Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyasi içerikli ilk fotoğrafım
genelde bildiğiniz üzere otomobil fotoğrafı çeken ben bir farklılık yaparak siyasi bir fotoğraf çekmek istedim.
fotoğrafımın ismi:
Sadece Kendini Aydınlatan Ampül
http://img143.imageshack.us/img143/870/dscf6680mediumqy9.jpg (http://imageshack.us)
.....................
neden böyle birşeye ihtiyaç duydum?
gündemdeki olaylar malum..
kendimce şu an ki durumda başta olanların ülkemizi ileriye götürmediği ve sadece kendilerine birçok konuda ışık tuttukları (maddi, manevi) düşüncesindeyim.
aynı görüşü paylaşırsınız yada paylaşmassınız saygı sınırları dahilinde yorumlarınızı bekliyorum ve gerekirse bu konuları tartışmaya hazırım.
teşekkürler.
fotoraf yokmu yoksa ben göremiyomuyum???
siyaseti oldum olası sevmem
çok hassas bir konu...
bu işin sonu kesin karakolda biter berkcim :D
bu arada resim anlamlı ve güzel. eline sağlık
Ömer Faruk
25.02.08, 23:57
Kanka NO COMMENT
kusura bakma :D
siyasi bi tartışma içerisine girmek istemem...
valla kimsenin siyasi görüşü benm için önemli değil
insan olsun yeter.
yanlız anlatmak istediğini bu resimde çok iyi anlatmışsın diyemeden edemiyeceğim
ama güzel bir çalışma olmuş
teknik anlamda yorum istersen
resim güzel :)
bu konu tartışılır...
bundan 8 sene öncelere dönelim sadece ekonomi olarak ele alalım konuyu ve şimdiyle arada ne kadar fark var ozman paramızda sayamadığımız kadar sıfır ülkemizde euro dolar sayesinde kendi paramızı geçiremez hale gelen türkiye şimdi dünyada parasıyla hükmetmeye yakın derecede geçecek hale geldi
en basit örnek dolar zenginlerinin sayılamadığı suudi arabistan ve arap emirlikleri kendei paralarının yanında SADECE !!!TÜRK parası tercih ederler başka söze gerek yok sanırım
bu konu tartışılır...
bundan 8 sene öncelere dönelim sadece ekonomi olarak ele alalım konuyu ve şimdiyle arada ne kadar fark var ozman paramızda sayamadığımız kadar sıfır ülkemizde euro dolar sayesinde kendi paramızı geçiremez hale gelen türkiye şimdi dünyada parasıyla hükmetmeye yakın derecede geçecek hale geldi
en basit örnek dolar zenginlerinin sayılamadığı suudi arabistan ve arap emirlikleri kendei paralarının yanında SADECE !!!TÜRK parası tercih ederler başka söze gerek yok sanırım
tartışalım dostum.
"4,5 Senedir Doğal gazı zamsız ödüyorum... Yola devam..."
2002'de doğalgaz 225 bin lira idi, şimdi 525 bin lira. %134 artmış.
"4,5 Senedir Elektriği zamsız ödüyorum... Yola devam..."
Eylül-2002 Tüketim miktarı 538 kwh olan faturaya 42,84 YTL ödemişim.
Haziran-2007 Tüketim miktarı 553 kwh olan faturaya 20 Temmuz'da 86,65 YTL ödeyeceğim. Artış %115.
"4,5 Senedir Suyu zamsız ödüyorum... Yola devam..."
Kasım 2002'de 10 m3'e kadar metreküpü 57 Ykr, Haziran-2007'de metreküpü 1,13 YTL, artış %100
Kasım 2002'de 11-30 m3 arası 1,01/ m3 YTL, Haziran-2007'de 2,91/m3 YTL, artış %300.
Bak, iyi niyetli olduğumdan, posta caddesinde 60 YTL'ye satılan doğalgaz saati için aldıkları 300 dolar haracı, 50 YTL'ye satılan kartlı su sayacına aldıkları 300 YTL haracı, hangi partiye %30 "hibe" olarak verildiğinden hiç bahsetmiyorum bile. Şimdi fesadın biri çıkıp sayaç işini "dünür Albayraklar" yapıyor diyebilir, aman ha...cıs.
"4,5 Senedir Ekmeği zamsız ödüyorum... Yola devam..."
Ekim-2002'de 230 gr ekmek 150 bin liraydı (15 Ykr), şimdi 150 gr ekmek 500 bin (50 Ykr).
Yani 2002'de 1 kg ekmek 600 bin iken, şimdi 3.500, yani tam tamına 6 kat artmış.
"Kira öder gibi ev sahibi oldum... Yola devam..."
2002'de kiralar ortalama 350 idi, 2007'de oldu 700.
700 bin taksiti en az 20 sene ödeyecek. Aldığı maaş 800. Eh 100 lirayla bol bol geçinir artık. 20 yıl sonra ev olacak harabe. Garip de seviniyor "kiradan kurtuldum" diye. Elindeki 30 milyar parayı kaptırdığı da cabası.
"Okul Kitaplarını bedava alıyorum, Yola devam..."
Evet haklısınız, misyonerler de bedava kitap dağıtıyor.
Dağıttıkları kitapları okutan bir tek öğretmen yok. Yardımcı kitaplarla idare ediliyor. "Hak din İslam'dır" ibaresinin çıkarıldığı, "Budizm, Hristiyanlık, yahudilik, putperestlik, mecusilik, atesizlik... gibi dinlerin, İslam ile eşit mesafede anlatıldığı bir kitabı okutmak için Din dersi hocasının, İmam Hatip'ten değil, Kasımpaşa-Heybeliada Ruhban okulundan mezun olması gerekir.
Uzattık galiba? Kısa keselim.
Evet 4,5 senedir bunlar iktidarda.
4,5 senedir yalan söylüyorlar.
Haklarını yemeyelim, bunların zamanında artmayan şeyler de oldu.
Mesela işçi, memur maaşı.
Mesela çiftçinin ürün fiyatı.
2002'de 350 bin olan buğday fiyatı, Allah var, hiç artmadı.
Fesatlık edip de, 2002'de 3 kilo buğday ile bir litre mazot alınabilirken, 2007'de 8 kilo buğdayla ancak bir litre mazot alınabiliyor, demeyin, olur mu?
Vakti zamanında Menderes ilk seçim sonrası ikinci seçimdede ezici bir çoğunlukla tek başına iktidar olur.İlk iş basını susturarak başlar.Ve ülke darbeler sürecine girer.
Tamam Ampul kendini ve çevresini aydınlatıyor en azından.
Diğer partiler okun yayı yok.kendine dermanı yok.
MHP iktidar olsa gene şimdi AKp nin karşısında duranlar mitingler yapanlar yaygarayı koparacak.
Genele bakıyorsun.Ecevit dönemindeki dolar artış çıkışlarını yaşayan bir bireyim.ORdada istikrar yoktu.Diiyeceksiniz şimdi varmı en azından dalgalanma yok diyeceğim.
Yani adam bu ülkenin başına gecip yönetecek parti yok.
bUğrA_mUtlU
26.02.08, 00:06
kesinlikle katılıyorum...milletin gözünü boyamaktan başka yaptıkları bi iş yok... millet başka şeylerle uğraşırken oyalanırken bunlar el altından yapacaklarını yapıyolar... en bait örnek cumhurbaşkanı olduğundan beri her şey en kısa sürede onaylayan abdullah gülün türbanı onaylamak için kara harekatını beklemesi gibi... Şehit lerimizin arkasından dualar ederken eletkrik su benzin vs. ye zam yapmaları... bunlar milete değil kendi ceplerine va yanındakilerin ceplerine çalışıolar...
ama kim ne yaparsa yapsın bu bayrak her zaman bu vatanın üstünde dalgalanacak.. gerekirse canımda kanımda feda olsun....
:turk::turk::turk:
tartışalım dostum.
"4,5 Senedir Doğal gazı zamsız ödüyorum... Yola devam..."
2002'de doğalgaz 225 bin lira idi, şimdi 525 bin lira. %134 artmış.
"4,5 Senedir Elektriği zamsız ödüyorum... Yola devam..."
Eylül-2002 Tüketim miktarı 538 kwh olan faturaya 42,84 YTL ödemişim.
Haziran-2007 Tüketim miktarı 553 kwh olan faturaya 20 Temmuz'da 86,65 YTL ödeyeceğim. Artış %115.
"4,5 Senedir Suyu zamsız ödüyorum... Yola devam..."
Kasım 2002'de 10 m3'e kadar metreküpü 57 Ykr, Haziran-2007'de metreküpü 1,13 YTL, artış %100
Kasım 2002'de 11-30 m3 arası 1,01/ m3 YTL, Haziran-2007'de 2,91/m3 YTL, artış %300.
Bak, iyi niyetli olduğumdan, posta caddesinde 60 YTL'ye satılan doğalgaz saati için aldıkları 300 dolar haracı, 50 YTL'ye satılan kartlı su sayacına aldıkları 300 YTL haracı, hangi partiye %30 "hibe" olarak verildiğinden hiç bahsetmiyorum bile. Şimdi fesadın biri çıkıp sayaç işini "dünür Albayraklar" yapıyor diyebilir, aman ha...cıs.
"4,5 Senedir Ekmeği zamsız ödüyorum... Yola devam..."
Ekim-2002'de 230 gr ekmek 150 bin liraydı (15 Ykr), şimdi 150 gr ekmek 500 bin (50 Ykr).
Yani 2002'de 1 kg ekmek 600 bin iken, şimdi 3.500, yani tam tamına 6 kat artmış.
"Kira öder gibi ev sahibi oldum... Yola devam..."
2002'de kiralar ortalama 350 idi, 2007'de oldu 700.
700 bin taksiti en az 20 sene ödeyecek. Aldığı maaş 800. Eh 100 lirayla bol bol geçinir artık. 20 yıl sonra ev olacak harabe. Garip de seviniyor "kiradan kurtuldum" diye. Elindeki 30 milyar parayı kaptırdığı da cabası.
"Okul Kitaplarını bedava alıyorum, Yola devam..."
Evet haklısınız, misyonerler de bedava kitap dağıtıyor.
Dağıttıkları kitapları okutan bir tek öğretmen yok. Yardımcı kitaplarla idare ediliyor. "Hak din İslam'dır" ibaresinin çıkarıldığı, "Budizm, Hristiyanlık, yahudilik, putperestlik, mecusilik, atesizlik... gibi dinlerin, İslam ile eşit mesafede anlatıldığı bir kitabı okutmak için Din dersi hocasının, İmam Hatip'ten değil, Kasımpaşa-Heybeliada Ruhban okulundan mezun olması gerekir.
Uzattık galiba? Kısa keselim.
Evet 4,5 senedir bunlar iktidarda.
4,5 senedir yalan söylüyorlar.
Haklarını yemeyelim, bunların zamanında artmayan şeyler de oldu.
Mesela işçi, memur maaşı.
Mesela çiftçinin ürün fiyatı.
2002'de 350 bin olan buğday fiyatı, Allah var, hiç artmadı.
Fesatlık edip de, 2002'de 3 kilo buğday ile bir litre mazot alınabilirken, 2007'de 8 kilo buğdayla ancak bir litre mazot alınabiliyor, demeyin, olur mu?
yiğit nerde görülmüş bukadar sene zamsız kullanım ikimizde türkiyeden bahsediyoruz yanılmıyorsam???
Bugüne kadar gelen siyasilerin hepsinin ülke açısından çok fazla yararı olmadı evet...ama şunu kabul etmek gerekir ki bu kadar zararda görmemiştir.. Bir devletin elinde tutulması gereken tüm sahalar yavaş yavaş özelleştiriliyor..Neden??? birilerinin cebine para girsin diye...bugüne kadar diğerleri yemedi mi? yedi..ama bu kadar büyük geri dönüşü olmayacak zararlar vererek değil...
memur sen yoksulluk sınırı araştırması: Açlık sınırı 689, yoksulluk sınırı 1905 YTL
http://www.cnnturk.com/EKONOMI/GENEL/haber_detay.asp?PID=40&haberID=429280
hala yoksuluz, hala açız.
ben sağcılığı
solculuğu türkiyede öğrendim
ülkemizde ne yazik ki herşey çok abartılıyor
örneğin:
almanyada solcu ya da sağcı bir hükümet başa gelsin bunu hiç anlamazsınız...
çünkü kanunlar ve kurallar belli. hepsi oturmuş.
ama ülkemizdeki durumu benden iyi biliyorsunuz...
biri başa gelsin. tüm personel hemen değişiyor
biri başa gelsin. tüm personel hemen değişiyoro konuya hiç girmeyelim ;)
türbandan beter emin olun.
1e 1 yaşadıklarım var.
bu konuya dikkat edelim sadece ülkemiz için kimsenin kalbini kırmadan tartışalım mümkünse..
Yiğit unuttuğun yada atladığın şeylerde var mesela geçmiş iktidarlarda bizim olan ama malesef bu iktidarla özelleştirilen bir çok kurum...
bUğrA_mUtlU
26.02.08, 00:16
memur sen yoksulluk sınırı araştırması: Açlık sınırı 689, yoksulluk sınırı 1905 YTL
o zaman ben yoksulum ve benim gibi birçok insan yoksul... peki durumu bizden kötü olanlar onlar ölmeye mahkum...
şunuda ekleyim bu hükümet başa geldiğinden beri dşa bağımlılığımız arttı... iran bi gaz kesti ortalık birbirine giriyodu millet soğuktan donacaktı... bunun gibi daha bir sürü şey var...
bu konuya dikkat edelim sadece ülkemiz için kimsenin kalbini kırmadan tartışalım mümkünse..mutlaka.
zaten 1. postta yazdım..
tabi yorum yapanlar ve okuyanlarda aşırı alınganlık göstermeden tartışmalılar, tekrar düşünüp öyle yazmalılar.
o konuya hiç girmeyelim ;)
1e 1 yaşadıklarım var.
+ Bushra;)
insanlar aç kalmalı ki seçim zamanı yapılan yardımlar karşılığında oy kullanabilmeli Berk ;) ..aslında bu duruma bakınca %47 az geldi gözüme...
o konuya hiç girmeyelim ;)
1e 1 yaşadıklarım var.
tamam kızma :D
sadece örnek verdim :)
alınacak bi durum yok aslında kimsenin ne akrabası neden babasının oğlu başımızdakiler rahmetli ecevitin zamanından çok daha iyidir bence şuanki durum ama özelleştirmeler dışında ve tanerin dediği gibi her başa geçen yakınını kollama durumu olmasa buda bu ülkenin kaderi ya sev ya terket misali
insanlar aç kalmalı ki seçim zamanı yapılan yardımlar karşılığında oy kullanabilmeli Berk ;) ..aslında bu duruma bakınca %47 az geldi gözüme...en çok sorulan soru, madem kimse memnun değil yada çok eleştriyor bu hükümete kim oy verdi?
yada sen vermedim ben vermedim bunlar nerden oy aldılar?
cevabını figen vermiş, figen ile aynı düşüncedeyim.
Konu içinde gerek Berk'den gerek diğer arkadaşlardan gelen birbirimizi kırmayalım lafı üzerine yazma gereği duydum.Zaten CarAlemin kuruluş amacı bu.Araba harici birşeyler konuşabilmek.BEn yeni nesile çok kızıyorum araştırmacı değiller.TArtışmıyorlar bilmiyorlar.Şİmdiki üniversitelerde ne giyip gitsem diye düşünülüyor.Bir isyasi fikir yok kitap okuma yok.Ama geçmişte karşıt görüşlü insanlar bile karşı tarfadaki insanın davasına bağlılığına saygı duyarlarmış en azından.TAmam bunların terör çatışma haline gelemsini tasvip etmiyorum.Ama kendini geliştiren kişiler ön plana çıksın kim istemez.Be n şimdiki gençliğe baktıkca ilersi için daha düşünceli oluyorum.
tamam kızma :D
sadece örnek verdim :)
yok yaw kızmadım kardeşim :)
olayı anlatabilirim istersen. kızılacak bir durum değil şaşılacak bir durum :D
Konu içinde gerek Berk'den gerek diğer arkadaşlardan gelen birbirimizi kırmayalım lafı üzerine yazma gereği duydum.Zaten CarAlemin kuruluş amacı bu.Araba harici birşeyler konuşabilmek.BEn yeni nesile çok kızıyorum araştırmacı değiller.TArtışmıyorlar bilmiyorlar.Şİmdiki üniversitelerde ne giyip gitsem diye düşünülüyor.Bir isyasi fikir yok kitap okuma yok.Ama geçmişte karşıt görüşlü insanlar bile karşı tarfadaki insanın davasına bağlılığına saygı duyarlarmış en azından.TAmam bunların terör çatışma haline gelemsini tasvip etmiyorum.Ama kendini geliştiren kişiler ön plana çıksın kim istemez.Be n şimdiki gençliğe baktıkca ilersi için daha düşünceli oluyorum.zaten abicim olanlar da bu ülkede barınamıyor genelde yurtdışına gidiyorlar ;)
zaten abicim olanlar da bu ülkede barınamıyor genelde yurtdışına gidiyorlar ;)
MAlasef beyin göçünü en şiddetli şekilde yaşıyoruz.
Sonra bu insanlar burslar eğitimler iş imkanları verilerek diğer ülkelerin bilumum kurumlarına gebe bırakılıyorlar.
Ve seneler sonra dışardan kurtarıcı güç olarak bizi yönetmye geliyorlar.Kimlerden ne emir aldıkları ne taviz verdikleri ise geçmişten örnekle siz koyun masaya
berk çok hassas bir konu açtığın için öncesinde teşekkür ederim..
a parti b parti bunun hiç bir önemi yok seçim sandığının başında kimin bu ülke için iyi şeyler yapıcağını düşünüp a yada b partiye oy attık konu bu ülkeyi kalkındırıca yada ekonomik rahatlık sağlıycak bir konumda olmadıkları aşikar geçen döenm boyunca gündemi gereksiz saçma sapan bir konuyla meşgul etme çabalarıda burdan anlaşılıyor zaten.türban dedikleri konu tamamen oyalama politikaından başka bişiy değil benim rahmetlik annemde ttakıyrdu teyzelerim falan filan söyliyceğim şu burda görüşten ziyade bu ülke için kim neyi iyi yapıyorsa he bu cebini iyi doldurmak anlamına gelmsin ama akrabalar üzerinde kimin nerde ihaleye girdiği ortada nese bu konu biraz derin.
cebinizi doldurun kimse doldurmayın demiyor ama bu ülkeyide kalkındırın fındıkçıya al ananı al git asker ocağı yan gelip yatma yeri değil demekle olmuyor..ne yazıkki zamanın da yapıln hataları çok çabuk unutabilen bir toplumuz azınlık olarak ı kalınıcak bu da ayrı bir cevaplanması gerek soru tabi..herkese iyi forumlar dilerim..
gece haberlerine bakın derim neleri sattıklarını nelere imza attıklarını gece millet uykudayken söyLüyorlar..!
nedense son günlerde aşağıdakini okudukça daha bir anlamlı geliyor.
GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
şu an ise 2008deyiz..
Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
olay budur işte..
cebinizi doldurun kimse doldurmayın demiyor ama bu ülkeyide kalkındırın fındıkçıya al ananı al git asker ocağı yan gelip yatma yeri değil demekle olmuyor..
o yüzden sayın başbakanın oğlu askere gitmedi; biz ve arkadaşlarımız gidiyoruz ;)
o yüzden sayın başbakanın oğlu askere gitmedi; biz ve arkadaşlarımız gidiyoruz ;)
berk babamız başbakan değilki amerikada okuyalım :D:D:D
sonra asker ocağı töbe estağfurllah çay ocağı ya..
bu konuya tatamiyle deli oluyorum ben mecburmuyum bu ülkenin başbakanın oğlunu korumak için evladımı kardeşimi toprağa vermeye ben gidiyosam oda gidecek.askerde ss kuralı vardır yapanlar bilir ya seve seve ya...eninde sonunda yapacak kaçışı yok
berk babamız başbakan değilki amerikada okuyalım :D:D:D
sonra asker ocağı töbe estağfurllah çay ocağı ya..
NEvzat baban başbakan olsa kaç yazacak ki başbakanımız masraflarını karşılayıp çocuklarını okutmaya para bulamıoki...yetmiyo kendisine maaşı çocukları ihtiyaçları varya yazık burslu okuyolar...sonrada yurt dışı cazip geliyor çalışmak için orada kalıyorlar...buraları açmıyo kendilerini...tabi burda çalışıp 3 5 kuruşa gemicik sahibi olamazlar...
Son dönemlerde sık sık okur oldum..
Bursa nutku / söylevi
" Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! ''
bUğrA_mUtlU
26.02.08, 00:57
aslında bişey diyim mi Türkiye ye ne olduysa 1950 yılından sonra oldu... ilk dönem siyasat dersinde görmüştük...
aslında bişey diyim mi Türkiye ye ne olduysa 1950 yılından sonra oldu... ilk dönem siyasat dersinde görmüştük...
TEk partili dönem zararı bunlar.
Ben hiç bir partiyi savunmuyorum, her partinin yamukları var! Düşüncem şudur ki, oy verecek hiç kimse yok şuanda hükümet iyi gidiyor ama arada önemli yanlışlar yapıyor bunlarda gözardı edilecek şeyler değil. Ama Diğerleri başa geçseydi hiç birşey değişmeyecek bu ülke yine yerinde sayıyor olacaktı ve belkide dahada gerilerdi bunada eminim.
Biz çok şey istiyoruz o öyle olsun , bu böyle şu şöyle olsun!! Olsunda olsun ! Ama bunun için beklemek ve umut etmekten başka ne yapıyoruz? Kim değişterecek bu kaderi ? Bizler değiştirmeyecek miyiz?
Peki biz söylenmekten başka napıyoruz ?
Ömer Faruk
26.02.08, 01:20
ben verdim :D
neye dayanarak verdin derseniz
Şafak abinin mesajını hatırlatırım
başımıza kim geçerse aynı
al birini vur ötekine ;)
en çok sorulan soru, madem kimse memnun değil yada çok eleştriyor bu hükümete kim oy verdi?
resim güzel bravo..
.. siyasete de başladıkya forumda hoş oldu :)
resim herşeyi anlatıyor...
yigitin açıklaması muhteşem olmuş...4.5 senede bu kadar zam olan tek ülkeyiz heralde...
siyaseti hiç sevmem o yüzdeb bu konuda fazla yorum yapamıcam...
yaptıkça işler dönülmez noktaya geliyor..
Yıllarca Gaziosmanpaşada Güniz sokağın bi üstünde boğaz sokakta oturdum..bilemeyeniniz vardır belki güniz sokak Türk siyasi tarihinin En uzun süreli Başbakanlığını yapan 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in evinin bulunduğu sokak.
Şimdide subayevlerinde oturuyorum.bi üst sokağımdada Tayyip Erdoğan oturuyor.
işin hiç siyasi boyutunu irdelemeden bi kaç olay anlatıcam...
Yıl 1990 Ben çocuktum Güniz sokakta otururken oradaki amca bize el sallardı.Saatlerce kapısının önünde bekleyen kalabalıkla konuşurdu.Onları dinlerdi yorulan olursa evine davet ederdi.
Yıl 2008 Ben artık bir seçmenim Başbakanla aynı sandıkta oy atan bi seçmenim.Fakat başbakanla aynı anda seçim sandığına gitmişsem korumaları tarafından seçim sandığından uzaklaştırılmış bir seçmen.yada gece evime giderken birden yolum kesilip ne iş yaptığı belirsiz 4 tane koruma tarafından "Buradan geçilmesi yasak aşşağı yoldan dolan"denilebilen bir seçmenim.
Rahmetli Bülent Ecevit zamanda kız öğrencilerin ve bayan memurların pantolon giyebilmesi yasalaştırdığında milyonlarca yurttaşımız bu konuda nekadar büyük bir rahatlık kazandı biliyomusunuz?Yani devletin idaresinin içine siyasi sembolleri değil,halkın haklarını soktu..Allah rahmet eğlesin...
en çok sorulan soru, madem kimse memnun değil yada çok eleştriyor bu hükümete kim oy verdi?
Milletin ekonomiden dünyadan haberi yokki.. Türkiye Müslüman bir ülke din konusundan vurdunmu Türkiye'de yaptıramayacağın şey yok..
RTE namaz kılıyor diye oy vereni gördüm daha ne olsun..
Tabi bu işin birde yardım adı altındaki rüşvet kısmı var.. 2 ev yanımızdaki 5 katlı binanın sahibi komşumuzun 'yardım' aldığını ben biliyorum.. Tabi çok fakir ya o adam Allah acısın..
Ekonomi konusunda ise RTEyi destekleyen bir arkadaşım iyi tanıyorum bi 5 sene önceki durumlarına bakıyorum birde şimdiki durumlarına bakıyorum hala ekonomi iyi diyor gülüyorum..
Canım Türkiye'min belli başlı sorunları:
1. Gelir dağılımındaki adaletsizlik
2. Hala sonlanamayan PKK
3. Yargı sistemindeki aşırı yavaşlık
4. Büyük işsizlik oranı
5. Bir türlü birliğin ve uzlaşmanın sağlanamadığı TBMM
6. Çok yüksek iç ve dış borçlar
7. Yönetimi sorunlu yüksek öğrenim ve kalite seviyesi düşük ilk ve orta öğretim
8. Çok pahalı ve kalitesiz yakıt ve internet erişimi
+ rüşvet ve torpil sistemi ;)
berk resım cok anlamlı olmus tebrık edıorum yazılıcak bı suru sey war ama su anda cok yogunum hıc bıse yazamıorm o yusden daha sonralarda katılırım konuya :)
oguzhan999
26.02.08, 23:50
:turk:
MuhaRReM C.80
27.02.08, 00:01
berk nerden aldılar o oyları biliyormusun:) bir örnek vereceğim uygun bir zamandada resimini eklemeye çalısacağım..
eyüpte 1atatürk heykeli mevcut!! ancak heykel yola değil arkası dönük duvara bakıyor cidden duvara yani ama kmse rahatsızlık duymuyor... yazık...
kızlarımızı okutalım emin olun belki işe yarar.. bn bunu savunuyorum . cnkü bu adamlar bkadar oy nasıl aldılar %20 erkek oy verirken karısına yeni ergen cocuğunadazorla aşıladığı bir görüş oyu katlıyor. buda tabiki nesilden nesile süregeliyor her yozlasma biçimi gibi..
Yunus Kahraman
27.02.08, 00:05
Açıkçası hiçbir tarafı desteklemem:) Oyda kullanmam zaten. Her seçimde kendime oy veririm:) Ama resim çok anlamlı. Tebrik ediyorum Berk.
Yiğidi öldürün, hakkını yemeyin; Türkiye de yolların bu kadar çok iyileştirilmesinin sebebini bu ampule borçluyuz. Kaldıki daha bir çok şey var.
bUğrA_mUtlU
27.02.08, 00:11
Açıkçası hiçbir tarafı desteklemem:) Oyda kullanmam zaten. Her seçimde kendime oy veririm:) Ama resim çok anlamlı. Tebrik ediyorum Berk.
Yiğidi öldürün, hakkını yemeyin; Türkiye de yolların bu kadar çok iyileştirilmesinin sebebini bu ampule borçluyuz. Kaldıki daha bir çok şey var.
evet yolları iyileştirdiler... sağolsunlar heryere yol yaptılar dağ taş yol oldu...
Maalesef ki maalesef sorun üstte değil. Biz necip Türk milleti ortada bir sorun olduğunda bu sorunun kaynağını hep başkalarında özellikle de görevli zat-ı muhteremlerde aramışızdır. Görevliden kastım yönetici vb. farklı kurumlardaki farklı görev açılımları.
Yolda trafikte sorun olur, hemen belediye başkanının ve ailesinin kulakları çınlatılır. Ama 2 şeritli yolda uyanıklık yapıp ben sağdan kaçarım der.
Yolda giderken çöpleri görür, çöp ekibini veya yine belediyi hürmetle anar, ama arabasından çıkardığı gibi çöpleri yola savurmaktan çekinmez.
Bilgisayarına virüs girse imalatçı firmayı hatalı kabul eder, halbuki girmemesi gereken yerlere girmeyi maharet sanar veya tedbirini alıp da virüs programını yüklemez...
Daha sıralarım bu ve benzeri olayları.
Demiyorumki tek hatalı biziz. Elbette yönetimsel hatalar da var. Ama biz hiçbir zaman çok çok özlü sözümüz olan iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmayı tatbik etmeyiz.
Biz de oy verirken de yapılanlar kıstas kabul görmez... Aileden gelen bir seçimdir aslında... Aile solcudur çocuk solcu büyür hiçbir zaman sorgulamaz. Sağcıdır yine hakeza aynı durum...
Bu seçimlerde oy veren insanlarımız nasıl oy verdi...?
Ben solcu değilim ama AKP yi sevmiyorum o zaman MHP'ye oy veriyim. MHP bu şekilde girmedi mi meclise...?
Yada ben sağcıyım ama RTE yi sevmiyorum o zaman CHP ye oy veriyim... CHP nin de son iki seçimde aldığı oy fazlalığı budur...
Birisi sürekli muhalefet. Ama ortaya koyabileceği birşey yok, öbür taraf arada kalmış bir muhalefet grubu...
Her zaman en iyi olabilmenin tek yolu vardır sağlam rakipler... Bugün dünyaya baktığımızda büyük firmalardan tutun da büyük devletlere kadar hepsinin başarı öykülerinde muhakkak ki sağlam rakipler vardır.
Ama AKP'nin karşısında hiçbir zaman sağlam rakipler olmadı. Büyük ihtimal olmayacak da... Bu sebeple biraz rahat at oynatıyorlar...
Kimi arkadaşım demiş evet haklarını da yememek lazım. Objektif bakıldığında birçok icraat var. Ama milleti derinden etkileyecek yanlışları da var. Ama karşısında sağlam muhalefet olsa çok eminim bu hataları yapmayacaklar... Bu bir bakıma onlar için avantaj gibi gözükse de yukarıda anlattığım durumdan dolayı da aleyhlerine aslında...
Biz de neci'lik çok önemli. Vay efendim sen türbanlısın gericisin, senin topsakalın var gavursun...
Biz Atatürk'çüyüz laikiz, siz İslamcısınız Atatürk düşmanızısınız...
Ben hem muhafazakar hem de Atatürk'çü düşünce yapısına sahip olamıyor muyum diye düşünen bir sürü genç çocuk yetişiyor eminim kafalarında bu soruyla...
Kutuplaşma diye birşey yok aslında SESSİZ ÇOĞUNLUKTA... Ama maalesef ki maalesef buna doğru itmeye çalışıyorlar bizi...
O olmadı mı Kürt sorunu o bitti mi ermeni sorunu sonra alevilik sorunu... Ama dönüp dolaşıp olay nereye geliyor. YAzımın en başına... Milletimizin yapısı maalesef buna çok müsait. Birçok kişi hala duyduklarıyla karar verip hareket ediyor. Okumak yok araştırmak yok... Okumak da yetmiyor. Geçen senelerde bir uygulamasını bizzat yapmıştım... İnternette yalan bir olay daha doğrusu varmış gibi gösterdiğim birşey hazırladım ve dağıttım... Ve bu yazı bana geri döndü... N'apıyoruz ya okumadan forward yada olduğu gibi inanıyoruz. Acaba gerçek mi diye kaç kişi araştırıyor... %1...Belki çok daha az...
Ben Akp ye oy vermedim, şimdi seçim olsa yine vermem ama bu adamlar hep mi kötü? hiç mi iyi iş yapmadılar? hiç mi faydaları olmadı memlekete? 2002 de %30 küsürle geldiler, 4 senede ne yaptılarda oyları %47 ye çıktı? demek ki totalde bakıldığında yaptığı iyi işler, yapamadıklarından baskın geliyor ki halkın %15-20 si daha oylarını bu partiden yana kullanmış...Ben iktidara gelmelerine bu seçimlerde neden memnun oldum, sööliim; Türkiye yıllarca koalisyonlarda harcanmış, milli serveti çarçur edilmiş bir ülke ama tüm bunlara rağmen ayakta kalmış bir ülke, hala Osmanlının mirasını yiyoruz kim bilir, istikrar açısından faydalı buldum akp iktidarını...ancak tek başlarına ahkam kesmeleri yasal olarak mümkün, etik olarak ahlak dışı, demokrasiyle bağdaşmıyor...bi de şu en büyük dert olan kadrolaşmaya değinmek istiyorum, hangi parti iktidarı gelirse gelsin, hepsi kendi adamlarını yerleştirirler, bu yapılan, kendi işlerinin hızlı yürümesi için, adam kayırmacılık içindir, yani demek istediğim bu akp ye özgü bir özellik değil, ama hoş değil malum...Son olarak Burak'ın yazdığına ufak bir dipnot ekleyeceğim, Demirel tamam halkın içinden gelen bir devlet adamı olmuştur, Türkiye kattıkları, verdiği zararın 5 te 1 i kadardır, her zaman çevresini akrabasını ihya etmiş nacizane emekli liderimizdir:) sevgiler saygılar...
hala Osmanlının mirasını yiyoruz kim bilir,
derken ne demek istediniz tam olarak açabilirmiyiz biraz cümleyi ?
Kim ne derse desin, AKP'de kaliteli kadro var. Hesap uzmanlığından gelmiş Maliye Bakanı mı dersiniz, yurtdışında eğitimini almadığı ekonomi dalı kalmamış Ekonomi Bakanı mı dersiniz... Bu yüzden AKP güven veriyor büyük kesime.
Abi peki bunlar bu kadroları sayesindemi oy aldılar sence ? o %47lik kesmin kaç tanesi ya bu adam hesap uzmanlığından gelmiş maliye bakanlığını en iyi bu yapar diyerekten oy vermiştirki..
ismet kasal
27.02.08, 19:18
ben size bu oyları nasıl aldıklarını söyleyim kiminin doğalgaz faturasında 0 tutar var ama doğalgazı kullanıyor kimne her ay muhakkak düzenli yardım yapılıyor kimine bedavadan araba veriliyor bunları duydum peki sen kime verdin oyunu derseniz AKP ye verdim haklısınız çoğu işi yanlış doğru değil ama şuanki partilerin içindeki en iyi parti AKP benim ilk oyumdu doğru belki yanlış verdim
çünkü amcamdan duyduğum olayları anlatıyım eğer sen tekstili çinliler devredersen malzemelerini onlardan alırsan nolur ülkedeki tekstil fabrikaları teker teker kapanır ve milyonlarca işsiz işsizler hanesine teker teker eklenir çoğu şeyi böyle yaparlar amcam devletin bir kademesinde çalışıyor ve ona birilerinin parasını geçirmesi için 1 tirilyon teklif ediyorlarsa eski paraylan ben bu partiden ne bekleyim sonrada sıkıştırıyorlar ve istifa ediyor yani sonuçta bir daha seçimde herhangi bir partiye oy verirmiyim bilmiyorum belkide kendime veririm :)
telekom değerinin 10 katına mı satıldı yoksa sadece binalarının tutarından az fiyata mı?
bu arada eğer güneş varsa zaten gündüzdür, bakınca anlarsın.
ben yaşadıklarıma bakarım.
cebimdeki paraya alım gücüme bakarım.
bizi yönetenler aldıkları paralar ile geçinemezken asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelere bakarım.
ileri geri konuşup da ondan sonra ben değiştim diye gelen adama hayretle bakarım.
bir üst düzey bürokratın atamasında geçmişindeki başarılar yerine, bakılması gereken potansiyeli yerine namaz kılıp kılmadığının sorulmasına bakarım.
ben ya laik olunur ya müslüman ikisi bir arada olmaz diyene bakarım. (ben laik düşüncedeyim, o zaman müslüman olamıyorum. Sen kimsin benim dini inancımı sorguluyorsun yada benim dini inancımı muhakeme ediyorsun, Allah'ın elçisi misin nereden biliyorsun? )
ben bu ülkede bize gıda maddesi üreten çiftçiye ananı da al git diyene bakarım.
ülkemiz doğuda şehitler verirken oğlunun bilinmeyen rahatsızlığından dolayı çürük alana bakarım. (vatan sevgisi bu olsa gerek)
ben memleketimi türbanlı türbansız diye ikiye bölene bakarım. ya laik ya müslüman diye ikiye bölene bakarım.
yaptıkları iyi işler olabilir belki..(ki bence yok, başka bir hükümet tek parti olarak gelseydi çoğunu onlar da yapardı)
ha bu arada aşağıdaki kurum ve kuruluşların hepsi TR'ye zarar ettiriyodu demek :( Allah razı olsun yabancılar aldı da şimdi kardayız.
Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yarı sı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
tabi mersin limanı ve iskenderun limanı da bizim değil bu listede yok.
onların özelleşmesinden sonra işten çıkarılan Türkler de listede yok ;)
Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Sayın! başbakanımızın sözleri:
* 10 kasım'da yaygara kopartıldı. (14.11.1994 - hürriyet)
* mayo reklamı şehvet sömürüsüdür. (06.03.1996 hürriyet)
* içki yasaklansın. (01.05.1996 - hürriyet)
* türkiye’nin yapılacak çok işi var beyler, boşa kürek çekmek sevdasından kurtulamayanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. buyursunlar boşa kürek çekmeye devam etsinler. (11.02.2004 - tbmm'de yaptığı grup konuşması)
* ben ülkemi pazarlamakla mükellefim.
* kürt sorunu hepimizin sorunudur. (diyarbakır konuşması)
* siyasetin tek limanı ahlaktır.
* maaşım yetmediği için ticaret yapıyorum. 2004
* kıbrıs'taki türk askeri lübnan'daki suriye varlığına benzer." 2005
* biz kaybedeceğiz onlar kazanacak, yok öyle şey. onlar kaybedecek biz kazanacağız, o da adalet anlayışımıza ters. stv haber 19:00 - 16.06.2006
* büyük ortadoğu projesi'nin eş başkanıyım...
* değiştim! (seçimler öncesi) 2006 senesi bir röpörtajı : asla değişmem!
* yapılabilecek tüm jestleri yaptık. kopenhag kriterlerini yerine getirdik. artık avrupa'dan delikanlılık bekliyoruz.
* hayırsever bir işadamıdır, kendisine kefilim." (birleşmiş milletler tarafından el kaide terör örgütünün finansörü olarak ilan edilen ve interpol tarafından aranılan yasin el kadı hakkında konuşurken)
* iki fakülte mezunu bir hoca öldürülüyor, ailesine en ufak bir başsağlığı yok. bunlar hassas konular. temennimiz odur ki, bunlar objektif şekilde değerlendirilsin" (fatih'deki radikal dinci ismail ağa camii imamı, kendi cemaati üyesi mustafa erdal (linç edilerek öldürüldü) tarafından bıçakla öldürülen bayram ali öztürk'den bahsederken) - eylül 2006
* berhudar ol" - zırhlı aracın camının balyozla kırılmasından sonra - ekim 2006
terör
* "din" teröre sıfat olamaz.
* sen önce pkk'yı terör örgütü ilan et sonra konuşalım. canilere "şehidimiz" diyeceksin sonra bu ülkenin başbakanından randevu bekleyeceksin.yok böyle şey. ( 05.04.2006 - türkiye gazetesi)
atatürk
* ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. 1994
* bayram değil seyran değil 2005 (cumhurbaşkanı'nın 29 ekim cumhuriyet bayramı resepsiyonuna rektörleri çağırması nedeniyle).
* "türkiye’nin yarınında artık kemalizme ve kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. bizim için en üst belirleyici, islam’ın ilkeleridir. her şey ona göre belirlenir. ben islam’ın devlet planı içinde düşünüyorum."
askerlik
* askerlik yan gelip yatma yeri değildir! (artık şehit cenazesi istemiyoruz diyen şehit ailesine (04.09.2006)
* ertesi gün : askerlik turistik bir yer değildir demek istemiştim... (05.09.2006)
* "bunları mı dinleyeceğim ben" (bahçeşehir üniversitesi mezunu ve amerika birleşik devletleri'nde ohio kent state üniversitesi'nde master yapmış; pkk ile savaşırken şehit olan asteğmen zeki burak okay'ın "devlete hakkımı helal etmiyorum" diyen evlat acısı çeken annesine) - eylül 2006
laiklik
* ben meclis'in dua ile açılmasından yanayım. (8.1.1996 - milliyet)
* elhamdülillah şeriatçıyız. 1994
* ben istanbul'un imamıyım. 1995
* imamlar da nikah kıysın. 1995
* cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır" 1996
* laik değilim, laikliği korumakla yükümlüyüm .2005
* mahkemenin türbanla ilgili söz söyleme hakkı yoktur. söz söyleme hakkı din ulemasınındır. 2005
* tutturmuslar laiklik elden gidiyor diye. yahu millet istedikten sonra laiklik tabii elden gidecek !
* "bize göre demokrasi amaç değil, ancak bir araçtır. hangi sisteme gitmek istiyorsanız, bu düzenlerin seçiminde bir araçtır. türkiye, kendisine din olarak kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. oysa en üst belirleyici islam'ın ilkeleridir. her şey ona göre belirlenir." - ikinci cumhuriyet tartışmaları kitabındaki söyleşisinden.
* partimizin asıl adı allah ve kuran partisidir ama daha bunu açıklamanın vakti değil ama zamanı gelince açıklayacağız.
TAYYİP ERDOĞAN'IN, 1980'Lİ YILLARDA ARŞİVLENEN , KURAN KURSUNDA ETTİĞİ BİLİNEN VE TRABZON - ASKERİ ARŞİVİNDE MEVCUT BULUNAN ATATÜRK ALEYHİNDEKİ ÜNLÜ YEMİNİ:
"Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma. Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime.Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan. şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim. Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim."
20 yaşındaki, genç Güneydoğu'ya gönderiliyor.
Silah kullanmayı bilmeyen bu evladımız teröristin karşısına dikiliyor.
Bunun adı koruma değildir. Bunun adı, bu mazlum yavruları ana kucağından alarak teröristlerin kucağına atıp intihar cellatlığı yapmaktır.
(Cellât olarak TSK Kastediliyor)
Şu anda devletin 6 televizyonu ile diğer kanallar, Ayşe'lerin, Fatma'ların vücutlarını teşhir ediyor. Devlet adeta her eve bir "kerhane" kurmuş durumda.
Anayasayı sarhoşlar hazırladı.Kaptıkaçtı maptıkaçtı (Prof. Orhan Aldıkaçtı) anayasayı hazırlıyorlar, adamlar ayık kafayla hazırlamıyorlar bunu.
Yahu bu milletin bütünlüğü "Ne Mutlu Türk'üm Diyene!" ifadesiyle sağlanır mı?
Osmanlı 30'u aşkın etnik grubu ümmet düşüncesiyle bir arada tuttu. Bizde öyle yapacağız.
Bir tutturmuşlar lâiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabii gidecek be.
Sonra nedir bu laiklik Allah aşkına, bu ne menem şey
Biz hazmettire hazmettire geliyoruz Allahın izni ile.
Sayın Öcalan'ın durumuna gelmek istemiyorum.
Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, aldığı kellelerin hesabını veriyor.
Türkiye'yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Parayı veren düdüğü çalar.
Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Sen ne kadar alıyorsun? (Almanya Başbakanı'na)
Bizim oralarda bir gelenek vardır. Bir anlaşma yapılacaksa karşılığında bir şeyler verilir.
Yapacağımız bu anlaşmadan sonra, bir uçağıda ücretsiz verirsiniz artık.
(Fransa Cumhurbaşkanı'ndan rüşvet istiyor ancak alamıyor.)
Kadın nereye isterse oturur, sana ne ya, ayıp ya.
(Haremlik selamlık düzeni ile oturulmasına tepki gösteren gazeteciye)
Türkiye'de Kürt sorunu vardır. Bunu Türkiyelilik kavramı ile çözmeliyiz.
Türkiyeli kavramı her vatandaşın üst kimliği olmalıdır.
Türk kimliği de alt kimlik olarak değerlendirilmelidir.
İsteyen isterse yine ben Türk'üm derse desin.
PKK'nın cenaze töreninde bayrak açması da, F16 ların alçaktan uçması da yanlış, her iki tarafın yaptığı da yanlış.
(PKK ile TSK'yı aynı kefeye koyuyor)
Ben müslümanım diyenin aynı zamanda ben Lâikim demesi mümkün değildir.
Dur dinle be dur dinle. 9 ay 10 gün be! (Seçim konuşmaları sırasında vatandaşa)
Yahu bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak? (Erzurum'da çiftçilere sesleniyor)
Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek? Bu ulemanın işidir, ulema ne derse o olur.
(Avrupa insan hakları mahkemesine)
Sallama, elini kolunu sallama. Her yerin oynuyor be! (Muhalefet milletvekiline)
ABD'de özgürlük anlayışı var ama benim ülkemde yok. (Amerika gezisinde ülkesini şikâyet ediyor)
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yüzlerce atamanın vekâletlerle yürütülmesi konusunda:
"Biz hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz. Mecelle'de (şeriat hukukunda) böyle bir kaide var."
Burası basmıyor (kafasını göstererek), hayatında iki koyun gütmediği için bunu kavrayamıyor.
(YÖK başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e)
Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, O'na kendime inandığım gibi inanırım.
(Birleşmiş milletler tarafından tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında.)
Neyse ki, yaşına başına saygı duyuyorum. Ağzı olan konuşuyor be!
(Kıbrıs davasının 50 yıllık lideri Rauf Denktaş'a)
Sanki maçta gibi bağırıp çağırıyorlar "Türkiye lâiktir, lâik kalacak" diye, bunlar hoş şeyler değil.
Cumhuriyetmiş, lâiklikmiş, bunlar karın doyurmaz.
"Aç tavuk kendini buğday ambarında sanar"
(Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e)
Haremimize bile girdiler be! Sen git kendi haremine sahip çık.
Bizi de bırak kendi haremimizde inancımızın gereğini yapalım.
(Türbanlı eşini ve kızlarını yurtdışı gezilere götürmesini eleştiren muhalefet milletvekillerine, şeriatçı aile hukuku kültürü ile konuşuyor)
"Densiz, şuursuz, nasipsiz. Ahlak denilen bir şey vardır be..."
(Muhalefet liderini eleştiriyor.)
Türkiye kendine din olarak Kemalizmi almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir.
Türkiye'nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur.
Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir.
Bizim için en üst belirleyici İslam etkileridir. Her şey ona göre belirlenir.
Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer, müminler askerimizdir.
Demokrasi bizim için bir amaç değil, araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız.
Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz.
Türkiye'yi eyaletlere bölmek lazım, merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir.
Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır.
Referansımız islamdır. Tek hedefimiz islam devletidir.
Sen "Ne mutlu Türk'üm diyene!" dersen, onun da "Ne mutlu kürdüm" deme hakkı vardır.
Elhamdülillah şeriatçıyız. (21.11.1994 Milliyet)
Yılbaşına karşıyım. (19.12.1994 Sabah)
Ben tekkeye değil dergâha gittim. (22.1.1997 Gozcu)
İstanbul’u Medine yapacağız. (Akis)
Bütün okullar İmam Hatip yapılacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)
Milli Piyango zulümdür. (29.9.1994 Hürriyet)
Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız. (1.7.1994)
*alıntıdır.
Berk,anlayanlar,anlama kapasitesi olanlar için çok güzel yazmışsın,ama okudukça tüylerim diken diken oldu.Türkiyem neydi ne oldu dedim içimden..Allah bunları bildiği gibi yapsın...
infaztim;sana söyleyecek tek bir lafım bile yok ne yazık ki.Sen ve senin gibiler şu at gözlüklerini çıkartın,bir de o şekilde bakın tepemizdeki yönetici sıfatlılara.
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 10:31
oku oku bitmez bunlar... daha bizim bilmediğimiz neler dedi :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:
bişeyler daha yazıyım diyorum ama ağzıma gelen kelimelerin hiç biri buraya yazmaya uygun değil...
ismet kasal
17.03.08, 15:10
off off EDİT...:cuss::cuss:
Sayın üyelerimiz yorumlarımızı yaparken, kişi odaklı, kişiyi rencide edici, aşağılayıcı cümleler sarfetmeden, fikirlere saygı çerçevesinde yazmanızı rica ederim.
http://img265.imageshack.us/img265/5192/anaslbinilirkj1la1.jpg
koymassam rahat etmezdım dırek buldum koydum :ramo:
eerkı bu ulkenın basbakanı olan sahsın gazetelerde seyh ın ayaklarını yıkarkenmı ne olan resımlerı cıktıysa ben daha nedıyımkı solenıcek bıse yok anayasa mahkemesı zaten en guzel cevabı verecektır...
iddaname yı okuyanlar warmı bılmıorm cok yakın bı arkadasım cumartesı gunu komple okudu ısı ıcabı ve anlatıo anlattıkcada goruyoruz herseyı kı zaten bılıyoduk
Arkadaşlar lutfen saygı çerçevesini aşmayalım...
Şu memleketin en büyük sorunu bu işte. Maalesef farklı görüşlere fikirlere tahammülümüz yok. SAygımız hiç yok.
Seviyeyi koruyalım lütfen arkadaşlar. Tekrar belirtiyorum, kişiye odaklı yorum yapmayalım. Kullandığımız ifadelere de dikkat edelim. Düzgün seviyeli bir tartışma platformu oluşturalım lütfen sizden ricamız.
ya adam gibi yorum yap yada kapa çeneni terbiyesizin önde gideni gerisinde durmayanı o at gözlüklerini alırım SENİN CEBİNE SOKARIM.adam gibi yorum yap bak bakalım burda senden daha evvel kim kime böyle küstahça yorum yazmış adamı zıvanadan çıkarma ruhsuz .
At gözlüğünü çıkar demekle sana at demek gibi bir niyetim olmadı,eğer öyle bir niyetim olsaydı bunu ima etmeden,direkt söylerdim sana.Beni tanıyanlar bilir bu huyumu."At gözlüklerini çıkartın" ifadesini "bu insanlara körü körüne bağlanmayın,biraz daha objektif bakmaya çalışın" anlamında kullanmıştım.Çünkü senin gibi düşünen çevremde de insanlar var,bu kişilerin yanlışlarını görmüyorsunuz,bunlara körü körüne bağlanmadan,geniş açıyla bakın demek istemiştim.
Yorumumdan rahatsız olan varsa,hepsinden özür diliyorum,kesinlikle bir hakaret amacı gütmeden kullandım o ifadeyi.Ama bu özürüm senin için geçerli değil,çünkü sen yukarıda işaretlediğim ifadelerle seviyeni belli ettin,senden bırak özür dilemeyi,yolda görzem selam bile vermem.
Ayrıca,o işaretlediğim ifadeleri,evirir,çevirir,paketler sana geri yollarım,dilediğin gibi kullanırsın.
At gözlüğü takmak : sahip oldugu fikrilere yenisi eklemek istemeyen, fikrisabit insannnarin bilinç modeli. (http://www.iusozluk.net/at%20g%C3%B6zl%C3%BC%C4%9F%C3%BC%20takmak.iu)
Kişisel tartışmalardan kurtulup genel yorumlar yapacak mısınız yoksa siz de bu beceriyi yakalayamadığınız için ben Türkiye'nin ufak bir modeli olan bu ortamı da kapatayım mı? Bu kadar zor mu saygı çerçevesinde aşağılamadan yermeden sataşamdan yorum yazmak...
evt berk arkadaşım sen insanların değişebiliceğine ihtimal vermiyosun demekki haddime değil seni sorgulamak ama derimki arkadaşım bu insan büyük liderdir atatürkten sonra en büyük reformları yapmıştır.çok şey yazıcaktım yazdıklarına karşılık bu yukardaki şahsiyet ciddi sinirimi bozdu şimdi yazıcaklarımı toparlayamıyorum.
neyse elbet toparlar yazarım.saygılarımla.
en buyuk reform derken yapılan faydalı tek bıse gostersene bana?
Kişisel tartışmalardan kurtulup genel yorumlar yapacak mısınız yoksa siz de bu beceriyi yakalayamadığınız için ben Türkiye'nin ufak bir modeli olan bu ortamı da kapatayım mı? Bu kadar zor mu saygı çerçevesinde aşağılamadan yermeden sataşamdan yorum yazmak...
Cevap hakkı kullanmayalım mı?Konuyu kapatmayın beni kapatın yeter o zaman!!
Ömür genel olarak yazılmamış tüm yorumlara uyarımdır. Üstüne tek başına da alınabilirsin, ama dediğim gibi bunu yapmayanlara yazılmıştır.
Konunun maksadını kişiselleştirip atışmaya dönüşmesine izin vermem. Bu kadar basit.
İnfazteam
Benim cevremde muhafazakar bir kişilk olduğumu herkes bilir.
Muhafazarkarlık savunuyorsun Türban savunuyorsun ?
Avatar resmin fikirlerinle tezat oluşturmuyormu ?
ülkemizde kaçtane okul kaç tane derslik vardı bu hükümmetten sonra kaçtane var ;)
eskiden kuyruklarda ölürdü hastalar şimdi diledikleri eczanelerden alıyorlar ilaçlarını
bu böyle uzar gider arkadaşım benim. fazlada uzun yazmak istemiorum okuması takip etmesi zor oluyo.
hastane olayına katılmıorum hala kuyruklar alıp basını gıdıo hastanelerde bı ton malzeme bulunmuyo en basıtı gecen yaz kaza yapan arkadasımıza dıkıs atılıcaktı dıkıs ıplıgı yoktu hastaneee de
okul konusundada ınsaatlarını kım yaptı hep akrabalar ozellıkle taş yapı adamlar atakoyde yesıl alan gozuken ımar ıznı olmıyan yere resıdans dıkıo daha otesı warmı sence??
basortusunun kawramı odur zaten cene altından baglarsın vede bır anadolu gelenegıdır basortusu
CRAZYDOG arkadaşım bak bence sen gir google la bi araştır evvela neler yapmış sonra gel buraya huylandığın mevzuları tartışalım ben şimdi buraya kopyala yapıştır yapıcam 1 sayfa sadece onlara mal olucak hoş değil probaganda yapar gibi gir araştır
elbetteki seninn haklı olduğun yerlerde olucaktır.
ben kimseye burda akp yi sevin ulan seveceksiniz demiorum ki diyemem zati dememde.
ama bi araştır canım arkadaşım bi bak neler yapmışlar.sonrada suçlandığı yolsuzluklara bakki adil olsun hep iyilerini görmek salaklıktır.sonra gel tartışalım.saygılar.
ben zaten bunları arastıran okuyan bırıyım eger yaptıgı ıslerde yolsuzluk warsa tabıkı yolsuzluga bakıcam sonucta ben bu ulkede yasayan bı vatandas ısem yolsuzlugun ustune gıdıcem okul yaptırmak hastane vb tarzda seyler yaptırmak zaten onların ısı yapmak zorunda ama bu ısler de yolsuzluk vb seyler cıkarsa bunların ustune gıderım ben onun dısında dedıgım gıbı zaten dıgerlerı hukumetın yapmakla yukumlu oldugu seyler
onun dısında ıddaname yı okudunmu bılmıorum kı bende bugun yarın ındırıp nette okuyıcam arkadasm okudu anlattıgı kadarıyla bılıorum o yuzden tam emın olmak ıstıyorum ama apo ya sayın dıyen laıklıgı kaldırıcaz tarzında laf eden bırı war bu ulkenın basında benım kızdıgım olay bu zaten turban konusuna gelınce
Laik Türkiye Cumhuriyet inde yasıyoruz bı dın devletı degıl burası tabıkı ıstıyen turban takar sonucta oda o kısının kendı hakkıdır kımseyı ılgılendırmez ama belırlı yasaklarda wardır okullarda kamu kurumlarında askerıye de yasaktır turban bunu degıstırmezsın bunu degıstermen demek senın bu ulkeyı yavas yavas ıran a benzetmen demekkı ıran dada aynı sekılde ıslemıstır bu cark gazetelerde boy boy cıktı bu bahsettıgım konu aynı Turkıye de su anda yapıldıgı gıbı bı yol cızıldı ve ıran su ankı duruma geldı. Fatıh cıwarlarında hıc dolastınmı bılmıorum ama o cıvarlardan gecen normal bası acık kız arklarımın bahsettıgı oldurucek gıbı bakıolar dıolar bu nıye pekı egerkı bızım dusuncemızle aynı tarz da olan ınsanlara bu gozle bakılıyorsa ben nıye ozmn turbanlı carsaflı yada cuppelı ınsanlara normal gozuyle bakım onların nası bu sekılde bakıp yorum ve o tarzda benzerı seyler yapıolarsa benım ve benım dusunce tarzımdakı ınsalarında ozmn yorum ve benzerı hareketlerde bulunmaya hakkı vardır...ya anlıyıcagın bu konu cok cok uzar uzadıkca ıcınden cıkılmaz hal alır o yuzden bırakalım anayasa mahkemesı gerekenı yapıcaktır
ya arkadaşlar herkes hür özgür değilmidir bizene ayşenin başörtüsünden ayçanın dekoltesinden .
Ben şuana kadar kimseyi yargılamadım ne başı açık diye ne sağcı ne de solcu diye...çok güzel demişsin ayşenin başıörtüsünden ayçanın dekoltesinden banane diye...Diğer mesajında da söylediğine katılıyorum Atatürk' den sonra kimse bu kadar garip reformlar getiremedi ülkeye mesela hiçbir hükümetin ya da iktidar partinin belediye başkanı hiçbir reklamı yasaklamadı ayçanın dekoltesi var diye...yine hiçbir belediye başkanının çalışanı zabıta ekibi birbirinin elini tutan sevgililere birbirlerine sarılan çiftlere ayrılın diye anons etmedi...gerçekten ülkemdeki reformlar gözlerimi yaşartacak cinsten...Ya da hiçbir iktidar partisi başkanı aynı zamanda ülke başbakanı muhalefet partisi başkanına dini senden öğrenecek değilim demedi...Ben Kuran okumadım ama bildiğim bir şey varsa ve bana öğretilen şu ki o da karşısındaki insanın dinini ya da dini yaşayış şeklini yargılayamazsın en büyük günahtır...Ya da başkasının hakkını yemek en büyük günahtır...Sevgili reform yapan hükümette bulunan kaç bakan kaç kişinin hakkını yemiştir???...Kaçının yolsuzluğu ortaya çıkmıştır???...Sevgili başbakanımızın o zaman belediye başkanıydı yanlış hatırlamıyorsam oğlu...Bi sanatçının ölümüne sebep olmuşmudur???Hemde ehliyetsizken...Bütün olay yerindeki ipuçları normalde o kadar çabuk gelmeyecek olan temizleme aracıyla yarım saat 45 dk ka içerisinde silinmiş yok edilmişmidir???Ya da bu ülkede bu kadar kişinin çocuğu askere giderek şehit oluyoken sevgili başbakanımızın oğlu neden hala askere gitmemiştir???
Gayet reformcular Türkiye de bu kadar aç insan varken, bu kadar gasp bu kadar sorun varken...En büyük sorunumuz TÜRBANI çözmeye çalışıyorlar...Bi fıkra var ama yeri değil çok severim...Şu an ki siyasi amaçla örtünmeyen çoğu kızımızla çok güzel örtüşüyor...
yemın torenını ızlemek senın annenın en dogal hakkıdır tabıkı ama yapılan da kustahlık degıl anayasada belırtılen bı hukumdur devlet daırelerı ve ozellıkle askerıye ıcınde gecerlı bı durumdur senın aılenın yerınde rutbelı bı komutanın annesı yada anneannesı gelse bası kapalı olsa turban olur basortusu olur gene alınmaz ıcerı kı yasaları arz etme konusunda askerıyeyı bılırsın bı kere uygulanmaya konuldumu hıc bı ayrım yapılmadan uygulanır
irfanaltınay
17.03.08, 19:10
fotoğrafa yorum yapayım dedim konu almış başını gitmiş en iyisi bulaşmamak zira bulaşınca çıkmıyo üzerinden uzun zaman ...
crazydog fikrine saygı duyuyorum sende benimkine duyuyosun.tesettür olayı çok derin bi olay bence bunu bşraz ksıtlıyalım diğer meddelere geçelim.çünkü inanış kavramı bu sen takmıosun ben takıorum bunun tartışması bile saçma bence.sen yasağın sürmesinden yanasın ben bitmesinden yanayım artık herşey belli sende fikrini sundun bende artık konu halloldu.saygılarımla.
bencede zaten konuyu abartıpta bırbırımızı kırmanın bı anlamı yok cok cok uzar senınde dedıgın gıbı sonucta bırbırımızın yuzune bakan ınsanlarız forumda olsun toplantılarda olsun
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 19:20
İnfaztim boş bişeyi savunduğunun farkındamısın...
1. demmişsinki okul yaptı yol yaptı çart yaptı çurt yaptı peki onları yaparken kullanılan malzemeleri kimden aldı onların parası kime gitti...
2. çoğu sektörü özelleştirme adı altında satmadı mı... sayesinde dışa bağımlı hale gelmedik mi... en baitinden İran vanayı kapattı krizin eşiğine gelinmedi mi yarın bir gün bu şekilde başa bişey olmayacağına dair bana garanti verebilir misin...
3. Berk in yazdığı mesajlardaki gibi insanlara olur olmaz sözler söyledi sen başbakansın bi millet seni eçmiş senin ne haddine halkı aşağılamak sert çıkmak
4. sü türban demişsin bu türban meselesi a.k.p. den sonra ortaya çıkmadı mı... yaa arkadaşım daha sen en basitinden türbanla başörtüsünün ayrımını yapamıyosun... benim ailemde de kapalı insanlar var bende Elhamdürillah Müslümanım ama bneim ailemdekiler türban denen tamamen siyasal bişeyi simgeleyen şeyi takmıyorlar başörtüsü takıyolar...
5. si sen M.Kemal ATATÜRK ten sonra en iyi reform yapan insan demişsin Allah aşkına Türkiye yi satmaktan kendi cebine ve çevresindekilerin cebine indirmektenn başka ne yaptı... hiç gazete okumuyorsun galiba en dandik gazetede bile bunların yediği haltlar madde madde yazılı daha nesini savunuyorsun... yazdıklarını bakılırsa sen körü körüne bağlanmışsın ne desekte olmayacak okumuyorsun yazılanları dikkate almıyorsun e ben sana daha ne diyim... son olarak buraya uygun mu bilmiyorum ama elinden gelse bu ampul buşt un altına bile yatar...
son olarak şu fotolarıda koymak istiyorum...
özellikle ilk iki fotoğrafa iyi bakmanı istiyorum...
http://img139.imageshack.us/img139/5138/n6002569062000677446ay7.jpg (http://imageshack.us)
http://img393.imageshack.us/img393/227/n6974961274274365638vd3.jpg (http://imageshack.us)
http://img299.imageshack.us/img299/6654/n712226271232034502ms5.jpg (http://imageshack.us)
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 19:22
bu fotoğraflarıda anlamlı olduğu için koyuyorum... aslında gerçeği yansıtıyorlar...
http://img230.imageshack.us/img230/4403/n6162229531489105743gw1.jpg (http://imageshack.us)
http://img509.imageshack.us/img509/8675/n60626503714448327087dg0.jpg (http://imageshack.us)
ismet kasal
17.03.08, 19:29
bence bir siyasi simge olarak kullanılıyor bu bu kadar basit nie çünkü benim akrabam da türban takıyor ama gerektiğinde acmasını biliyor peruk bile olsa takıp yasaları uyguluyor önceden sıkıntı çekmiş birisidir ama sorduğumda kanun çıksada olur çıkmasada olur diyor hangi kanun olursa harfiyen uyarım diyor sonuçta bu yasa diyor yasa ne gerekiyorsa o uygulanır normal hayatımda takıyorum ama yasaların işlediği bölümde takmam olur biter ama çoğu reklam olsun olay çıksın die bazı kesimler türban takmazken türban takıp bu olayların üzerine gidiyor kimler yaptırıyor hepimiz biliyoruz bunu engellemenin yolu bu yasaların değişmemesi ve bu ışığın elektriğinin kesilmesidir inş. Anayasa Mahkemesinden beklediğimiz karar çıkar :)
şimdi büşra yazmışsın güzel.
evt kanıt bekliyorum varmı kanıtın hak yediklerine dair ? ıspatlamaya davet ediyorum seni.
o parkta el ele tutşan gençleri sarılan gençleri kısıtlayan zabıta varya onların ben ellerini öpüyorum;)
kimse kimseyi kandırmasın ne el tutması ne sarılması sende iyi biliyosun el değilde nerelerin tutuştuğunu.kimse oyun oynamasın çıkmışlar tr ye rezil olmuşlarya yok zabıta amca bana kızdı neden sevgilimin elini tutuyodum diye gülerlerrrrrrrrrr
sultanahmetin önündeki banklarda sevşiyorlar efendiler bukadarmı barnazlık olur senin hiçmi bişeye saygın kalmadı.evt büşra bununda kanıtını istiorum varmı görüntüsü el ele tutuştuğu için uyarılan çift kanıtı varmı.
ben kanıtlarla konuşurum kanıtsal delilsel muhalefet beklerim yoksa kanıtın seninkisi sadece İDDİA dır ;) saygılarımla.
Seni 2 yere davet ediyorum...1 sarayburnu kayalıkları 2 maltepe sahilindeki kayalıklar...hani dini için başını örten kızlarımız varya hane saçlarının teli gözükünce karşısındaki erkeği tahrik edip günaha giren kızlarımız git bi bak bakalım bu kızlarımız neler yapıyolar kayalıklarda...Kusura bakma fotoğraf makinamı alıp arkadaşlar siz işinizi görmeye devam edin ben sanatsal bir olay çekicem deyip fotoğraflarını çekmedim ama herhafta sonu hepsi orda...Dinin arkasına saklanıp bişeler yapmasınlar ben başım açık diye türnalıdan laf yiyorsam ya da sakallıdan kimse beni o insanların dini inançları gereği başını örttüğünü düşünmeye itemez ne yaparsa yapsın kabul ettiremez...Benim gözümde ne kadar saçını kapatıp günaha girmemek için uğraşırsa uğraşsın benim başımı kapatmamam için bana laf atıyorsa benden günahkardır...Ben sana yaşadığım olayları birebir yazdım...Bunu ben biliyorum inandığım biliyor kanıtlamak durumunda değilim ama sana gösteriyorum git bak...SultanAhmet bildiğim kadarıyla kutsal bir yer değil başı örtülü bunu kayalıklarda yapıyorsa...Başı açıkta SultanAhmette yapar...Ha gitsen ikisinede ne yapıosun diye sorsan başı açık bişeyin arkasına saklanmaz sevgilim yapıyorum der... Başı kapalıdan gelecek cevap çoğunlukla hazırdırçokda rahat arkasına saklanır imam nikahım var...Sen dersin ki başı açığın yaptığı fuhuşdur...Kapalınınki helalidir...Ben derim ki başı açığın yaptığı fuhuşsa kapalının da yaptığı fuhuştur...Çok sevgili başbakanımız kılık kıyafette yaptığı reformu bide bu konuda yaparsa bahsettiğin edepsizlik ve saygısızlıkdan etrafında çok görürsün...
orda o pankart açan insana şunu söylüyorum tam bir aşağılıksın senin yerin neresi gidince görüceksin.
dinden soğuyomuş
atatürkten kopunca canından oluyomuş
bukadar yobazlık olurmu ya atratürk bukadar ilahlaştırılırmı ya lanet olsun ya lanet olsun.
bir kurtarıcıyla
bir yaratıcı bukadar yer değiştirirmi.
yazıklar olsun.
sen başbakana nasıl yaklaşmasını bilemezsen oda sana haddini bildirir
yazık be anamızı ağlattın anamızı
okadar güzel demiştirki ananıda al git diye ağzıdert görmesin
İşte yanlış bir sen kimsenin gidince ne olacağına karar verezsin...onu Allah bilir Allah uygular gidince görürmüşsün...neyi görecek???
Zaten bu nedenle istemiyorum ne kadar haklı olduğumu da yaptığın yorumlardan görüyorum...Benim içimdeki ya da orda o pankartı açmış insanın Atatürk sevgisini ya da Allah sevgisini sen bilemezsin ve yargılayamazsın...Yargılayacak tek bir makam ve kat vardır...o da günü gelince yargılar Allah' la kul arasındadır...Allah ince işlerin hesabını yapmaz...Kimse okumak için başını açsa dur başını açtı ben bunu cehenneme gönderiyim demez bu sadece bizim insanımızın beynindedir...
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 19:47
türban & tesettür = son zamanlarda göndeme oturmuş o kadar sorun varken hepsinin önüne geçmiş adı altında nelerin yapıldığı belli olmayan siyasi simge olma özelliği taşıyan ve sürekli Başörtüsü ile karıştırılan ve ayrıca başlı başına bir modası olan ve bu sayede kimliğini bilmediğimiz kişileri zengin eden bir giyim tarzı...
başörtüsü = dinimiz gereğince bayanların saçlarını örtmesi ayrıca bu örtüye verilen ad diğerbir izmiyle yazma...
Büşra senin dediğin gibi olmasada dediğine yakın fotolar var elimde onları arıyorum şimdi birazdan koyarım...
aradaki fark diyorum...
http://img291.imageshack.us/img291/4516/n7280285781808322348nr3.jpg (http://imageshack.us)
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 19:53
işte TÜRBAN takanlar... hepsi demiyorum ama çoğunluğu böyle...
http://img507.imageshack.us/img507/4756/n6061389764331106433le5.jpg (http://imageshack.us)
http://img166.imageshack.us/img166/8343/n6077797833241938442mw5.jpg (http://imageshack.us)
irfanaltınay
17.03.08, 19:59
Biraz ortamı yumuşatalım :)
OKULLARDA TÜRBAN SERBESTİSİNDEN SONRA OKUMA FİŞLERİ!..
börtegül başını ört, ört börtegül ört.
bak berkecan ne güzel sarık, sende sar berkecan.
hedenur yakanı kapa, kapa yakanı kapa.
y harfinin pekiştirilmesi için; yan ayşe yan, cayır cayır yan
cemile mevlüte pilav yap.
ışık ılık zemzem iç.
koş kamuran koş, kuran kursuna koş.
oruç aç ali.
sadık hoca iftar topunu patlat.
oya çarşaf tak.
mülayim minareye çık.
tayyip yasa çıkar.
onayla apdullah onayla.
Allah'ın ilk emri, oku!
başını ört türban tak değil ;)
bu arada kim benim anamın, bacımın, karımın saç telinden tahrik oluyorsa Allah belasını versin .
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 20:07
Biraz ortamı yumuşatalım :)
OKULLARDA TÜRBAN SERBESTİSİNDEN SONRA OKUMA FİŞLERİ!..
börtegül başını ört, ört börtegül ört.
bak berkecan ne güzel sarık, sende sar berkecan.
hedenur yakanı kapa, kapa yakanı kapa.
y harfinin pekiştirilmesi için; yan ayşe yan, cayır cayır yan
cemile mevlüte pilav yap.
ışık ılık zemzem iç.
koş kamuran koş, kuran kursuna koş.
oruç aç ali.
sadık hoca iftar topunu patlat.
oya çarşaf tak.
mülayim minareye çık.
tayyip yasa çıkar.
onayla apdullah onayla.
aslında bu gerçek oldu biliyor musun dünya klasiklerinde...:) Pinokyadaki gepettonun adını galip dede haidideki haidinin dedesini himalayalarda yaşayan alp dede olarak değiştirdiler ayrıca karakterler birbirlerine selam verirken hayırlı sabahlar tarzında selamlaşıyorlarmış... isteyen ulaşabilirse Sabah gazetasinde okuyabililir... bi karakter daha vardın onun sözleri daha beterdi ama şu anda tam hatırlamıyorum ama gezgin bi karakterdi şunu yaptık Allah bize ceza verdi bunu yaptığımız için böyle olmuş diye sözleri varmış... üşünün bunlar çocuk kitapları...
irfanaltınay
17.03.08, 20:22
Arkadaşlar bu gündem yaratmak , yapılan alicengiz oyunlarını , düzenbazlıkları , sahtekarlıkları , zamları kapatmak milleti uyutmak için ortaya çıkarılan bir durumdur...
Yahu Allahaşkına ekmek 0,80 kuruş olacak diye haberlerde bağırıyorlar...mazot olmuş 3 ytl...belki çoğunuzun haberi olmuyor fakat susama bir günde 2,5 ytl zam geldi helva üreticileri kepaze durumda...sokakta gezipte cebindeki kredi kartına borcu olmayan adam yok gibi..
Yapmayın etmeyin memleket elden gidiyor ...
Bakınız başımızdaki bu ülkeyi yönten insanların çocuklarına...yahu bir yük gemisi almak,sonra 2 tane daha alıp binlerce ytl tutan ihalelerden pay almak 20 küsur yaşındaki bir çocuğun nasıl kendi kendine yapmış olduğu işler olabilir? Bu kadar insan aptalmı 3 kuruşa afedersiniz eşek gibi yılın 365 günü çalışıyor? Eee? Nerede kaldı kul hakkı?Nerede kaldı eşitlik?
Sayın başbakanın siyasete atıldığı tarihlerde yaptığı konuşma kayıtları hala duruyor...Alem FM mansur el sabah'ı dinlemenizi tavsiye ederim mütemadiyen yayınlıyor...
Ne demiş atalarımız; insan 7 sinde ne ise 70 inde odur...
Yapmayın uyumayın uyutulmayın arkadaşlar...daha önemlisi uymayın bu oyunlara...
irfan avatarındaki foto çok güzel :D
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 20:42
yemek işiyle uğraştığım için tamamını okuyup resim bulamıyacam yoksa çorba yanar ben sana söyle söyleyim facebook a git türban yaz çıkan gruplardan bak istediğin kadar resim bulursun...
ayrıca bir iki mesajında dikkatimi çekti M.Kemal ATATÜRK böyle yazılır küçük harfle değil...
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 20:52
Olayı çarpıtma Olayı çarpıtma Başka şeylerin Arkasına Sığınma Burda Herkes Atatürkten Bahsetti Kimse Senin Dediğin Gi Detaylı Yazmadı Olayıııııııııııııııı çarpıtma.
çarpıtmıyorum... diğer arkadaşları bilmem ama ben özel isimlerin yazılışan dikaat eden bir insanım... istersen ara mesajlarımı... ben çarptırmıyorum merak etme sadece dikkatimi çeken bi şeyi yazdım diğer arkadaşlarının dikkatini çekmemiş olabilir ama ben bu tarz şeylere dikkat eden bir insanım...
bUğrA_mUtlU
17.03.08, 22:59
Ozaman Sadece Benim Iletimi Bulup Koyma Buraya Okadar Dikkat Eden Birisi Olsaydın Diğer Iletilerede Dikkat Ederedin
Dikkat Mekanizman Benim Iletilerimi Okuyuncamı Harekete Geçti Arkadaşım.
Biz Burda Atatüerkü Tartışmıyoruz Hadimizemi Onu Tartışmak ???????????
O Cumhuriyetin Kuyrucusu Büyük Bir Dehadır
Tesettür Konusuyla Ne Ilgisi Var.
tamam kabul ediyorum şimdi sakin kafayla okuyunca dikkat kimsenin etkisi yok özellikle bekleyip tekrar okudum yaptığım aslında tamam kendim dikkat ettiğim bişey ama tek taraflı anlatmışım derdimi haklısın...
altını çizdiğim yer senin cümlen önceki mesajlarında şu anki başbakanı Atam dan sonra en iyi reform yapan biri olarak belirttin lütfen bunu bi daha yapma Atama saygısızlık oluyor...
türban konusuna geri dönersek... daha önceki bir mesajımda dediğim gibi
türban & tesettür = siyasi simge
başörtüsü = dinin emrettiği şekilde başı kapatma biçimi...
ama lütfen bu kadarda savunma bunları aslında bunların daha bizim bilmediğimiz neleri var varya olurda bi gün açığa çıkarsa emin olun herkesin dibi düşer...
buğra arkadaşım Atatürke (bak büyük yazdım ) :D saygısızlık neden olsun bu benim fikrim saygısızca bişey yazdığımı sanmıoyorum.teşekkür ederim özeleştirin için.
Bir de Atatürk'e şeklinde yazsan tam olacak :)
Neyse arkadaşlar.
Bu konu can yakacak gibi duruyor.
Biz sizler ile sitemizde mutluyuz.
Biraz ara verelim siyasete ;)
http://www.atmacaanahtar.com/images/asma.jpg
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.