PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Intel'in 6 Çekirdekli İşlemcisi Doğrulandı; İşte Resmi Detaylar !

ßuqra
25.02.08, 03:30
Geçtiğimiz senenin özellikle son çeyreğinde Intel'in 6 çekirdekli işlemci hazırlayacağına dair çeşitli iddialar ortaya atılmış çıkabileceği söylenen işlemcinin spekülasyonları tartışmaları da beraberinde getirmişti. Birkaç ay süren sessizlik döneminin ardından son günlerde yeniden gündeme gelen Intel'in Dunnington kod adlı 6 çekirdekli (Hexa Core) yeni işlemcisine yönelik tartışmalarıda son noktayı Sun - Intel'in sunum dosyaları koydu. Zira Sun - Intel'e ait resmi dökümanlar Intel'in 45nm üretim teknolojisiyle üretilecek ve 16MB seviye L3 bellek ile gelecek Dunnington kod adlı 6 çekirdekli işlemcisini doğrulamakla kalmıyor, teknik detaylarını da gözler önüne sererek yapılan tartışmaları da sonlandırıyor. Penryn tabanlı olan ve SSE4 komut seti desteğiyle birlikte gelen yeni işlemci Clarksboro yonga setiyle çalışırken Intel'in bir diğer sunucu odaklı işlemci ailesi olan Tigerton ile de pin uyumu söz konusu. 120-130 watt arası TDP'ye sahip olması beklenen yeni işlemcinin Intel tarafından yılın ikinci yarısında lanse edilmesi bekleniyor. Sunucu pazarı için hazırlanan Dunnington işlemcisinin masaüstü varyasyonlarının hazırlanıp hazırlanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İşte detaylar;

http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/intel6cekirdekbyfx57.jpg

Ömer Faruk
25.02.08, 04:12
bende sana bişey söylıyım
2010 yılında 80 çekirdekli işlemciler olucak ;)
saolsun intel türkiye satış temsilcisi yakından tanıyorum eğitime geldiğinde konuşup tartışıyorduk
mesela ilk çıkan quad core ların da 2 si sanal 2 si reel di HD teknolojisinin çift çekirdeklisiydi :D

ßuqra
25.02.08, 04:15
yetişmek mümkün deil amd ile olan rekabetin sonucu ki intelden vazgecmem bn

Ömer Faruk
25.02.08, 04:20
ben zamanında intel alma yanlışlığında bulundum hayatta amd den vazgeçmem laptopu amd aldım o yüzden
intel hiç bir zaman amd nin eline su dökemez:D

yetişmek mümkün deil amd ile olan rekabetin sonucu ki intelden vazgecmem bn

ßuqra
25.02.08, 04:22
amd yi yapanlarda intelden ayrılan mühendisler :D napsalarda önüne gecemezler bu bir gerçek malesef amd yokken intel wardı bu da ayrı bi konu tartışılcak bişey değil büyük forumlarda hala sürüo :)

Ömer Faruk
25.02.08, 04:25
tam tersi dostum
intelin yonga setini yapan amd li mühendisler
zamanında amd üretiyordu yonga setini
2.cisi intelin eski olması amd nin geride kalması anlamına gelmez
örnegin honda renault tartışması ;)
amd tek çekirdekte 64 bit kullanıp 2000 fsp değer verirken intel şu anda daha yeni 1333 mhz fsp veriyor
bu en bariz ve görünen örneği ;)
daha açsam neler çıkar altından

ßuqra
25.02.08, 04:30
çok şey var amd nin işlemcisi örnek olarak yeni 2.4 çıkarken intelinde 3.0 wardı millet diodu nie bu 2.4 de diğeri 3.0 :) saçma ama cok karışık şeyler war

Ömer Faruk
25.02.08, 04:33
hız o yönde önemli değil cash ve fsp önemli mhz sonra gelir insanlar sadece reklama ve görsellğe yatkınlar o yüzden intele bu kadar rağbet var ;)

ßuqra
25.02.08, 04:38
intelde rahat hissediyorum amd tuhaf geLio banada :) win logosunu lga işlemcide yarıya gelmeden sistem atlıodu ki ne kadar lga sattıysakda coğunda 1 gecişinde atlıodu.. bn 478 pin kullanıorum hala deişmeyede niyetli deiLim :)

Ömer Faruk
25.02.08, 04:40
bendeki de 478 zaten ama dediğim gibi amd den şaşman ogunede 6000 aldık bende değil bende olsa en kral overclockuda çekerim ben ona ama işte
amd de hiç bi şekilde korkmıyacaksın eğer yakarsanki düzgün sogutunca hiç bi şekilde birşey olmaz garanti dahilinde diye biliyorum.