01.03.08, 06:16

o zaman her seferinde sag click birlikte aç yapıcan :D

Ömer Faruk
01.03.08, 06:26
yav senn formatlık olmuş zaten usbleri falan görmüyor

yada benxin dediği gibi her defasında sağ tıklıyacaksın ;)

Şafak
02.03.08, 01:12
Faydalı paylaşımlara vesile olacağına inandığım bu konu için Faruk'a teşekkürler

emir-sf
02.03.08, 01:16
farukcum bazı yabancı sitelere girebimek için dns ayararının değişmesi gerekıyor sanırsam dns kodlarının bu oması gerekıo
4,2,2,2
4,2,2,1

bunu gırıorum ama duselmıo bunun dısında baska ayarları war?:D:D

Ömer Faruk
02.03.08, 01:16
sen fazla kurcalama o siteleri emircim
normal olanlarda takıl şimdilik :D

emir-sf
02.03.08, 01:18
sen fazla kurcalama o siteleri emircim
normal olanlarda takıl şimdilik :D

canım benım normal sıteler edepsizleşme şimdik görende töbe yarabbi :D

Cihan C
02.03.08, 01:28
farukcum bazı yabancı sitelere girebimek için dns ayararının değişmesi gerekıyor sanırsam dns kodlarının bu oması gerekıo
4,2,2,2
4,2,2,1

bunu gırıorum ama duselmıo bunun dısında baska ayarları war?:D:D

Doğrusu
4.2.2.1
4.2.2.2 alternatif olarak 3-4-5-6 yı da kullanabilirsin.

Faruk Pc dendemi anlıyodun sen Len eheuheu :D:D

Ömer Faruk
02.03.08, 01:36
puhahah dinime küfreden müslüman olsa
2 sonra 1 dostum önce 1 değil :D
ben o şekilde giriyorum kapalı sitelere ;)
ama bazı modemlerde proxy açmak gerekiyor yoksa girmiyor ;)

Doğrusu
4.2.2.1
4.2.2.2 alternatif olarak 3-4-5-6 yı da kullanabilirsin.

Faruk Pc dendemi anlıyodun sen Len eheuheu :D:D

emir-sf
02.03.08, 01:48
puhahah dinime küfreden müslüman olsa
2 sonra 1 dostum önce 1 değil :D
ben o şekilde giriyorum kapalı sitelere ;)
ama bazı modemlerde proxy açmak gerekiyor yoksa girmiyor ;)

ok tmm kanka ben ayarlarım omaz ıse senden uzak baglantı ıle ayarlarız:) yardım ıcın tşk..

Ömer Faruk
05.03.08, 18:14
konu sabitlenene kadar :D
g
ü
N
C
E
L

Şafak
05.03.08, 18:40
Biri sabitmi istedi :D

Emre-G
05.03.08, 19:38
Fujitsu Siemens AmiloPro v2030 Laptop var bende..Fanı çalışmıyordu pc inanılmaz yavaşlayıp sonra kendi kendine kapanıyordu..neyse gittim değiştirdim fanı..Şuan inanılmaz sesli çalışıyor.Laptopun alt kapağını açtım..Kapak kapalı olunca fan sıkışıyor ve çoook fazla ses veriyor bi süre sonra duruyor kendiliğinden..Acaba yeni takılan fan pc'ye uyumlu değil mi?

Mustafa
05.03.08, 20:04
Emre aynı sey hp notebook ta basımıza geldi sanırım fan uyumlu değil..Tekrar yolladık garantiye bakalım düzelecekmi sorun bende merak ediyorum.

harun
05.03.08, 21:27
Bilgisayarı açarken Supply den kırkır tarzı sesler geliyor.Tam fanın olduğu yerin ortasına hafif vurunca ses kesiliyor.Bu belli aralıklarla çok seyrek oluyor.Sorun nedir ?

Mete
05.03.08, 21:37
benimde ctrl+alt+del yapınca görev yöneticim calısmıo devre dısı bırakıldı dio nası cözebilirm ?

DorukC
05.03.08, 23:42
Bilgisayarı açarken Supply den kırkır tarzı sesler geliyor.Tam fanın olduğu yerin ortasına hafif vurunca ses kesiliyor.Bu belli aralıklarla çok seyrek oluyor.Sorun nedir ?

Fan in cok kirli ise bu sorunu yapiyor olabilir. Ustune gelen metal kisim iceri dogru bukulduyse bunu yapabilir. Tavsiyem Power supply i sokup iyice bir temizlemen :)

DorukC
05.03.08, 23:44
benimde ctrl+alt+del yapınca görev yöneticim calısmıo devre dısı bırakıldı dio nası cözebilirm ?

Kullandigin bir guvenlik programi bunu sagliyor olabilir. Bazi viruslerde gorev yoneticisini acmani engeller. Birde eger kullanici hesabin "sinirli" hesap ise bunlar basina geliyor olabilir.

Şafak
06.03.08, 00:23
Bilgisayar açılırken reboot diye bir ekran çıkıyor.

Tekrar reset atınca windows ekranı geliyor

NE olabilir.

Mustafa
06.03.08, 01:44
Şafak abi tam bilmiyorum ama reboot xp işletim sistemi dosyalarında biri işletim sistemin zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum.Sağlıklı bir format zamanı geldi galiba.

Ömer Faruk
06.03.08, 02:48
abi çok saol teşekkür ederim :)

Biri sabitmi istedi :D

Büyük ihtimal farklı bir kasanın fanı takılmış emin ol bence
zamanla bu fanda kendine zarar verecektir sürtünmeden dolayı
bi daha servise götürmende fayda var
Fujitsu Siemens AmiloPro v2030 Laptop var bende..Fanı çalışmıyordu pc inanılmaz yavaşlayıp sonra kendi kendine kapanıyordu..neyse gittim değiştirdim fanı..Şuan inanılmaz sesli çalışıyor.Laptopun alt kapağını açtım..Kapak kapalı olunca fan sıkışıyor ve çoook fazla ses veriyor bi süre sonra duruyor kendiliğinden..Acaba yeni takılan fan pc'ye uyumlu değil mi?

Ömer Faruk
06.03.08, 02:50
ben yazıcaktım ama doruk saolsun sayfayı yanlız bırakmamış :D

ama bununla ilgili benmde tavsiyelerim var
bazı trojanlar görev yöneticisini engelliyerek bir takım anti virüs yada casus yazılımları çalıştırıyorlar daha çok size bir program satmak amaçlı yapılıyor
guvenli kipte çalıştırıp bide o şekilde denerseniz daha saglıklı olacaktır ;)

Şafak
07.03.08, 13:52
Faruk ekranda çıkan yazı resimdeki gibidir.

Açılma aşamasında yapıyor

reset düğmesine basıp açmayı denediğimde sorun gidiyor

Ömer Faruk
07.03.08, 15:10
tam düşündüğüm gibi
abi HDD yada anakartında sorun olabilir
yada hdd yi görmüyor olabilir
sen biosu bir sıfırla sonra master slave ayarlarında önce optik (cd-dvd okuyucu) yi göster
birde bak bakalım biosta HDD yi görüyormu.
olmadı data ve sata(elektrik) kablosunu değiştir. yoksa kargyla sana temin edebilirim.
yada senin yeni bir harddisk alma vaktin geldi :((elektrik kesiyor olabilir yakında tüm bilgilerin gider haberin ola;) )
Faruk ekranda çıkan yazı resimdeki gibidir.

Açılma aşamasında yapıyor

reset düğmesine basıp açmayı denediğimde sorun gidiyor

Emre-G
08.03.08, 20:11
Pc'ye usb'den takılan memory card okuyucularından takıyorum.Şimdiye kadar sorunsuz atıyodum fotoğrafları,şarkıları falan..Bugün taktım,böyle bişey çıktı..Yardımcı olun kafayı yicem:mad:

http://img183.imageshack.us/img183/6479/adszbj2.png

Ömer Faruk
08.03.08, 20:14
okuyucuda elektrik kesintisi olabilirmi

Şafak
08.03.08, 20:29
tam düşündüğüm gibi
abi HDD yada anakartında sorun olabilir
yada hdd yi görmüyor olabilir
sen biosu bir sıfırla sonra master slave ayarlarında önce optik (cd-dvd okuyucu) yi göster
birde bak bakalım biosta HDD yi görüyormu.
olmadı data ve sata(elektrik) kablosunu değiştir. yoksa kargyla sana temin edebilirim.
yada senin yeni bir harddisk alma vaktin geldi :((elektrik kesiyor olabilir yakında tüm bilgilerin gider haberin ola;) )

Tüm bilgileri elden kaybetmeden bir elden geçirtmekte fayda var.

Emre-G
08.03.08, 21:05
okuyucuda elektrik kesintisi olabilirmi

yok hayır..Elimdeki okuyucu bozuktur diye başka bitane aldım..Ondada aynısı oldu

Ömer Faruk
08.03.08, 21:17
bence zaman kaybetme abi
her an anakartı arıza çıkartıp bi daha okuyamazsın
bilgileri almak için aynı seri ve aynı versiyon harddisk anakartı bulman lazım :D

Tüm bilgileri elden kaybetmeden bir elden geçirtmekte fayda var.

kartında problem olabilirmi
telefon yada foto. makinesi her neyse onu bagla bence direkt pc ye bide öyle kontrol et ;)
yok hayır..Elimdeki okuyucu bozuktur diye başka bitane aldım..Ondada aynısı oldu

Emre-G
09.03.08, 04:55
Kartta problem olsa fotoğraf makinasına takıncada göstermezdi fotoğrafları..
nası çözcem bunu ya delircem

Ömer Faruk
09.03.08, 04:57
hayır öyle demek istemedim kameradan direkt baglantı yap nede olsa Xp driver istemiyor direkt görücektir pc de
kartta bi problem olabilir sonuçta onların da gereksinim duydugu bi voltajları vardır makine bunu karşılar yada makinedede yaparsa kartta problem vardır;)

Emre-G
09.03.08, 14:32
Makinanın direk pc'ye atılan aktarma kalosu bozuk..O yüzden kart okuyucu almıştım..Şimdi makina-pc aktarma kablosu aliim bitane en iyisi bide öyle deneyelim

Ömer Faruk
10.03.08, 03:51
bence al ve öyle dene
yine olmazsa mmc kartında problem vardır.
voltaj kesintisi yapıyor olabilir ;)

Makinanın direk pc'ye atılan aktarma kalosu bozuk..O yüzden kart okuyucu almıştım..Şimdi makina-pc aktarma kablosu aliim bitane en iyisi bide öyle deneyelim

Bülent-A
17.03.08, 17:36
Fujitsu Siemens PI2550 için Xp driverları arıyorum.
Vista Home Premium için çoklu msn açma açma programı arıyorum.

harun
18.03.08, 02:17

Msn Plus var mı ?

Ömer Faruk
18.03.08, 02:25
ingilizcem tam yok ama XP ye uygun driver olmadıgını ve desteklemediğini söylüyor
şu anda yeni çıkan çoğu notebookta Xp driveri yok abi

ayrıca hrunun dediği gibi plus destekliyor vistayı onuda
na buradan (http://www.msgpluslive.com/) indirebilirsin abi ;)
These operating systems have NOT been tested or released for this component!
Fujitsu Siemens Computers therefore, doesn´t support any functionality, for any Operating System! Using any of the drivers listed, is at your own risk!

Fujitsu Siemens Computers explicitly points out that the following drivers, freely downloadable, are not Drivers and Utilities from Fujitsu Siemens Computers. The components have not been tested or released by FSC on these operating systems. Therefore FSC does not offer any support services, or diagnosis and assistance in cases of malfunction.

Disclaimer:
Due to the many hardware and software components involved, the possibility of system crashes, data loss or other negative consequences for your system cannot be ruled out. FSC does not assume liability beyond obligatory law. Installation and usage of these drivers are entirely at the users own

Fujitsu Siemens Computers GmbH

Fujitsu Siemens PI2550 için Xp driverları arıyorum.

Bülent-A
18.03.08, 11:42
Thnk u canlarım
msn plus yüklüydü hallettim.

Ömer Faruk
19.03.08, 03:14
haa içinden bi ayar vardı onu yaptıracaktımda msnde rast gelemiyorum :ramo:
Thnk u canlarım
msn plus yüklüydü hallettim.

seznur
14.05.08, 11:23
Teknik Özellikler
Intel Core Duo Quad 2.40 / Kıngston 4 Gb Ram 600Mhz / NVIDIA GeForce 9600GT

Ömer abi Benim sorunum şu 4 gün önce yeni bir bilgisayar aldık Ram 4GB olmasına rağmen bilgisayarda 3.25 olarak görüyo sorduğum kişiler bana windows'un 32 bit olduğundan dolayı kaynaklanıyo olabilir dediler acaba neden tam olarak 4 GB görmüyo ?

seznur
14.05.08, 19:27
Güncel.....

harun
14.05.08, 21:29
Teknik Özellikler

Ömer abi Benim sorunum şu 4 gün önce yeni bir bilgisayar aldık Ram 4GB olmasına rağmen bilgisayarda 3.25 olarak görüyo sorduğum kişiler bana windows'un 32 bit olduğundan dolayı kaynaklanıyo olabilir dediler acaba neden tam olarak 4 GB görmüyo ?

Allahtan utan 3.25 i bulamayanlar var.Yetmiyo mu sana.Aç gözlü :ramo:

Mete
14.05.08, 22:08
hakkaten :D:D benimki 1.7 mesela hemde celeron :D:D

enginogurlu
15.05.08, 02:02
Teknik Özellikler

windows 32 bit olduğu için 3.25 gb ta kadar destekliyor 64 bitlik windows kurduğunda da kuracağın bir cok program sorun cıkartıyor

Ömer Faruk
15.05.08, 02:04
enginin dediği gibi 32 bitlik işletim sistemleri 3.25 görüyor mhz a göre bazen 3 te görüyor 62 bit 32 gb a kadar destekliyor ;)
Teknik Özellikler

Ahmet A.
15.05.08, 02:06
enginin dediği gibi 32 bitlik işletim sistemleri 3.25 görüyor mhz a göre bazen 3 te görüyor 62 bit 32 gb a kadar destekliyor ;)
Genelleme yapmayalım :)

Ömer Faruk
15.05.08, 02:06
ee tabiki ev kullanıcıları için değil
uçak ve makine mühendisleri için yazılmış bir program bi msnde oyunda hata vermesi normaldir ama acayip hızlı işlemciyle aynı bit değerine sahip olduğu için çok seri dosya geçişleri açılması kapanması falan ben notebookta kullanıyordum sp2 yoktu birde ses kartı sorunu yaşadım yoksa çok iyi program birde x64 destegi var yane 32 bit programları o klasöre koyuyor aslında çogu prgramıda destekliyor;)
windows 32 bit olduğu için 3.25 gb ta kadar destekliyor 64 bitlik windows kurduğunda da kuracağın bir cok program sorun cıkartıyor

barzo kendini güncelle diye şeyettik :D
Genelleme yapmayalım :)

enginogurlu
15.05.08, 02:09
ee tabiki ev kullanıcıları için değil
uçak ve makine mühendisleri için yazılmış bir program bi msnde oyunda hata vermesi normaldir ama acayip hızlı işlemciyle aynı bit değerine sahip olduğu için çok seri dosya geçişleri açılması kapanması falan ben notebookta kullanıyordum sp2 yoktu birde ses kartı sorunu yaşadım yoksa çok iyi program birde x64 destegi var yane 32 bit programları o klasöre koyuyor aslında çogu prgramıda destekliyor;)

barzo kendini güncelle diye şeyettik :D

haklısın ben kullanıcı ayrımını unuttum :)

Ahmet A.
15.05.08, 02:10
barzo kendini güncelle diye şeyettik :D[/B]
Valla benim işletim sistemim 32 bit modda tb bile destekliy :D

Ömer Faruk
15.05.08, 02:16
tb ne la:D
Valla benim işletim sistemim 32 bit modda tb bile destekliy :D

Ahmet A.
15.05.08, 02:17
tb ne la:D
ohooo cahil seni, terabayt :D

Ömer Faruk
15.05.08, 02:27
seni burada ezmek isterdim ve ezicemde :D
koçum tb ram mı var memlekette biz 64 bitin 32 gb ram desteklediğini söyluyoruz şimdi diyeceksinki 32 gb takılan bilgisayarmı var iyice ezicem seni diyicemki senhiç ateş böcegi gördünmü yok diyeceksin server kasalarında destekleniyor ki engin daha iyi bilir ;)

ohooo cahil seni, terabayt :D

seznur
15.05.08, 10:58

Yani bu durumda 32 Bit'e devammı

Ahmet A.
15.05.08, 21:48
seni burada ezmek isterdim ve ezicemde :D
koçum tb ram mı var memlekette biz 64 bitin 32 gb ram desteklediğini söyluyoruz şimdi diyeceksinki 32 gb takılan bilgisayarmı var iyice ezicem seni diyicemki senhiç ateş böcegi gördünmü yok diyeceksin server kasalarında destekleniyor ki engin daha iyi bilir ;)
Aah ah kara cahilim benim, hiç birinizi ezmeye niyetim yok sadece bilgilendirmeye çalışıyorum ;)

enginogurlu
15.05.08, 22:36
aa ahmet ne zaman Tb ram cıkardında bize haber vermion bu Tb ramler ddr 5 mi oluyo :D

şaka maka bi kenera serverlar bide 32 gb tı zor destekliyo daha doğrusu parana göre destekliyo 2000 dolar verip server alıyorsunuz en fazla 8 gb ram destekliyor bu durumda 32 gb lik serveri kim alsın :D

Ahmet A.
15.05.08, 22:45
aa ahmet ne zaman Tb ram cıkardında bize haber vermion bu Tb ramler ddr 5 mi oluyo :D

şaka maka bi kenera serverlar bide 32 gb tı zor destekliyo daha doğrusu parana göre destekliyo 2000 dolar verip server alıyorsunuz en fazla 8 gb ram destekliyor bu durumda 32 gb lik serveri kim alsın :D
Size alın diyen yok ki :D

enginogurlu
15.05.08, 23:17
Size alın diyen yok ki :D

yav biz satıcıyız almıoz :D

Ömer Faruk
16.05.08, 04:48
zuhahahaha aç k.ç.nı aynaya gül kankaaaa :ramo:
Aah ah kara cahilim benim, hiç birinizi ezmeye niyetim yok sadece bilgilendirmeye çalışıyorum ;)

Ömer Faruk
16.05.08, 04:49
aynen öle kardeşim ;)

Yani bu durumda 32 Bit'e devammı

harun
19.05.08, 03:11
Xp Service Pack 3 ü indirdim.Yükleme esnasında:

Ürünün sistemininizde olması beklenen sürümü bulunamadı... Diye bir hata verdi.Acaba sistemimde eksik bir dosya mı var yoksa bu bilgisayar format mı istiyor ?

Mete
19.05.08, 15:53
win32 hatası ne demek ? nfs 4 yükledim calısmadı win32 hatası verio deli oldum

ysnaydin
20.09.08, 12:19
win32 hatası ne demek ? nfs 4 yükledim calısmadı win32 hatası verio deli oldum

Win32 hatası genelde bozuk bir sistem dosyasından kaynaklanır.

Windows Xp Cd'sini tak ve Başlat -> Çalıştır -> sfc/scannow yaz ve Enter'a tıkla.

Bozuk bir sistem dosyası varsa onaracaktır.